Mateja F. Novljan
Marko Zupan
Alen Salihović

Izidor Šček

 • Leetalo sredi paradiža (photo: Izidor Šček)
  22.09.2021, 14:18

  Kot da bi tu že bili!

  Turistična sezona gre h koncu, nad glavo pa me vsake tri minute in pol preleti letalo, ki dovaža potnike na bližnje letališče Heraklion.

 • Hm... (photo: Izidor Šček)
  18.09.2021, 14:15

  Radijske počitnice 2021: Kdo sedi ob tebi?

  Ljudje smo res različni. Če, na primer, na dopustu pogledamo okoli sebe, vidimo aktivne in pasivne, take, ki komaj čakajo na odhod in take, ki jim neskončnega ležanja ni nikoli dovolj. Obdajajo nas zgovorni in molčeči, a gotovo nihče ne želi biti sam. Sam v počitniškem izobilju.

 • Bo še slišati slovensko govorjeno besedo? (photo: ARO)
  13.04.2021, 14:31

  Zgodba o krvosesih in birokratih. In virusu.

  Vsak človek v življenju doživi kaj izjemnega ali nenavadnega, kar ga nato spremlja vse nadaljnje dni. V spominu se počasi utapljata prva in druga svetovna vojna, vedno manj je tudi pričevalcev o povojnem dogajanju, spomini na čase vsesplošnega nasilja počasi bledijo.

 • Nagovor škofa Piriha na Radijskem misijonu leta 2010 (photo: )
  25.03.2021, 08:43

  VIDEO: Misijonski spomin na bogate misli škofa Piriha

  Radijski misjijon je v polnem teku. Nagovarjajo nas številni misijonarji, ki bogatijo letošnji postni čas in priprave na praznike. Sredi tega dogajanja pa je na tretji dan misijona, ko smo razmišljali ob vprašanju "Ali me ljubiš?", za večno nanj odgovoril upokojeni koprski škof Metod Pirih. Tudi on je pred leti sodeloval v Radijskem misijonu, zato tale prispevek njemu v spomin.

 • Cerkev na Želju so napolnili verniki (photo: ARO)
  09.09.2014, 08:00

  VIDEO: Kolesarko romanje sklenili s sveto mašo na Žežlju

  S slovesno sveto mašo se je v Marijini božjepotni cerkvi na Žežlju nad Vinico sklenilo kolesarjenje „Od Marije k Mariji“. Romanje smo začeli pri Mariji Kraljici miru na Kureščku. Radijska ekipa, ki so se ji ob 20. obletnici pridružili tudi kolegi iz uredništva Družine, je z različnimi sogovorniki predstavljala pot in zanimivosti ob njej. Tako ni manjkala razprava o spravi v slovenskem narodu, saj je kolesarje pot vodila tudi do Kočevskega roga.