Nataša LičenNataša Ličen
Andrej JermanAndrej Jerman
Marcel KrekMarcel Krek

Alen Salihović

Alen Salihović je urednik informativnega programa Radia Ognjišče.

 • Jeza, nelagodje (photo: Sam Williams / Pixabay)
  19.09.2023, 14:01

  So še vredni zaupanja?

  Začela se je jesen. Spravilo pridelkov narave je v polnem teku. Tako tistih, ki jih je dala, kot tistih, ki jih je s svojo neprecenljivo močjo vzela. Med temi opravili ni razlike, potrebna je moč, volja, pogum.., se pa pokaže razlika med vrednotenjem, kako težko je delo, ki ga je potrebno opraviti pred prvo zmrzaljo.

 • 30 let Aritoursa, sv. maša (photo: Aritours FB)
  18.09.2023, 10:27

  Romarska agencija Aritours z nami že 30 let

  Prvo septembrsko soboto se je več kot 300 romarjev v šestih avtobusih agencije Aritours iz Maribora zbralo na tradicionalnem jesenskem romanju. Obiskali so Dolenjsko in se hkrati zahvalili za trideset let delovanja agencije.

 • Predsednica Evropske komisije (photo: Christophe Licoppe/Evropska komisija)
  13.09.2023, 14:55

  Predsednica komisije: Uresničenih 90 odstotkov političnega programa

  V minulih štirih letih je bilo uresničenih več kot 90 odstotkov političnega programa, skupaj smo dokazali, da Evropa, kadar je drzna, zadano tudi uresniči, je danes v Evropskem parlamentu poudarila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Vendar delo še zdaleč ni končano, treba se je skupaj pripraviti na prihodnost, je poudarila.

 • Tarča, vlada, politika (photo: Pixabay)
  12.09.2023, 13:39

  Kaj se dogaja na desni sredini? Se je pred evropskimi volitvami sposobna poenotiti?

  Kaj se dogaja na desni sredini in s Platformo sodelovanja Anžeta Logarja, je v minulih dneh pogosto vprašanje v medijih. Logar je zavrnil povabilo predsednika NSi Mateja Tonina k skupnemu nastopu na evropskih volitvah, prvak SDS Janez Janša pa posvaril, da gre za prehitra oblikovanja list. Za komentar smo vprašali urednika uredništva notranje politike informativnega programa Televizije Slovenija Martina Nahtigala.

 • Ob grobu škofa Barage (photo: Osebni arhiv škofa Andreja Sajeta)
  12.09.2023, 10:07

  Škof Saje nadaljuje obisk po Baragovih krajih, molil tudi na grobu tega velika misijonarja #foto

  V državi Michigan v ZDA vsako leto potekajo Baragovi dnevi. Udeležuje se jih tudi novomeški škof in predsednik SŠK Andrej Saje, spremlja pa ga župnik iz Trebnjega Jože Pibernik. Letos Baragove dneve gosti Združenje škofa Barage in proto-katedrala Svetega Marijinega Imena, ki je bila prvi škofijski sedež častitljivega Božjega služabnika škofa Friderika Ireneja Baraga.