Nataša LičenNataša Ličen
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Manca HribarManca Hribar

Alen Salihović

Alen Salihović je urednik informativnega programa Radia Ognjišče.

 • www.informativa.si (photo: www.informativa.si)
  19.01.2023, 14:52

  Vrača se Informativa

  Po dveh kronskih leti se jutri v Ljubljani spet največji vseslovenski predinformativni dan, ki se odvija štiri tedne pred uradnimi informativnimi dnevi. Informativa, ki bo potekala na Gospodarskem razstavišču na enem mestu predstavi pregled izobraževalnih programov, ki so na voljo v Sloveniji ter v tujini – od srednjih šol do visokošolskih in podiplomskih programov, dodatnega izobraževanja in usposabljanja, jezikovnih tečajev in vseživljenjskega učenja.

 • Glas upokojencev Slovenije (photo: STA / Bor Slana)
  18.01.2023, 13:05

  Upokojenci, ki so gradili vse, kar imamo danes, pozabljeni. Kaj zahtevajo od vlade?

  Upokojenci združeni v ljudsko iniciativo »Glas upokojencev Slovenije« so v Ljubljani prestavili zahteve, ki jih imajo, pred protestom, ki ga nameravajo organizirati 1. februarja na Trgu republike v Ljubljani. Upokojenci med drugim zahtevajo vrnitev dostojanstva in spoštovanje starejših ljudi ter višje pokojnine.

 • dr. Jernej Letnar Černič (photo: Primož Lavre / Reporter)
  17.01.2023, 14:47

  Spoznajte novega gosta oddaje »Spoznanje več, predsodek manj«

  Oddaja »Spoznanje več, predsodek manj«, ki je na sporedu vsak ponedeljek, je med bolj poslušanimi v našem programu. V njej sodelujejo redni sogovorniki z različnih področij in strok. Veseli nas, da se bo s svojimi stališči med pravniki poleg vrhovnih sodnikov Barbare in Jana Zobca ter ustavnega sodnika Dr. Dr. Klemena Jakliča predstavil tudi dr. Jernej Letnar Černič.

 • Novinar Alen Salihović (photo: Rok Mihevc)
  17.01.2023, 14:33

  Solo akcije vlade ne prispevajo k povezovanju naroda

  Lepa beseda lepo mesto najde, je star pregovor, ki pa ima glede na zadnja dogajanja v Sloveniji vse manj prostora v javnosti. Retorika sovražnosti, nastrojenosti, tudi dvoličnosti postaja iz dneva v dan močnejša. Iz dneva v dan se bolj etiketiramo, označujemo z zmerljivkami in, kar je še huje, drugega proti drugemu ščuvamo z neresnicami ali polresnicami. In vse to pod pretvezo svobode govora in misli, dekoracije in podobno.

 • Spominska slovesnost ob 20-letnici smrti dr. Jožeta Pučnika na Trgu republike (photo: www.sds.si)
  12.01.2023, 08:56

  Na Trgu republike obeležili 20. obletnico smrti politika dr. Jožeta Pučnika

  Ob 20. obletnici smrti politika Jožeta Pučnika so se nanj z žalno slovesnostjo spomnili na Trgu republike. Govorci, med njimi predsednik prve slovenske vlade Lojze Peterle in predsednik SDS Janez Janša, so se Pučnika spomnili kot politične osebnosti, ki je zaznamovala pot Slovenije v osamosvojitev in demokratizacijo.