Marjan Bunič
Boštjan Smole
Silvestra Sadar

Jure Sešek

Jure Sešek je voditelj in urednik na Radiu Ognjišče

 • Šmarnice (photo: Peggy Choucair / Pixabay)
  30.04.2020, 10:04

  Poslušajte šmarnice! Tudi v podcastu!

  Radio Ognjišče vse od prvega dne misli tudi na najmlajše poslušalce. Radi jim prebiramo zgodbe, z veseljem pogledamo v Sveto pismo, širimo obzorja s Šmarnicami in bogatimo domišljijo s pravljicami, ljudskimi in umetnimi zgodbami. Skrbno izbiramo, prijazno prebiramo in iskreno vabimo: "Prisluhnite, trudimo se za vas!"

 • Uranov Lojze in Seškov Jure (photo: ARO)
  14.04.2020, 15:47

  Ostal je Lojze, četudi je protokol zahteval Alojz

  Ob vsem, kar je zaznamovalo prve mesece tega leta, sem slišal staro misel: »Prestopno leto veliko obeta, pa malo da.« Zdaj spoznavam, da lahko tudi veliko vzame. Nenavadno pogosto smo bili s sodelavci in družino na pogrebih. Pretresla nas je smrt v gorah, izguba mladega očeta, spremljali smo boj in slovo rosno mladega fantiča, poslovili smo se od našega direktorja msgr. Boleta, prijateljem, tudi sodelavcu in uredniku segali v roke in izrekali sožalje ob izgubi staršev … Ja, in prišel je čas, v katerem si niti roke ne moremo več stisniti. Čas, v katerem umrle zaradi bolezni v Evropi štejemo v desettisočih.

 • Martin Golob preko Skypa (photo: FB)
  13.04.2020, 10:54

  VIDEO: Martin Golob: Celofan, ki ga znamo tako dobro zavijati, odpada, v ospredje prihaja močna vera

  Župnik v Srednji vasi v Bohinju Martin Golob je v dneh velkonočnega tridnevja in na veliko noč povezal na deset tisoče ljudi. O elektronskih vezeh, o nalogi duhovnika v tem posebnem času, o pomenu velikonočnega ponedeljka je spregovoril v praznični Svetovalnici.

 • Nadškof Alojz Uran (photo: Izidor Šček)
  11.04.2020, 20:19

  Alojz Uran: Če je bila kakšna žaljiva beseda, ne zamerite …

  Tako pomenljivo je pokojni nadškof Alojz Uran zaključil pogovor, ki smo ga z njim imeli na enih izmed naših radijskih počitnicah in smo ga objavili v spominski oddaji "Naš gost". Bil je in ostaja »ljudski škof«, mož, ki je s pesmijo in zaupanjem v Boga prinašal veselje in radost, upanje in vero vsem, ki so se srečali z njim. Bil je dober prijatelj Radia Ognjišče, naših radijskih sodelavcev, naših poslušalk in poslušalcev, s katerimi se je srečeval dolga leta pri različnih nagovorih, svetih mašah, skupnih poteh, pa tudi radijskih počitnicah. Pogovor, iz katerega smo črpali o njegovem življenju in mejnikih njegove življenjske poti...

 • Duhovnik Bojan Ravbar (photo: Jure Sešek)
  04.04.2020, 18:30

  Bojan Ravbar: Ne »jaz«, ampak »mi«

  V osrednjem misijonskem nagovoru je bil z nami župnik v Strunjanu, duhovnik bogatih izkušenj, tudi z izkušnjo življenja v skupnosti na tujem. Bojan Ravbar je razmišljal o nosilni temi »Si upamo živeti skupaj?« In med drugim bodril: "Danes je potrebna posebna duhovnost. Ne več “jaz in Bog”, niti ne samo “jaz in brat”. Bolj kot kdaj koli doživljamo danes potrebo, da občestvo Trojice postane konkretno, vidno, izkustveno. Potrebujemo duhovnost, ki jo izrazimo z besedo “mi”."