Marjan BuničMarjan Bunič
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Tanja Dominko

Tanja Dominko je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Katoličani pri maši v Kinšasi (photo: Vatican Media)
  29.01.2023, 14:16

  Papež poziva k molitvi za uspeh "romanja miru" v Kongo in Južni Sudan

  Papež Frančišek bo prihodnji teden obiskal Demokratično republiko Kongo in Južni Sudan. Prednostna naloga njegovega petega obiska na tej celini bo posredovati sporočilo miru in sprave, saj državi pestijo nepravičnost, revščina in etnični spopadi. O tem je spregovoril tudi po današnji opoldanski molitvi. Najprej pa se je dotaknil Božje besede.

 • Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec. (photo: STA / Boštjan Podlogar)
  25.01.2023, 14:54

  SDS vladi pri zdravstvu ponuja roko

  V državnem zboru so se na izredni seji posvetili problematiki zdravstva. Na zahtevo SDS je tekla razprava, a sklepov ne bo, saj so jih na seji odbora že zavrnili. Poslanka SDS Jelka Godec je na začetku seje poudarila, da je čas za nekaj konkretnih dejanj, saj so razmere katastrofalne. Med drugim so vladi predlagali, da pripravi nov plačni sistem v zdravstvu, znova zakonsko uvede sistem referenčnih cen pri nakupu medicinskega materiala in zakonsko opredeli način za vračanje slovenskih zdravstvenih delavcev iz tujine.

 • Peter Jančič (photo: STA)
  24.01.2023, 08:12

  Peter Jančič o delu vladne koalicije in kupovanju miru.

  Kako na odnose v koaliciji vplivajo reorganizacija vlade in kako aktualni izzivi, ki jih ne manjka? Politični analitik Peter Jančič meni, da se razpoke v koaliciji že poznajo, a za zdaj kakšnega razpada ni na obzorju.

 • Podjetnik in predsednik Kluba podjetnikov Slovenije Joc Pečečnik.. (photo: STA / Bor Slana)
  11.01.2023, 23:05

  Mesca in Kordiša vabi na delo v podjetje, da premislita o molznih kravah

  Klub podjetnikov Slovenije od vlade pričakuje posluh in dobre ukrepe, ne pa populističnih rešitev. Svoje videnje so predstavili na novinarski konferenci v Ljubljani.

 • Podjetnik Joc Pečečnik (photo: STA / Anže Malovrh)
  11.01.2023, 17:33

  Joc Pečečnik o zdravstvu: Če lonec pušča, vanj zaman dolivamo juho.

  Na aktualne razmere v zdravstvu so se odzvali tudi v Klubu slovenskih podjetnikov. Na današnjem srečanju z novinarji so poudarili, da ni težava v tem, da bi bilo denarja v zdravstvu premalo, ampak je težava v organizaciji. Kot pravijo, so pripravljeni prispevati svoj delež k izboljšanju razmer, a ob tem izražajo pričakovanje, da bo vlada vendarle začela gledati na gospodarstvo kot na upoštevanja vrednega sogovornika, ne pa kot na molzno kravo.