Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Alen Salihović

Alen Salihović je urednik informativnega programa Radia Ognjišče.

 • Dr. Bojana Beović v studiu (photo: ARO)
  18.04.2024, 16:27

  Predsednica zdravniške zbornice dr. Beović za Radio Ognjišče o minulem mandatu in stavki zdravnikov

  Zakaj za določena področja v medicini vlada večje zanimanje, za nekatere specializacije, kot npr. za družinsko medicino, pa na razpisih ostaja prostih skoraj štiri petine mest? O tem smo se pogovarjali s predsednico Zdravniške zbornice Slovenije dr. Bojano Beović. Spregovorila je tudi o stavki zdravnikov, minulem delu na čelu zbornice in načrtih za naprej.

 • Ognjišče (photo: Zajem zaslona)
  18.04.2024, 11:48

  Ognjišče praznuje rojstni dan

  Danes je rojstni dan Ognjišča. »Pred devetinpetdesetimi leti je bila na današnji dan velika noč in koprski in postojnski župljani so brali v ciklostilno razmnoženem lističu, ki so ga dobili v roke po vstajenjski maši na velikonočno jutro, 18. aprila 1965: »Danes smo prvič obiskali vaš dom s pisano besedo, Povezati hočemo našo faro/župnijo v eno družino, zato tudi naslov FARNO OGNJIŠČE. V njem boste našli tako potrebno duhovno hrano.«

 • Evropski parlament (photo: ARO)
  18.04.2024, 11:14

  Evropski poslanci o minulem delu, izzivih in krizah v Evropski uniji

  Prisluhnite pogovorom, ki smo jih v Bruslju pripravili z evropskimi poslanci. Romana Tomc, Matjaž Nemec, Franc Bogovič, Irena Joveva in Ljudmila Novak so spregovorili o minulem delu v evropskem parlamentu, krizah s katerimi se sooča Evropska unija in tudi o izzivih, ki 27-terico čakajo po junijskih volitvah.

 • Ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič (photo: posnetek zaslona)
  18.04.2024, 08:58

  Ustavni sodnik Klemen Jaklič o pomenu evropskih volitev in stanju demokracije v Sloveniji

  V oddaji »Spoznanje več, predsodek manj« smo gostili ustavnega sodnika prof. Dr. Dr. Klemena Jakliča (Oxford ZK, Harvard ZDA). Z njim smo se pogovarjali o možnosti tujih vplivov na evropske volitve, o stanju demokracije in o njegovem odklonilnem ločenem mnenju na temo tožbe Mojce Šetinc Pašek in Eugenije Carl proti Janezu Janši. Jaklič glede slednjega pravi, da je ustavno sodišče nekonsistentno. Spregovoril pa je tudi o odločitvi sodnikov v zvezi z razveljavitvijo dela zakona o Kmetijsko-gozdarski zbornici Slovenije (KGZS), ki ureja volitve v KGZS.

 • Razstava v Brulsju (photo: Tone Gorjup)
  17.04.2024, 13:22

  Predsednica Evropskega parlamenta Metsola si je v Bruslju ogledala angleško verzijo razstave 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico

  V Evropskem parlamentu v Bruslju so sredi dneva odprli angleško verzijo razstave 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani. Gre za prikaz vsega, kar so arheologi odkrili v poletnih mesecih 2022 v kočevskem breznu pod Macesnovo gorico. Gre za posmrtne ostanke umorjenih nekaj tednov po koncu druge svetovne vojne. Gostiteljica razstave je evropska poslanka iz vrst Evropske ljudske stranke Romana Tomc, ogledala pa si jo je tudi predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola.