Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Obvestila in vabila

Četrtek, 18. april 2024

Salezijanska mladina s prostovoljci Mesta na gori vabi na večer sodobne krščanske glasbe v Ljubljani. Na gradu Rakovnik bo v četrtek, 18. aprila, ob 19:30 nastopila glasbena skupina Pol plašča.

Župnija Malečnik vabi na koncert domovinskih pesmi z Orkestrom Slovenske vojske in sopranistko Andrejo Zakonjšek Krt, ki bo v četrtek, 18. aprila, ob 19.00 v cerkvi Sv. Petra v Malečniku. Nujna je rezervacija brezplačnih vstopnic do zasedenosti mest na: zupnija.malecnik@rkc.si.

Društvo mladinski center sv. Nikolaja vabi na pogovorni večer z Matejem Škufco, vrhunskim strokovnjakom za delo po metodi Postavitev družine. Pogovor bo v Jožefovi dvorani Doma Marije in Marte v Dolenjem Logatcu v četrtek, 18. aprila, ob 19. uri.

Petek, 19. april 2024

Salezijanski mladinski center Celje vabi na duhovni večer v okviru 3D večerov, ko bodo gostili skupino »Dve-ribi-pet-hlebov« v petek, 19. aprila, ob 19.30 v Salezijanskem mladinskem centru Celje.

Sobota, 20. april 2024

Ljubljanska nadškofija vabi na srečanje družin ljubljanske nadškofije, ki bo v soboto, 20. aprila, med 14. in 17. uro na Brezjah. Srečanje se bo začelo s pesmijo in molitvijo. V cerkvi bo starše nagovoril Aleš Čerin na temo, kako danes vzgajati mlade Daniele. Mlade bosta pod šotorom nagovorila s. Ana Šuštar in župnik z Brda pri Lukovici, Bernard Rožman. Za otroke do 10 let pa bodo skavti pripravili delavnico. Srečanje se bo sklenilo s sv. mašo ob 16. uri, ki jo bo daroval ljubljanski nadškof Stanislav Zore.

Možje sv. Jožefa Vrhnika vabijo može na Moški zajtrk, ki bo v soboto, 20. aprila, ob 7. uri v Beli dvorani župnijskega vrtca na Vrhniki. Gost zajtrka bo dr. Peter Gregorčič. Obvezne so prijave na telefonsko številko 041 946 136 ali po elektronski pošti: hrastarandrej@hotmail.com.

Zavod Neplodnost in najina rodovitnost vabi na seminar o posvojitvi, ki bo v soboto, 20. aprila, ob 9. uri v Antonovem domu na Viču v Ljubljani. Seminar je namenjen vsem zakoncem, ki se odločajo za posvojitev in vsem, ki jih zanima ta tematika. Prisotnost na seminarju potrdite na e-naslovu: info@neplodnost-rodovitnost.si

Župnija Kranj - Zlato polje vabi v soboto, 20. aprila, ob 20. uri v župnijsko dvorano na večer z Marijo in Andrejem Štremljem. V sliki in besedi bosta predstavila svoja popotovanja, še posebej zadnje po Himalaji.

Nedelja, 21. april 2024

SKUPNOST MiR SLOVENIJA vabi mlade, zakonce in starejše vernike na hagioterapevtsko srečanje z naslovom »POJDI Z MENOJ,« ki bo v nedeljo, 21. 4., ob 17h v župnišču župnije Ljubljana – Stožice.

Na Kureščku bo v nedeljo, 21. aprila, molitev za ozdravljenje notranjih ran. Ob 15.00 bo molitvena ura za duhovne poklice, ob 16.00 bo sv. maša in molitev za posameznike.

Mladinska dramska skupina Kulturno izobraževalnega društva Limbar Moravče vabi na gledališko predstavo Čarovnik iz Oza, ki bo v nedeljo, 21. aprila, ob 17. uri v Kulturnem domu v Moravčah. Prostovoljni prispevki bodo namenjeni delovanju šole na Madagaskarju, ki jo je ustanovil in vodil misijonar Tone Kerin.

Ponedeljek, 22. april 2024

Hiša na skali župnije Stopiče vabi na pogovorni večer z duhovnikom Karlom Gržanom, ki bo 22. aprila ob 18.00 na »Klančku« v Črmošnjicah pri Stopičah. Vsebina pogovora bo o izgubah, minljivosti, radosti in ljubezni.

Katoliška karizmatična prenova vabi na molitvena večera z bratom Shajijem (izgovorjava: Sadžijem) v župnijsko cerkev v ljubljanskih Dravljah, ki bosta 22. in 23. aprila. Program se bo začel ob 18.30 s slavljenjem, nato bo ob 19.00 sveta maša, po maši pa nagovor gosta z molitvijo za ozdravljenje. Brat Shaji je mednarodni laični pridigar iz Indije, ki se že več kot 30 let posveča oznanjevanju Božje besede v sodelovanju z največjim centrom Katoliške cerkve za duhovne vaje na svetu v Kerali.

Sreda, 24. april 2024

Koncert Sakralnega abonmaja, ki bo posvečen ustvarjalnosti slovenskih skladateljev na področju zborovske sakralne glasbe v zadnjih petih letih, bo v sredo, 24. aprila, ob 19.30 v uršulinski cerkvi Sv. Trojice v Ljubljani. Koncert bo izvedel Komorni zbor Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana bo pod vodstvom dirigenta Ambroža Čopija. Vstopnine ni.

Sobota, 27. april 2024

Župnija Podnanos vabi k sveti maši ob 25. letnici smrti podraškega župnika, prevajalca Svetega pisma in profesorja Otmarja Črnilogarja, ki bo 27. aprila ob 10.00 v cerkvi sv. Mohorja in Fortunata v Podragi.

Center za duhovne poklice nadškofije Maribor vabi v soboto, 27. 4., na 7. PEŠ ROMANJE K PTUJSKOGORSKI MATERI BOŽJI z molitvenim namenom: za dobre družine in za nove duhovne poklice. Romanje bo potekalo iz treh strani:

- iz Maribora - ob 5.45 zbiranje v stolnici

- iz Slovenske Bistrice - ob 9.30 odhod od župnijske cerkve sv. Jerneja

- s Ptuja - ob 11.30 odhod od cerkve sv. Petra in Pavla

Na Ptujski gori bo 27. aprila ob 15.00 molitvena ura in ob 16.00 sveta maša.

Organizator prosi za prijavo: 059/080 300 ali pastoralna.sluzba@nadskofija-maribor.si.

Nedelja, 28. april 2024

Člani Bernardove družine, posvečeni Jezusovemu in Marijinemu Srcu, člani Apostolata darovanja in vsi drugi, vabljeni na molitveni shod, ki bo v baziliki v Stični v nedeljo, 28. aprila, ob 15.00.

Katoliška Karizmatična Prenova v Svetem Duhu vabi na srečanje, ki bo v nedeljo, 28. 4., ob 15.00 v Mariboru, v cerkvi Svetega Rešnjega Telesa na Cesti zmage 29. Gost srečanja bo duhovnik Matevž Mehle.

MAJ 2024

Sobota, 11. maj 2024

Župnija Vrhnika vabi na slavilni večer, ki bo v soboto, 11. maja, ob 18. uri v športni dvorani OŠ Antona Martina Slomška. Skupina Svetnik bo večer vodila s pesmijo, pričevalci pa bodo razglašali čudovita Božja dela. V središču večera bo Najsvetejši zakrament.

ROMANJE

Radio Ognjišče vabi na 5-dnevno romanje na Poljsko, od 15. do 19. maja. Romarske postaje bodo: Čenstohova - glavno poljsko Marijino svetišče, Niepokalanow - mesto svetega Maksimilijana Kolbeja, Wadovice - rojstni kraj svetega papeža Janeza Pavla II., Krakov - svetišči Božjega usmiljenja in Janeza Pavla II. ter ob sklepu romanja češko Marijino svetišče Svaty Kopeček . Romanje na Poljsko smo pripravili v sodelovanju z agencijo Aritours, ki že sprejema prijave ali osebno v svoji poslovalnici v Mariboru na Slomškovem trgu ali pa na številki 02 252 16 19. Program romanja je objavljen na naši spletni strani.

JULIJ

Lurški kaplan Miro Šlibar vabi starejše, bolnike, invalide, zdravstvenedelavce, pomočnikein zdraveromarje na romanje v Lurd. Že šestnajsto leto se bodo s prilagojenim avtobusom ali letalom, pridružili UNITALSI iz Gorice od 25. do 31. julija. Z njimi bo romal ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik. Pojasnila in prijave sprejema lurški kaplan Miro Šlibar po telefonu 031 613 378 ali po elektronski pošti: miro.slibar@rkc.si.

BOLNIŠKA ŽUPNIJA LJUBLJANA

Bolniška župnija Ljubljana sporoča, da so svete maše v kapeli Povišanja svetega Križa v Kliničnem centru od ponedeljka do petka ob 19.30.

Ob torkih, četrtkih in petkih je ob 10.00 dopoldan sveta maša v kapeli Marije, zdravje bolnikov na Onkološkem inštitutu. Ob sobotah ob 15. uri pa v Bolnišnici dr. Petra Držaja v Šiški.

Vabila

MAREC 2024

Katoliški dom prosvete v Tinjah na avstrijskem Koroškem vabi na duhovni odmik za moške: „Kdo je mož?“, ki bo od 15. do 17. marca. Voditelj bo gledališki igralec Gregor Čušin, duhovni spremljevalec rektor doma Jože Kopeinig.

Mladi odrasli oznanjevalci Kristusa pripravljajo postne duhovne vaje, ki bodo potekale med 22. in 24. marcem v Vrbju pri Žalcu. Prijavite se na e-mail naslov: sflslovenija@gmail.com.