Matjaž Merljak
Marko Zupan
Marjana Debevec

Tanja Dominko

Tanja Dominko je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Otroci, pouk, šola (photo: Pixabay)
  29.03.2020, 12:47

  Tudi jutri ne gremo v šolo!

  Končal se je drugi teden šolanja na daljavo. Medtem ko so dijaki in študenti pri svojem delu že bolj samostojni in jim tovrstno šolanje ne predstavlja takega izziva, pa so pred težjo nalogo postavljeni osnovnošolci, zlasti njihovi starši. Dodatna težava je v nekaterih družinah dostop do interneta in primerna računalniška oprema, med katero sodijo tudi tiskalniki. Anita Ogulin iz Zveze prijateljev mladine Slovenije pravi, da so hvaležni različnim donatorjem, ki so se odzvali klicu na pomoč, saj so stiske velike.

 • Gostje v studiu (photo: Tanja Dominko)
  25.03.2020, 15:27

  Ženske o sebi in svojih mamah ter izzivih časa

  Tudi če se odločiš, da boš čisto drugačen, moraš iskreno priznati, da te mama zaznamuje. To so ugotavljale naše sogovornice v oddaji Pogovor o. Dr. Verena Vidrih Perko, Mirjam Erce Vratuša, Eva Markovič in Nataša Rupena so žene, ki smo jih povabili v studio pred tokratnim materinskim dnevom in še pred ostrimi ukrepi, ki omejujejo zbiranje. Razkrile so nam, kaj so same črpale od svojih mater, kako vzgajajo svoje otroke, kako sobivajo z možem in koliko jim pomeni vera.

 • Ljubljana (photo: Michal / Pixabay)
  17.03.2020, 13:33

  Ni čas vojne, je čas miru

  Čas se je ustavil. Ni običajnega vrveža po cestah, ne brnijo delovni stroji, pred lokali ne posedajo ljudje, vzgojiteljica otrok ne pelje po cesti na sprehod in danes, kako nenavadno, celo letal ne slišim nad seboj. Čas se je ustavil in prostor je utihnil.

 • Kropilnik v radijski kapeli (photo: Rok Mihevc)
  11.03.2020, 08:55

  Ali s pokritimi kropilniki pod vprašaj postavljamo moč blagoslovljene vode?

  Koronavirus je prodrl na vsa področja našega življenja, tudi v verske obrede. Ukrepi, ki jih je uvedla Slovenska škofovska konferenca so prejemanje obhajila na roke, ukinitev rokovanja med pozdravom miru, v kropilnikih ne sme biti blagoslovljene vode. Nedavno pa je poslušalka v Klepetalnici opozorila, ali morda prav s tem ukrepom pod vprašaj postavljamo moč blagoslovljene vode v takih trenutkih …

 • Laris Gaiser (photo: Rok Mihevc)
  10.03.2020, 20:28

  Gaiser kritičen do italijanskega spopadanja s koronavirusom

  Po vsem svetu se je z novim koronavirusom doslej okužilo več kot 114.000 ljudi, umrlo jih je več kot 4000, več kot 64 tisoč pa jih je na srečo ozdravelo. V Italiji je v primerjavi z drugimi evropskimi državami najhuje, z današnjim dnem je začela veljati karantena za celotno državo. Ker mnogim ni jasno, kaj to pomeni, so začeli panično kopičiti zaloge hrane. Geopolitični analitik dr. Laris Gaiser meni, da je krizno upravljanje v Italiji zelo slabo.