Damijana Medved
Matej Kržišnik
Alen Salihović

Tanja Dominko

Tanja Dominko je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Premier Janez Janša o začetku cepljenja (photo: posnetek zaslona)
  27.12.2020, 12:07

  Zgodovinski dan: začetek cepljenja

  Luč na koncu tunela je vse močnejša, je dejal premier Janez Janša ob začetku cepljenja proti covidu-19. Če cepiva ne bi bilo, bi po dosedanjih projekcijah ob upoštevanju vseh ukrepov iz epidemije izšli šele aprila. A vseeno je treba ohraniti trezno glavo.

 • Predstojnik Centra za nalezljive bolezni Mario Fafangel (photo: gov.si)
  26.12.2020, 21:08

  Mario Fafangel: Cepljenje bo „podvig naše družbe“

  Nekaj pred 4. uro zjutraj je v Slovenijo prispelo 9750 odmerkov cepiva proti covidu-19, v nekaj dneh bo prispela še ena pošiljka. Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne je na današnji novinarski konferenci prebivalce pozvala, naj se za cepljenje odločijo. Predstojnik Centra za nalezljive bolezni Mario Fafangel pa je poudaril, da je cepivo varno in učinkovito za vse.

 • Tanja Dominko (photo: Izidor Šček)
  22.12.2020, 13:49

  Kriza zaupanja

  Dolga desetletja je slovenski narod na sončni strani Alp živel in delal z danes na jutri, prikimal, ko je bilo treba delati, prispevati, sodelovati, pomagati, ko ni čisto dobro vedel, kaj dela oblast, ampak je imel polne roke dela s svojim obstojem in ga zato tudi ni toliko zanimalo. Vsaj glavnine ne. Tisti, ki so vtikali nos v stvari, ki niso bile njihove, pa so kmalu postali sumljivi in so bili tako ali drugače kaznovani, celo njihovi otroci.

 • Skavtinja Teja nam je prinesla Luč miru (photo: Mirjam Judež)
  16.12.2020, 15:38

  Luč miru tudi na Radiu Ognjišče

  Podobno kot vera stori, da molimo za grešnike, ker vemo, da smo sami grešni, tudi Betlehemska lučka sveti vsem - brez razlike. Tudi letos je iz Betlehema z letalom najprej pripotovala v Avstrijo. Slovenski skavti so jo sprejeli na mejnem prehodu Šentilj, potem pa njen plamen zaradi prepovedi prehajanja meja občin naprej izročali na njihovih mejah. Danes ga je na Radio Ognjišče prinesla skavtinja Teja in predstavila poslanico "Prižgimo bližino!".

 • Predsednik vlade Janez Janša (photo: Kabinet predsednika vlade)
  13.12.2020, 23:26

  Vlada sprošča omejitve

  Od 15. do 23. decembra bo v omejenem obsegu sproščen javni potniški promet, odpirajo se frizerski saloni, cvetličarne, avtopralnice in kemične čistilnice, je danes odločila vlada. V osrednjeslovenski, goriški, obalno-kraški in gorenjski statistični regiji bo uporabnikom aplikacije #Ostanizdrav dovoljeno gibanje zunaj občine prebivališča.