So še vredni zaupanja?
Začela se je jesen. Spravilo pridelkov narave je v polnem teku. Tako tistih, ki jih je dala, kot tistih, ki jih je s svojo neprecenljivo močjo vzela. Med temi opravili ni razlike, potrebna je moč, ...
Začela se je jesen. Spravilo pridelkov narave je v polnem teku. Tako tistih, ki jih je dala, kot tistih, ki jih je s svojo neprecenljivo močjo vzela. Med temi opravili ni razlike, potrebna je moč, ...
Minuli četrtek je bil črn dan. Dan usoden za zakonitost, pravičnost, ustavnost in človekove pravice. Opojnost popolne oblasti, ki levi koaliciji na vseh nivojih omogoča preglasovanje, je namreč na ...
Veliko ljudi zmotno misli, da je prerok tisti človek, ki zna napovedovati prihodnost. Da je to človek, ki mu je vse jasno in vse ve, zato mu lahko sledimo, saj nas bo popeljal v lepšo prihodnost. ...
Še konec leta ni, pa že imamo, sem prepričan, finalne besede leta 2023. Poplava, lopata, škorenj, mulj in ... komar. Tej besedi bi lahko dodali še marsikateri pridevnik, ki bi ga na našem radiu ...
Dobre pol meseca je minilo od katastrofalnih hudourniških poplav, ki so prizadele dobršen del Slovenije. V tem času se je hvala Bogu pokazalo, da Slovenci znamo konkretno stopiti skupaj in ...
Ob današnjem prazniku, ko se mnogi Slovenci zbirajo v Marijinih svetiščih, se zatekajo po njeno materinsko pomoč in se ji priporočajo, mi misli romajo k različnim vprašanjem.
Ko sem pred tednom dni gledal v razpored službenega dela, ki me čaka, sem dobil opomnik, da moram za torek, današnji torek, pripraviti komentar za rubriko Naš pogled. O čem naj pišem, o čem ...
Včeraj, 31. julija, je minilo 30 let, odkar sem sklenil štiriletno kaplansko službo v celjski mestni župniji sv. Danijela, ki je danes stolnica celjske škofije. To je bilo moje prvo in zadnje ...
Letos mineva 23 let od ustanovitve Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. Pravna podlaga za njeno delovanje je Zakon o KGZS, ki jasno določa cilje delovanja in sicer varovanje in zastopanje ...
Poletje je čas, ko naj bi se umirili in si nabrali novih moči za naprej. Nekateri to izkoristijo, spet drugim to povsem ne uspe. Med slednje gotovo spada politika in njeno mešetarjenje z vse bolj ...
Ne vem sicer, ali so to leta ali življenjske izkušnje, a dejstvo je, da me poletni (in vse bolj tudi medletni) cestni kolapsi ne vznemirjajo več toliko, kot so me. Včasih sem se hudoval, modroval, ...
Pismenost je ključna veščina in ključno merilo izobrazbe prebivalstva, pravita Max Roser in Esteban Ortiz-Ospina. Z zgodovinskega vidika se je stopnja pismenosti svetovnega prebivalstva v zadnjih ...
Lahko bi se zgodilo na stopnišču pred frančiškansko cerkvijo v Ljubljani, ali pa med stolnico in semeniščem... učitelj, oblečen v dolgo haljo, z brado, bi govoril mimoidočim o smislu življenja. Ob ...
Smisel življenja, trpljenja, napora, sočutja, solidarnosti in ljubezni. In smisel pešanja moči, umiranja in smrti. To so večna vprašanja, ki se odpirajo še posebej danes, ko bi nekateri na vsak ...
»Današnji čas je poln protislovij, ki odražajo kompleksnost in hitrost razvoja sodobne družbe. Eno od teh protislovij je, da kljub napredku znanosti in tehnologije, ljudje izgubljamo zaupanje v ...
Golobova vlada, ki jo sestavljajo poleg Svobodnjakov še SD, Levica s sateliti iz civilne družbe in ostanki Koalicije ustavnega loka, je v enem letu - kot sami pravijo - poskrbela, da smo spet ...
Naj najprej povem, da ta komentar ni naročen, ne plačan ali karkoli drugega. V zadnjem času sem tudi sama izkusila, kaj pomenijo dolge čakalne vrste v zdravstvu. Za fizioterapijo, ki jo načeloma ...
23. maj je danes, dan pred praznikom Marije Pomagaj, ko bomo na Brezjah spet obhajali večer krščanskih izročil. Zbrali se bomo ob pobudi naših rojakov iz ZDA, da se vsako leto, na predvečer ...
V Slovenija bomo 17. maja obhajali narodni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja. Gre za dan, ki se ga tisti, ki nam danes vladajo ne želijo spominjati. Žrtev komunističnega nasilja ne ...
Nedolgo nazaj sem bil izzvan z iskrenim vprašanjem o pomenu in uporabni vrednosti krščanske, predvsem sodobne krščanske glasbe in bom zato v nekaj mislih poskušal sebi in drugim odgovoriti na to ...
V letu 2023 duševno zdravje visoko kotira na lestvici javnega zdravja v Sloveniji, pa tudi v ostalih državah članicah Evropske unije. Razlog je preprost: Vedno več ljudi ima na tem področju ...