Covid: Zdravniki kot generali v vojni!
Nekateri so pozabili, kaj pomeni znameniti Prešernov verz: "Le čevlje sodi naj Kopitar!"
Nekateri so pozabili, kaj pomeni znameniti Prešernov verz: "Le čevlje sodi naj Kopitar!"
Prijazen pozdrav, cenjene poslušalke in dragi poslušalci. V sklopu mojega tokratnega razmišljanja vas v pozdravu naglašam še z drage sodržavljanke in dragi sodržavljani. Naš skupni dom je to leto ...
Mesec oktober ima veliko lepega v sebi. Veliko vsebine ima, ki zmore preglasiti krik tega časa, vpitje z ulic, kričanje s socialnih omrežij. Le priložnost ji je treba dati. Želeti si je treba, da ...
Živimo v zanimivih časih paradoksov. Verjamem, da je ta oznaka v pregretem ozračju razdeljenosti lahko komu v spotiko in bi raje začel s kakšno udarnejšo oznako. Morda z mrtvaškim plesom, saj ...
V zadnjem času nas obkrožajo besede, kot so: kaos, državni udar, svoboda ljudem. Ali morda slišimo tudi besedo red?
Poletje je v teh dneh nekoliko podaljšalo svoj rok trajanja in to se je ob koncih tedna poznalo tudi v naravi. Številni so zavili na morje, ob jezera, veliko se jih je odpravilo tudi v hribe. K ...
Vem, ko je v teh časih čas za komentar, že skoraj pričakujemo razmislek o »anti« in »za«, o cepljenih, necepljenih, razcepljenih, o Kredarici ali kolesih, o vroči politični jeseni in različnih ...
Na podlagi česa se v življenju odločamo? Veliko stvari počnemo iz navade. Ravnamo, kot smo se naučili. Primemo žlico in jemo juho. Večinoma. Če so nas naučili drugače, morda z žlico jemo tudi ...
Ko se usedete v avto. Ali zaupate mehaniku, da je privil kolesa? Zaupate elektroniku, da bodo vsi semaforji delovali kot morajo? Razvojnim inženirjem, da je avto varen?
Počitnice so se prevesile v drugo polovico. Tisti, ki ste me že videli, morda ne bi pričakovali, da bo lepo zaobljena oseba »predavala« o gibanju (predvsem) otrok in koristih, ki jih prinaša. ...
Desetletja in stoletja so se trudili, da bi jo imeli. In da bi v njej živeli svobodno. Da bi volili. In da bi volili slovenske politike. Da bi govorili slovensko, povsod, v šoli in na uradih. Da ...
Že približno leto in pol se svet sooča s pandemijo. V tem času se je skupno bogastvo najbogatejših še povečalo, najrevnejši pa imajo še manj. Gre za trend, ki se je začel že leta pred zadnjo ...
Kako ste? Upam, da zadovoljno in pomirjeni. V počitniškem obdobju se spodobi vnašati v svoje trenutke kot med ostale več sproščenosti in več vere ter zaupanja v dobro. Gre za odločitev. Vsako ...
Za mano je, tako kot za večino Slovencev, zelo domoljubni teden. Lahko bi rekel, da se je začel že prejšnji ponedeljek, ko je bila v ljubljanski stolnici sveta maša za pokojnega nadškofa Alojza ...
Na praznični večer 26. junija 1991 je le malo ljudi slutilo, kaj nas čaka. Zjutraj smo se prebudili v vojni, ki nas je postavila v povsem novo realnost. Kolone tankov, preleti letal, grožnje iz ...
Pred leti sem z enim od otrok dvigovala denar z bankomata. Ko je videl, kako so iz aparata prilezli bankovci in so ti v preverjanju vsote šelesteli med mojimi prsti, so se mu oči kar razširile in ...
Danes vstopamo v mesec junij, ko se bomo spominjali 30 letnice samostojnosti. Dogodki se kljub pandemiji vrstijo že vse leto in prepričan sem, da bo junijsko dogajanje najbolj slovesno.
Teče mi teče vodica... Se glasi zelo znana prekmurska pesem, ki mi je v teh dneh večkrat prišla na misel. Pa ne zaradi njene žalostne vsebine, vendar zaradi ponosa, ki sem ga začutil ob gledanju ...
V Avstriji bodo prihodnje leto začeli veljati strožji predpisi za ekološko živinorejo, ki bodo zahtevali, da imajo prav vse živali dostop do pašnikov in paše. Samo izpust in prosta reja ne bosta ...
Bliža se 9. maj in z njim dan Evrope, ko se simbolno spominjamo ideje združevanja držav v Evropsko unijo. 9. maja 1950 je tedanji francoski zunanji minister Robert Schuman prebral deklaracijo k ...
Za nami je trinajst mesecev in pol upora proti novemu koronavirusu in proti novi vladi. Smo v tretjem valu epidemije in ne vem katerem valu odstavljanja trenutne oblasti. A danes je v ospredju ...