Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Tone GorjupTone Gorjup

Mirjam Judež

Mirjam Judež skrbi, da nekatere zanimive oddaje lahko tudi preberete.

 • Zanimajmo se za otroke, kaj igrajo, s kom igrajo in jim določimo čas, kako dolgo lahko igrajo. (photo: cottonbro studio / Pexels)
  25.01.2023, 07:56

  Videoigre pri otrocih: »Najprej delo, potem zabava in ne tik pred spanjem.«

  V Svetovalnici smo se osredotočili na videoigre. Dobrodošlo je, da smo starši toliko močni in odločni, da zvečer dosežemo, da otroci pustijo svoje telefone v nekem skupnem prostoru, da jih nimajo čez noč v svoji sobi. Naša gostja je bila psihologinja Nuša Klepec iz Logouta, ki je prvi specializirani center pomoči ob različnih tveganih spletnih vedenjih. Z njo se je pogovarjala Tanja Dominko.

 • Bistvo branja Svetega pisma je, da se tam srečamo z živim Bogom (photo: Aaron Owens / Unsplash)
  24.01.2023, 10:13

  »Ob vztrajnem branju Svetega pisma se ti ’zgodi’ Bog.«

  Smo v tednu, ko poteka Svetopisemski maraton in pred začetkom smo v Svetovalnici odprli Knjigo knjig. Vprašali smo se, kako jo pravzaprav brati? Nekaj usmeritev je ponudil generalni tajnik Svetopisemske družbe Matjaž Črnivec. Z njim se je pogovarjala Maja Morela.

 • Snežno idilo je lepo opazovati skozi okno, na cestah pa moramo biti skrajno previdni ... (photo: Thom Holmes / Unsplash)
  17.01.2023, 11:34

  Zima (in panika) na cestah

  Prvi obilnejši sneg v letošnji zimi je poskrbel za kaotične razmere na naših cestah. Kaj lahko v poslabšanih voznih razmerah pričakujemo in kako moramo poskrbeti za svojo varnost in varnost vseh ostalih udeležencev v prometu? Naš sogovornik v Svetovalnici je bil AMZS inštruktor varne vožnje Peter Smrekar, ki poudarja, da za brezskrbno vožnjo pozimi ni dovolj le menjava pnevmatik. Z njim se je pogovarjal Blaž Lesnik.

 • 'Dober razgovor je tak, kjer poteka sproščena dvosmerna komunikacija, kjer tudi mi delodajalca kaj vprašamo.' (photo: Vid Rotar)
  21.12.2022, 10:47

  »Delodajalec za branje življenjepisa porabi 30 sekund.«

  V Svetovalnici je bila gostja direktorica zaposlitvenega portala Optius.com Saša Boštjančič. Postregla nam je z nekaj koristnimi napotki pred menjavo zaposlitve, kaj naj vsebuje življenjepis, kako se pripraviti na razgovor in katere stvari imeti v mislih, preden se odločimo za menjavo službe. Z njo se je pogovarjala Tanja Dominko.

 • Nina žari na odru Hale Tivoli (photo: Matic Kremžar)
  19.12.2022, 09:00

  Nina Pušlar: »Moja mami vas je poslušala 24 ur na dan.«

  Od zmage na Bitki talentov pri rosnih 17 letih do razprodane Hale Tivoli v soboto, 17. decembra 2022, ki jo je Nina napolnila ob 17. obletnici glasbenega ustvarjanja, je šla njena pot najprej počasi, zadnja leta pa strmo navzgor. Na večer velikega koncerta, na katerega je čakala kar dve leti, je izdala svoj sedmi album. Nino Pušlar smo pred tedni gostili v Petkovem večeru. Z njo se je pogovarjal Jure Sešek. Pogovor je bil daljši od 17 minut. :)