Matjaž Merljak
Jakob Čuk
Tanja Dominko

Tanja Dominko

Tanja Dominko je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Svet v primežu novega koronavirusa (photo: pixabay)
  27.10.2020, 16:02

  Stroka je enotna, ne nasedajmo teorijam zarote

  „Stroka je glede koronavirusa enotna“, je na današnjem dogodku Slovenske medicinske akademije poudaril njen predsednik dr. Pavel Porédoš. Obstajajo pa nekateri posamezniki, ki še vedno verjamejo, da je virus zarota in širijo neresnice in zavajajo javnost brez strokovnih podlag. Stroka je zato medije pozvala, naj ne nasedajo tovrstnim lažnim prerokom.

 • Dr. Žiga Turk (photo: Nebojša Tejić/STA)
  13.10.2020, 08:11

  Turk o koaliciji ustavnega loka: Bizarno poimenovanje

  Koalicija ustavnega loka z Jožetom P. Damjanom za mandatarja. To ponudbo smo na pladnju dobili servirano z osnovno idejo proti vladi Janeza Janše. Ključna ideja je prevzeti oblast, seveda brez pomoči SMC ali DeSUS pa se to ne bo izšlo. Navdušenja vsaj v SMC ni, predsednik Zdravko Počivalšek je bil jasen, da na isti vlak ne gredo, da sopotniki na njem niso pripravljeni trdo delati. Večja uganka je, kaj bo naredil DeSUS, vodstvo se menja. Kako na vse to gleda dr. Žiga Turk, ki smo ga gostili v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«?

 • Pogostitve po vseh dogodkih so po novem prepovedane (photo: Rok Mihevc)
  08.10.2020, 16:34

  Prepoved zbiranja za več kot 10 ljudi

  V Sloveniji smo vse bližje razglasitvi epidemije. Ob opravljenih 3665-ih testih je bilo včeraj kar 387 pozitivnih primerov. Vlada se je zato odločila sprejeti odlok o omejitvi zbiranja ljudi, pa tudi odlok, ki predvideva spremembe glede prodaje hrane in pijače.

 • Minister Janez Cigler Kralj (photo: Tanja Dominko)
  01.10.2020, 12:06

  Minister Janez Cigler Kralj: V družbi in politiki želim pričevati kot kristjan

  Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je spregovoril o sadovih polletnega ministrovanja, soočanju z epidemijo, težkih trenutkih in načrtih za naprej. V Pogovoru o smo lahko poleg strokovnih tem slišali tudi, kako je postal minister, kako usklajuje družinsko ter službeno življenje in kako vidi politiko zdaj, ko je del nje. Pravi, da ga je ta zanimala že od nekdaj, medtem, ko so ostali v mladosti gledali nadaljevanke, je on spremljal poročila.

 • vojaški vikar Matej Jakopič (photo: AEF)
  20.09.2020, 15:45

  Marija Pomagaj, varuj korake naših vojakov

  Pripadnice in pripadniki Slovenske vojska vsako leto ob dnevu vojaškega vikariata priromajo k Mariji Pomagaj na Brezje. Letos je bilo še prav posebej slovesno, saj Vojaški vikariat praznuje 20-letnico ustanovitve. Preko 70 vojakov in vojakinj je na Brezje priromalo peš, v ranem jutru so krenili izpred vojašnice v Kranju. Peš romanja se je udeležil tudi minister RS za obrambo Matej Tonin s soprogo.