Robert Božič
Miha Močnik
Tanja Dominko

Blaž Lesnik

Blaž Lesnik je radijski voditelj, novinar in urednik.

 • Cepljenje (photo: Katja Fuhlert / Pixabay)
  29.03.2021, 16:55

  Kristjani in cepljenje?

  Cepljenje predstavlja ta trenutek eno najpomembnejših in vročih vprašanj, s katerim se ukvarjajo vlade, zdravstvena ministrstva in posamezniki po vsem svetu. Na začetku leta je kazalo, da bomo z že razvitimi cepivi proti COVID-19 uspeli obvladati epidemijo do poletja, a zaradi pojava novih različic se ta možnost vse bolj odmika. Ob logističnih izzivih, velikih potrebah in nezadostnih količinah cepiva se v družbi pojavljajo še številni drugi pomisleki, eno izmed njih je etično vprašanje, ki je posebej v povezavi s cepivom AstraZeneca v zadnjem času spet razburkalo javnost.

 • Otto Neubauer (photo: posnetek zaslona)
  22.03.2021, 10:05

  VIDEO: »Z balkonov se ne da evangelizirati«

  Drugi dan letošnjega Radijskega misijona nosi podnaslov "Bog se razodeva tudi danes". V kratkem misijonskem nagovoru je na to temo razmišljal avstrijski teolog Otto Neubauer.

 • Zimska gorska pokrajina (photo: ARO)
  03.03.2021, 18:34

  O lovljenju najnižjih temperatur

  Zadnja letošnja februarska Doživetja narave smo posvetili mraziščem, lovljenju zimskih temperaturnih rekordov in novi samodejni meteorološki postaji na Mrzli Komni. Kako na odročnem kraju pri temperaturah globoko pod ničlo postaja sploh deluje? Ali bomo v prihodnjih letih ob globalnem segrevanju sploh še lovili tako nizke temperature in ali je mrazišče na Komni res edino, kjer se temperature spustijo najnižje? Naša gosta sta bila geograf prof. dr. Matej Ogrin in član meteorološkega foruma ter direktor podjetja Pileus Iztok Miklavčič.

 • Cepljenje proti koronavirusu (photo: Freepik)
  20.01.2021, 19:00

  Vse razsežnosti cepljenja

  Konec lanskega leta se je pri nas začelo cepljenje proti novemu koronavirusu. Do 19. januarja je bilo v register vpisanih 43.091 prijav opravljenih cepljenj. Glede na nacionalno strategijo so bili najprej cepljeni zaposleni in oskrbovanci v domovih za starejše ter zdravstveni delavci na najbolj izpostavljenih mestih. Ta trenutek poteka cepljenje starejših od 80 let in ostalih zdravstvenih delavcev, začelo pa se je tudi cepljenje z drugim odmerkom. Tokratno oddajo "Pogovor o" smo namenili prav številnim vprašanjem, ki se odpirajo s cepljenjem.

 • Marija v Lurdu (photo: Rok Mihevc)
  08.12.2020, 20:00

  V Globinah tokrat o zaupanju (VIDEO)

  Decembrsko razmišljanje v Globinah nas je vodilo h koreninam zaupanja. Na praznik Brezmadežne smo gostili župnika župnije Krško-Videm ob Savi Mitja Markoviča, ki je razmišljal o eni od osnovnih sestavin življenja. Zaupanje potrebujemo že, ko se učimo hoditi, spremlja nas pri odraščanju, v medosebnih odnosih, preizkušnjah in sprejemanju drugačnosti. Vse življenje se učimo zaupati božji volji, da se lahko naposled prepustimo v Njegov objem.