Matjaž Merljak
Boštjan Smole
Marta Jerebič

Jure Sešek

Jure Sešek je voditelj in urednik na Radiu Ognjišče

 • Družina se poslavlja ob odhodu v begunstvo. (photo: Roman Pilipey / Zelenskiy official)
  14.05.2022, 20:53

  Pomoč za Ukrajino: Zbranih več kot 66.000€

  V oddaji »Prijatelji Radia Ognjišče« smo bili tokrat dobrodelni. Direktor msgr. Franci Trstenjak, ki tudi sicer ureja in vodi oddajo, je gostil slovenske misijonarke iz skupnosti Marijinih sester, ki delujejo v Ukrajini. V sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije smo nagovorili naše dobrosrčne poslušalce in z njihovimi darovi pomagali pri delu slovenskih misijonark. Zbrali smo že več kot 66.000€.

 • Škof Andrej Saje (photo: Rok Mihevc)
  05.04.2022, 16:55

  Škof Andrej Saje: Živeti iz spomina preteklosti

  V torkovem osrednjem misijonskem pogovoru je škof Andrej Saje razmišljal o Cerkvi in njeni svetopisemski zgodovinski izkušnji, ki jo ohranjamo kot dragocen spomin za sedanjost, ki je milostni čas. Tega namreč lahko sooblikujemo.

 • Dr. Igor Bahovec (photo: Izidor Šček)
  05.04.2022, 10:18

  Dr. Igor Bahovec:»Kako brati preteklost, da bomo dobro živeli sedanjost in prihodnost«

  »Mislim, da je ključno vprašanje kako pravilno brati preteklost, da bomo dobro živeli sedanjost in prihodnost. Z drugimi besedami: Kakšen je odrešen pogled na preteklost in kaj lahko storimo, da se takemu pogledu približamo,« je v prvem misijonskem nagovoru tretjega dne radijskega misijona razmišljal dr. Igor Bahovec.

 • P. Janez Sever (photo: Missio)
  07.03.2022, 10:18

  P. Janez Sever: »Bog nas nikdar ne pozabi in ne zapušča!«

  »Težko si je predstavljati, da smo res v vojni! Veliko ljudi je na tak ali drugačen način povezano tudi z Ukrajino, naprimer prek sorodnikov in znancev in Cerkve. Večina je globoko zaskrbljenih, čeprav se na cestah in v trgovinah zdi, da je vse normalno in mirno,« pravi p. Janez Sever.

 • Voditelj Jure Sešek (photo: Rok Mihevc)
  01.03.2022, 14:30

  Hvala, obrigada, khanimambo!

  Za nami je 20. Pustna Sobotna iskrica, za nami je dobro delo, s katerim ste, dragi poslušalci, ljubi darovalci, znova prestopili meje najbolj smelih upanj. Sobota je res poskrbela za čustveni vrtiljak na katerem smo proti Afriki leteli sodelavci Radia Ognjišče in Misijonskega središča Slovenije.