Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Tanja Dominko

Tanja Dominko je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Matej Tonin, NSi (photo: Rok Mihevc/Radio Ognjišče)
  12.07.2024, 15:47

  Prvak NSi Tonin za Radio Ognjišče o zasedanju zveze Nato, vojnah ter domači politiki

  V oddaji Pogovor o je bil tokrat naš gost predsednik Nove Slovenije Matej Tonin, ki je novoizvoljeni evropski poslanec. Kakšna so njegova pričakovanja od Bruslja, kako bo to vplivalo na stranko, ki jo vodi, in kakšni so njegovi pogledi na delo vlade, je zgolj nekaj od vprašanj na katera je odgovarjal.

 • Podpisniki stavkovnega sporazuma so bili danes zadovoljni (photo: ARO)
  05.07.2024, 14:57

  Upravne enote nehale stavkati

  Po skoraj štirih mesecih se stavka upravnih enot končuje, za podpis stavkovnega sporazuma se je odločilo 90 odstotkov zaposlenih. V ponedeljek bodo vrata normalno odprta, a zaradi velikega pripada zadev svetujejo, naj kak dan počakamo.

 • Zdravila raje hranite v originalni škatlici skupaj z navodili (photo: Christine Sandu / Unsplash)
  03.07.2024, 11:12

  Brez zdravil, prve pomoči in vode ne odhajajte na pot!

  Pred nami so dopusti, zato v Lekarniški zbornici Slovenije vsem dopustnikom svetujejo pripravo potovalne lekarne, ki zagotavlja vsaj osnovno prvo pomoč, tudi tam, kjer ni vseprisotnih lekarn in bolnišnic. »Kaj vključiti v potovalno lekarno, je eno najpogostejših vprašanj, ki jih prejmemo farmacevti v lekarnah. Na poteh so pogoste prebavne težave, opekline, slabosti, vnetja, alergije in podobno. Na naše zdravje lahko vpliva tudi podnebje, hrana, kakovost vode in bolezni. Navsezadnje se na dopustu pogosto prepustimo poletnim športnim aktivnostim, kjer se nam lahko zgodijo nepričakovane poškodbe in druge težave,« o tem, da velja biti previden tudi na dopustu, mag. Darja Potočnik Benčič, predsednica Lekarniške zbornice Slovenije.

 • Biseromašnik Silvester Čuk (photo: Izidor Šček)
  02.07.2024, 12:52

  Biserna maša msgr. Silvestra Čuka

  V nedeljo, 30. junija 2024, se je svoje biserne maše, 60- letnice mašništva, veselil msgr. Silvester Čuk, ki je od vsega začetka tesno povezan tudi z revijo Ognjišče in ustanoviteljem Radia Ognjišče Francem Boletom, s katerim sta bila sodelavca že vse od leta 1965, ko sta skupaj delovala v Postojni. Ravno tedaj se je namreč »rodilo« Ognjišče in sta se župnik Franc Bole in kaplan v Kopru Bojan Ravbar pogosto sestajala v župnišču in razmišljala, kako nagovarjati mlade. Silvester Čuk je imel sprva nalogo, da je popravljal besedila očeta Franca, nato pa je postal njegova desna roka. Njegovo publicistično, prevajalsko in uredniško delo je obsežno. COBISS pod njegovim imenom pokaže kar 833 enot.

 • Papež Frančišek (photo: Vatican Media)
  23.06.2024, 13:49

  Jezus nas ne obvaruje nasprotovanj, pomaga pa nam pri soočanju ...

  Tudi na današnjo 12. nedeljo med letom se je na Trgu sv. Petra v Vatikanu zbralo veliko ljudi. Papež Frančišek se je v opoldanskem nagovoru dotaknil evangelija, ki predstavlja Jezusa s svojimi učenci v čolnu na Tiberijskem jezeru v času nevihte. Papež nam ob tem sporoča, da nas Jezus ne obvaruje nasprotovanj, nam pa pomaga pri soočanju z njimi. Učenci so se namreč prestrašili in zdi se, da jih je Jezus hotel preizkusiti. Kakšen je bil njegov namen?