Marjan Bunič
Andrej Novljan
Alen Salihović

Jure Sešek

Jure Sešek je voditelj in urednik na Radiu Ognjišče

 • Jure Sešek (photo: ARO)
  12.10.2021, 14:24

  Rožni venec in misijoni

  Mesec oktober ima veliko lepega v sebi. Veliko vsebine ima, ki zmore preglasiti krik tega časa, vpitje z ulic, kričanje s socialnih omrežij. Le priložnost ji je treba dati. Želeti si je treba, da nas ta vsebina nagovori, sama po sebi ni vsiljiva.

 • Naši paralimpijci (photo: MMC/Miha Kačič)
  31.08.2021, 15:56

  Paraolimpijci, hvala!

  Vem, ko je v teh časih čas za komentar, že skoraj pričakujemo razmislek o »anti« in »za«, o cepljenih, necepljenih, razcepljenih, o Kredarici ali kolesih, o vroči politični jeseni in različnih napadih, o tem, kdo bi s kom in kdo s kom niti približno ne bi, o tistih, ki ne verjamejo in onih, ki zaupajo, o grozi Afganistana … Seznam razdiranja, strahu, posmehovanja, groze, prepričevanja in podobnega je skoraj neskončno dolg.

 • Čarodej Toni (photo: Gregor Vidmar)
  20.07.2021, 07:09

  Naš gost Toni Mežan, ki čara in vozi kočijo

  Čarodej, blejski fijakar in lokalni politik na prvi pogled izgledajo pojmi, ki nimajo prav veliko skupnega. Pa ne drži. Vse to in še kaj je naš tokratni gost, ki nam je v soboto govoril o čarodejski umetnosti, o tem kako se je sam prvič srečal z njo in kaj imajo z njegovim navdušenjem opraviti salezijanci. Mirko Žerjav, legendarni salezijanski duhovnik in čarodej, ki je navduševal s svojimi triki, je bil morda kriv, da je v svet »čaranja« povleklo tudi našega gosta.

 • Gibonni (photo: Promo Gibo)
  16.07.2021, 07:28

  Gibonni. V njegovi duši je glasba na varnem.

  V sredinem »Glasbenem medgeneracijskem večeru« smo gostili eno največjih glasbenih zvezd na Hrvaškem in širše. Zlatan Stipišić – Gibonni je s svojimi uspešnicami, pa tudi z deli, ki jih je spisal za druge, za vedno zapisan v srcih mnogih, ki imajo radi dobro glasbo, sporočila, ki ostanejo.

 • Mitja Okorn, režiser in scenarist (photo: Izidor Šček )
  10.07.2021, 14:43

  Mitja Okorn: Nič ni samoumevno. Po predanem in vztrajnem delu so prišli uspehi.

  Na državni proslavi ob tridesetletnici slovenske državnosti in obeležitvi prevzema predsedovanja Slovenije Svetu EU smo premierno videli filmsko upodobitev Zdravljice v režiji Mitje Okorna. Zdravljica s svojim brezčasnim sporočilom je bila navdih mednarodno uveljavljenemu slovenskemu režiserju Mitji Okornu.