Jože Bartolj
Marko Zupan
Petra Stopar

Jure Sešek

Jure Sešek je voditelj in urednik na Radiu Ognjišče

 • Navijači (photo: STA)
  30.08.2022, 14:30

  Kdor ne skače, ni Sloven’c!

  Za nami so tedni, v katerih smo znova lahko spoznavali kako pomembno vlogo pri gradnji občutka ponosa, pri krepitvi narodne zavesti ima šport. No, čas, ko se zavedamo, da nas športni uspehi klubov in reprezentanc združujejo, še ni za nami.

 • Festival Avsenik (photo: FB Sašo Avsenik)
  29.08.2022, 14:48

  Družili smo se ob Avsenikovi glasbi

  Družina Avsenik je v dneh minulega konca tedna pripravila že 6. Festival Avsenik, na katerem so se z Avsenikovo glasbo v treh razprodanih večerih predstavile različne domače in tuje glasbene zasedbe. Poslušalci in sodelavci Radia Ognjišče smo se dogajanju pridružili v nedeljo, 28. avgusta. Srečanje smo začeli s sveto mašo, ki jo je v baziliki Marije Pomagaj daroval direktor Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak.

 • Večerno veselo dogajanje (photo: Jure Sešek)
  25.06.2022, 09:08

  5. dan radijskih počitnic – Oddih

  Tudi dvajsete Radijske počitnice ostajajo zveste tradiciji po kateri neznansko hitro mineva oddihu odmerjeni čas. Zato se iskreno trudimo, da bi ure, ki jih preživljamo v Albaniji, polno preživeli in si nabrali veliko spominov, ki nas bodo greli v mesecih, ko bodo dopusti in počitnice za nami.

 • Hiša Matere Terezije (photo: Jure Sešek)
  22.06.2022, 07:31

  2. dan radijskih počitnic: Skopje

  Drugi dan radijskih počitnic, 21. junij je minil v znamenju obiska glavnega mesta Severne Makedonije, Skopja. V katedrali Srca Jezusovega smo imeli sveto mašo, po njej pa smo se sprehodili po centru mesta. Obisk Skopja je bil za vse na spodbuda, da smo se spomnili na sveto Mater Terezijo, ki se je rodila v tem mestu, pa tudi na božjega služabnika škofa Janeza Frančiška Gnidovca, ki je bil v Skopju škof v letih od 1924 do 1939. Lahko rečem, da nas bo sveta Mati Terezija spremljala ves čas počitnic, saj je bila po rodu Albanka in je zelo spoštovana. Letališče v Tirani je imenovano po njej. Iz Skopja nas bo pot vodila proti jugu Severne Makedonije, do mesta Struga ob Ohridskem jezeru, kjer smo prenočevali.

 • Družina se poslavlja ob odhodu v begunstvo. (photo: Roman Pilipey / Zelenskiy official)
  14.05.2022, 20:53

  Pomoč za Ukrajino: Zbranih več kot 70.000€

  V oddaji »Prijatelji Radia Ognjišče« smo bili tokrat dobrodelni. Direktor msgr. Franci Trstenjak, ki tudi sicer ureja in vodi oddajo, je gostil slovenske misijonarke iz skupnosti Marijinih sester, ki delujejo v Ukrajini. V sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije smo nagovorili naše dobrosrčne poslušalce in z njihovimi darovi pomagali pri delu slovenskih misijonark. Zbrali smo že več kot 70.000€.