Jure Sešek
Marko Zupan
Tone Gorjup

Tanja Dominko

Tanja Dominko je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Državni zbor (photo: Tanja Dominko)
  30.09.2022, 15:02

  Posvojitev otrok šele prvi korak, naslednji oploditev?

  Poslanci državnega zbora danes obravnavajo vladni predlog sprememb družinskega zakonika, ki predvideva izenačitev partnerjev v istospolnih in raznospolnih zvezah, vključno z možnostjo posvojitve otrok. Odločanje o zakonu bo v torek, je pa že danes jasno, da se mu obeta podpora, saj mu soglasno pritrjujejo tako Socialni demokrati, kot Gibanje Svoboda in Levica. V SDS in Nsi pa bodo zakonu nasprotovali. Glasovanje bo v torek.

 • 15. Vlada RS (photo: Vlada RS)
  30.08.2022, 12:28

  "Malo za šalo, malo za res: Vlada višjo podporo beleži takrat, ko je na počitnicah"

  Vlada Roberta Goloba v politično jesen vstopa z najvišjo politično podporo doslej, med strankami pa primat vse bolj izrazito prevzemata dve največji stranki - Gibanje Svoboda in opozicijska SDS, kaže avgustovska anketa, ki jo je za POP TV opravila Mediana. Aktualno ministrsko ekipo podpira 58,4 odstotka vprašanih. Tanja Dominko se je pogovarjala z urednikom portala Siol Petrom Jančičem in urednikom portala Domovina Rokom Čakšem.

 • Kokoši (photo: Ralph / Pixabay)
  26.07.2022, 14:30

  Suša, toda ne za novinarje

  Saj vsi poznate izraz čas kislih kumaric. Čas, ko se zelo malo dogaja in novinarji na dolgo in na široko poročajo o manj pomembnih temah. Tako sem včeraj ob gledanju televizije obnemela, ko sem zasledila prispevek o tem, kako je v neki državi nekdo našel izgubljeno kokoš in prek facebooka poiskal lastnico. Ne, ni šala, na eni od slovenskih televizij je bil pripravljen razmeroma dolg prispevek o tej kokoši. Priznam, vmes sem prestavila program.

 • 15. Vlada RS (photo: Vlada RS)
  23.07.2022, 13:35

  Tonin in Cigler Kralj o oceni Golobove vlade

  Vlada Roberta Goloba ni imela 100 dni miru, premier je že na začetku dejal, da bodo začeli delati takoj in ne bodo izgubljali časa do jeseni. A s prvimi koraki je nekatere že razočarala, tako da ji priljubljenost že pada. Predsednik NSI Matej Tonin nad tem ni presenečen, vodja poslanske skupine Janez Cigler Kralj pa ima občutek, da želi vlada z nekaterimi ideološkimi temami prikriti lastno nesposobnost.

 • Starejšim od 60 let posvetovalna skupina predlaga drugi poživitveni odmerek (photo: Bor Slana/STA)
  22.07.2022, 13:52

  Vrh poletnega vala prihodnji teden?

  Včeraj so v Sloveniji potrdili 1607 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, dan prej 1829, v ponedeljek celo 2764. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov narašča, trenutno je v državi več kot 21 tisoč aktivnih primerov okužb. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so dopoldne predstavili aktualne epidemične razmere, ob tem pa tudi priporočila strokovnih skupin. Posvetovalna skupina med drugim predlaga obveznost nošenja zaščitnih mask v zdravstvenem sistemu, v ostalih zaprtih javnih prostorih pa velja le priporočilo za nošenje maske.