Mateja Subotičanec
Marko Zupan
Petra Stopar

Tanja Dominko

Tanja Dominko je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Vojska (photo: postanivojak.si)
  16.04.2021, 12:37

  Slovenska vojska gre naprej

  Financiranje modernizacije Slovenske vojske že daljše obdobje deli opozicijo in vlado. Gordijski vozel je dokončno presekalo Ustavno sodišče, ki je presodilo v prid vladnemu zakonu ter s tem zavrnilo trditve pritožnika Luke Mesca, ki je govoril o orožarskem TEŠu 6.

 • Dr. Žiga Turk (photo: STA)
  05.04.2021, 18:03

  Dr. Žiga Turk si ne želi pol leta prostega teka

  „Imam občutek, da če bo možno peljati stvari, če bo možno vladati, če bo možno ukrepati, bo obstoječa koalicija to poskušala in ne bo silila na volitve.“ S temi besedami je dr. Žiga Turk v oddaji Spoznanje več, predsodek manj pospremil aktualno dogajanje na političnem prizorišču, ko imamo tako imenovano pat pozicijo. Po drugi strani meni, da je ta situacija tudi priložnost za sodelovanje „čez hodnik“, stranke so namreč prisiljene iskati skupen jezik, če želijo sprejemati odločitve.

 • Predsednik Državnega zbora Igor Zorčič (photo: Alen Salihović)
  31.03.2021, 15:07

  Igor Zorčič pred mesecem za naš radio: »Vsak politik se mora zavedati svojega roka trajanja«

  Po včerajšnjem glasovanju o razrešitvi predsednika državnega zbora se zastavlja vprašanje, kaj to pomeni za delovanje vlade Janeza Janše v prihodnje. Nekateri menijo, da vlada lahko dovolj suvereno deluje naprej, drugi menijo, da so pred nami predčasne volitve. Veliko je odvisno prav od vladajoče stranke SDS, mi smo za mnenje vprašali tudi nekdanjega poslanca Iva Hvalico in predsednica državnega sveta Alojza Kovšca. Kako se razmere v politiki lahko hitro spremenijo, dokazuje tudi izjava, ki jo je v oddaji Pogovor o pred dobrim mesecem dni izrekel Igor Zorčič.

 • Pogrebno slovo od pokojnega škofa Metoda Piriha (photo: Rok Mihevc)
  26.03.2021, 09:13

  VIDEO in FOTO pogrebnega slovesa od škofa Piriha: »Poznal si naša imena, veselja in bremena«

  Na praznik Gospodovega oznanjenja so k večnemu počitku položili pokojnega koprskega škofa Metoda Piriha. Pokopan je na Sveti Gori, kjer si je želel. Pogrebno sveto mašo iz cerkve Marije Tolažnice žalostnih v Logu pri Vipavi smo prenašali na Radiu Ognjišče, z video prenosom pa tudi na naši spletni strani.

 • (photo: osebni arhiv)
  24.03.2021, 15:47

  Kam gre politika, kako komunicira vlada?

  V slovenski politiki že dalj časa čutimo vrenje. Ali bo to privedlo do predčasnih volitev ali ne, kako se z aktualno epidemično situacijo spopada vlada in kakšen je odziv opozicije, kako komunicirati z javnostjo v kriznih časih? To je le nekaj vprašanj, ki smo jih zastavili strokovnjaku za politično komuniciranje dr. Dejanu Verčiču, profesorju na Fakulteti za družbene vede in partnerju v družbi za poslovno svetovanje in komuniciranje Herman & partnerji, ki je v preteklosti svetoval tudi nekaterim tujim politikom in je eden največkrat citiranih raziskovalcev globalnih odnosov z javnostmi.