Slavi Košir
Andrej Novljan
Alen Salihović

Alen Salihović

Alen Salihović je novinar Radia Ognjišče.

 • Sodišče, pravica (photo: pixabay.com)
  15.01.2020, 12:20

  Pavliha posebej za Radio Ognjišče o anonimki, ki ga je stala mesta sodnika EU

  Potem ko je spomladi propadel poskus imenovanja Mira Preka in Marka Pavlihe za sodnika Splošnega sodišča Evropske unije v Luksemburgu, je zdaj na vrhuncu ponovljeni postopek. Pri predsedniku republike Borutu Pahorju so se začela uradna posvetovanja z vodji poslanskih skupin o možnih kandidatih.

 • Smernice za ravnanje v primeru spolnih zlorab mladoletnih oseb (photo: pixabay.com)
  14.01.2020, 14:40

  Slovenski škofje sprejeli nove ukrepe za zaščito otrok

  Slovenski škofje so na seji Slovenske škofovske konference, ki je bila včeraj, sprejeli dopolnjene Smernice za ravnanje v primeru spolnih zlorab mladoletnih oseb s strani klerikov, članov redovnih skupnosti in drugih cerkvenih delavcev v Cerkvi na Slovenskem. Ustanovili pa so tudi posebnem finančni sklad za kritje stroškov psihoterapevtske pomoči žrtev.

 • Podjetniki (photo: pixabay.com)
  14.01.2020, 13:37

  Najbolj navdihujoča slovenska družinska podjetja v letu 2019

  Že vse od leta 2014 družba Ernst&Young Slovenija v decembru predstavi deset najbolj navdihujočih slovenskih družinskih podjetij. Vodja družinskega podjetništva pri omenjeni družbi Mojca Emeršič je v pogovoru za Radio Ognjišče povedala, da je v zgodbah podjetij, predstavljenih lani ob koncu leta, posebej do izraza prišla velika povezanost lastnikov z zaposlenimi.

 • Peter Merše, komentator na portalu Domovina.je (photo: Osebni arhiv)
  14.01.2020, 12:46

  Peter Merše: Nova koalicija je potencialno možna

  V javnosti so zaokrožile informacije, da se v ozadju pripravlja nova politična koalicija v parlamentu. V nedeljski oddaji Politično na RTV Slovenija je namreč Janez Janša nakazal na možnost spremembe vlade. Da pogovori o novi vladi ves čas potekajo, je povedal tudi predsednik NSi Matej Tonin. Dogajanje je za Radio Ognjišče ocenil komentator na portalu Domovina.je Peter Merše.

 • Prazniki (photo: Unsplash)
  31.12.2019, 11:54

  Škofje za 2020: Naj bodo odnosi bolj zaznamovani z ljubeznijo in spoštovanjem

  Srečno, predvsem pa mirno in blagoslovljeno leto 2020 vam vsem želijo tudi slovenski škofje.