Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Alen SalihovićAlen Salihović

Andrej Jerman

Andrej Jerman je tehnik in grafični oblikovalec na Radiu Ognjišče.

 • Matt Maher (photo: Rok Mihevc)
  03.07.2023, 11:29

  Matt Maher: Sprava sveta brez sprave v Cerkvi ni mogoča. (2. del)

  Objavljamo drugi del pogovora s kanadskim krščanskim glasbenikom Mattom Maherom, ki smo ga v začetku junija posneli v hrvaškem Pulju.

 • Matt Maher (photo: Rok Mihevc)
  22.06.2023, 11:28

  Matt Maher: Vedno sem verjel v Boga, nisem pa vedel, da On verjame vame. (1. del)

  V začetku junija smo se odpravili v Hrvaški Pulj, kjer je v tamkajšnji areni nastopila svetovno znana krščanska glasbena skupina Hillsong UNITED. Slavilni dogodek z naslovom Ez Az A Nap - This Is The Day - To je dan pa so s svojim nastopom na odru sooblikovli tudi različni domači in tuji krščanski glasbeniki. Kot poseben gost je na oder stopil tudi Matt Maher, kanadski glasbenik, ki je eden najbolj priznanih in priljubljenih krščanskih glasbenikov tega trenutka. Je odličen avtor, katerega pesmi so obkrožile svet in jih pojemo tudi pri nas v Sloveniji. Zato smo z veseljem zagrabili priložnost in povabilo (hvala Katoliška mladina!), da z njim opravimo daljši ekskluzivni intervju. Vabljeni, da si preberete prvi del pogovora, v katerem je Matt z nami delil nekaj misli in spominov na trenutke, ki so ga zaznamovali kot osebo, kot kristjana in katolika ter njegovemu glasbenemu ustvarjanju dali smer in poslanstvo.

 • Skupina Svetnik v puljski areni (photo: Rok Mihevc)
  05.06.2023, 15:48

  Na prizorišču mučenja kristjanov čudovit slavilni koncert

  V Pulju oz. Puli se je v soboto zgodil pravi duhovno-glasbeni spektakel, na katerem so poleg svetovno znane avstralske skupine Hillsong UNITED nastopili še številni drugi domači in tuji izvajalci sodobne krščanske glasbe, ki so napolnili tamkajšnjo areno. Slovensko točko sta ob spremljavi hrvaške skupine Emanuel sooblikovali skupina Svetnik in Utrip kraljestva.

 • Andrej Jerman je vodja festivala sodobne krščanske glasbe Ritem srca (photo: Rok Mihevc)
  09.05.2023, 15:47

  Bil sem izzvan z iskrenim vprašanjem …

  Nedolgo nazaj sem bil izzvan z iskrenim vprašanjem o pomenu in uporabni vrednosti krščanske, predvsem sodobne krščanske glasbe in bom zato v nekaj mislih poskušal sebi in drugim odgovoriti na to vprašanje.

 • Anamarija Carević (photo: zaklada-anamarija-carevic.hr)
  24.04.2023, 13:45

  Pesem sta posvetila 15-letni Anamariji, žrtvi potresa na Hrvaškem

  V Ritmu srca, oddaji za sodobno krščansko glasbo, smo se tokrat ozrli v bogato festivalsko in koncertno dogajanje, ki ga v bližnjo okolico prinašata maj in junij. Pogledali smo tudi na Hrvaško, od koder prihajata Alana Hržica in Andrej Grozdanov.