Nataša LičenNataša Ličen
Andrej JermanAndrej Jerman
Marcel KrekMarcel Krek

Tadej Sadar

Tadej Sadar je odgovorni urednik Radia Ognjišče.

 • Kar velja za lepo, je podvrženo trenutni modi (photo: Ingrid / Pixabay)
  14.09.2023, 06:10

  Bodite lepi in zdravi, ali pa nesrečni?

  Kamorkoli se ozreš, lahko vidiš le nejevoljne in vsega presite obraze. Zakaj nismo srečni? Avtor, Manfred Lütz krivca išče v normativu: “Veseliti se življenja, pomeni biti zdrav, v kondiciji in lep. Ni dvoma o tem, da imamo novo vero; zdravje. Ta ustvarja utvaro napačnega raja in tako ustvarja novo obliko verske slepote.”

 • Bi Jezus tudi danes naročil naj damo: »Cesarju, kar je cesarjevega?« (photo: Ally GriffIN / Unsplash)
  28.06.2023, 06:00

  Spoštujmo državnike! Pričakujemo spoštovanje!

  Lahko bi se zgodilo na stopnišču pred frančiškansko cerkvijo v Ljubljani, ali pa med stolnico in semeniščem... učitelj, oblečen v dolgo haljo, z brado, bi govoril mimoidočim o smislu življenja. Ob njem bi se nabirala množica in nekdo bi ga vprašal: Ali naj spoštujemo in zaupamo takšnim voditeljem, kot jih imamo danes v državi? Z veliko mero gotovosti lahko napovemo njegov odgovor, ki je star že dva tisoč let: »Dajte cesarju, kar je cesarjevega in Bogu kar je Božjega.«

 • Pri odnosih vam je več do tega, da imate prav kot do ljubezni same. (photo: pavel karasek, suju-foto / pixabay)
  15.06.2023, 06:00

  Ne ga sr** v ljubezni. Popravite sebe, ne partnerja!

  "Knjigo - Ne ga srat v ljubezni - boste dojeli kot napad na nekatere izmed vaših lastnosti. Nič hudega zaupajte mi, vaša zasvojenost z željo, da imate prav, ko verjamete, kar verjamete, je največja rušilna krogla tega, kar si želite, pa če se tega zavedate ali ne? Pri odnosih vam je več do tega, da imate prav kot do ljubezni same.”

 • Harmonija v sebi skriva najbolj skrivnostno zgodbo. (photo: Gerd Altmann / Pixabay)
  17.05.2023, 06:11

  Melodija močnejša od demence! Glasba zdravi!

  Glasba je eden najbolj skrivnostnih pojavov, s katerim se človek srečuje od pradavnine do današnjih dni. Z njo se ukvarjajo pastirji in teoretični fiziki ob kvantni fiziki bozonov in neutrinov. Po teoriji strun ti niso delci, ampak nihanje, torej glasba.

 • Osnovna grafična podoba 18. radijskega misijona (photo: ARO)
  26.03.2023, 08:08

  Začenjamo 18. Radijski misijon

  Mnogi so mnenja, da se ob vojni, ki jo spremljamo, rušijo temelji svetovnega reda. Dejansko že dlje časa lahko opazujemo hud napad liberalnih idej, ki brutalno in brez treznega pomisleka rušijo skoraj vse temelje na katerih je deloval zahodni svet. V luči teh tem, ki pretresajo svet, smo letošnji Radijski misijon naslovili: »Ko se temelji reda podirajo.«