Matjaž Merljak
Boštjan Smole
Meta Potočnik

Tadej Sadar

Tadej Sadar je odgovorni urednik Radia Ognjišče.

 • Slovenija, rad te imam. (photo: Izidor Šček)
  22.04.2022, 14:42

  Razočarani nad politiko? Razočarani nad LDS, Zares, SMCerarja, PS...?

  Pri nas je zaradi politike veliko ljudi razočaranih. Vse tiste bi rad povabil k razmisleku z vprašanjem zakaj so razočarani?! Po logiki razočarani volivci ne volijo več istih kandidatov oziroma strank. Liberalni demokrati, Zares, Pozitivna Slovenija, Stranka Mira Cerarja. Nekoč mogočne stranke novih obrazov, ki jih danes ni nikjer več. Mar ne prav zaradi razočaranja nad njimi?

 • 17. radijski misijon
  01.04.2022, 13:35

  V nedeljo začnemo 17. radijski misijon

  V nedeljo, 3. aprila, začenjamo že 17. radijski misijon. Vsako leto ga na Radiu Ognjišče pripravimo v tako imenovanem tihem tednu, torej od tihe do cvetne nedelje.

 • Zavetnik Kijeva je nadangel Mihael – borec zoper zmaja – satana. (photo: Kellepics / Pixabay)
  18.03.2022, 14:35

  Če se ne zresnimo, to ne bo zadnja vojna!

  Kaj je o psihologiji ruskega nasilja zapisal revni Dostojevski, zakaj je bogataš Tolstoj obupoval nad nesmislom življenja in kako nevroza, ki jo spremljamo, brez dvoma korenini v Sovjetski zvezi, v vsej njeni »ozemeljski« in »komunistično duhovni« zapuščini?

 • Če si raje zapomnite žalostne stvari in neuspehe, bodo vaše misli in odzivi ustrezno negativni. (photo: Geralt / Pixabay)
  08.03.2022, 08:24

  Vsi strahovi so doma v vaši glavi - premagati črnogledost.

  "Odnos do življenja nastane v glavi. Tam so doma strahovi, pričakovanja in vaši odzivi. Za vse našteto je podlaga v vaših spominih, zato je zelo pomembno, kaj odložite v »zbiralnik spominov«. Če si raje zapomnite žalostne stvari in neuspehe, bodo vaše misli in odzivi ustrezno negativni. Vse je stvar pogleda oziroma vprašanje dojemanja. Vedno izbirate vi sami - ali je steklenica napol polna ali na pol prazna."

 • Mladi v iskanju šole pravzaprav iščejo poklic. (photo: Vitolda Klein / unsplash)
  24.02.2022, 10:03

  Kdor se sooči z življenjem, se ne more izogniti ranam.

  V teh mesecih mnogi mladi na kažipotih opazujejo napise različnih šol in s tem izbirajo tudi poklic. Pri teh ne prav lahkih odločitvah, s katerimi začrtajo tudi svojo prihodnost, so jim v veliko pomoč lahko izkušnje modrih. Eden takšnih je gotovo pater Anselm Grün.