Blaž Lesnik
Marko Zupan
Marjana Debevec

Tone Gorjup

Tone Gorjup je novinar na Radiu Ognjišče.

 • zasl. prof. akad. dr. Kajetan Gantar (photo: Osebni arhiv)
  05.06.2020, 15:46

  Akademik dr. Kajetan Gantar: Kolo kot orožje za uzurpacijo oblasti?

  »Najhujša groza za enega levičarja je, če ga primerjaš z nacisti. Čeprav so nacisti pa boljševiki siamski dvojčki. Veste, enake metode uporabljajo. Enake metode, ne z volitvami, ampak z ulico! Régime de la rue, kot so rekli Francozi; s tem priti na oblast.« Tako je dejal akademik prof. dr. Kajetan Gantar, ko sva se pogovarjala o njegovem prispevku »Provokativno kolesarjenje ni izvirni domislek«, ki ga je pripravil za Delo, a mu ga niso želel objaviti. Zato je doživel toliko večji odmev po objavi v Družini in zaokrožil tudi v drugih medijih.

 • Ernest Petrič (photo: Osebni arhiv)
  02.06.2020, 09:58

  Dr. Ernest Petrič: Kot volivec in državljan celo zahtevam, da politika stopi skupaj!

  Iz te krize smo se izvlekli kot zgodba o uspehu, je v tokratni oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, ukrepe vlade pohvalil gost dr. Ernest Petrič. V pogovoru smo se dotaknili tudi nabave medicinske in zaščitne opreme, interpelacije ministra Počivalška, kolesarskih protestov in političnega spopada za oblast, ki se kaže tudi v Državnem zboru.

 • Dr. Andrej Grebenc (photo: Osebni arhiv)
  22.05.2020, 13:26

  Kdo bo razkužil zastrupljajočo slovensko medijsko sceno?

  Predsednik države Borut Pahor je prejel odprto pismo s pozivom »k dezinfekciji toksične slovenske medijske scene«. Pošiljatelj, dr. Andrej Grebenc, predavatelj razvojnih tehnologij na univerzi Sacred Heart v Fairfieldu v ZDA, je predsedniku pisal, ker ceni njegovo prizadevanje za medsebojno spoštovanje in enotnost Slovencev.

 • Množica ljudi (photo: Unsplash)
  16.03.2020, 08:39

  Ste pomislili, da je na preizkušnji peta božja zapoved?

  Ste pomislili, da je na preizkušnji 5. božja zapoved: Ne ubijaj! Ob sprejemanju številnih ukrepov s strani države in krajevne Cerkve se lahko hitro zgodi, da kršimo navodila, ki prihajajo z ene ali druge strani. V razmerah, v kakršnih smo, nespoštovanje navodil predstavlja tudi ravnanje zoper božje zapovedi.

 • Pastirsko pismo; Jezus, post (photo: Pixabay)
  24.02.2020, 08:15

  Škofje v drugem delu pastirskega pisma o domoljubju

  Slovenski škofje v drugem delu pastirskega pisma za postni čas, ki ga duhovniki berejo pri današnjih svetih mašah, govorijo o domoljubju, duhovni kulturi našega naroda in zdravem družinskem življenju.