Jože Bartolj
Miha Močnik
Tone Gorjup

Jure Sešek

Jure Sešek je voditelj in urednik na Radiu Ognjišče

 • Šport povezuje Slovence (photo: Rok Mihevc)
  23.09.2020, 07:53

  Praznik športa nas uči spoštovanja in povezuje Slovence

  Državni zbor je na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez današnji dan razglasil za nov državni praznik, dan slovenskega športa. Pobudniki so vabilu za praznovanje dodali: Naj bo to dan, ob katerem sleherni Slovenec in Slovenka s svojo telesno dejavnostjo izrazi svoj odnos do športnega udejstvovanja, odnos do tiste družbene dejavnosti, ki ima številne pozitivne učinke: krepi zdrave, vzgaja, spodbuja pozitivne vrednote in povezuje Slovenijo.

 • Radijski sodelavci na radijskih počitnicah (photo: Izidor Šček)
  14.09.2020, 11:44

  »Kalimera!« z grškega otoka Samos

  V Grčiji, na otoku Samos, potekajo že tradicionalne radijske počitnice. Te so bile sprva načrtovane že junija na Madžarskem, ampak so aktualne razmere pripeljale do tega, da približno 90 počitnikarjev dopustuje v zeleno varni Grčiji.

 • Pouk z masko (photo: Pixabay)
  02.09.2020, 07:29

  Prvi september z masko

  Prvi september. Vsako leto prinaša nov začetek, veliko neznanega, nekaj skrbi, precej veselja in novih pričakovanj. Vedno znova nas spomni tudi kako hitro teče čas, kako hitro minejo počitnice in dopust. Letošnji vstop v novo šolsko in katehetsko leto pa je vsemu omenjenemu dodal še vse, kar je povezano s preganjanjem virusa, skrbmi, ki jih prinaša pandemija, ki je pred meseci ustavila običajni tek izobraževanja in pokazala kako nemočni smo lahko pri kovanju naših načrtov.

 • MIVA (photo: Izidor Šček)
  26.07.2020, 06:50

  Krištofova nedelja in akcija MIVA želita: »Srečno na vseh poteh!«

  Letos se odvija 33. vozniška akcija MIVA. Posebne okoliščine pandemije koronavirusa prinašajo tudi mnoge »stranske« posledice, ki jih bodo najhuje občutili ljudje v deželah tretjega sveta, kjer je gospodarstvo že tako in tako zelo šibko, revščina ljudi pa velika. Tudi zato bodo letos zbrana sredstva za prevozna sredstva misijonarjev imela dodatni pomen.

 • Lojze Hlede (photo: Jure Sešek)
  20.07.2020, 11:42

  Naš gost: Lojze Hlede

  Pandemija je letošnjemu poletju vzela veliko lepega. Med odpadlimi dogodki je bil tudi Festival narodnozabavne glasbe Števerjan, ki je bil prvič organiziran leta 1971. Pod borovci v tej lepi slovenski vasi na italijanski strani meje bi letos praznovali okroglo obletnico druženja glasbenikov. Tudi zato smo v oddajo Naš gost povabili »očeta« festivala, harmonikarja, pevca, zidarskega mojstra, podjetnika, ustanovitelja ansambla, predvsem pa zavednega Slovenca Lojzeta Hledeta.