Blaž LesnikBlaž Lesnik
Aleš KarbaAleš Karba
Alen SalihovićAlen Salihović

Tanja Dominko

Tanja Dominko je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Papež Frančišek (photo: Divisione Produzione Fotografica)
  28.05.2023, 14:19

  Papež Frančišek: Sveti Duh je tisti, ki ustvarja harmonijo

  Na binkoštno nedeljo je papež Frančišek vodil somaševanje v baziliki sv. Petra. Med homilijo spregovoril o delovanju Svetega Duha, ki ga vidimo v treh okoliščinah: v svetu, ki ga je ustvaril, v Cerkvi in v naših srcih.

 • Prošnja za mir (photo: Divisione Produzione Fotografica Vatican News)
  21.05.2023, 14:32

  Papež Frančišek: Ne navadimo se na konflikte in nasilje

  Zakaj obhajati Jezusov odhod z zemlje, ki naj bi bil žalosten trenutek, je v današnjem opoldanskem nagovoru izzivalno, vse prisotne na Trgu sv. Petra in vse tiste, ki smo nagovor spremljali prek prenosa, vprašal sveti oče. Zakaj je to praznik Gospodovega vnebohoda?

 • Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough. (photo: STA)
  17.05.2023, 07:59

  RTV v stečaj? Nikakor ne, zagotavlja v.d. direktorja

  Radioteleviziji Slovenija ne grozi stečaj niti grški scenarij, je na današnji novinarski konferenci besede poslanca Svobode Boruta Sajovica komentiral vršilec dolžnosti direktorja Andrej Grah Whatmough. Poslovanje je pozitivno, je dodal, komentiral pa tudi postopke za razrešitev programskih svetnikov. O razmerah je sicer pisal tudi Evropski komisiji in navedel, da prihaja do številnih pritiskov.

 • Pahor na Škisovi tržnici (photo: FB Borut Pahor)
  12.05.2023, 14:07

  Pahor se je opravičil

  Nekdanji predsednik Borut Pahor se je po včerajšnji sporni objavi dogajanja na Škisovi tržnici vsem, ki jih je zapis prizadel, opravičil.

 • Miran Videtič in dr. Peter Gregorčič (photo: Rok Mihevc)
  04.05.2023, 09:09

  Vlada estradnikov in ideologija norosti

  Ob nedavnem prazniku dela smo tudi del oddaje Spoznanje več, predsodek manj namenili temu vprašanju. Dr. Peter Gregorčič in Miran Videtič na vlogo delavca v današnjem času gledata drugače, a enako kritična sta do vlade in ministra za delo Luka Mesca. Videtiča motijo »populistične politične stranke, ki delavsko gibanje, praznike in podobno izkoriščajo za nabiranje poceni političnih točk«, medtem ko Gregorčič pravi, da je namen cenenega populizma katerega namen ni izboljšati kakovost delovnega okolja za delavce, »ampak naplahtati volivce, da so oni tisti rešitelji, ki bodo prinesli boljšo prihodnost«.