Robert Božič
Marko Zupan
Silvestra Sadar

Alen Salihović

Alen Salihović je novinar Radia Ognjišče.

 • Šolanje (photo: Pixabay)
  28.05.2020, 16:09

  Šole bodo spet polne, odpirajo se lahko vsi hoteli, fitnesi in wellnesi, maske niso več obvezne

  Po dneh ugibanj je sedaj jasno. Prihodnji teden se v šolske klopi vračajo vsi učenci osnovnih šol. V ponedeljek bodo z delom začeli učenci četrtih in petih razredov, v sredo pa še ostali. Prav tako bodo od ponedeljka dovoljene javne prireditve do 200 oseb, odpirajo se lahko vsi hoteli, fitnesi in wellnesi. Kot so sporočili še po seji vlade uporaba zaščitnih mask ni več obvezna, razen za okužene.

 • Slovenska karitas v boju proti covid-19 s pomočjo v Srbiji, Libanonu in Ruandi (photo: Pixabay)
  27.05.2020, 14:47

  Slovenska karitas v boju proti covid-19 s pomočjo v Srbiji, Libanonu in Ruandi

  V boju proti pandemiji koronavirusne bolezni 19 v Srbiji, Libanonu in Ruandi s svojimi projekti, ki jih sofinancira slovensko ministrstvo za zunanje zadeve, sodeluje tudi Slovenska karitas. V sklopu projektov v teh treh državah bo aktivnostim, povezanim z bojem proti covidu-19, namenjenih več kot 31.000 evrov.

 • Ustavni sodnik DDr. Klemen Jaklič (photo: ARO)
  26.05.2020, 10:09

  DDr. Jaklič o pobudah za oceno ustavnosti omejitev: Izkazati morajo pravni interes

  Ustavni sodniki so v času epidemije novega koronavirusa v Sloveniji prejeli več pobud za oceno ustavnosti omejitev, ki jih je za zajezitev širjenja okužb sprejela vlada. Eno od teh pobud so že sprejeli v obravnavo, a ne soglasno. S takšno odločitvijo se namreč ni strinjal ustavni sodnik DDr. Klemen Jaklič. Kot je opozoril v ločenem mnenju, prej niso bila izčrpana vsa ostala pravna sredstva.

 • Za rakom v Sloveniji vsako leto na novo zboli več kot 15.000 ljudi in pričakovati je, da bo zaradi staranja prebivalstva število obolelih še naraščalo. (photo: Pixabay)
  25.05.2020, 12:40

  Rak je izjemno dobro ozdravljiva bolezen, če jo odkrijemo zgodaj

  Začel se je evropski teden boja proti raku. Deležniki so ob tem opozorili na pomen skrbi za zdravje tudi med in po epidemiji novega koronavirusa. Na onkološkem inštitutu pozivajo k skrbi za zdrav življenjski slog, proti zdravju škodljivim razvadam in k udeležbi na presejalnih programih ter svarijo pred odlašanjem z obiskom pri zdravniku. Podobno poudarja tudi predsednica Zveze slovenskih društev za boj proti raku dr. Urška Ivanuš. V Sloveniji pa je danes znova stekel presejalni program za raka dojk Dora. Kot je dejal vodja projekta Dora dr. Maksimiljan Kadívec bo ves čas ustrezno poskrbljeno za varnost bolnic in zaposlenih.

 • Sveti papež Janez Pavel II. (photo: Pixabay)
  17.05.2020, 11:15

  Pred 24. leti je Slovenijo obiskal sveti papež Janez Pavel II.

  Na današnji dan pred 24. leti je Slovenijo prvič obiskal danes že sveti papež Janez Pavel II. Po prihodu in sprejemu na brniškem letališču je priromal k Mariji Pomagaj na Brezje nato pa pod geslom Oče, potrdi nas v veri obiskal tri tedanje (nad)škofije: Koper, Ljubljano in Maribor. Srečal se je z vodilnimi predstavniki političnega in verskega življenja, redovnimi predstojnicami in predstojniki, verniki in številnimi mladimi iz domovine, zamejstva in tujine.