Slavi Košir
Andrej Novljan
Petra Stopar

Andrej Jerman

Andrej Jerman je tehnik in grafični oblikovalec na Radiu Ognjišče.

 • Mir, sončni zahod (photo: Unsplash)
  10.07.2020, 15:23

  Politična korektnost ali osebna konkretnost?

  Mir doma in po svetu je ideal, ki si ga verjetno želimo vsi. Pot do njega pa je velika neznanka za katero se trudi prenekateri posameznik, skupnost, organizacija … In vendar hrepenenje po istem cilju, ne pomeni, da hodimo po isti poti, da bi do tega cilja prišli. Končno tudi sama želja po dosegu te končne destinacije ne pomeni, da tja v resnici tudi potujemo. Zatorej je preverjanje smeri in orientacija v prostoru idej in prizadevanj nujno, brez njega pa smo v nevarnosti, da se izgubimo. Da hodimo v krogu in da je rep, ki ga lovimo v resnici naš lasten …

 • Kari Jobe in Cody Carnes (photo: elevationworship.com)
  05.06.2020, 07:34

  Pesem, ki je združila kristjane različnih cerkva

  Tokratna oddaja Ritem srca je bila prav posebna. Lahko bi rekli ena velika glasbena molitev. V znamenju blagoslova in ene pesmi skozi celo oddajo. Pesmi, ki je obkrožila svet in se po različnih koncih navzela tudi melosa in zvena s teh koncev. “The Blessing”, Blagoslov, je pesem, ki je združila kristjane različnih cerkva v eni molitvi, prošnji za Božji blagoslov.

 • Rich Mullins (photo: stevecusswords.com)
  08.03.2020, 08:19

  Glasbenik, ki je s pesmijo in življenjem oznanjal Božjo ljubezen

  Rich Mullins je bil ameriški avtor in izvajalec sodobne krščanske glasbe. Med njegove najbolj znane pesmi sodijo pesmi Awesome God, Step By Step, Elijah ter Hold Me Jesus. Nekateri njegovi albumi po mnenju mnogih spadajo med pomembnejše albume sodobne krščanske glasbe.

 • Matt Marvane (photo: mattmarvane.com)
  03.03.2020, 08:32

  Glasba, ki prinaša sporočilo o Ljubezni, Upanju in Sreči

  Matt Marvane je francoski pevec, kantavtor, pianist in voditelj slavljenja. O njem in njegovem ustvarjanju smo slišali v rubriki “Pojte Gospodu vsi”.

 • Križ (photo: Unsplash)
  28.02.2020, 13:32

  Ritem srca XXL: Pesmi za postni čas

  Tokratna oddaja »Ritem srca XXL« je bila v znamenju postnega časa. To je čas, ko smo povabljeni, da odvržemo maske in krone, ter pripravimo srce na srečanje s skrivnostjo trpljenja in kasneje seveda darom in svetlobo odrešenja. In začetek posta je čas, v katerem se spomnimo lastne šibkosti in ranjenosti …