Slavi Košir
Matej Kržišnik
Andrej Šinko

Marjana Debevec

Marjana Debevec je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Papež pozdravlja romarje (photo: Vatican News)
  17.10.2021, 14:01

  Povzpetništvo ali služenje?

  Ljudje večinoma želimo izstopati, poudarjati naše dosežke, Jezus pa nas s svojim zgledom vabi, da se sočutno potopimo v stisko bližnjega. To je bilo sporočilo današnjega papeževega razmišljanja pred opoldansko molitvijo.

 • Sveta maša ob začetku sinodalne poti v Mariboru (photo: Družina)
  17.10.2021, 10:59

  V Mariboru že stopili na sinodalno pot

  Slovesno odprtje škofovske sinode je potekalo prejšnji konec tedna v Rimu, v vsaki lokalni Cerkvi oz. škofiji pa na današnji dan. Izjema je mariborska nadškofija, kjer so odprtje škofovske sinode obeležili z dogodkom v cerkvi Sv. Janeza Boska v Mariboru že včeraj. Duhovniki, predstavniki župnij, različnih duhovnih gibanj, Redov in cerkvenih ustanov so se zbrali ob nadškofu Alojziju Cviklu in skupaj molili za uspešno pot sinode, se seznanili z njenim namenom ter obliko procesa iskanja.

 • Novomeški škof Andrej Saje, p. Tomaž Mikuš in p. Damjan Ristić (photo: Jože Potrpin)
  17.10.2021, 10:42

  Naprej tudi po ločitvi

  So lahko tudi ločeni v svojih preizkušnjah hvaležni za to, kar so preživeli? To se je na njihovem vseslovenskem srečanju vprašal novomeški škof Andrej Saje. Pod naslovom: Pot k svetosti in rast v ljubezni v ločenih družinah so se zbrali včeraj popoldne v Ljubljani in preko spleta.

 • Zbrani v naravi pri sveti maši (photo: Marjana Debevec)
  16.10.2021, 10:57

  Začenja se...

  Potem ko smo na vesoljni ravni prejšnjo v nedeljo začeli sinodalno pot, se bomo nanjo ta konec tedna odpravili še po škofijah. V Mariboru so se zbrali danes dopoldne, po ostalih škofijah pa jutri popoldne.

 • Modeli razvoja otroka v maternici (photo: Marjana Debevec)
  15.10.2021, 12:54

  Papež o splavu: Morali bi biti v spovednici, da bi razumeli...

  Papež Frančišek je včeraj nagovoril člane italijanskega združenja farmacevtov. Odločno je nasprotoval ukinitvi ugovora vesti in nato znova spregovoril o splavu.