Jože Bartolj
Miha Močnik
Tone Gorjup

Blaž Lesnik

Blaž Lesnik je radijski voditelj, novinar in urednik.

 • Stop covidu-19 (photo: Pixabay)
  17.09.2020, 15:02

  »Če bi delali biološko orožje, bi ga naredili točno takšnega, kot je covid-19«

  V zadnjih tednih se epidemiološke razmere ne izboljšujejo, število okužb ob številu testiranj narašča. Stopnjuje pa se tudi odziv tistih, ki se z ukrepi proti širjenju ne strinjajo. Z oddajo smo želeli soočiti njihove pomisleke ter strokovne utemeljitve na drugi strani, a na to niso pristali. Zato t.i. influencerjev ni bilo, so pa bili z nami trije strokovnjaki. Mikrobiolog dr. Gorazd Pretnar, internist dr. Pavel Poredoš in pediatrinja ter državna sekretarka dr. Tina Bregant.

 • 184 km poti in 7 do 8 dni nepozabnih doživetij (photo: Aleš Čerin)
  27.08.2020, 15:28

  Po mir tja, kamor še "korona" ne zaide

  Poletje se bo kmalu prelilo v jesen, ko je v gorah najlepše. Letošnjo, tudi za planince posebno poletno sezono, smo v oddaji Doživetja narave spremljali tako z različnimi gosti kot opozorili gorskih reševalcev, ki imajo v naših gorah vse več dela. Nekaj utrinkov iz preteklih oddaj bomo v prihodnjih dneh delili z bralci našega spletišča. Predvsem z vabilom, da si katero od preslišanih oddaj zavrtite s pomočjo našega arhiva. V Doživetjih 14. avgusta smo gostili navdušena Idrijca, ki svojega veselja in občudovanja domačih grap in »p’stot« ne skrivata. Anka Rudolf in Rafael Terpin sta nedavno izdala vsak svojo knjigo. Anka zbirko zgodb »Čez drn strn«, Rafael pa zbirko svojih člankov v Planinskem vestniku »Griči«.

 • Ekipa kolesarskega podviga 2020 (photo: Rok Mihevc)
  24.06.2020, 08:10

  Uspelo je - prvih 150 otrok gre na morje že konec tedna!

  Velika srca naših poslušalcev so omogočila letovanje otrok iz socialno ogroženih družin. Na Debelem Rtiču se bo v soboto, 27. junija, začela prva izmena za vse tako pričakovanih počitnic. Ko smo se kolesarji, ki smo k zbiranju sredstev spodbujali z vrtenjem pedal, v jutranjih urah vzpenjali čez Črni Kal, sem razmišljal, kako sem kot otrok doživljal morje kot nekaj čarobnega in oddaljenega. Danes lahko lahko razdaljo od doma do morja dosežem s kolesom v nekaj urah. A veliko pomembnejša je postala razdalja od srca do srca, ki smo jo uspeli splesti skupaj.

 • prof. dr. Bojana Beović (photo: Osebni arhiv)
  31.05.2020, 08:09

  Naša gostja: prof. dr. Bojana Beović

  Pred mikrofon naše osrednje sobotne popoldanske oddaje smo tokrat povabili gostjo, ki je postala v času epidemije tudi medijsko širše prepoznavna. Infektologinja prof. dr. Bojana Beović je zaposlena na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja. Ob povabilu k vodenju svetovalne skupine na ministrstvu za zdravje ni imela dosti časa za razmislek. Kot pravi, jo je glede razmer skrbelo že prej, ko je videla, kako se razvijajo stvari po svetu. V pogovoru je razkrila delček svoje strokovne in življenjske poti.

 • Šolanje (photo: Pixabay)
  19.05.2020, 19:48

  Starši so se čez noč prelevili v pedagoge

  V učilnice so se včeraj vrnili učenci prvih treh razredov osnovnih šol ter dijaki zaključnih letnikov srednjih šol. Ob tem se odpira cela vrsta vprašanj: zakaj samo prva triada, kako življenjski so ukrepi in kaj vodstva šol ter pedagoške delavce čaka 1. septembra. O vsem tem je svoj pogled predstavil ravnatelj osnovne šole Škofljica Roman Brunšek, ki pravi, da so učitelji in starši v tem času opravili izjemno delo, zdaj pa bi bilo dobro, da se učenci vrnejo v šolo.