Mateja Subotičanec
Jakob Čuk
Tanja Dominko

Mirjam Judež

Mirjam Judež skrbi, da nekatere zanimive oddaje lahko tudi preberete.

 • Družina, ki se pogovarja, je spontana, tudi križe in težave lažje prebrodi. (photo: Pixabay)
  19.04.2021, 15:17

  Peter Pučnik: »Družina naj bo varen prostor, v katerem se slišimo in smo lahko spontani.«

  V tokratni oddaji smo govorili o stiskah družin v času epidemije. Kako slišimo drug drugega, kdo ustvarja vzdušje in v čem sta lahko mati / žena ali oče / mož razvrednotena? Na daljavo z nami je bil salezijanec in družinski terapevt Peter Pučnik iz Veržeja: »Vzdušje v Veržeju je uredu, žal pa je hiša prazna, kar nas precej boli.« Pogovor je vodil Blaž Lesnik.

 • Avto je spal dolgo zimsko spanje, pripravimo ga na višje temperature in za začetek zamenjajmo pnevmatike! (photo: rawpixel.com)
  16.04.2021, 09:49

  Je vaš avto pripravljen na toplejše temperature?

  Pogovor smo tokrat namenili našim jeklenim konjičkom in njihovim potrebam. Z nami je bil Jurij Kočar z AMZS: »Glede na covid situacijo so bila vozila res bolj ali manj v zimskem spancu. Zdaj pa je potrebno vozilo dobro pripraviti na pomlad, poletje, vse se začne z dobro »obutvijo« - pnevmatikami. Potem je treba narediti še kontrolo tekočin in akumulatorja.« Pogovor je vodila Tanja Dominko.

 • Kar 15 % oseb ima migreno, zadene dva do trikrat več žensk kot moških in to v najbolj produktivnem obdobju. (photo: Mehrpouya H / Unsplash)
  15.04.2021, 11:08

  Z biološkimi zdravili nad migreno

  Tokrat smo govorili o težavi, ki pesti vsaj 15 odstotkov Slovencev. Migrena je močan glavobol, ki ga spremlja kopica simptomov. Kakšne nove možnosti zdravljenja prinašajo biološka zdravila? Naša gostja je bila nevrologinja primarij prof. dr. Bojana Žvan. Z njo se je pogovarjal Blaž Lesnik.

 • Nizke temperature pred dnevi so naredile veliko škodo v sadovnjakih in na vrtovih (photo: Mirjam Judež)
  14.04.2021, 14:33

  Opravila v sadovnjakih in vrtovih v aprilu

  Po izjemno lepem marcu in temperaturah, ki so kar prekmalu vabile na vrtove in v naravo, smo za veliko noč dočakali zimo. Vreme se izboljšuje, a vseeno hitimo počasi. Naš gost je bil svetovalec, agronom in Plantellin strokovnjak Vanes Husić: »Upamo, da se bodo temperature dvignile, da se zemlja segreje, presuši, ker šele takrat bo godna za obdelavo. Ne smemo obdelovati mokre, težke zemlje, saj bomo uničili strukturo.« Pogovor je vodil Robert Božič.

 • Če želite kupiti hišo, ne pristati na pritisk, ki ga včasih vršijo prodajalci. S tem želijo le pospešiti prodajo. (photo: Tierra Mallorca / Unsplash)
  13.04.2021, 14:09

  Idealne hiše ni

  V tokratni oddaji smo se na daljavo pogovarjali z energetskim svetovalcem in gradbenikom Bojanom Žnidaršičem iz okoljskega zavoda Vitra Cerknica, ki nam je svetoval, na kaj je treba biti pozoren pred nakupom hiše. Z njim se je pogovarjala Tanja Dominko.