Matjaž Merljak
Miha Močnik
Marta Jerebič

Mirjam Judež

Mirjam Judež je zaposlena v marketingu Radia Ognjišče.

 • Pri neki banki lahko za enak znesek stanovanjskega kredita plačate tudi 10.000 € manj kot v drugi banki. (photo: Nattanan Kanchanaprat / Pixabay)
  29.09.2020, 13:12

  Potrebujem kredit, za pogoje kontaktiram prav vse banke

  Iščete posojilo oz. kredit? Se vam mudi? Imate vse potrebne informacije? Ste prebrali drobni tisk? Ste si vzeli dovolj časa za primerjavo različnih ponudb? Naša gostja je bila Alina Meško iz Zveze potrošnikov Slovenije, s katero se je pogovarjal Matjaž Merljak.

 • Čas v karanteni teče počasi ... (photo: cottonbro / Pexels)
  25.09.2020, 12:27

  Dobivam migreno, grem v karanteno

  O tem, kdo odredi ukrep karantene, kako naj se vedejo osebe v skupnem gospodinjstvu, kdaj je konec karantene in drugih vprašanjih, smo govorili z zdravstveno inšpektorico Deano Potza: »Ljudje v 95 % spoštujejo odrejeno karanteno, tudi sicer velika večina nosi zaščitne maske, spoštuje ukrepe in se z njimi strinja.« Z njo se je pogovarjal Blaž Lesnik.

 • Zdravljenje kronične mieloične levkemije poteka v obliki tablet, hospitalna obravnava ni potrebna, ampak se zdravljenje vodi ambulantno. (photo: Volodymyr Hryshchenko / Unsplash)
  24.09.2020, 11:48

  Kronična mieloična levkemija: nova era zdravil res vliva veliko upanja!

  Pogovor smo posvetili eni od oblik krvnega raka, ki je dolgo veljala za zahrbtno in smrtonosno, danes pa je to kronična bolezen. Gre za kronično mieloično levkemijo, katere svetovni dan smo obeležili 22. septembra. O tem, kako poteka bolezen in kakšne pomoči so deležni bolniki, smo se pogovarjali s specialistko hematologije dr. Karlo Rener in direktorico Združenja bolnikov z limfomom in levkemijo Kristino Modic. Oddajo je vodil Blaž Lesnik.

 • Jesen je bogata s pridelki, sadeži, pa tudi rastlinami (photo: Rebekka D / Pixabay)
  23.09.2020, 12:20

  Jesenske zasaditve: svetuje Monika Mohar

  Stopili smo v jesen, hiter pogled na naša bivališča pa kaže, da okrasitve na oknih, balkonih še lepo uspevajo. Kako jih čim dlje obdržati v kondiciji in kako postopati potem, je svetovala naša gostja vrtnarka Monika Mohar iz vrtnarstva Hortika iz Goričan pri Medvodah: »Letošnje vreme, ko je bilo veliko dežja, je naših zasaditvam zelo dobro delo. Če pogledamo po naših oknih, balkonih, so zasaditve še v dobri kondiciji in nas lahko razveseljujejo pozno v jesen, tudi v novembru. Če so rože res lepe, je škoda, da jih umikamo prekmalu.« Z Moniko Mohar se je pogovarjal Robert Božič.

 • (photo: gen-isonce.si)
  22.09.2020, 12:24

  Elektriko za naš dom pridelamo kar na svoji strehi

  V tokratni oddaji smo govorili o samooskrbi s sončno energijo - o proizvajanju lastne električne energije z mikro sončno elektrarno, ki jo namestijo na strehe gospodinjskim in malim poslovnim odjemalcem. Naš gost je bil Teodor Uranič, vodja prodaje pri Gen-I, s katerim se je pogovarjal Matjaž Merljak.