Blaž Lesnik
Miha Močnik
Andrej Šinko

Tanja Dominko

Tanja Dominko je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Pij XII. (photo: Siciliani-Gennari/SIR)
  21.02.2020, 10:32

  Razkritje arhiva o papežu Piju XII

  Kdo je bil papež Pij XII in kakšna je bila njegova vloga v času 2. svetovne vojne, bo znano prav kmalu. Bliža se dan, ko bodo v Vatikanu odprli arhive z vsemi dokumenti, ki bodo na voljo zgodovinarjem in raziskovalcem. Že danes poteka študijski dan, na katerem predstavljajo dokumente, ki bodo na razpolago, ter različne možnosti za raziskovanje.

 • Andrejka Grlić na čelu Tržnega inšpektorata od leta 2006, pa v svojih prostorih doslej še ni imela novinarjev (photo: Tanja Dominko)
  13.02.2020, 14:46

  Ovadba zoper Grlićevo s političnim ozadjem?

  Glavno tržno inšpektorico Andrejko Grlić je doletela kazenska ovadba. Očitki letijo na vmešavanje v postopke inšpektorjev, ustavljanje postopkov ali preprečevanje njihovega izvajanja. Grlićeva je v eksluzivnem pogovoru za Radio Ognjišče, ki mu lahko tudi prisluhnete, očitke zanikala in izrazila pričakovanje, da bo policija zadevi prišla do dna. Sama vztraja, da dela v skladu z zakonodajo. Sicer pa je takih ovadb že navajena, doslej se še nobena ni izkazala za utemeljeno.

 • Je državni zbor še prostor dialoga ali izključevanja? (photo: ARO)
  11.02.2020, 15:22

  Dr. Žiga Turk za oblikovanje nove koalicije

  Potem ko so se SDS, SMC, NSi in DeSUS že v petek pogovarjali o pripravljenosti za oblikovanje nove vlade in naj bi danes pogovore nadaljevali, do tega ne bo prišlo. Kot je SDS sporočil prek twitterja, se bodo predstavniki strank sestali, ko bodo dovolj usklajeni glede programskih prioritet in ko bo jasno, kolikšna je realna glasovalna moč vsake od partneric. Dr. Žiga Turk je v oddaji Spoznanje več, predsodek manj izrazil prepričanje, da je sestavljanje vlade bolj smiselno kot pa predčasne volitve.

 • Darilo (photo: Unsplash)
  11.02.2020, 08:29

  Čas večkrat ovijmo v darilni papir

  Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Je tudi vam ta pregovor težko upeljati v prakso? Minka Mehle, mama in vlogerka, je z nami v Svetovalnici delila svoje izkušnje. Kot pravi sama, odlaša vsak, sama pa je kroničen primer. Zbrali smo nekaj njenih misli v oddaji.

 • Se bo začel nov boj za prazne sedeže v državnem zboru? (photo: ARO)
  27.01.2020, 14:57

  Po odstopu premiera si večina želi na predčasne volitve

  Odzivi na odstop predsednika vlade Marjana Šarca so v političnih krogih zelo mešani. Zdi se, da je Šarec o svoji potezi molčal, a po drugi strani so jo nekateri politični analitiki pričakovali. Večina političnih strank je vseeno na predčasne volitve pripravljena in to obdobje pričakuje optimistično.