Slavi Košir
Jakob Čuk
Andrej Šinko

Izidor Šček

 • Bo še slišati slovensko govorjeno besedo? (photo: ARO)
  13.04.2021, 14:31

  Zgodba o krvosesih in birokratih. In virusu.

  Vsak človek v življenju doživi kaj izjemnega ali nenavadnega, kar ga nato spremlja vse nadaljnje dni. V spominu se počasi utapljata prva in druga svetovna vojna, vedno manj je tudi pričevalcev o povojnem dogajanju, spomini na čase vsesplošnega nasilja počasi bledijo.

 • Nagovor škofa Piriha na Radijskem misijonu leta 2010 (photo: )
  25.03.2021, 08:43

  VIDEO: Misijonski spomin na bogate misli škofa Piriha

  Radijski misjijon je v polnem teku. Nagovarjajo nas številni misijonarji, ki bogatijo letošnji postni čas in priprave na praznike. Sredi tega dogajanja pa je na tretji dan misijona, ko smo razmišljali ob vprašanju "Ali me ljubiš?", za večno nanj odgovoril upokojeni koprski škof Metod Pirih. Tudi on je pred leti sodeloval v Radijskem misijonu, zato tale prispevek njemu v spomin.

 • Cerkev na Želju so napolnili verniki (photo: ARO)
  09.09.2014, 08:00

  VIDEO: Kolesarko romanje sklenili s sveto mašo na Žežlju

  S slovesno sveto mašo se je v Marijini božjepotni cerkvi na Žežlju nad Vinico sklenilo kolesarjenje „Od Marije k Mariji“. Romanje smo začeli pri Mariji Kraljici miru na Kureščku. Radijska ekipa, ki so se ji ob 20. obletnici pridružili tudi kolegi iz uredništva Družine, je z različnimi sogovorniki predstavljala pot in zanimivosti ob njej. Tako ni manjkala razprava o spravi v slovenskem narodu, saj je kolesarje pot vodila tudi do Kočevskega roga.

 • Vera Vardjan z belokranjsko ajdovo potico (photo: Izidor Šček)
  07.09.2014, 12:25

  VIDEO: Tretji dan romanja začeli v Starem trgu ob Kolpi ter nadaljevali proti Vinici

  Tretji dan romanja Od Marije k Mariji smo sodelavci tednika Družine in Radia Ognjišče nadaljevali v Beli Krajini. Pot smo začeli v meglenem Starem trgu pri Kolpi, se najprej ustavili v kraju Veliki Nerajec in se udeležili sv. maše v Dragatušu, kjer smo spoznali Župančičev hram. Nato smo odšli v Krajinski park Lahinja, v Črnomelj in Adlešiče ter zvečer prikolesarili v Vinico,.

 • p. Silvo Šinkovec (photo: Igor Modic)
  13.12.2012, 09:10

  Le čisti v srcu slišijo in vidijo

  V drugi decembrski Radijski katehezi je bil z nami jezuit p. Silvo Šinkovec. Njegovo razmišljanje je izhajalo iz evangelija druge adventne nedelje. O adventu je dejal, da to ni samo čas pričakovanja in priprave na božične praznike, kar liturgično obhajamo vsako leto znova, ampak je obenem zelo pomembno, da advent sprejemamo kot celotno življenje slehernega človeka, ki je v pričakovanju na končno srečanje s sadom pravičnosti.