Jože Bartolj
Miha Močnik
Helena Križnik

Tanja Dominko

Tanja Dominko je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Finalno predvolilno soočenje sta vodila Tanja Dominko in Peter Merše (photo: Tomo Strle / Domovina.je)
  20.04.2022, 17:18

  Finalno predvolilno soočenje: Janša, Tonin, Kovšca in Katič

  Na tokratnem predvolilnem soočenju Radia Ognjišče in Domovine smo preverili, katere so vrednote Evrope, na katerih bomo gradili, kakšna je vloga civilne družbe v državi nasploh, posebej pa v času pred volitvami, kako je s svobodo govora in ugovorom vesti pri temeljnih etičnih vprašanjih, je avtonomija univerze tudi v tem, da lahko politiki svobodno prehajajo v profesorske vrste in tam izvajajo politično preobrazbo? Kako zadržati mlade v Sloveniji oziroma doseči, da se bodo po končanem šolanju v tujini vrnili v domovino, kakšno stanovanjsko in davčno politiko izbrati?

 • Finalno predvolilno soočenje (photo: Tomo Strle / Domovina.je)
  20.04.2022, 10:03

  OB 17.00: Finalno predvolilno soočenje Radia Ognjišče in Domovine

  Katere so vrednote Evrope, na katerih bomo gradili, kakšna je vloga civilne družbe v državi nasploh, posebej pa v času pred volitvami, kako je s svobodo govora in ugovorom vesti pri temeljnih etičnih vprašanjih, je avtonomija univerze tudi v tem, da lahko politiki svobodno prehajajo v profesorske vrste in tam izvajajo politično preobrazbo? Kako zadržati mlade v Sloveniji oziroma doseči, da se bodo po končanem šolanju v tujini vrnili v domovino, kakšno stanovanjsko in davčno politiko izbrati?

 • Peter Merše (Domovina), Samo Bevk (SD), Jerca Korče (LMŠ), Tereza Novak (Gibanje Svoboda), Monika Gregorčič (Povežimo Slovenijo), Jožef Horvat (NSi), Jože Tanko (SDS), Alen Salihović (Radio Ognjišče) (photo: Rok Mihevc/Radio Ognjišče)
  30.03.2022, 18:39

  1. predvolilno soočenje: Koliko spolov imamo?

  Na Radiu Ognjišče ste lahko prisluhnili prvemu predvolilnemu soočenju. Pripravili smo ga skupaj s portalom Domovina.je . V uro in pol trajajoči razpravi smo odprli vprašanja, ki se jih drugi mediji večinoma ne lotijo. Predstavniki povabljenih strank so odgovarjali na vprašanja s področij demografije, oskrbe starejših, migracij, varnosti, obrambe in vojne v Ukrajini. Skušali smo kar najbolj verodostojno prenesti stališča strank volivcem, da se boste lahko odločili za tiste, ki bodo najbolje zastopali vaše vrednote.

 • Vznemirjenje na levi (photo: Rok Mihevc)
  22.03.2022, 13:56

  Kriki in ječanje na levi

  Medtem ko so oči sveta uprte v Ukrajino, ki je tarča agresije ruskega predsednika Putina, se v Sloveniji pripravljamo na parlamentarne volitve. A tudi vojna v državi, ki ni tako daleč stran od nas, vpliva na predvolilno dogajanje, četudi ne tako, kot bi si želele stranke na levi. Pravzaprav bi lahko rekla, da jim je precej premešala štrene, saj vse dosedanje orožje, ki so ga uporabili v napadih na premiera Janeza Janšo, s primerjavami s fašistom na čelu, kar naenkrat niso več primerne.

 • Gostje oddaje o katoliškem šolstvu (photo: Tanja Dominko)
  16.03.2022, 18:00

  Katoliško šolstvo danes

  Sodeč po stanju duha v družbi, po nemirih, pomanjkanju in vojni, imata katoliška vzgoja in izobraževanje še dodatno težo in pomen, česar se zavedajo tudi v vseh štirih katoliških gimnazijah v državi. V oddaji Pogovor o so spregovorili ravnatelj ljubljanske škofijske klasične gimnazije Simon Feštanj, ravnatelj mariborske gimnazije Antona Martina Slomška Samo Repolúsk, direktor zavoda sv. Frančiška Saleškega in ravnatelj gimnazije Želimlje Peter Polc in ravnatelj škofijske gimnazije Vipava Vladimir Anžel. Pridružila pa se nam je tudi ravnateljica Osnovne šole Alojzija Šuštarja Nuša Pohlin Schwartzbartl.