Blaž LesnikBlaž Lesnik
Aleš KarbaAleš Karba
Alen SalihovićAlen Salihović

Tadej Sadar

Tadej Sadar je odgovorni urednik Radia Ognjišče.

 • Harmonija v sebi skriva najbolj skrivnostno zgodbo. (photo: Gerd Altmann / Pixabay)
  17.05.2023, 06:11

  Melodija močnejša od demence! Glasba zdravi!

  Glasba je eden najbolj skrivnostnih pojavov, s katerim se človek srečuje od pradavnine do današnjih dni. Z njo se ukvarjajo pastirji in teoretični fiziki ob kvantni fiziki bozonov in neutrinov. Po teoriji strun ti niso delci, ampak nihanje, torej glasba.

 • Osnovna grafična podoba 18. radijskega misijona (photo: ARO)
  26.03.2023, 08:08

  Začenjamo 18. Radijski misijon

  Mnogi so mnenja, da se ob vojni, ki jo spremljamo, rušijo temelji svetovnega reda. Dejansko že dlje časa lahko opazujemo hud napad liberalnih idej, ki brutalno in brez treznega pomisleka rušijo skoraj vse temelje na katerih je deloval zahodni svet. V luči teh tem, ki pretresajo svet, smo letošnji Radijski misijon naslovili: »Ko se temelji reda podirajo.«

 • Če bereš novice na spletni strani, ki je brezplačna, si prodajni artikel ti. (photo: Tumisu / Pixabay)
  28.02.2023, 14:36

  Varnost je gotovost, ki je izginila s pojavom interneta.

  Abraham Maslow, slavni psiholog, je v času druge svetovne vojne razvil še bolj slavno teorijo, ki ji danes rečemo kar maslowa piramida in na drugo mesto po pomembnosti postavil Potrebo po varnosti. Varnost je gotovost, gotovost pa je dobrina, ki je danes ni!, izginila je s pojavom interneta.

 • „Kaj misliš, da je največja izguba časa?“ „Primerjati se z drugimi,“ je odgovoril krt. (photo: Charlie Mackesy)
  21.02.2023, 17:47

  Fant, krt, lisica in konj ...

  Knjiga "Fant, krt, lisica in konj" je svetovna uspešnica in na različnih lestvicah zaseda prva mesta. Univerzalna vzgojna povest, namenjena tako mladim kot starim, je nekakšna oda o nedolžnosti in prijaznosti.

 • Kdor je miren in srečen, ga imajo ljudje radi. (photo: Gino Crescoli / Pixabay )
  31.01.2023, 17:36

  Stres, potrtost, nemoč... ADIJO!

  Kako se izkopati iz slabega razpoloženja, iz tesnobe ali stresa? Nasvet izkušene terapevtke je: »Pomagajte si s telesom!« Nevrologinja, doktorica Claudia Croos Müller je razvila metodo iz telesa v možgane (body2brain), ki je prav toliko preprosta, kot je tudi učinkovita. Dan vam lahko spremeni odločitev za nasmeh ali za pokončno držo.