Slavi Košir
Jakob Čuk
Helena Križnik

Mirjam Judež

Mirjam Judež skrbi, da nekatere zanimive oddaje lahko tudi preberete.

 • Jesenska številka revije PRO. Vabljeni k branju! (photo: Andrej Jerman)
  03.10.2022, 10:15

  Jesenska revija PRO – vabljeni k branju!

  Dragi poslušalci, obiskovalci naših spletnih strani in Prijatelji Radia Ognjišče, pred vami je nova (za vas, ki raje »klikate« kot listate) spletna revija PRO. Pisali smo jo z mislijo na vas.

 • Zakonca Halas bosta z nami tudi v oktobrski Družinski katehezi (photo: Černelič)
  29.09.2022, 10:47

  Zakonca Halas vabita zakonce, da se vključijo v zakonsko skupino

  Naša gosta sta bila starša petih otrok Meta in Primož Halas z Dolenjske, ki sta poročena 14 let. Zaupala sta nam utrinke iz svojega življenja, tudi rane in krhkosti, ki jih doživljata ter podelila z nami, na kakšen način se soočata z njimi. Ob začetku šolskega in pastoralnega leta pa sta spodbudila zakonce, ki še oklevajo, da se vendarle pridružijo zakonski skupini, ki lahko paru lahko veliko da, pa tudi par ostalim parom. Izkušnje nas bogatijo. Pogovor je vodila Marjana Debevec.

 • Ku-ku, tukaj sem! Bodoče prvič mamice, ta oddaja je bila prav za vas! (photo: Hu Chen / Unsplash)
  26.09.2022, 15:59

  Nov družinski član prihaja: priprava na porod

  V Svetovalnici smo gostili diplomirano babico Klavdijo Mrhar iz Porodnišnice Ljubljana. Spregovorili smo o tem, kaj čaka starše v porodni sobi, kako se pravilno pripraviti na porod in na kaj moramo biti pozorni, ko gre zares. Svetovalnico je vodila Maja Morela.

 • Orkester Slovenske vojske (photo: Daniel Mlakar)
  23.09.2022, 11:48

  Letošnji Gala koncert prinaša popevke

  Kako hitro se leto obrne. In že je tu jesen, ki v novembru prinaša tradicionalni Gala koncert Radia Ognjišče. 13. novembra bo to že 28. Gala koncert po vrsti! Vstopnice so na voljo na Petrolu in na mojekarte.si.

 • Danes je prvič šolski prag prestopilo 20.000 šolarjev. (photo: Oleksandr Pidvalnyi / Pexels)
  01.09.2022, 11:43

  »Če bi imeli danes Kekca na šoli, bi imel sigurno odločbo, pa Mojca in Rožle tudi!«

  Začelo se je novo veroučno leto, šolska vrata so se odprla, mi pa smo odprli več z vzgojo in izobraževanjem povezanih vprašanj. Kako odgovoriti na strah ob prvem šolskem dnevu in ali je ob spodbudi prvošolcem na mestu tudi poštena ocena: šola ni igralnica, ampak se bo potrebno tudi potruditi in delati? Gostja Svetovalnice je bila socialna pedagoginja mag. Darja Barborič Vesel. Seveda na daljavo, ker je ob 8. uri njeno mesto v šoli. Z njo se je pogovarjal Blaž Lesnik.