Mateja Subotičanec
Boštjan Smole
Alen Salihović

Alen Salihović

Alen Salihović je novinar Radia Ognjišče.

 • Srečanje družin Aninega sklada na Brezjah (photo: www.marija.si)
  26.07.2021, 12:38

  Ustanova Anin sklad vabi družine z več otroki, da se jim pridružijo

  Ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, praznuje danes, 26. julija dan svoje zavetnice. Godujeta namreč sv. Ana in Joahim, starša Device Marije. »Prvoten namen in poslanstvo ustanove sta usmerjena v posredovanje materialne in duhovne pomoči ter v osebno spremljanje družin z več otroki. Pospeševati pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja in do javnega ozračja, naklonjenega družinskim vrednotam ter izboljšati kvaliteto življenja v družinah z več otroki. Ustanova Anin sklad si prizadeva, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka, da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in se podpirale, da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja in da bi bilo javno “ozračje” naklonjeno družinskim vrednotam,« je ob tej priložnosti poudarila tajnica ustanove, s. Hermina Nemšak. Predsednik ustanove p. Milan Kos pa dodaja, da je pet značilnosti, ki so skupne družinam: člani družine so predani drug drugemu, člani družine si izražajo naklonjenost, člani družine preživljajo čas skupaj, razvijajo svojo duhovnost in uspešno rešujejo spore in krize.

 • Družina Janša (photo: arhiv družine Janša)
  17.07.2021, 19:21

  Ekskluzivni pogovor z zakoncema Janša

  Pred 30. leti, ko je bil on obrambni minister, je bila ona še dvanajstletno in ne desetletno dekle, kot smo zapisali v reviji PRO. Oba sta se zavedala resnosti položaja takrat in se ga danes. Vsak na svojem področju, Janez Janša kot politik, njegova soproga Urška Bačovnik Janša pa danes kot zdravnica. A v prvi vrsti sta predana starša Jakobu in Črtomirju. Vesel sem, da sem ob 30. rojstnem dnevu naše države lahko pripravil ekskluziven pogovor z njima za revijo Prijatelji Radia Ognjišče. Ni bilo težav s privolitvijo, do katere je prišlo na posvečenju celjskega škofa Maksimilijana Matjaža v Gornjem Gradu, kjer sta se udeležila slovesnosti. Čeprav sem ju pogosto srečeval, pa sta mi takrat v sproščenem in prijetnem vzdušju potrdila, da je biti z ljudmi in za ljudi tisto, kar šteje. Na radiu smo hvaležni in počaščeni, da lahko njune misli in spomine delimo z vami. Vabljeni k prijetnemu branju in spoznavanju zakoncev Janša.

 • Družine Aninega sklada na duhovnih vajah (photo: ARO)
  07.07.2021, 10:30

  Ustanova Anin sklad velike družine povezala na duhovnih vajah

  Ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki je s pomočjo bratov kapucinov v Kančevcih pripravila duhovne vaje. Srečanja se je udeležilo 15 družin s kar 60 otroki. Poleg duhovnega odmika je bil čas tudi za druženje in romanje.

 • Cepljenje proti koronavirusu (photo: Freepik)
  06.07.2021, 13:10

  Akademiki so ponovno povabili k cepljenju: To je varno!

  Slovenska akademija znanosti in umetnosti (SAZU) je predstavila nov poziv k cepljenju. To je trenutno edino orodje, ki ga imamo na voljo za izhod iz pandemije brez nesprejemljivo visokega števila človeških žrtev in velike materialne škode, so poudarili v izjavi. Dodali so še, da je strah pred cepljenjem odveč. To so v ločenem pozivu zapisali tudi na Kemijskem inštitutu (KI).

 • Papež Frančišek (photo: Michael Ehrmann / Cathopic)
  04.07.2021, 19:48

  Kakšne zdravstvene težave ima papež Frančišek?

  Papeža Frančiška so včeraj popoldne sprejeli v bolnišnici Gemelli zaradi že vnaprej predvidene operacije. Papeža namreč muči črevesna bolezen, ki mu povzroča bolečine in druge težave v predelu trebuha, poročajo svetovni mediji.