Jure Sešek
Andrej Jerman
Andrej Šinko

Blaž Lesnik

Blaž Lesnik je radijski voditelj, novinar in urednik.

 • Cepljenje proti koronavirusu (photo: Freepik)
  20.01.2021, 19:00

  Vse razsežnosti cepljenja

  Konec lanskega leta se je pri nas začelo cepljenje proti novemu koronavirusu. Do 19. januarja je bilo v register vpisanih 43.091 prijav opravljenih cepljenj. Glede na nacionalno strategijo so bili najprej cepljeni zaposleni in oskrbovanci v domovih za starejše ter zdravstveni delavci na najbolj izpostavljenih mestih. Ta trenutek poteka cepljenje starejših od 80 let in ostalih zdravstvenih delavcev, začelo pa se je tudi cepljenje z drugim odmerkom. Tokratno oddajo "Pogovor o" smo namenili prav številnim vprašanjem, ki se odpirajo s cepljenjem.

 • Marija v Lurdu (photo: Rok Mihevc)
  08.12.2020, 20:00

  V Globinah tokrat o zaupanju (VIDEO)

  Decembrsko razmišljanje v Globinah nas je vodilo h koreninam zaupanja. Na praznik Brezmadežne smo gostili župnika župnije Krško-Videm ob Savi Mitja Markoviča, ki je razmišljal o eni od osnovnih sestavin življenja. Zaupanje potrebujemo že, ko se učimo hoditi, spremlja nas pri odraščanju, v medosebnih odnosih, preizkušnjah in sprejemanju drugačnosti. Vse življenje se učimo zaupati božji volji, da se lahko naposled prepustimo v Njegov objem.

 • (photo: Jože Suhadolnik)
  17.11.2020, 16:21

  Človek bo moral poiskati porušeno ravnovesje

  Če v slovenskem prostoru povežemo medicinsko in zgodovinsko stroko, hitro pridemo do imena naše tokratne gostje. V pogovoru nam je prof. Zupanič Slavec zaupala, da se sicer čuti bolj zdravnica kot zgodovinarka, saj je njena glavna želja delovati v dobro ljudi, še posebej bolnih in pomoči potrebnih. Čeprav svoje poslanstvo zdaj opravlja bolj na teoretičen način, svoje bogato znanje pa predaja študentom medicine ter strokovni javnosti, je še vedno zelo vpeta v aktualno dogajanje v medicinski stroki. Zato nam njene misli ponujajo dragocen vpogled tudi v trenutno pandemijo.

 • Pogosto slišimo, da se »vse zgodi z razlogom« (photo: Unsplash)
  11.11.2020, 07:08

  Ali se res vse zgodi z razlogom?

  V dneh, ko nas močno stiska drugi val epidemije, se spet oglašajo vprašanja o razlogih, smislu, globljem pomenu in posledicah, ki jih bo pustila ta preizkušnja tako za posameznike kot celotno družbo. Zdi se, da smo po prvi zaustavitvi življenja spomladi, ko so ta vprašanja kar vrela iz različnih komentarjev in pogovorov, skušali v poletnem predahu vse skupaj postaviti nekam v kot in zaživeti čimbolj tako, kot smo bili vajeni prej.

 • Voditelj Blaž Lesnik in gost p. Christian Gostečnik (photo: Marko Zupan)
  02.11.2020, 08:40

  Bo na oni strani dolgčas?

  Velika večina nas letos ni obiskala grobov, odpadla so srečanja med sorodniki, ki vedno lepo zaokrožijo praznik vseh svetih. V teh dneh vsi potrebujemo besede topline in občutek srečanja, čeprav na daljavo. Zato smo na praznični večer oblikovali živ stik z vami, poslušalci in poslušalkami. Mnogo je bilo takih, ki so se z veseljem pridružili in delili z nami misel ali spomin na nekoga, ki je že pri Bogu. Občestvo smo ustvarili s frančiškanom Christianom Gostečnikom, duhovniki iz vseh šestih škofij in dvema redovnicama.