Slavi Košir
Jakob Čuk
Andrej Šinko

Tadej Sadar

Tadej Sadar je odgovorni urednik Radia Ognjišče.

 • Vojska poštenih, dobrih, sočutnih - lahko reši svet! (photo: S. Hermann & F. Richter / Pixabay)
  02.08.2022, 14:30

  Ti si upanje za svet in to je tvoj smisel!

  V iskanju smisla življenja se zahodni svet utaplja v smeteh, ki jih ustvarja ob zadovoljevanju svojih vsakovrstnih naslad, vzhodni pa je spet zajahal zver, o kateri je pisal že Dostojevski.

 • Strah lahko premagate tako, da zaposlite možgane. (photo: Alexas_Fotos / Pixabay)
  07.06.2022, 17:37

  Strah je kot zapor. Lahko se rešite.

  Strah in občutki panike so normalen odziv v nevarnih okoliščinah. Toda, če se pojavljajo brez posebnega povoda, povzročajo spremembe v mišljenju in ravnanju, slabšajo kakovost življenja in škodujejo zdravju. Anksiozne in panične motnje se lahko pojavijo že pri otrocih. Znano je da prizadenejo približno 20 % prebivalstva in delež v zadnjih letih opazno narašča. Pomembno se je torej uriti v pogumu in umirjenosti.

 • Slovenija, rad te imam. (photo: Izidor Šček)
  22.04.2022, 14:42

  Razočarani nad politiko? Razočarani nad LDS, Zares, SMCerarja, PS...?

  Pri nas je zaradi politike veliko ljudi razočaranih. Vse tiste bi rad povabil k razmisleku z vprašanjem zakaj so razočarani?! Po logiki razočarani volivci ne volijo več istih kandidatov oziroma strank. Liberalni demokrati, Zares, Pozitivna Slovenija, Stranka Mira Cerarja. Nekoč mogočne stranke novih obrazov, ki jih danes ni nikjer več. Mar ne prav zaradi razočaranja nad njimi?

 • 17. radijski misijon
  01.04.2022, 13:35

  V nedeljo začnemo 17. radijski misijon

  V nedeljo, 3. aprila, začenjamo že 17. radijski misijon. Vsako leto ga na Radiu Ognjišče pripravimo v tako imenovanem tihem tednu, torej od tihe do cvetne nedelje.

 • Zavetnik Kijeva je nadangel Mihael – borec zoper zmaja – satana. (photo: Kellepics / Pixabay)
  18.03.2022, 14:35

  Če se ne zresnimo, to ne bo zadnja vojna!

  Kaj je o psihologiji ruskega nasilja zapisal revni Dostojevski, zakaj je bogataš Tolstoj obupoval nad nesmislom življenja in kako nevroza, ki jo spremljamo, brez dvoma korenini v Sovjetski zvezi, v vsej njeni »ozemeljski« in »komunistično duhovni« zapuščini?