Mateja F. Novljan
Marko Zupan
Marjana Debevec

Marjana Debevec

Marjana Debevec je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Sirski otroci, vključeni v program pomoči (photo: )
  12.04.2021, 07:42

  V Siriji vlada lakota

  V desetih letih je državljanska vojna v Siriji zahtevala več kot 388.000 življenj, svoje domove je moralo zapustiti več milijonov ljudi. Vendar po besedah koordinatorja humanitarnih projektov v Alepu Roberta Chelhoda danes vlada še večji obup, kot med vojno.

 • Koncert Glas življenja (photo: Zavod Živim)
  10.04.2021, 07:50

  Bi molili za mamico, ki se odloča za splav?

  Pred praznikom Božjega usmiljenja se oziramo predvsem na tiste, ki si tega usmiljenja močno želijo ali pa po njem nezavedno hrepenijo. Med njimi so gotovo tudi starši v stiski zaradi neželenih nosečnosti, opravljenega splava ali drugih bolečin. V Zavodu Živim so se odločili še za eno pobudo, s katero jim bodo podali roko.

 • Zlorabljena ženska (photo: Pixabay)
  09.04.2021, 12:00

  Bo 8. april svetovni dan boja proti spolnim zlorabam otrok?

  Bo 8. april postal dan, posvečen spolno zlorabljenim otrokom? Tako predlagajo udeleženci tridnevnega virtualnega mednarodnega simpozija o spolnih zlorabah, na katerem sodeluje tudi Cerkev.

 • Sara in Bojan Doljak (photo: Marjana Debevec)
  07.04.2021, 14:20

  Ko zaobljuba »v bolezni in zdravju« tudi meso postane …

  »V bolezni in zdravju,« si par obljubi na poročni dan. Pa se zaveda, kaj izgovarja? Polnost tega stavka izkušata Sara in Bojan Doljak iz Logatca, ki smo ju gostili v Družinski katehezi in sta pričevala o soočanju s Sarino boleznijo – sklerozo multipleks. Poskušali smo vsaj malo vstopiti v njuno skrivnost življenja, ki je ni zamajalo, ampak še bolj okrepilo tudi Sarino poslabšanje bolezni z odvzemom sposobnosti govora in hoje. V oddaji je komunicirala preko komunikatorja, misli in srce pa so njeni.

 • Teolog Hans Küng (photo: splet)
  07.04.2021, 11:25

  Umrl je švicarski teolog Hans Kűng

  V starosti 93 let je včeraj umrl švicarski teolog Hans Küng. Znan je bil po svojih teoloških in moralnih stališčih, ki so bili kritični do nauka Katoliške cerkve.