Jure Sešek
Marko Zupan
Tone Gorjup

Blaž Lesnik

Blaž Lesnik je radijski voditelj, novinar in urednik.

 • Prisluškovanje stvarstvu (photo: Blaž Lesnik)
  04.10.2022, 15:11

  Prisluškovanje stvarstvu

  Kakšen glas ste danes najprej zaslišali, ko ste zjutraj odprli oči? Pri tem nimam v mislih zgolj zvokov iz neposredne okolice, ampak vse tiste glasove, ki so v nas in nam s svojo samoumevno prisotnostjo pije pozornost: podrsaj po telefonu, preveri zadnje novice in všečke. Kmalu se lahko pridruži glas obupa, najprej zato, ker nismo tako super kot vplivneži na instagramu, potem se zavemo, da nam bo zmanjkalo časa in ne bomo uspeli postoriti zadanega, v kulisi dnevnega hitenja pa na nas preži brezup zaradi sveta, v katerem živimo in ga s svojim načinom uničujemo tudi sami.

 • (photo: Samo Kham)
  25.06.2022, 18:03

  Ko je na vrhu zaplapolala slovenska zastava

  Ob dnevu državnosti je bila gostja Doživetij narave zgodovinarka in dolgoletna voditeljica oddaj Gore in ljudje na televiziji Slovenija Marjeta Keršič Svetel. V pogovoru smo se dotaknili nekaterih zgodovinskih mejnikov pomembnega dela naše kulturne in narodne identitete, obenem pa na planinstvo pogledali v duhu današnjega časa s kritičnimi očali. Kako danes razumemo planinske simbole, ki so tudi del državnih?

 • Globine, 10. 05. 2022 (photo: ARO)
  10.05.2022, 19:37

  V Globinah je bil naš gost dr. Jože Plut

  S strahom in zaskrbljenostjo že dva meseca in pol spremljamo razvoj dogodkov v Ukrajini. Vojna v Evropi. Prvič po koncu druge svetovne vojne se postavljajo vprašanja, ki so se na stari celini že zdela oddaljena in povezana s tretjim svetom, kamor naše zanimanje pogosto ni seglo.

 • br. Jakob Kunšič (photo: ARO)
  15.04.2022, 13:34

  Veliki petek je težek dan

  Gost petkovih Doživetij narave je redovnik, kapucinski brat Jakob Kunšič, ki ga od otroških let navdihuje stena. Goram in alpinizmu se je zapisal ob koncu osnovne šole, ko pa je vstopil v samostan, je plezanje opustil. Vrnitev v skalo mu je pri spovedi kot pokoro naložil spovednik, saj je presodil, da premalo skrbi zase. Od takrat v svoje redovno poslanstvo vnaša rekreativni trening na umetni steni, tu in tam pa, ko se pojavi priložnost, pa tudi v naravnih plezališčih. Pred nekaj leti sta s soplezalcem preplezala smer Grand Capucino (Veliki kapucin) v Mont Blancu.

 • primarij Janez Zajec (photo: ARO)
  15.03.2022, 13:33

  Bolnika sem vedno postavljal na prvo mesto

  Letošnji prejemnik najvišjega priznanja Katoliške Cerkve v Sloveniji primarij Janez Zajec je v oddaji Naš gost spregovoril o svojem življenju, delu specialista fizikalne medicine in rehabilitacije in predvsem prizadevanjih za zagotavljanje duhovne oskrbe hospitaliziranim bolnikom. V vlogi sekretarja na ministrstvu za zdravje je utiral pot bolnišnični pastorali. »Ko sem prvega januarja leta 2000 odšel z ministrstva, je od sedemindvajsetih bolnišnic kar triindvajset imelo kapelo.« Kljub temu pa, kot je povedal v pogovoru, na tako visoko priznanje kot je odličje sv. Cirila in Metoda v življenju nikoli niti pomislil, saj je vedno deloval »izključno kot kristjan in po svoji vesti.«