Marjan Bunič
Boštjan Smole
Silvestra Sadar

Marjana Debevec

Marjana Debevec je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Janez Pavel II. (photo: www.facebook.com/2popesaints)
  17.05.2020, 07:13

  100. obletnica rojstva sv. papeža Janeza Pavla II.

  S sveto mašo, ki jo bo papež Frančišek ob 100. obletnici rojstva sv. papeža Janeza Pavla II. daroval na njegovem grobu, se bodo sklenili prenosi jutranjih papeževih svetih maš. Uvedli so jih zaradi prepovedi javnih bogoslužij, sedaj pa se verniki lahko spet lahko zbiramo po cerkvah.

 • Družina (photo: Unsplash)
  15.05.2020, 13:58

  »Očetje in matere so postali duhovniki svojim otrokom«

  Praznujemo mednarodni dan družin. Karitas opozarja, da se bodo zaradi pandemije mnoge družine znašle v hudi stiski. So pa v času karantene družine lahko našle tudi več časa zase in za odnose.

 • Karitas v Ekvadorju pomaga ljudem (photo: Caritas Ecuador)
  15.05.2020, 10:41

  Nuncij v Ekvadorju: Bili smo v stanju šoka

  Ena od držav, ki jo je pandemija najbolj prizadela, je Ekvador. Tamkajšnji nuncij nadškof Andrés Carrascosa Coso je povedal, da so kot država v stanju šoka. Postopno je število mrtvih naraščalo, a kot se dogaja z drugimi državami, se počasi vse umirja. V tem stanju se je Cerkev trudila biti blizu na več ravneh.

 • Vesela družina je tam, kjer je bližina (photo: Pixabay)
  15.05.2020, 10:26

  Karitas ob dnevu družin: Stiske se bodo še povečale

  Ob mednarodnem dnevu družine so se nam oglasili s Slovenske Karitas, kjer pomagajo več kot 20.000 družinam, v katerih je preko 29.000 otrok. Opozarjajo pa, da se bodo kljub ukrepom države stiske družin zaradi epidemije še povečale.

 • Molitev (photo: Pixabay)
  14.05.2020, 12:24

  Ves svet povezan v molitvi za končanje pandemije

  Obhajamo dan molitve, posta in del usmiljenja, ko se ves svet skupaj obrača na Boga in ga prosi, naj nas reši trenutne pandemije. K temu je vsa velika verstva povabil Visoki odbor za človeško bratstvo, podprl pa ga je papež Frančišek.