Damijana Medved
Matej Kržišnik
Alen Salihović

Alen Salihović

Alen Salihović je novinar Radia Ognjišče.

 • Zastava ZDA (photo: Pixabay)
  20.01.2021, 18:42

  Joe Biden prisegel kot 46. predsednik ZDA; čestital mu je tudi papež Frančišek

  Joe Biden je na zahodni strani kongresne palače z roko na družinskem svetem pismu iz 19. stoletja, ki ga je držala nova prva dama ZDA Jill Biden, prisegel na položaj 46. predsednika ZDA. Prisego je vodil predsednik vrhovnega sodišča ZDA John Roberts. V govoru po prisegi je poudaril, da je danes dan demokracije in Američane pozval k enotnosti.

 • Koronavirus (photo: Pixabay)
  19.01.2021, 14:21

  Laž - potvorjenost, nepristnost, narejenost

  »Láž - zavestno neresnična izjava z namenom zavajati v zmoto: kar ne ustreza resnici: potvorjenost, nepristnost, narejenost.« Tako je beseda laž razložena v Slovarju slovenskega knjižnega jezika. Zakaj sem ponovil definicijo? Zato, ker se mi dan za dnem, glede na pestro politično in sploh medijsko dogajanje, ki smo mu priča, vse bolj potrjujejo besede, da je »laž nesmrtna duša komunizma«.

 • Težave po prebolelem covidu-19: utrujenost, težave z dihanjem, kašelj, bolečine v sklepih in prsih. (photo: Pixabay)
  18.01.2021, 13:57

  Po prebolelem covidu posledice vidne še več mesecev

  Večkrat smo že spregovorili o posledicah s katerimi se soočajo tisti, ki so preboleli covid-19. Vse več je raziskav, ki potrjujejo ugotovitve kitajskih strokovnjakov, da je večina ljudi, ki je bila zaradi covida-19 hospitalizirana, še več mesecev imela simptome bolezni. O tem, katere težava opažajo v Sloveniji smo vprašali infektologinjo dr. Matejo Logar in psihologinjo dr. Lilijano Šprah.

 • Karl Erjavec (photo: ARO)
  18.01.2021, 09:58

  Kandidat za mandatarja ne predstavlja zgleda politične načelnosti

  Še vedno odmeva, da je skupina 42 poslancev v državni zbor vložila predlog konstruktivne nezaupnice s kandidatom za novega predsednika vlade Karlom Erjavcem. Podpise pod predlog, o katerem bodo v državnem zboru najverjetneje glasovali že v sredo so prispevali le trije poslanci DeSUS in tisti iz LMŠ, SD, Levice in SAB. Erjavec v izjavi ob vložitvi predloga poudaril, da je želijo s tem preprečiti kršenje temeljnih pravnih načel, kot so vpletanje v pravosodje, preprečevanje svobode medijev, posege v policijo in državno tožilstvo. Erjavec je sicer pričakoval 43 podpisov, a ga poslanec DeSUS Branko Simonovič ni prispeval.

 • Svetopisemski maraton 2021 (photo: www.svetopisemskimaraton.si)
  17.01.2021, 15:45

  Svetopisemski maraton 2021 tokrat zgolj preko spleta

  Od sobote, 23. januarja do petka, 29. januarja 2021 bo potekal že 13. Svetopisemski maraton, ki predstavlja teden dni neprekinjenega branja Svetega pisma pri njem pa sodelujejo vse krščanske Cerkve v Sloveniji. Zaradi epidemije bo osrednje maratonsko branje potekalo nekoliko drugače, preko aplikacije Zoom, so sporočili organizatorji. Podrobno je o Svetopisemskem maratonu, ki poteka v organizaciji Svetopisemske družbe, pomagajo pa številni prostovoljci za oddajo Utrip cerkve v Sloveniji spregovorila članica pripravljenega odbora Katarina Zupančič.