Jure Sešek
Marko Zupan
Tone Gorjup

Marjana Debevec

Marjana Debevec je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Nadškof Alojzij Cvikl na srečanju škofov (photo: FB)
  24.02.2020, 13:36

  Nadškof Cvikl: Bil je zgodovinski dogodek

  Šlo je za zgodovinsko srečanje, je po srečanju 52 škofov sredozemskega območja za naš radio dejal nadškof Alojzij Cvikl. Udeležencem iz trpečih dežel, kot je na primer Sirija, je veliko pomenilo, da so lahko podelili svoje težave in da so jim ostali škofje prisluhnili. Obvezali so se, da bodo ostali povezani in iskali načine, kako si lahko pomagajo.

 • Franc Bole (photo: Rok Mihevc)
  23.02.2020, 05:18

  "Tudi z manj bi bil zadovoljen ..."

  Ob njegovem odhodu v večnost na novo odkrivamo večplastno in dragoceno osebnost msgr. Franca Boleta, kar je bilo zelo jasno slišati tudi v včerajšnji spominski oddaji Naš gost. Danes, na Gospodov dan pa se bomo posebej ustavili pri njegovem duhovniškem poklicu.

 • msgr. Franc Bole (photo: ARO)
  18.02.2020, 15:31

  Medijski sopotniki o Boletu: Z veliko vero je zaupal v Božje načrte

  Msgr. Franc Bole je vedno iskal nove načine za oznanjevanje evangelija, zlasti med mladimi. Njegovi sopotniki iz katoliških medijev poudarjajo njegovo neomajno vero v Božje načrte.

 • Alojz Uran (photo: Izidor Šček)
  18.02.2020, 09:24

  Molitev za nadškofa Urana je molitev za vso Cerkev

  Po dveh zahtevnih operacijah v začetku februarja upokojeni nadškof Alojz Uran ostaja v bolnišnici. Sinoči se je zdravstveno stanje še zapletlo. Murskosoboški škof Peter Štumpf je na družbenem omrežju facebook povabil k molitvi zanj.

 • Ljubezen (photo: pixabay)
  17.02.2020, 11:28

  Ljubezen v zadnjem obdobju življenja?

  Ljubezen je vodilo življenja, je bil naslov petkove okrogle mize, na kateri so udeleženci razpravljali o dragocenosti trenutkov pred iztekom zemeljskega življenja. Spraševali so se tudi, kaj bi bi morali spremeniti kot družba, da bi znali to dragocenost prepoznati.