Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Jože Bartolj

Jože Bartolj je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

 • Jože Bartolj (photo: ARO)
  26.09.2023, 14:56

  Neznosna lahkotnost (odločanja) svobode

  Na Dolenjskem ustanavljajo vaške straže. Domačini ponoči zaradi povečanega delovanja kriminalcev sami patruljirajo po okolici svojih domov in varujejo premoženje. Nekaj nepridipravov so tudi že ujeli in jih izročili policiji. To je nekaj podatkov, ki smo jih v zadnjih dneh zasledili v medijih in iz katerih lahko ugotovimo nekaj stvari.

 • Radijska romarsko kolesarska ekipa v Beli krajini (photo: Marjan Horvat)
  07.09.2023, 22:07

  Od Marije k Mariji 2023 - 2. dan

  Sodelavke in sodelavci Radia Ognjišče letos že trinajstič s kolesom romamo Od Marije k Mariji. Včeraj smo romanje začeli čisto ob hrvaški meji, pri Mariji na Veliki Dolini, pot pa nas je vodila po prelepi Dolenjski. Danes se z Dolenjske podajamo v Belo krajino.

 • Smo že v Brežicah. Ozadje prav za naše kolesarsko romanje... (photo: Rok Mihevc)
  06.09.2023, 20:05

  Od Marije k Mariji 2023 - 1. dan: Velika Dolina - Dolenjske Toplice

  Sodelavci Radia Ognjišče letos že trinajstič s kolesom romamo Od Marije k Mariji. Letos smo romanje začeli čisto ob hrvaški meji pri Mariji na Veliki Dolini. Pot nas je danes vodila po prelepi Dolenjski, jutri pa nas po Beli krajini. Romanje bomo v petek, 8. septembra, ob 11. uri zaključili pri Treh farah pri Metliki, kjer sta kar dve Marijini cerkvi skupaj. Tja vabimo tudi vas, kjer bo priložnost za srečanje prijateljev in poslušalcev. Sveto mašo bo daroval škof Andrej Glavan.

 • Pedenjped (photo: )
  04.09.2023, 11:30

  Veste, kdo je narisal znanega Pedenjpeda?

  Naš gost je bil ilustrator, ustvarjalec stripa in filmski animator Marjan Manček. Letos januarja je dopolnil 75 let in tako smo pogovor z njim pripravili še v znamenju lepe življenjske obletnice.

 • Pavle Ščurk (photo: Jože Bartolj)
  24.08.2023, 12:17

  Na Sinjem vrhu spet ustvarjajo za Karitas

  Na Sinjem vrhu nad Ajdovščino poteka 29. mednarodna likovna kolonija Umetniki za Karitas. Deset umetnikov ustvarjala še do konca tedna pod geslom Mir tej hiši.