Blaž Lesnik
Boštjan Smole
Alen Salihović

Marjana Debevec

Marjana Debevec je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Udeleženci lanskega Mariapolija na Ribniški koči (photo: Marjana Debevec)
  28.07.2021, 08:13

  Začenja se Mariapoli

  V Ribnici na Pohorju se bo danes začel petdnevni Mariapoli. Gre za duhovne dneve, ki jih po vsem svetu že od konca 50. Let prejšnjega stoletja pripravlja Gibanje fokolarov.

 • Odkritje temeljnega kamna enote za dnevno varstvo starejših na Vrhniki (photo: Marjana Debevec)
  22.07.2021, 12:08

  Ko v propadajoči vojašnici svoj prostor druženja najdejo ostareli

  Na Vrhniki so danes postavili temeljni kamen prve od tridesetih enot za dnevno varstvo starejših, ki jih ministrstvo za delo pripravlja po vsej Sloveniji. S tem bodo številnim ostarelim omogočili, da dlje ostanejo na svojem domu, obenem pa so ostajajo vključeni v družbeno življenje.

 • Babica in vnučka (photo: Pixabay)
  22.07.2021, 07:46

  Postajamo družba brez vnukov?

  Pred nami je prvi dan starih staršev, ki ga je na letošnjo svečnico napovedal papež Frančišek. Vsako leto ga bomo praznovali na četrto nedeljo v juliju, v bližini godu svetih Ane in Joahima. Kakšna je njihova vloga v sodobni družbi, kakšno mesto imajo v slovenski zakonodaji in kako dragoceni so za njihove vnuke?

 • Papež Frančišek (photo: cathopic.com)
  20.07.2021, 13:58

  Kakšne filme gleda papež?

  Medtem ko je papež Benedikt XVI. navdušen nad klasično glasbo in tudi sam igra klavir, se papež Frančišek navdušuje nad filmi. Še posebej ga je pritegnil režiser Federico Fellini. Meni namreč, da je treba avdio-vizualno dediščino visoke verske, umetniške in človeške vrednosti ohraniti za prihodnje rodove. Zato želi v Vatikanu ustvariti filmski arhiv.

 • Večer slovenskih krščanskih izročil 2021: Nadškof Alojzij Cvikl (photo: Izidor Šček)
  19.07.2021, 15:15

  Zakaj je pandemija omejila našo svobodo?

  Pandemija se nas je dotaknila tam, kjer smo najbolj občutljivi - v naši svobodi, je na včerajšnjem srečanju dveh sosednjih župnij in dveh narodov, Slovencev in Avstrijcev, na Remšniku poudaril nadškof Alojzij Cvikl. Z njim je somaševanje vodil še graški škof Wilhelm Krautwaschl.