Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Tanja DominkoTanja Dominko

Tanja Dominko

Tanja Dominko je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Tokratni najbolj ugledni strokovnjaki po izboru Tax-fin-lex (photo: Tanja Dominko)
  06.12.2023, 08:27

  Najuglednejši so letos …

  Za leto 2023 je skoraj 40.000 registriranih uporabnikov portala Tax-Fin-Lex, kjer so na enem mestu zbrane ažurne in med seboj povezane pravne ter davčne in računovodsko-finančne informacije, izbralo kot najuglednejšega davčnega strokovnjaka nekdanjega generalnega direktorja finančne uprave republike Slovenije, sedaj davčnega svetovalca, mag. Ivana Simiča, za najuglednejšega finančnega strokovnjaka direktorja Inštituta za revizijo in predavatelja dr. Marjana Odarja ter za najuglednejšo pravno strokovnjakinjo odvetnico in predavateljico dr. Saro Ahlin Doljak. Tako Simič kot Odar sta do razmer v državi kritična. Nespodbudno poslovno okolje, pomanjkanje znanja na področju financ, kadrovski tsunamiji na določenih resorjih, neambicioznost pri debirokratizaciji in še marsikaj sta naštela. Na včerajšnji slovesnosti so vsi trije prejeli priznanja, ki jih je podelila direktorica Zlata Tavčar, po omizju pa smo z dvema od treh posneli tudi kratek pogovor, prebrali pa boste lahko tudi zapis pogovora z dr. Saro Ahlin Doljak, ki je nastal na omizju.

 • Zgodovinarka in novinarka dr. Rosvita Pesek (photo: Rok Mihevc)
  28.11.2023, 16:41

  Kdaj je Rosvita Pesek naša zvesta poslušalka in kaj nam zavida?

  Novinarka in zgodovinarka dr. Rosvita Pesek prisluhne valovom Radia Ognjišče vsak dan ob 15h, ko je na sporedu Utrip dneva. V prazničnem jutru smo jo gostili na temo medijske krajine v državi, vpliva družbenih omrežij in njenega dela na Televiziji Slovenija. Pravi, da je vesela pestrosti, ki jo prinašamo v medijski prostor. Oddajo je vodil Blaž Lesnik.

 • Tokrat smo v naš studio povabili predsednika največje opozicijske stranke SDS Janeza Janšo. (photo: Matej Kržišnik)
  23.11.2023, 14:56

  Kako Janša razume pojem »janšist« in kaj poreče o Logarju?

  V oddaji »Pogovor« o smo prejšnji teden gostili predsednika NSi Mateja Tonina, prihodnjo sredo bomo gostili prvaka SLS Marka Balažica skupaj z nosilcem liste za Evropske volitve dr. Petrom Gregorčičem, tokrat pa smo v naš studio povabili predsednika največje opozicijske stranke SDS Janeza Janšo.

 • Barvna razglednica z upodobitvijo Rudolfa Maistra kot divizijskega generala 1920 (avtor Jože Kramberger), izdal Vojaški muzej Logatec, 2018, neodposlana; hrani MnZC. (photo: rudolfmaister.si)
  21.11.2023, 14:31

  Praznik, ki spodbuja k razmisleku

  V tem tednu bomo praznovali državni praznik, in sicer enega tistih, ki smo ga dobili pred 18-imi leti, čeprav njegov izvor sega mnogo dlje. Spomnili se bomo človeka, ki mu gre zahvala, da je Slovenija danes prostorsko razširjena tudi na Štajersko in Koroško. Pa bi bila še dlje, če bi šlo po njegovo, a ta načrt mu ni uspel. General Rudolf Maister, rojen 100 let pred menoj, se je trdno zapisal v slovensko zgodovino, čeprav ni bil vsem po godu, zaradi česar je bil tudi kazensko premeščen na Poljsko, a ni odnehal in ni obupal, celo napredoval je, ne le enkrat, navsezadnje beremo, da je postal general.

 • Udeleženci oddaje Pogovor o (photo: Tanja Dominko)
  17.11.2023, 18:42

  Jezik kot temelj identitete

  Jutri bo v Cerknici potekala že peta mednarodna konferenca z naslovom Vzgoja za ljubezen do domovine in države. Tokrat so jo v Društvu katoliških pedagogov Slovenije posvetili jeziku. Učitelji bodo predstavili najboljše primere svojega dela, projekte v šolah, oglasili se bodo tudi gostje iz zamejstva in izseljenstva.