Matjaž Merljak
Miha Močnik
Marta Jerebič

Alen Salihović

Alen Salihović je novinar Radia Ognjišče.

 • Maska (photo: Juraj Varga / Pixabay)
  29.09.2020, 07:12

  Zdravnica Koželjeva: Potrebno je pravilno nositi masko

  Zaradi novih okužb nastajajo težave na Koroškem. Tamkajšnje dogajanje za naš radio komentirala članica regijske skupine za preprečevanje in obvladovanje okužb, sicer zdravnica v Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem Zdenka Koželj Rekanović. V pogovoru pozvala k doslednemu upoštevanju ukrepov.

 • Koncertni cikel SiBRASS 2020 (photo: Društvo SiBRASS)
  25.09.2020, 14:47

  SiBRASS z novim ciklom koncertov nad epidemijo

  Društvo SiBRASS tudi v negotovem letu 2020 nadaljuje in nadgrajuje cikel koncertov, v katerem predstavlja najrazličnejša glasbena dela in zasedbe s poudarkom na trobilih. Prvemu bo mogoče prisluhniti že to nedeljo, 27. septembra 2020, ob 11. uri v Slovenski filharmoniji v Dvorani Slavka Osterca, je za Kulturne utrinke na Radiu Ognjišče dejal umetniški vodja koncertnega cikla in predsednik omenjenega društva Franc Kosem.

 • dr. Ivan Štuhec (photo: ARO)
  25.09.2020, 14:03

  Štuhec: Priče smo nenehnemu ukvarjanju z malenkostmi

  Dogajanje na političnem parketu je vse bolj vroče. Moralnega teologa dr. Ivana Štuheca to ne preseneča, saj smo že od začetka nastanka vlade pod vodstvom Janeza Janše ves čas priča poskusom njene destabilizacije. V kratkem komentarju dogajanja za Radia Ognjišče je bil kritičen tudi do večinskih medijev.

 • Koronavirus (photo: Pixabay)
  25.09.2020, 12:32

  Nihče ni sklenil pakta z virusom. Virus je ostal živ!

  V Sloveniji se ob povečanem številu testov povečuje tudi število okuženih z novim koronavirusom. V četrtek so opravili dobrih 3600 testov in potrdili 192 okužb. To je največ v enem dnevu doslej. Skupno število potrjenih okužb je preseglo 5000. Ker se virus zelo hitro širi po državi so danes spet pozvali k upoštevanju navodil pristojnih služb, delodajalce in delavce pa k odgovornemu ravnanju. Vitalnost našega gospodarstva je v teh okoliščinah odvisna od zdravja zaposlenih v njem, je bilo mogoče slišati na vladni novinarski konferenci.

 • bl. Anton Martin Slomšek (photo: Spletna stran: Katoliška cerkev)
  25.09.2020, 07:45

  Življenje vsakega od nas je pot

  Za nami je god blaženega Antona Martina Slomška, pred nami pa obhajanje tako imenovane Slomškove nedelje. Osrednja slovesnost bo na Bizeljskem, geslo praznovanja pa se glasi: Domovina – naša ljuba mati.