Slavi Košir
Andrej Jerman
Andrej Šinko

Jure Sešek

Jure Sešek je voditelj in urednik na Radiu Ognjišče

 • Čarodej Toni (photo: Gregor Vidmar)
  20.07.2021, 07:09

  Naš gost Toni Mežan, ki čara in vozi kočijo

  Čarodej, blejski fijakar in lokalni politik na prvi pogled izgledajo pojmi, ki nimajo prav veliko skupnega. Pa ne drži. Vse to in še kaj je naš tokratni gost, ki nam je v soboto govoril o čarodejski umetnosti, o tem kako se je sam prvič srečal z njo in kaj imajo z njegovim navdušenjem opraviti salezijanci. Mirko Žerjav, legendarni salezijanski duhovnik in čarodej, ki je navduševal s svojimi triki, je bil morda kriv, da je v svet »čaranja« povleklo tudi našega gosta.

 • Gibonni (photo: Promo Gibo)
  16.07.2021, 07:28

  Gibonni. V njegovi duši je glasba na varnem.

  V sredinem »Glasbenem medgeneracijskem večeru« smo gostili eno največjih glasbenih zvezd na Hrvaškem in širše. Zlatan Stipišić – Gibonni je s svojimi uspešnicami, pa tudi z deli, ki jih je spisal za druge, za vedno zapisan v srcih mnogih, ki imajo radi dobro glasbo, sporočila, ki ostanejo.

 • Mitja Okorn, režiser in scenarist (photo: Izidor Šček )
  10.07.2021, 14:43

  Mitja Okorn: Nič ni samoumevno. Po predanem in vztrajnem delu so prišli uspehi.

  Na državni proslavi ob tridesetletnici slovenske državnosti in obeležitvi prevzema predsedovanja Slovenije Svetu EU smo premierno videli filmsko upodobitev Zdravljice v režiji Mitje Okorna. Zdravljica s svojim brezčasnim sporočilom je bila navdih mednarodno uveljavljenemu slovenskemu režiserju Mitji Okornu.

 • Raj pod Triglavom (photo: ARO)
  25.06.2021, 09:25

  Radijski muzikantje na delu

  Ob okrogli obletnici samostojnosti Republike Slovenije smo se radijski sodelavci čutili nagovorjene. Na različne načine skušamo odgovoriti klicu praznovanja, z različnimi dejanji bi radi voščili naši domovini, se zahvalili za samostojnost in prosili za miren tek let v prihodnosti, bogato rast in za vse dobro Sloveniji in njenim ljudem.

 • (photo: )
  20.05.2021, 13:26

  Dobrodelni »Petkov večer«: darovanje za Fundacijo don Bosko - do 22h zbrali 27.800 Evrov. HVALA!

  Petko večer je bil dobrodelen. Vabili smo vas k darovanju za »Fundacijo don Bosko«. Pred praznikom Marije Pomočnice smo, v sodelovanju s salezijansko skupnostjo, v sklopu večtedenske akcije “Solidarnost za štipendije” organizirali sklepni dogodek, akcijo zbiranja sredstev.