Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar

Izidor Šček

 • Radio Ognjišče v Bohinju (photo: Rok Mihevc)
  17.04.2024, 08:20

  Konec dober, vse dobro!

  V teh dneh smo že večkrat objavili, da smo pridobili vsa potrebna dovoljenja in bomo v četrtek, 18. aprila, znova začeli oddajati z Vogla. S tem bomo zaključili 17 let dolgo zgodbo, ki so jo žal večinoma pisali državni birokrati, ni šlo pa niti brez odvetnikov in sodišč.

 • Orkester, zbor, nastopajoči in voditelji letošnjega Gala koncerta (photo: Rok Mihevc)
  13.11.2023, 11:27

  Popolnost

  Sončni žarki, ki zadnje dni precej bolj uspešno kot prejšnji teden podijo oblake iznad naših krajev, med nas zopet prinašajo več optimizma in lepši pogled v prihodnost. Vreme, večno živa in hvaležna tema pogovorov, letos s številom svojih uničujočih aktivnosti res ni skoparilo. Navajeni oporekanja, nasprotovanja, ugovarjanja, prelaganja odgovornosti in še številnih drugih novodobnih razvad, ki nam jih je prinesla demokracija in sodoben svet, smo se naenkrat znašli pred nečim Popolnim, absolutnim. V svetu, kjer nas vztrajno prepričujejo, da smo sami gospodarji svojega življenja in da se moramo temu primerno tudi obnašati, smo ob pogledu na radarsko sliko in vremensko napoved ostajali nemočni in brez besed. Marsikdo si je v mislih vrtel čas nazaj in se spraševal, kaj je naredil in kaj bi moral narediti, da bi ne občutil posledic divjanja narave.

 • Mirno morje (photo: ARO)
  23.06.2023, 08:44

  Morje v svojih globinah skriva marsikaj. Človek tudi.

  Drugi dan radijskih počitnic v Igalu je bil pravo nasprotje vožnje polnega uvodnega dne. Ko smo zvečer legli v posteljo in končno pošteno pretegnili noge in ostale okončine ter malce potarnali nad bolečinami v križu, smo se že zavedali, da so pred nami končno dnevi “svetopisemskih debelih krav”.

 • Idrija (photo: Župnija Idrija)
  24.03.2023, 11:32

  Radio Ognjišče se veseli s prebivalci Idrije!

  Radio Ognjišče se veseli s prebivalci Idrije! Po kar 17 letih smo za to območje vendarle dobili dovoljenje za postavitev oddajnika.

 • Ivo Boscarol (photo: Izidor Šček)
  13.01.2023, 10:46

  Ivo Boscarol: Lahko bi bil predsednik Levice 

  V Oddaji Pogovor o smo gostili ajdovskega podjetnika, ljubitelja letenja, inovatorja in mecena Iva Boscarola. Da je postal prepoznaven doma, se je moral najprej dokazati v tujini. Svojevrsten način vodenja podjetja, zaupanje v ekipo, trdo delo in visoki cilji v letalski industriji so ga postavili ob bok največjih. NASA mu je dala priznanje in zagon z milijonsko nagrado, pred majhnim podjetjem iz Ajdovščine je pri razvoju letečih taksijev pokleknil celo mogočni Boeing.