Marjan BuničMarjan Bunič
Aleš KarbaAleš Karba
Petra StoparPetra Stopar

Jure Sešek

Jure Sešek je voditelj in urednik na Radiu Ognjišče

 • Poslušalci so nas znova presenetili in nam z dobroto potrdili, da smo se prav odločili. Hvala! (photo: Rok Mihevc)
  04.09.2023, 15:43

  Martin Krpan je znova zmagal!

  Za nami je dobrodelni koncert, ki smo ga, v sodelovanju s Slovensko karitas, pripravili v Poletnem gledališču Studenec. Sobotno dobro delo se je začelo že v Sobotni iskrici, ko smo vabili poslušalce k darovanju za nakup šolskih torb in šolskih potrebščin za otroke na poplavljenih področjih. Poslušalci so nas znova presenetili in nam z dobroto potrdili, da smo se prav odločili. Hvala! Družinam na poplavljenih področjih bo tako pred zbranih sredstev pomagala Karitas, ki s svojimi sodelavci dobro pozna stiske in tiste, ki jim je poplava odnesla miren začetek šolskega in katehetskega leta.

 • 01.09.2023, 11:58

  Kuhar »ciganske sorte« in s trdimi družinskimi temelji

  Luka Jezeršek je lep dokaz, da jabolko ne pade daleč od drevesa. Štirje bratje so poskrbeli, da oče in mama, ki sta v Sori pri Medvodah iz nič ustvarila pomembno gostinsko podjetje, s ponosom gledata na delo sinov. Gostili smo vrhunskega kuharskega mojstra, ki se zaveda kako pomembna je tradicija, koliko so vredne družinske vezi, kako velika je moč medija in kaj je v življenju resnično vredno.

 • 50 prostovoljcev podjetja SIJ (Slovenska industrija jekla). Pridni, učinkoviti, pozitivni. (photo: ARO)
  14.08.2023, 14:46

  Mostovi solidarnosti: 4. dan – Prevalje in Črna

  Ponedeljek, 14. avgusta je letos poseben dan, ki je dobil ime Dan solidarnosti. Radio Ognjišče bo danes na Prevaljah, v mestu, ki ga je razdejala reka Meža in si ga bomo zapomnili po podjetniku, ki je v dnevu in pol na lastno pest zgradil most, ki ga je odnesla voda. “Bodimo Ambrož”, je nekdo napisal ob rob tej novici. Tudi radijci bomo malo »Ambroži« danes, ko bomo na Koroškem.

 • Cesta od Luč do Strug je popolnoma uničena. Razdejanje je neprestavljivo. (photo: Izidor Šček)
  11.08.2023, 17:55

  Mostovi solidarnosti: 1. dan - Luče v Zgornji Savinjski dolini

  Že vse od tistega žalostnega petka pred tednom dni, ko je našo domovino prizadelo obilno deževje in sprožilo hudourniške poplave, se trudimo z aktualnim poročanjem poslušalke in poslušalce seznanjati s stanjem v prizadetih krajih in jih vabiti k dejavni pomoči vsem prizadetim. Danes se je naša ekipa napotila proti Lučam v Zgornji Savinjski dolini.

 • Eden od mnogih, ki pomagajo. Jakob. Utrujen, a vesel! (photo: ARO)
  08.08.2023, 15:16

  Ujma! Blatna oblačila in umazana srca.

  Ko sem pred tednom dni gledal v razpored službenega dela, ki me čaka, sem dobil opomnik, da moram za torek, današnji torek, pripraviti komentar za rubriko Naš pogled. O čem naj pišem, o čem razmišljam in kaj komentiram? Rekel sem si: odprte oči imej in opazuj, gotovo bo kaj takega, kar te bo nagovorilo. Pa me je res! Pretreslo je vse nas, doletelo dve tretjini Slovenije. Neverjetno!