Robert Božič
Aleš Karba
Andrej Šinko

Tone Gorjup

Tone Gorjup je novinar na Radiu Ognjišče.

 • Boštjan M. Turk (photo: Nada Mihajlovič/STA)
  19.08.2020, 15:41

  Boštjan M. Turk: Levica je nervozna, nima alternative

  Medtem, ko vladna koalicija išče najboljše možne rešitve za začetek šolskega leta, zajezitev vnosa virusa in podobno, leva opozicija kuje načrte, kako do čim hitrejšega padca »te škodljive vlade«. Pri tem bi radi pomagali tudi nekateri iz stranke DeSUS, četudi za ceno lastnega propada.

 • Pšenica (photo: Pexels)
  20.07.2020, 07:25

  Papež: Evangelij o plevelu med pšenico nam pomaga spoznavati Božje potrpljenje

  Papež Frančišek je pred opoldansko molitvijo nagovoril romarje na Trgu sv. Petra in vernike po svetu, ki so ga spremljali prek različnih medijev. V središče svojega razmišljanja je postavil današnji evangelij, v katerem Jezus predstavi priliko o ljulki med pšenico.

 • Mediji, novinarji (photo: Pixabay)
  17.07.2020, 16:39

  Dr. Ivan Štuhec: Kaj je javni medij in kdaj je neodvisen?

  »Mediji so osrednji politični dejavnik v vsaki demokratični družbi!« pravi programski svetnik RTV dr. Ivan Štuhec. Ob tem dodaja, da na nacionalna radiotelevizija v svoji tridesetletni zgodovini še nikoli ni bila tako skrajno enostransko ideološko profilirana, kot je v zadnjih letih. To je glavni razlog, da je poskus reforme na tem področju naletel na tak odpor. Pogovoru z njim bose lahko prisluhnili v mozaiku ob 18. uri.

 • Predsednika Slovenije in Italije - podpis sporazuma (photo: Twitter Borut Pahor - UPRS)
  13.07.2020, 16:32

  Narodni dom v Trstu spet v rokah slovenske narodne skupnosti

  Natanko sto let po fašističnem požigu Narodnega doma v Trstu je ta spet v rokah slovenske narodne skupnosti. Pri podpisu dokumenta o prenosu lastništva sta bila navzoča predsednika Slovenije in Italije Borut Pahor in Sergio Mattarella, ki sta pred tem obiskala spomenik bazoviškim junakom in spominsko obeležje pri bazoviški fojbi. »Gre za dejanje na katerega smo Slovenci dolgo čakali,« je današnje dogajanje za Radio Ognjišče komentiral Lojze Peterle.

 • Hagija Sofija (photo: Helena Križnik)
  10.07.2020, 17:57

  Bo Hagia Sofija zaradi Erdogana izgubila simbol sožitja in dialoga?

  Vrhovno upravno sodišče v Turčiji je odločilo, da sme sme slovita Hagija Sofija – svetišče Svete modrosti v Carigradu znova postati mošeja. Za to se zavzema turški predsednik Erdogan; gre za njegovo predvolilno obljubo. Krščanski svet, zlati pravoslavne cerkve, temu nasprotujejo, saj gre za simbol sožitja med narodi, kulturami in verstvi.