Matjaž Merljak
Marko Zupan
Marjana Debevec

Tone Gorjup

Tone Gorjup je novinar na Radiu Ognjišče.

 • Množica ljudi (photo: Unsplash)
  16.03.2020, 08:39

  Ste pomislili, da je na preizkušnji peta božja zapoved?

  Ste pomislili, da je na preizkušnji 5. božja zapoved: Ne ubijaj! Ob sprejemanju številnih ukrepov s strani države in krajevne Cerkve se lahko hitro zgodi, da kršimo navodila, ki prihajajo z ene ali druge strani. V razmerah, v kakršnih smo, nespoštovanje navodil predstavlja tudi ravnanje zoper božje zapovedi.

 • Pastirsko pismo; Jezus, post (photo: Pixabay)
  24.02.2020, 08:15

  Škofje v drugem delu pastirskega pisma o domoljubju

  Slovenski škofje v drugem delu pastirskega pisma za postni čas, ki ga duhovniki berejo pri današnjih svetih mašah, govorijo o domoljubju, duhovni kulturi našega naroda in zdravem družinskem življenju.

 • msgr. Franc Bole (photo: ARO)
  19.02.2020, 17:52

  Msgr. Bole in dobrodelnost: Gorčično zrno, ki ga je zasejal, je zraslo v veliko drevo

  Ob smrti msgr. Franca Boleta odmevajo njegova velika dela na različnih ravneh verskega in družbenega življenja. Razvil je vrsto dobrodelnih in človekoljubnih pobud. Iz gorčičnega zrna, ki ga je zasejal tudi na tem področju, je zraslo veliko drevo.

 • Alojz Kovšca (photo: ARO)
  19.02.2020, 08:51

  Kovšca: Bolje je, da se formira vlada iz strank, ki so sedaj v parlamentu

  »Mislim, da je bolje, da se formira vlada iz strank, ki so sedaj v parlamentu. Iz preprostega razloga: sodeč po razmerju sil, ki ga sam zaznavam na terenu, bi z volitvami spet dobili status quo.« Tako je predsednik državnega sveta Alojz Kovšca za Radio Ognjišče odgovoril na dilemo ali predčasne volitve ali nova koalicija. Ob tem pa je vseeno poudaril, da mora politika spremeniti odnos do podjetništva.

 • msgr. Franc Bole (photo: Izidor Šček)
  18.02.2020, 15:29

  Zbogom, oče Franc!

  »Danes zjutraj je zaspal za večnost. Naj mu bo Gospod bogat plačnik.« je zapisal glavni urednik našega radia v kratkem sporočilu o smrti očeta Franca Boleta. V glavi mi je odzvanjal stavek »Na dolgi rok smo vsi mrtvi!«, ki sem ga nameraval postaviti v središče današnjega komentarja ...