Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

Jure Sešek

Jure Sešek je voditelj in urednik na Radiu Ognjišče

 • (photo: Missio)
  04.02.2023, 09:08

  Pustna Sobotna iskrica 2023

  Pustna Sobotna iskrica je eden izmed radijskih mejnikov, ki nam vsako leto znova pokaže kako hitro teče čas.

 • S. Zorica med šolskimi dekleti (photo: osebni arhiv)
  29.01.2023, 08:39

  Naš gost: Misijonarka s. Zorica Blagotinšek

  Tokratna oddaja Naš gost je bila del priprav na letošnjo Pustno Sobotno iskrico, ki bo v soboto, 18. februarja, skušala pomagati tudi Senegalu, kjer, kot misijonarka, deluje tokratna gostja. Dobro delo bo namenjeno tudi otrokom na Arktiki in v Kongu.

 • Utrinek jaslic na Gasilski brigadi Ljubljana (photo: Rok Mihevc)
  20.01.2023, 07:34

  Novorojeni v gasilski čeladi. Te jaslice je postavila 4. izmena Gasilske brigade. #video

  V teh dneh nas januar s svojim hitrim tekom skoraj sili v to, da pozabljamo na lepo resnico, da smo še vedno v božičnem času. Jaslice, ki upodabljajo svetopisemske dogodke, pa nas opominjajo, da mora božična radost še vedno goreti v nas. Velike jaslice so postavljene tudi v skupnem prostoru v domu Gasilske brigade Ljubljana. Obiskali smo jih in nastali sta rubrika »Ni meje za dobre ideje« in fotoreportaža z zanimivimi prizori »gasilskih jaslic«.

 • Nekdanji nogometni igralec Edson Arantes do Nacimento - Pele. (photo: STA/dpa)
  30.12.2022, 13:03

  Kralj, rekorder, legenda … Človek, ki je verjel v ljubezen. Pele!

  Že vrsto let se množice ljubiteljev nogometa sprašujejo kdo je najboljši nogometaš na svetu. S tem vprašanjem, dvomi in razdeljenimi navijači smo se ubadali tudi v pričakovanju, poteku in ob sklepu minulega svetovnega prvenstva. Pa naj bodo mnenja taka ali drugačna, oprta na statistiko ali nogometna čustva, najpogosteje se je dodajalo: »Ja, ampak Pele, ta je pa bil … » Danes je v odmevih z vseh celin imenovan kot »kralj«. Čeprav so minila desetletja od njegove zadnje tekme, ni bil nikoli pozabljen, predstavljal je živo vez z drugačnimi časi, z obdobjem nogometne romantike, z dobo, ko je bil nogomet drugačen.

 • Navdušeni nad zmago Argentine (photo: osebni arhiv)
  19.12.2022, 15:35

  »Za nekaj dni bo Argentinec pozabil na to, kar ga pesti«

  Slavje po zmagi Argentine na nogometnem svetovnem prvenstvu je trajalo pozno v noč, na ulicah argentinskih mest pa se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh.