Matjaž Merljak
Marko Zupan
Marta Jerebič

Alen Salihović

Alen Salihović je novinar Radia Ognjišče.

 • Volitve, volilna skrinjica (photo: Pixabay)
  29.09.2022, 14:13

  Potrjenih osem predsedniških kandidatov

  Do izteka roka za vložitev kandidatur na volitvah predsednika republike je bilo vloženih devet kandidatur. Kot so sporočili iz Državne volilne komisije, je kandidaturo kot zadnji s podpisi volivcev vložil Edén Fohatóm, ker pa je imel zgolj nekaj podpisov, je iz tekme izpadel. Za mesto predsednika oziroma predsednice naj bi se, če do tretjega oktobra ne umaknjeno soglasja h kandidaturi potegovali: glasbenik Gregor Bezenšek, poslanec NSi Janez Cigler Kralj, kočevski župan Vladimir Prebilič, poslanec SDS Anže Logar, pravnica Nataša Pirc Musar, evropski poslanec Milan Brglez, ginekologinja Sabina Senčar ter poslanec Levice Miha Kordiš. Nabor predsedniških kandidatov pa bo znan v začetku prihodnjega meseca, saj imajo kandidati še do 3. oktobra čas, da umaknejo soglasje h kandidaturi.

 • Duhovnik Štih (skrajno levo) in škof Saje. (photo: FB/Damjan Štih)
  28.09.2022, 14:58

  Škof Saje po ogledu Macesnove Gorice globoko pretresen

  Novomeški škof Andrej Saje je danes obiskal morišče pod Macesnovo gorico. Skupaj z navzočimi je opravil molitev za umorjene in vse rajne, še posebej za žrtve vojne in njihove svojce, za mir in za spravo. Globoko pretresen nad zločinskimi dejanji je izrazil pričakovanje, da država in pristojne službe poskrbijo za dostojen pokop vseh nasilno umorjenih med in po drugi svetovni vojni in da dobijo svoje mesto v narodnem zgodovinskem spominu. Kočevski župnik Damjan Štih pa je po obisku morišča na svojem Facebook profilu zapisal, da so pristojni evidentirali skoraj 3000 okostij, ocenjujejo pa, da je do 500 okostij razdrobljenih v prah zaradi bomb, ki so jih likvidatorji metali v jamo na pobite.

 • Zbrani pri sveti maši (photo: Vatican News/Jože Potrpin)
  27.09.2022, 08:07

  Slovesno praznovanje Slomškove nedelje v Mariboru

  Osrednja slovesnost letošnje Slomškove nedelje, ob 160. obletnici smrti blaženega škofa Antona M. Slomška, je bila v nedeljo, 25. septembra 2022, v mariborski stolnici.

 • Lepa Toskana (photo: ARO)
  26.09.2022, 09:47

  Odkrivali smo lepote Toskane

  S pomočjo potovalne agencije Aritours smo se med 16. do 18. septembrom odpravili v eno najlepših italijanskih pokrajin v Toskano. Iz vse Slovenije se nas je nabralo približno sto, dva polna avtobusa. Za duhovno vodstvo je poskrbel direktor Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak, za strokovno vodstvo pa sta poskrbela Slavica Arih in Tadej Jakopič. Ob obiskih krasnih mest smo stkali nova prijateljstva, z željo, da se kmalu spet odpravimo na pot.

 • Volilna skrinjica (photo: ARO)
  23.09.2022, 07:05

  Komentatorji za Radio Ognjišče: Levi kandidati so v večinskih medijih v prednosti.

  Čeprav poteka že nekaj mesecev, pa se je predsedniška tekma uradno začela danes, mesec dni pred volitvami. Kandidati bodo lahko volivce nagovarjali vse do 21. oktobra do polnoči, ko bo nastopil volilni molk. Vlaganje kandidatur in zbiranje podpisov je sicer mogoče še do 28. septembra. Kakšno tekmo pričakujejo komentator Miran Videtič in urednika Peter Jančič in Tino Mamić?