Slavi Košir
Andrej Novljan
Petra Stopar

Tanja Dominko

Tanja Dominko je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Miroslav Petrovec (photo: Daniel Novakovic/STA)
  03.08.2020, 12:12

  Dr. Miroslav Petrovec, Inštitut za mikrobiologijo: Seveda me jezi!

  Virolog prof. dr. Miroslav Petrovec je predstojnik Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo, vodja laboratorija za diagnostiko virusnih infekcij ter član svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje. Je eden največjih strokovnjakov za koronaviruse, zato smo ga poklicali in preverili, kako ocenjuje odziv posameznikov, ki jih zaščitni ukrepi ne zanimajo, kako pojasnjuje pojav negativnih testov in kako testiranje, ki ga na inštitutu izvedejo več kot polovico.

 • (photo: )
  28.07.2020, 15:13

  Nič naj te ne vznemirja, nič naj te ne premoti

  Tako slišimo v besedilu ene slovenske ritmično duhovne skladbe in prav te besede me zasledujejo v dneh, ko spremljam dogajanje v slovenski mlakuži. Ne pustim se vznemiriti, si prigovarjam, ko poslušam o skrbi za starejše bolnike, ki jo mediji kažejo zgolj v času desnosredinske vlade. Ko poslušam o skrbi za uravnoteženost medijskega prostora v trenutku, ko se napove s strani taiste vlade popravljanje medijskega zakona. Ko poslušam o zapravljivosti vlade, kadar so ukrepi za ublažitev posledic zaradi korona krize namenjeni široki populaciji. Ko poslušam o sovražnem govoru na družbenih omrežjih, čeprav je sovražni govor na protestih mnogo hujši.

 • Dr. Hubert Požarnik (photo: Tanja Dominko)
  07.07.2020, 18:34

  Vsak, ki se pusti instrumentalizirati, dela veliko škodo!

  Če bodo ljudje podlegli ščuvanju, bo to pustilo usodne posledice za našo državo. Na to je v pogovoru za Radio Ognjišče opozoril klinični psiholog dr. Hubert Požarnik, ki je soustvarjal Demos in s svojimi političnimi sopotniki popeljal Slovenijo v demokratizacijo in osamosvojitev. Boji se, da se bodo konflikti ob pomanjkanju dialoga in protestih še stopnjevali. Kot je dodal, tisti, ki so jih zanetili, nimajo interesa, da bi se polegli. Pomembno je, da temu ne podležejo razumni ljudje.

 • Vlado Janeza Janše zapustil minister za notranje zadeve (photo: Rok Mihevc, ARO)
  30.06.2020, 15:21

  Domovina o odstopu Hojsa in pridržanju Počivalška: Veljalo bi strniti vrste in se lotiti sistemskih reform

  »Težko me boste prepričali, da ne gre za politično policijo, da ne gre za to, da policija ni v službi državljanov, ampak v službi globoke države,« je na današnji novinarski konferenci dejal minister za notranje zadeve Aleš Hojs in javnosti sporočil, da je nepreklicno odstopil s položaja. Gre za odziv na dogajanje, povezano s kriminalističnimi preiskavami nabav zaščitne opreme, zaradi katerih so danes pridržali ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška. Hojs je prepričan, da je del policije osredotočen na rušenje vlade, sam pri depolitizaciji policije nima moči.

 • Trg sv. Petra (photo: Rok Mihevc)
  28.06.2020, 15:59

  Papež: »Hvaležnost je razpoznavno znamenje kristjana«

  Papež Frančišek se je v današnjem nedeljskem nagovoru z okna Apostolske palače naslonil na današnji evangeljski odlomek, v katerem z vso močjo odmeva povabilo, da bi živeli v polnosti svojo pridružitev Gospodu tudi tedaj, ko to zahteva napor. Spregovori tudi o naši ljubezni do Jezusa, ki naj bo pred ljubeznijo do staršev in otrok.