Matjaž Merljak
Boštjan Smole
Marta Jerebič

Mirjam Judež

Mirjam Judež skrbi, da nekatere zanimive oddaje lahko tudi preberete.

 • Veseli smo, da si je premier in prvak SDS vzel čas za naše poslušalce (photo: Izidor Šček)
  22.04.2022, 12:20

  Premier Janez Janša: »V nedeljo glasujmo za Slovenijo!«

  Volilna nedelja je pred vrati, opolnoči nastopi volilni molk. V veselje in čast nam je, da smo v studiu v živo gostili predsednika SDS in predsednika vlade Janeza Janšo, ki je odgovarjal predvsem na vprašanja poslušalcev. Pokomentiral pa je tudi včerajšnje sooočenje na nacionalni televiziji, za katerega pravi, da smo z njim dosegli dno predvolilne kampanje. "Včeraj smo videli neposreden dokaz, da ko imamo enkrat na soočenju vsi enake pogoje, se to na vsak način skuša zrušiti." Z Janezom Janšo se je pogovarjala Tanja Dominko.

 • 'Strokovnjaki pravijo, da je prvi znak, da gre morda za disleksijo, občutek, da je otrok gluh. Če test sluha pokaže, da je sluh uredu, je to skoraj zagotovo znamenje, da gre za disleksijo.' (photo: Annie Spratt / Unsplash)
  21.04.2022, 14:03

  Imate otroka, ki vas sliši, pa ne razume, kaj želite od njega?

  Morda ima disleksijo. V Svetovalnici smo govorili o disleksiji pri otrocih in kako doseči, da bodo kljub temu kos izzivom, ki jih čakajo. V našem studiu je bila mama zdaj že odraslega sina z disleksijo dr. Martina Križaj, ki je pomagala že mnogim. Z njo se je pogovarjal Blaž Lesnik.

 • Gost Svetovalnice je bil prvak NSi mag. Matej Tonin (photo: Boštjan Podlogar)
  21.04.2022, 11:02

  Mag. Tonin v živo: »Zadnji dve leti smo delali dobro, nedelje se iskreno veselimo!«

  V Svetovalnici smo danes gostili predsednika NSi, ministra za obrambo in podpredsednika vlade mag. Mateja Tonina. Še nekaj ur nas loči do začetka volilnega molka in dneva D – praznika demokracije, za katerega Tonin pravi, da se ga veseli: »Nekaj najlepšega za demokracijo je, ko ljudje pridejo na volišča, izrazijo svojo voljo in nakažejo smer, v katero želijo, da se država razvija.« Mag. Tonin si je vzel čas za naše poslušalce in odgovarjal na njihova vprašanja. Vabljeni k poslušanju ali ogledu oddaje, ki smo jo v živo prenašali prek FB.

 • Gospodinjstva ustvarijo 52 % vse zavržene hrane (photo: Couleur / Pixabay)
  19.04.2022, 12:27

  Moramo res zavreči vso to hrano?

  V nedeljo, 24. aprila, obeležujemo Dan brez zavržene hrane. Zaskrbljujoče je, da letno na svetu zavržemo tretjino vse proizvedene hrane. S to količino hrane bi nahranili 3 milijarde (!) ljudi, kar je skoraj 40 % svetovne populacije. Na svetu šestina ljudi trpi lakoto in če bi to dvoje nekako uravnali (pa ne vprašajte me, kako), na svetu ne bi bilo lačnih. Kakšno veselje! Pustno sobotno iskrico bi lahko kar ukinili!

 • Lepo je, ko znata dve generaciji dobro sodelovati in sobivati (photo: Andrea Piacquadio / Pexels)
  18.04.2022, 07:59

  "Moja generacija" se je lepo prijela med poslušalci

  Ste redni poslušalci sredinih večerov? Potem gotovo že dobro poznate zabavno medgeneracijsko oddajo Moja generacija, ki jo vodita kar dva voditelja: Marjan Bunič in Jure Sešek. Na daljavo se jima iz tedna v teden pridružita dva "tekmovalca": en iz mlajše in drugi iz starejše generacije. Prek Zooma 'pomerita moči' in sodelujeta v "strašno resnem in zahtevnem" kvizu (če verjamete). Zmagovalec dobi nagrado pokrovitelja Big bang.