Jure Sešek
Andrej Jerman
Andrej Šinko

Marjana Debevec

Marjana Debevec je novinarka na Radiu Ognjišče.

 • Damijan Janžekovič (photo: Osebni arhiv)
  22.01.2021, 10:43

  Za tem nasmehom se skrivajo težke rane maminega nasilja in celo poskusa uboja

  Družine v času epidemije ostajajo zaprte za štirimi stenami. Nekatere pričujejo, kako dragocen je ta čas, ki ga preživljajo skupaj, kako na novo odkrivajo lepoto odnosov in spoznavanja drug drugega. Pri drugih pa se napetosti, ki so bile prej nekoliko prikrite, zdaj le še bolj poglabljajo. Prihaja do nasilja in zlorab. Da je pomembno, da smo pozorni na to, kar se dogaja in znamo priskočiti na pomoč, poudarja tokratni gost oddaje Srečanja Damijan Janžekovič, ki ga je gostila voditeljica Marjana Debevec.

 • Škof Peter Štumpf (photo: Posnetek zaslona)
  18.01.2021, 14:15

  Ne razdeljeni, ampak v srcu povezani

  Kristjani smo danes postavljeni pred številne izzive, ki jih je pandemija še poglobila. Zato je še toliko bolj pomembno, da se povežemo in si prizadevamo za edinost med nami, tudi če pripadamo različnim cerkvam. Letošnji teden molitve za edinost nas spodbuja, naj ostajamo v Božji ljubezni, saj bomo le tako obrodili sadove.

 • Molitev ob križu (photo: Pixabay)
  18.01.2021, 05:20

  Vsi kristjani skupaj smo močna sila ljubezni v svetu!

  Začeli smo teden molitve za edinost med kristjani. Letos nas geslo vabi, naj ostanemo v Božji ljubezni in tako obrodimo sadove.

 • Območje nekdanjega begunskega taborišča Lipa (photo: agenzia SIR)
  15.01.2021, 11:57

  Migranti v Bosni – obstaja rešitev?

  Bosna in Hercegovina se poleg koronavirusa sooča tudi z izzivom približno 10 tisoč migrantov. Med njimi je skupina devetsto moških iz Pakistana in Afganistana, ki so bili nastanjeni v begunskem centru Lipa. Potem ko je pred božičem zgorel, trenutno živijo brez vode in elektrike, nekateri tudi brez strehe nad glavo.

 • Papeža skupaj (photo: agenzia SIR)
  15.01.2021, 10:35

  Benedikt XVI. vedno bolj šibek, a povsem bister

  Tajnik zaslužnega papeža Benedikta XVI. škof Georg Gänswein je povedal, da je upokojeni papež sicer šibek, vendar povsem bister. Včeraj je bil, tako kot papež Frančišek, cepljen proti novemu koronavirusu.