Matjaž Merljak
Jakob Čuk
Andrej Šinko

Jože Bartolj

Jože Bartolj je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

 • Marta Jakopič Kunaver (photo: Jože Bartolj)
  05.09.2022, 11:06

  Naš gost: Vsestranska umetnica Marta Jakopič Kunaver

  Naša gostja je bila vsestranska umetnica – arhitektka, slikarka, pesnica, esejistka, solopevka Marta Jakopič Kunaver, ki prav v teh dneh slavi okrogli življenjski jubilej (rojena 1942 v Ljubljani).

 • Macesnova Gorica (photo: Jože Dežman)
  29.08.2022, 12:03

  "Macesnova Gorica je hujša kot rov sv. Barbare, hujša kot Huda jama"

  V Jami pod Macesnovo Gorico se že od meseca maja nadaljujejo dela izkopa žrtev povojnih pobojev. V oddaji Moja zgodba smo gostili predsednika Komisije Vlade Republike Slovenije za vprašanja prikritih grobišč dr. Jožeta Dežmana, ki je predstavil potek del na, kot se zdaj kaže, največjem morišču po vojni pobitih domobrancev. Do zdaj so odstranili že okoli dva tisoč kubičnih metrov razstreljene kamenine, ki je bila minirana na pobite žrtve. Okolico so večkrat minirali, zadnjič še v petdesetih letih, kar priča o slabi vesti nekdanjih oblastnikov, ki so hoteli svoje neslavno početje za vsako ceno prikriti.

 • Dr. Anton Vengušt (photo: Jože Bartolj)
  02.08.2022, 10:50

  Naš gost dr. Anton Vengušt

  Naš gost je bil doktor veterinarske medicine, znanstveni svetnik, izredni profesor in nekdanji predstojnik Inštituta za higieno in patologijo prehrane živali na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani dr. Anton Vengušt. Je tudi pevec, dolgoletni predsednik zbora in društva Glasbena matica, zdaj njen častni predsednik. (Rojen 18. 7. 1948 v Šentjurju)

 • Boris Pahor (photo: STA)
  30.05.2022, 08:48

  Opozarjal je na nevarnosti totalitarnih režimov, katerih žrtev je bil.

  Na svojem domu v Trstu je umrl pisatelj Boris Pahor. Star je bil 108 let. Bil je prejemnik številnih priznanj, med njimi Prešernove nagrade, srebrnega častnega znaka Republike Slovenije in francoskega reda legije časti. Leta 1966 je skupaj s somišljeniki ustanovil revijo Zaliv, v kateri je zagovarjal tradicionalno demokratično politiko proti enopartijskemu sistemu nekdanje Jugoslavije. Vse življenje je opozarjal na nevarnosti totalitarnih režimov, katerih žrtev je bil.

 • 17.05.2022, 14:30

  Nov praznik - dan spomina na žrtve komunizma

  Vlada v odhajanju je kot eno svojih zadnjih dejanj razglasila današnji dan, 17. maj, za Nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja. Kot so zapisali, so pri tem izhajali iz civilizacijske norme, da vse povzročitelje nasilja in zla dejanja merimo po istih kriterijih.