Umetna inteligenca – odrešitev ali poguba?
V zadnjih dneh me preplavljajo najrazličnejše informacije in razmišljanja o umetni inteligenci. Od tega, da je pojav le-te primerljiv z drugimi izumi v preteklosti in naši strahovi primerljivi s ...
V zadnjih dneh me preplavljajo najrazličnejše informacije in razmišljanja o umetni inteligenci. Od tega, da je pojav le-te primerljiv z drugimi izumi v preteklosti in naši strahovi primerljivi s ...
V mojem razmisleku bi danes rad združil spoznanja minulih dni, dobrega tedna, ki smo ga s sodelavcem Izidorjem in Jano, ki prihaja s Slovenske karitas, preživeli v Južnem Sudanu in tisto, kar nas ...
Vas je danes že kdo potegnil za nos? Vas je kdo naprvoaprilil? In? Kako ste se odzvali? Pravzaprav natančneje: Kaj ste ob tem razmišljali? Ste se iskreno zabavali in morda potegavščini še kaj ...
Živimo v svetu, ki je globoko razpet med dvema poloma: individualizmom na eni strani in potrebo po skupnosti na drugi. Gonilni sili individualizma sta potrošniška miselnost in digitalna kultura, ...
Del sveta si je nekaj mesecev nazaj veliko obetal od nove ameriške vlade. Predsednik Trump je obljubljal, da bo zelo hitro končal vojno med Rusijo in Ukrajino, vojno do katere sploh ne bi prišlo, ...
Na dan pred gregorjevim, ko se po starem julijanskem koledarju začenja pomlad in velja rek, da se ptički ženijo, je v naši deželici na sončni strani Alp bore malo razlogov za veselje. Razen morda, ...
Lepo tradicijo imamo, da v torek po Pustni Sobotni iskrici, torej na pustni torek, izrečemo iskreno zahvalo vsem, ki ste sodelovali v naši dobrodelni Pustni Sobotni iskrici.
Uf, poroke. Na koliko porokah sem v svojem življenju že bila, ne vem. Nehala sem šteti nekje na poti v dvajseta leta, ko je petje na porokah že nekaj let predstavljalo moj poklic. Doživela sem ...
Od včeraj je jasno, da Evropsko unijo sestavljajo ključne oziroma vplivne in tudi nekoliko manj ključne oziroma nevplivne države. To smo lahko slišali iz ust predsednika vlade dr. Roberta Goloba, ...
V človeka je položena želja po življenju, po možnosti dolgem življenju. In seveda želja po zdravju, za katerega radi rečemo, da je naše največje bogastvo. Za starozavezne pisce je to znamenje ...
Na nedavnem srečanju s katoliškimi novinarji nas je nadškof Stanislav Zore spodbudil, naj iščemo dobro v svetu, ki ga je veliko več kot slabega; naj prinašamo dobre zgodbe, ki bodo ljudi ...
"Politika bomo sodili po njegovih dejanjih," je ena najpogostejših trditev, ki jih slišimo v predvolilnih obljubah, in s tem se popolnoma strinjam. Ko je bila izvoljena za predsednico države ...
Precej gotovo se mi zdi, da ste o nacionalnem dnevu objemanja že slišali. Na današnji dan, 21. januarja, se odvija v Združenih državah, vse od leta 1986. Pobuda je vredna posnemanja, ker je ...
Kaj je ostalo od tajne policije, ki je leta 1988 nadzirala vse pore slovenske družbe, bila po prvih večstrankarskih volitvah še vedno polno operativna, v letih po osamosvojitvi pripravila teren za ...
Že pod prejšnjo Evropsko komisijo je bilo v okviru strategije „Od vil do vilic“ napovedano in kasneje tudi v resnici potekalo preverjanje EU zakonodaje o dobrobiti živali. V letu 2022 se je nekako ...
... šviga skozi misli polno vsebin in premislekov. Še en krog življenjskega cikla se sklepa. Nizajo se podobe minljivih doživetij - kot v filmu: srečevanj, spoznanj, izkustev, bolečin, uspehov, ...
Ruska vojska je včeraj osvojila še eno vas, so sporočili iz Moskve. Eden od vojakov se je s tem pohvalil tudi pred domačimi in jim poslal posnetek. Počasi se je pomikal po precej načeti cesti skoz ...
V tem zapisu bi rad pogledal nazaj na leto, ki je za nami. Bilo je leto bolečine, ki bi ga mnogi radi čimprej pozabili. Spet so se od nas poslovili nekateri ljudje, ki smo jih imeli radi, ki smo ...
Sredi adventa smo. Poseben čas je to, nekaterim najljubši v letu, drugi si želijo, da bi bilo vsega cirkusa z lučkami, obdarovanji in druženji čim prej konec. Obojim je skupni imenovalec čakanje. ...
Različni mediji v zadnjih mesecih in predvsem tednih v nas zbujajo nelagodje in tudi strah z vedno bolj pogostimi napovedmi tretje svetovne vojne. Nekateri opozarjajo, da se je začela že s tem, ko ...
»Največje bogastvo so ljudje.« Tako večkrat slišimo, ko gre za vprašanje, kaj je najpomembnejši del neke ustanove in temu se pridružujem tudi sam, ko me ob 30. obletnici Radia Ognjišče sprašujejo, ...