Slavi Košir
Matej Kržišnik
Andrej Šinko

Tanja Dominko

Tanja Dominko je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Minister za javno upravo Boštjan Koritnik (photo: Tanja Dominko)
  06.10.2021, 17:55

  Minister Koritnik: nepredstavljivo je, v kaj se človek spušča

  Zadnje čase je bil minister za javno upravo Boštjan Koritnik večkrat v medijih, in sicer zaradi odloka vlade, ki je želel uvesti pogoj PC v državni upravi. Ta ukrep je dvignil na noge precej ljudi, prišlo je do začasnega zadržanja s strani ustavnega sodišča. Mnogi so menili, da gre za nepotreben pritisk na zaposlene, ustavni sodniki so odlok nato začasno zadržali, dokler o njem ne presodijo poglobljeno. Ob tem smo želeli slišati tudi ministrovo plat zgodbe, a se je odločil, da do dokončne odločitve o tem javno ne bo govoril. Smo pa vendarle v oddaji Pogovor o izvedeli njegov pogled na upoštevanje ukrepov, izvedbo protestov, plačno politiko v javnem sektorju, pa tudi, ali obžaluje, da je prevzel ministrsko funkcijo.

 • dr. Žiga Turk (photo: Izidor Šček)
  04.10.2021, 18:00

  Dr. Žiga Turk: V Slovencih je očitno nekaj malega Martina Krpana

  Z dr. Žigom Turkom smo v tokratni oddaji Spoznanje več, predsodek manj spregovorili o protestih, o nizki precepljenosti in o političnem dogajanju. Ob ugotovitvi, da je delež precepljenih med študenti višji kot pa v starostni skupini 25 – 34 let, gost meni, da se študenti zavedajo, da je nemotena izvedba pouka v veliki meri odvisna od tega, »tudi univerza sama se je vključila v prepričevanje, vključili so se kolegi iz fakultet, ki imajo vsa znanja s tega področja, tako da je stroka prišla do besede in se to tudi pozna.«

 • Predsednik države v Stični (photo: Tanja Dominko)
  18.09.2021, 12:19

  Stični mladih priznanje predsednika države; nadškof Cvikl mladim: Tukaj v Stični pričujete za pogum.

  V cistercijanskem samostanu v Stični danes poteka tradicionalno srečanje katoliške mladine, na katerem se med drugim osredotočajo na težavo strahu in negotovosti med mladimi. Dopoldanski del je v znamenju svete maše, ki jo daruje mariborski nadškof Alojzij Cvikl, poleg njega pa sta zbrane nagovorila tudi apostolski nuncij v Republiki Sloveniji Jean-Marie Speich in predsednik republike Borut Pahor. Popoldanski del Stične bo v znamenju delavnic, dogajanje se bo sklenilo z večernim koncertom.

 • Stična mladih 2021 pred vrati (photo: Matic Dolenc)
  17.09.2021, 18:42

  Tu je jubilejna, 40. Stična mladih

  Stična mladih praznuje 40 let in znova v svoj objem vabi vse mlade in malo manj mlade, tokrat z nekoliko prenovljenim konceptom. Sveto mašo, ki jo bomo na valovih Radia Ognjišče neposredno prenašali, bo v soboto, 18. septembra ob 11. uri, daroval mariborski nadškof Alojzij Cvikl, sledil bo program z delavnicami, zvečer pa koncert slavilne glasbe.

 • Poslanci Jure Ferjan, Tadeja Šuštar Zalar in Gregor Perič (photo: Jakob Čuk)
  15.09.2021, 18:00

  Pogovor o: kaj pomeni glas mladih v parlamentu

  Marsikdo pravi, da politika ni zanj, med mladimi zanimanje zanjo ni običajno, a vendar smo v oddajo Pogovor o povabili tri, za katere to ne velja. Kako vidijo svoj glas v parlamentu in kaj so se doslej naučili, nas je zanimalo. Z nami so bili 31- letna Tadeja Šuštar Zalar je poslanka Nove Slovenije, ki je poslanski sedež zasedla po izvolitvi Ljudmile Novak v Evropski parlament, 37- letni Gregor Perič, poslanec in vodja poslanske skupine Stranke modernega centra in 28- letni Jure Ferjan, poslanec Slovenske demokratske stranke, ki barve stranke v hramu demokracije zastopa po nastopu vlade Janeza Janše.