Jože BartoljJože Bartolj
Andrej JermanAndrej Jerman
Meta PotočnikMeta Potočnik

Mirjam Judež

Mirjam Judež skrbi, da nekatere zanimive oddaje lahko tudi preberete.

 • msgr. Miro Šlibar (photo: Rok Mihevc)
  18.02.2024, 07:05

  Halo? Je tam duhovnik?

  Osamljenosti je zelo veliko, sploh med starejšimi, časa za pogovor pa vse manj. Včasih se porodi vprašanje, dvom ali se zgodi življenjska situacija, o čemer bi se radi pogovorili z duhovnikom.

 • Med hranimo v temnem in hladnem prostoru (photo: Leonardo Fregoni / Unsplash.com)
  15.02.2024, 16:12

  Franc Šivic: Ne kupujte poceni medu

  V Svetovalnici smo govorili o naravni sladki snovi, ki jo pridelajo čebele, pa tudi o drugih čebeljih pridelkih. Kako nam med lahko pomaga ohranjati in krepiti zdravje? Ste vedeli, da se bodo krvaveče rane, če jih namažemo z medom, hitreje zacelile? Z nami je bil izvrsten čebelar in dober poznavalec čebel in čebeljih pridelkov Franc Šivic, tudi avtor knjige ’Moje življenje s čebelami’. Z gostom se je v Svetovalnici pogovarjal Blaž Lesnik.

 • Sogovornici v Svetovalnici: s. Barbara Poredoš in Ema Kregar (photo: Blaž Lesnik)
  04.01.2024, 14:09

  S. Barbara Poredoš: Brezbrižnost presežemo samo z ljubeznijo, ki prihaja od Boga

  Brezbrižnost je širok pojem, ki se lahko hitro razraste v tkiva družbe. Sredi januarja bo zaživel program: Stop, brezbrižnost! Več o njem sta povedali s. Barbara Poredoš in sodelavka Zavoda Dominika Ema Kregar. Z njima se je pogovarjal Blaž Lesnik, ki ju je najprej pobaral po vtisih novoletnega srečanja mladih iz vse Evrope. S. Barbara: »Srečanje ni samo enkraten dogodek, je proces, ki še živi. Gostile smo skupinico deklet s Poljske in Zamejske Slovenije. Je dogajanje, gibanje Sv. Duha, ki je zelo živo, še deluje v mladih in v nas, gostiteljih, v skupnosti. Dekleta so živela skupaj z našimi študentkami v študentskem domu, kjer so jih naše študentke lepo gostile. Gre za sinodalno pot, poživitev.« Ema pa dodala: »Gostiteljstvo je predvsem nas, gostitelje, obogatilo. »Posvojila« sem ljudi, kar 10 smo jih sprejeli, ki so prišli k meni. Bili smo velika slovanska družina: Poljaki, Čehi in Ukrajinci. Ugotovili smo, da imamo eno skupno besedo: žaba. :)

 • 'Na nas je le, da naredimo izvirno in navdušujočo točko.' (photo: POP TV)
  21.12.2023, 12:52

  Mlada virtuozinja na harmoniki Špela Šemrl: Uresničile so se mi sanje!

  Gotovo si nekaj pozornosti zasluži tudi drugouvrščena na šovu Slovenija ima talent mlada 17-letna virtuozinja na harmoniki Špela Šemrl, ki je lahko mladim zgled, kaj vse se zmore, če se hoče. Po razglasitvi rezultatov prizna, da je bilo malo grenkega priokusa, a vseeno se veseli z zmagovalcem Domnom Kljunom. Ste ujeli pogovor z njo v radijskem programu, ki ga je posnela Maja Morela?

 • Mario Galunič je trenutno voditelj kviza Joker; počasi začenjajo snemati že 11. sezono (photo: Žiga Culiberg)
  15.12.2023, 12:53

  Mario Galunič: Z leti človek spozna, kako pomembna je prva družina

  Veseli in počaščeni smo, da se je vabilu na pogovor odzval eden najbolj priljubljenih televizijskih osebnosti pri nas, ki je nacionalni televiziji zvest že več kot 30 let. Naš gost je bil Mario Galunič. Bil je prvi, ki nam je predstavil šov, v katerem smo spoznavali pevske talente, mnogi med njimi so danes prave zvezde. Sodeloval je pri več kot desetih različnih oddajah, vodil skoraj trideset festivalov, trenutno pa je tisti, ki modrim glavam zastavlja vprašanja v kvizu Joker. Kdor ga pozna, pravi, da je prijazen in dobronameren tudi za kamero, dober prijatelj, pri svojem delu pa profesionalec in pol. Z njim se je pogovarjal Jure Sešek.