Robert Božič
Boštjan Smole
Andrej Šinko

Marjana Debevec

Marjana Debevec je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Duhovniki (photo: Cathopic)
  01.08.2020, 08:10

  Se bodo mladi fantje odzvali Božjemu klicu?

  V teh dneh na novo poslanstvo odhajajo novomašniki, obenem pa se odpirajo vrata tistim fantom, ki čutijo, da jih Bog kliče v duhovništvo, ali pa se sprašujejo, če je to njihova pot. Lansko leto so zanje prvič pripravili pripravljalno leto, ki poteka v Šmarju pri Jelšah.

 • Vojna (photo: Cathopic)
  26.07.2020, 07:10

  Nadškof v Alepu: Zaradi embarga doživljamo še večjo stisko kot zaradi vojne

  V Alepu v Siriji se veselijo odprtja katedrale, kjer se lahko po osmih letih znova zberejo verniki. Finančno je obnovo močno poškodovane cerkve podprla dobrodelna organizacija Pomoč Cerkvi v stiski.

 • Ruska kapelica (photo: Društvo Slovenija Rusija)
  24.07.2020, 10:03

  Pri ruski kapelici molitev tudi letos

  V Kranjski Gori bo nocoj spominska sveta maša za ruske vojake, ki jih je med gradnjo ceste čez Vršič zasul plaz, in za padle v prvi svetovni vojni. Dogodek vedno zaznamuje želja po ekumenskem sodelovanju med predstavniki različnih krščanskih cerkva. Jutri pa bo že tradicionalna slovesnost pri Ruski kapelici.

 • Protest (photo: pixabay.com)
  24.07.2020, 09:57

  Protesti? Prinašati mir v ta nemir

  V Ljubljani se bodo verjetno kot vsak petek popoldne zbrali protestniki, ki zahtevajo odstop vlade. Aleš Čerin je za naš radio dejal, da si ne predstavlja, da živi v družbi sodržavljanov, ki so pripravljeni toliko cepetati, kadar njihova opcija izgubi vodenje države.

 • Novi koronavirus, preventivni ukrepi (photo: Pexels)
  22.07.2020, 13:10

  Novi koronavirus ne prihaja več toliko iz tujine, ampak kroži med nami

  Število okuženih z novim koronavirusom v Sloveniji vztrajno raste. Včeraj so opravili 1150 testiranj in potrdili 29 okužb. En bolnik s covidom-19 je umrl. Infektologinja dr. Mateja Logar opozarja, da večina okužb ne prihaja več iz tujine, ampak virus kroži med nami.