Mateja Subotičanec
Jakob Čuk
Andrej Šinko

Jure Sešek

Jure Sešek je voditelj in urednik na Radiu Ognjišče

 • Svetniki so bili čisto (ne)navadni ljudje (photo: ARO)
  30.04.2021, 13:37

  Šmarnice za otroke tudi letos v podcastu »Zgodbe za otroke«

  Slovenskega maja si ne moremo predstavljati brez šmarnic, vsakodnevne ljudske pobožnosti Mariji v čast. Tudi letos bo šmarnične zgodbe za otroke prinašal naš podcast »Zgodbe za otroke«. Vsak dan v maju, vsak dan nova zgodba svetniške poti.

 • s. Anja Kastelic (photo: Izidor Šček)
  25.03.2021, 15:52

  VIDEO: Vstali nam že pripravlja žerjavico

  Osrednji nagovor 5. dne Radijskega misijona je zaupan s. Anji Kastelic. Njena beseda je zazrta v neposredno pripravo na največji krščanski praznik. »Vstali nas nenehno čaka na obali in kliče v novo način občestva, Cerkve, bratstva, ki se lahko zgodi samo na obali sprave. Nenehno.«

 • p. Bogdan Rus (photo: Tatjana Splichal)
  25.03.2021, 10:05

  VIDEO: Kaj se iz pičlega ulova uči Cerkev?

  Na praznik Gospodovega oznanjenja v naših misijonskih vsebinah razmišljamo ob Petrovih besedah: »Gospod, Ti veš, da te imam rad.« V Malem nagovoru nas je frančiškan p. Bogdan Rus izzval z mislijo, da se zdi, kakor, da teh besed nočemo razumeti, kakor, da bi se izogibali soočenju z njimi.

 • S. Agata Kociper in mlade redovnice Hčere Marije pomočnice. Vse tri z misijonov ob reki Rio Negro. (photo: Missio)
  16.02.2021, 14:55

  Darovi, zahvala, strah

  Vem, v današnjem komentarju verjetno pričakujete kakšno ostro besedo o številki 40. O včerajšnjih pričakovanjih, glasovanju, sklonjenih glavah, poudarkih ene in druge strani v parlamentu … Žal vas moram razočarati. Oprostite, a v mojem srcu odmeva precej višja in drugačna številka. Tista, ki vliva upanje ob resnici, da smo lahko enotni, da znamo stopiti skupaj in zmoremo preseči skrb le zase. 197.433. Ja, skoraj dvesto tisoč. To je številka. Skoraj dvesto tisoč evrov!

 • Jure Sešek v akciji (photo: Izidor Šček)
  15.02.2021, 09:48

  Bog povrni vsem! Za misijonarko s. Agato Kociper smo zbrali 197.443 EUR

  Dočakali smo tudi letošnjo pustno soboto, s katero je prišla tudi Pustna Sobotna iskrica. Misijonsko središče Slovenije in Radio Ognjišče smo vas vabili, da prisluhnete klicu na pomoč, ki prihaja iz Amazonije. In veliko se vas je odzvalo. Do danes (ponedeljka zjutraj) smo z vašo pomočjo zbrali 197.443 EUR. Bog povrni vsem! Položnice bodo že v prihodnjih dneh pri vas.