Matjaž Merljak
Jakob Čuk
Tanja Dominko

Marjana Debevec

Marjana Debevec je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Molitev (photo: Pixabay)
  28.10.2020, 10:49

  Ko ne zmoremo moliti, Jezus moli za nas

  Ko v sebi čutimo praznino in se ne čutimo vredni molitve, se obrnimo na Jezusa. On bo pred Očetom molil za nas, je pri današnji avdienci dejal papež Frančišek. Razlagal je odlomek Jezusovega krsta v reki Jordan.

 • Par moškega in ženske (photo: Pixabay)
  27.10.2020, 11:51

  Nadškof Turnšek: Na področju odnosa Cerkve do istospolnih se nič ne spreminja; papeževe izjave vzete iz konteksta

  Javnost je v preteklih dneh razburkal dokumentarni film o papežu Frančišku, od katerega smo izvedeli samo to, da naj bi se papež zavzel za istospolne partnerske skupnosti. Za kaj gre pri tem?

 • Komentiranje na socialnih omrežjih (photo: Pixabay)
  26.10.2020, 07:15

  Prenosi maš da, vendar brez komentiranja in všečkanja

  Slovenski škofje so objavili natančnejša navodila duhovnikom in pastoralnim delavcem za prenos bogoslužij in molitev preko spleta. Med drugim duhovnikom naročajo, naj komentiranje in všečkanje med prenosom svetih maš po spletu onemogočijo. Po prenosu maše pa naj posnetek s spleta umaknejo.

 • Klepet (photo: Pixabay)
  25.10.2020, 12:33

  Imam čas za klepet, ne pa za tolažbo žalostnega?

  Papež Frančišek nas je pred današnjo opoldansko molitvijo povabil k dvema vrstama ljubezni, ki sta med seboj močno povezani. Gre za ljubezen do Boga in do naših bližnjih

 • Mati in sin (photo: Pixabay)
  24.10.2020, 13:50

  Kakšen bi bil svet brez mater?

  Čas, v katerem živimo, je čas Marije, matere, ki obnavlja življenje, in žene, ki skrbi za Božje ljudstvo, je zatrdil papež Frančišek, ko je danes nagovoril učitelje in študente papeške teološke fakultete Marianum. Po njegovih besedah mora Cerkev znova odkriti svoje materinsko srce, ki utripa za edinost vseh ljudi.