Jože Bartolj
Miha Močnik
Helena Križnik

Marjana Debevec

Marjana Debevec je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Papež pred avdienco pozdravlja romarje (photo: Vatican media)
  18.05.2022, 10:10

  Papež pri avdienci: Svobodno protestirajte pri Bogu!

  Papež Frančišek je pri današnji avdienci nadaljeval svoje razmišljanje o pomenu starosti. Izpostavil je lik Joba in njegovo preizkušnjo vere, ko je izgubil vse sorodnike in tudi svoje zdravje. Povabil nas je, naj v celoti preberemo Jobovo knjigo, da bomo presegli razburjenost in potrtost zaradi bolečine ob izgubi vsega. V njej najdemo preprosto vero v Boga, ki nas vedno sprejme.

 • Ukrajinska zastava (photo: Pixabay)
  18.05.2022, 08:56

  Visoki predstavnik Vatikana odpotoval v Ukrajino

  Svoje potovanje v Ukrajino danes začenja vatikanski tajnik za odnose z državami msgr. Paul Gallgher. Poleg Kijeva bo obiskal še Lvov, kjer si bo prizadeval predvsem za dialog in mir.

 • Zagreb je preplavilo veselje do življenja (photo: Hod za život)
  16.05.2022, 12:20

  »Med nami je vladal velik mir«

  V Zagrebu je v soboto več kot 15.000 ljudi slavilo življenje. Pripravili so namreč enega od enajstih hrvaških Pohodov za življenje. Udeležili so se ga tudi predstavniki iz Slovenije.

 • Oče s hčerko v mestu (photo: Pixabay)
  15.05.2022, 00:10

  Kako se družine znajdejo v urbanih okoljih?

  Praznujemo mednarodni dan družin, smo pa tudi v letu družine. V zadnjih štiridesetih letih se je delež družin brez otrok povečal za skoraj polovico, zmanjšal se je tudi delež družin z dvema ali več otroki, sporoča statistični urad.

 • Lanski Pohod za življenje v Zagrebu (photo: Hod za život)
  13.05.2022, 10:10

  Zavzemanje za pravice ali boj med življenjem in smrtjo?

  V več hrvaških mestih so včeraj potekali protesti v podporo splavu. Sprožil jih je primer matere, katere otrok ima tumor na možganih in bi želela v 26. tednu nosečnosti končati njegovo življenje. V Zagrebu pa jutri pripravljajo tudi Pohod za življenje.