Marjan Bunič
Jakob Čuk
Petra Stopar

Jože Bartolj

Jože Bartolj je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

 • Dr. Jože Možina s knjigo Slovenski razkol (photo: Rok Mihevc)
  21.02.2021, 16:25

  Video: Moja zgodba: Slovenski razkol - Bloška planota

  Oddaja Moja zgodba je tokrat spet gostila novinarja in zgodovinarja dr. Jožeta Možino. Ob njegovi knjigi Slovenski razkol, smo predstavili začetke revolucije in upor proti njej na Bloški planoti, ki je v neposredni bližini Vidovske planote, o kateri je tekla beseda v januarski oddaji.

 • Poškodovana freska na ljubljanski stolnici (photo: Jure Ferletič)
  08.02.2021, 08:27

  Na pravi strani kulture …

  Praznujemo Prešernov dan ali slovenski kulturni praznik. Ta prihaja v času, ko se zdi, da smo tisti, ki naj bi ta praznik slavili, razdeljeni kot še nikoli. Nas lahko kultura poveže, ali bo kot že tolikokrat, prispevala k novim delitvam? Odgovor seveda ne more biti enoznačen, glede na dogajanje v preteklih mesecih in posebej zadnjih dneh, pa je precej predvidljiv in bi ga lahko formulirali kot: odvisno na kateri strani kulture smo.

 • Jožef Pavlič (photo: Jože Bartolj)
  25.01.2021, 09:33

  Naš gost: Jožef Pavlič

  V oddaji Naš gost je bil z nami urednik, pesnik in pisatelj Jožef Pavlič, ki je pred kratkim izdal knjigo črtic in ostalih zapisov z naslovom Radostnice. Avtorja sicer že poznamo po pesniških knjigah Vodoravnice in navpičnice, Presečnice v dveh delih, Živim in Nikoli brez upanja. Radostnice so drugačna knjiga. Avtor pravi, da je hotel z njo bralce spodbuditi, da se veselijo življenja. Ob omenjenem delu lahko pomislimo tudi, da gre za nekakšen obračun s samim seboj ob prihajajočem okroglem 70. življenjskem jubileju.

 • Dr. Jože Možina s knjigo Slovenski razkol (photo: Rok Mihevc)
  17.01.2021, 18:52

  VIDEO: Moja zgodba: Slovenski razkol - Vidovska planota

  V oddaji Moja zgodba je bil naš gost novinar in zgodovinar dr. Jože Možina. Ob njegovi knjigi Slovenski razkol, smo tokrat predstavili začetke revolucije in upor proti njej na Vidovski planoti. Pogovor, ki ga je vodil Jože Bartolj, si lahko v video obliki ogledate na našem Youtube kanalu.

 • Snemanje v studiu Radia Ognjišče (photo: Jože Bartolj)
  29.12.2020, 09:25

  Radijska igra Zorka Simčiča: Leta nič, en dan potem

  V programu Radia Ognjišče boste danes v torek 29. decembra lahko prisluhnili radijski igri pisatelja Zorka Simčiča z naslovom Leta nič, en dan potem. To je božična legenda za odrasle o rojstvu Jezusa in skoraj ne-rojstvu Simona iz Cirene, kot je v podnaslovu zapisal avtor.