Maja MorelaMaja Morela
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Tanja DominkoTanja Dominko

Marjana Debevec

Marjana Debevec je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Prostovoljci Vincencijeve zveze dobrote pomagajo brezdomcem (photo: VCD)
  25.05.2023, 11:44

  Bi bil prostovoljec?

  Na današnji veseli dan prostovoljstva, lahko na Prešernovem trgu v Ljubljani obiščete stojnice, na katerih različne organizacije, društva in združenja predstavljajo svoje prostovoljske programe. S tem dokazujejo, da solidarnost med nami še ni zamrla. Kar 1.900 prostovoljskih organizacij je vključenih v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij, ki jih povezuje Slovenska filantropija.

 • Sočutna skrb za ostarele (photo: Pixabay)
  21.05.2023, 07:10

  Kaj smo opustili, da ta človek ne more več živeti?

  Samomor s pomočjo, ki ga uvaja nov predlog zakona o prostovoljnem končanju življenja, odpira številna vprašanja. Na nedavni okrogli mizi v Dolskem je med drugim spregovorila družinska terapevtka Bernarda Ložar, ki spremlja številne umirajoče.

 • Družina (photo: PixaBay)
  15.05.2023, 09:57

  Namerni napadi na družino?

  Ob svetovnem dnevu družine, ki ga praznujemo že 29. leto, se pri Združenih narodih sprašujejo, kako bo svetovna rast prebivalstva, ki je lani presegla mejnik osem milijard, v prihodnje vplivala na družine. V Sloveniji se medtem srečujemo z obratnim problemom. Zdi se, da so družine v krizi, kot v mnogih Zahodnih državah, rodnost upada.

 • Obeležje nerojenih otrok na velenjskem pokopališču (photo: Zavod živim)
  13.05.2023, 10:46

  Kam odložiti žalost po smrti nerojenega otroka?

  Na pobudo Zavoda Živim bodo v sodelovanju s Slovenskim društvom Hospic in občino Velenje, v torek popoldne, na velenjskem pokopališču odprli in blagoslovili obeležje za nerojene otroke.

 • Pohod za življenje v Ljubljani 2022 (photo: Marjana Debevec)
  13.05.2023, 07:47

  Maribor bo utripal v veselju do življenja

  Štajerska prestolnica bo danes prvič gostila Pohod za življenje. Pod geslom: Življenje je zakon, se bodo udeleženci ob pol desetih dopoldne zbrali na Grajskem trgu ter se nato sprehodili po mariborskih ulicah.