Krize krepijo strah
Svet je že daljše obdobje ujet v različne krize, ki so dodobra spremenile družbe, okrepile konflikte in povečale delitve. Omenjeno se kaže tako v odnosu med državami kot znotraj njih. Že dobrega ...
Svet je že daljše obdobje ujet v različne krize, ki so dodobra spremenile družbe, okrepile konflikte in povečale delitve. Omenjeno se kaže tako v odnosu med državami kot znotraj njih. Že dobrega ...
Za nami je misijonska nedelja. Ta dan v letu mi je še posebej pri srcu, saj sem že od mladih nog rad spremljal delo misijonarjev, poslušal njihove zgodbe in se vživljal v njihovo življenje. ...
»Zmagovalca ne bodo nikoli vprašali, če je govoril resnico,« je izjava enega najbolj prepoznavnih imen zgodovine. Vsi enakopravni je bil slogan, ki je pred leti z velikimi črkami zrl na nas s ...
Oktober. V sebi ima lepo vsebino, ki, sodeč po (ne)odmevu sobotnega srečanja v Beltincih, »večinskih medijev« ne zanima kaj dosti. Mislim na to, da je »mesec rožnega venca« in »misijonski mesec«.
Kakšen glas ste danes najprej zaslišali, ko ste zjutraj odprli oči? Pri tem nimam v mislih zgolj zvokov iz neposredne okolice, ampak vse tiste glasove, ki so v nas in nam s svojo samoumevno ...
To je zgodba vsake vlade oziroma države, ki je uzakonila istospolne poroke in posvajanje otrok v take skupnosti. Še posebej pa naše, ki odločitev sprejema po hitrem postopku, brez širše javne ...
Včeraj je vlada končno zagnala že pred precej časa obljubljeni Primerjalnik cen osnovnih živil. Med ljudmi je zbudil precej pozornosti, saj se je, verjetno zaradi precejšnjega obiska, spletna ...
V Našem pogledu smo vam tokrat ponudili razmišljanje zgodovinarke dr. Helene Jaklitsch. Prebrali smo njen govor, ki ga je imela v nedeljo Ferdrenku na spominski slovesnosti na kraju ...
Za nami so tedni, v katerih smo znova lahko spoznavali kako pomembno vlogo pri gradnji občutka ponosa, pri krepitvi narodne zavesti ima šport. No, čas, ko se zavedamo, da nas športni uspehi klubov ...
V tem poletju sem imela možnost prvič osebno govoriti z mamico, ki ima za seboj izkušnjo splava. Pred tem sem večkrat prebirala, kakšne težke in raznolike posledice pušča na materi, partnerju in ...
Živo se spominjam prizora izpred parih let, ko mi je po dolgem večernem snemanju zadišala hrana in sem se nekaj po polnoči postavil v vrsto pred okencem, kjer po mojem mnenju ponujajo najboljši ...
Moj pogled v teh dneh je bil pester skozi fotografski objektiv. In moji motivi na njegovi drugi strani so bili povečini duhovniki in različni liturgični prizori. Obdobje konec junija in začetek ...
Pozdravljeni na slovesen dan, praznik apostolov Svetega Petra in Pavla. Zdaj so dolgi dnevi in veselimo se priložnosti, ki se z dolžino dneva namnožijo. Si želim, da bi imeli takšen pogled tudi ob ...
Čeprav dolgo nismo imeli svoje države, smo imeli svoj dom, kraj, kjer smo se rodili, kamor smo se vračali … In če smo odšli daleč od doma, če smo ostali brez njega, smo si ga zgradili v svojih ...
Ob razpadu Sovjetske zveze in razglasitvi samostojnosti, je Ukrajina postala tretja največja jedrska sila na svetu. V njeni lasti je bilo 1900 jedrskih bojnih konic, ki pa se jim je z memorandumom ...
Na začetku so plesali in se smejali. Nato z nasmejanimi obrazi spisali koalicijsko pogodbo. Zdaj se je ples preselil v državni zbor, kjer osebo, ki ima po protokolu drugo najpomembnejšo funkcijo v ...
Poslovil se je velik Slovenec, Boris Pahor. »Bil je človek na prepihu. Slovenec na prepihu. Član slovenskega naroda, zgodovinsko na neprestanem prepihu, ki so ga v zadnjem stoletju prizadeli ...
V nedeljo zvečer me je pretresel ogled dokumentarnega filma Bitka za Kijev, vojnega dopisnika RTV Slovenija Valentina Areha. Na njemu lasten način je skupaj s snemalci gledalcu približal trpljenje ...
Vlada v odhajanju je kot eno svojih zadnjih dejanj razglasila današnji dan, 17. maj, za Nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja. Kot so zapisali, so pri tem izhajali iz ...
Točno devet dni je že od volitev, narejene so bile mnoge analize, napisani številni komentarji, z mnogimi sem se lahko samo strinjala. Stranke reflektirajo kampanjo, tiste, ki so izpadle ali bile ...
V nedeljo, 24. aprila, obeležujemo Dan brez zavržene hrane. Zaskrbljujoče je, da letno na svetu zavržemo tretjino vse proizvedene hrane. S to količino hrane bi nahranili 3 milijarde (!) ljudi, kar ...