Slavi KoširSlavi Košir
Miha MočnikMiha Močnik
Tanja DominkoTanja Dominko

Jure Sešek

Jure Sešek je voditelj in urednik na Radiu Ognjišče

 • Jure Sešek (photo: ARO)
  13.02.2024, 14:30

  Pustno dobro delo in neizmerna hvaležnost

  Za nami je dobrodelna sobota, 22. Pustna Sobotna iskrica, ki je rodila tako lep sad, da mi v srcu še danes odmevajo besede misijonarke s. Urše Marinčič: »Počutim se tako majhno, a hkrati neskončno ponosno in hvaležno, da pripadam narodu s tako velikim srcem in posluhom za najmanjše. Boglonaj. Bog žívi Slovenijo!«

 • S. Urša Marinčič (photo: osebni arhiv)
  11.02.2024, 08:07

  Boglonaj. Bog žívi Slovenijo!

  Ko se je letošnja Pustna Sobotna iskrica bližala koncu, ko smo navdušeno zrli v visoko številko zbranega za šolo v Rowentobu v Ugandi, smo poklicali misijonarko s. Uršo Marinčič in jo vprašali, kaj je tisto, kar polni njeno srce, kakšne so njene misli po tako uspešni dobrodelni soboti.

 • Urša in Jure Banana (photo: Rok Mihevc)
  10.02.2024, 14:30

  PSI 2024: Do 15. ure smo zbrali 103.915 €! Darujete lahko še preko spletnega obrazca.

  Sobotno dopoldne smo začeli s tradicionalno dobrodelno Pustno Sobotno iskrico, ki jo tudi letos pripravljamo z Misijonskim središčem Slovenije. Letos vabimo k darovanju za misijone v Ugandi, natančneje za gradnjo šole na misijonu, kjer deluje misijonarka s. Urša Marinčič s sosestrami. Dar lahko vse do 15.00 oddate s klicem na 01 292 75 29, izpolnitvijo spletnega obrazca, s pomočjo QR kode ali pa pošljete SMS.

 • (photo: Urša Marinčič)
  09.02.2024, 13:47

  AKCIJA - Dobrodelna PSI 2024:»Prosim, pomagajte, potrebujemo šolo.«

  Pustna sobota, dan, ki bo zaznamovan z dobrodelno akcijo. Pustna Sobotna iskrica bo skušala pomagati misijonarki s. Urši Marinčič, ki si prizadeva, da bi na podeželju Ugande skupnost šolskih sester zgradila šolo. Stavbo, učilnice, dvorano … Za otroke, ki imajo brez šole povsem negotovo prihodnost. Objavljamo iskren nagovor misijonarke, njeno vabilo, prošnjo in zahvalo obenem.

 • Sestre obljubljajo, da bodo vsi darovi prišli v prave roke (photo: s. Urša Marinčič)
  09.02.2024, 09:11

  Pustna Sobotna iskrica: Najtežje se je odločiti, komu boš pomagal in komu ne

  V različnih prispevkih v teh dneh spoznavamo s. Uršo Marinčič, slovensko misijonarko, ki deluje na podeželju Ugande v Afriki. Pustna Sobotna iskrica bo v soboto, med deveto in petnajsto uro, prosila dobre ljudi, naše zveste poslušalce za sredstva, ki bi sestram pomagala pri gradnji nujnih prostorov osnovne šole v Rwentobu.