Mateja F. Novljan
Marko Zupan
Marta Jerebič

Jože Bartolj

Jože Bartolj je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

 • p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)
  27.04.2021, 09:36

  Zelo dober datum za enotno praznovanje Dneva upora bi po Cestnikovem predlogu lahko bil …

  27. april je dan, ob katerem nimajo vsi enakega mnenja. Praznik upora se na ta dan po mnenju mnogih še zdaleč ni zgodil, kajti komunisti in nacisti so bili vse do 22. junija 1941 zavezniki. Kateri pa bi lahko bil pravi datum? Predlog je v oddaji “Spoznanje več, predsodek manj” podal p. Branko Cestnik, ki je po pol leta karantene prišel čez Trojane v belo Ljubljano in ugotovil, da ta še stoji.

 • Izkopavanje Romov v Iški (photo: M. Pečovnik)
  18.04.2021, 17:00

  Video: Moja zgodba - slovenski razkol - Partizanski genocid nad Romi

  Oddaji Moja zgodba bomo z dr. Jožetom Možino govorili o partizanskem ravnanju z Romi, ki je bilo skrajno nasilno. Veljali so za manj vredne, za najšibkejšo in najrevnejšo kategorijo prebivalstva. Na Dolenjskem in Noztranjskem naj bi jih bilo v času pred drugo svetovno okoli 300.

 • Ervin Mozetič (photo: Izidor Šček)
  27.03.2021, 16:50

  VIDEO: "Ne bom umrl"

  V osrednjem misijonskem nagovoru zadnjega dneva 16. radijskega misijona je bil z nami duhovnik Ervin Mozetič, ki v nagovoru ugotavlja, da če smo prijatelji z Jezusom ne bomo umrli.

 • Silva Matos (photo: posnetek zaslona)
  27.03.2021, 10:05

  VIDEO: Silva Matos se že veseli vstajenskega jutra. Takrat se bo spet srečala z možem Milanom.

  Zadnji dan radijskega misijona ima naslov Ne boš umrl. V kratkem misijonskem nagovoru je bila z nami diplomirana psihologinja in terapevtka Silva Matos, avtorica knjig Izviri vedrine, Nevidne vezi, Ustvarjalni ogenj je v vsakem človeku in Utrinki življenja.

 • prof. Ivo Mršnik (photo: Jože Bartolj)
  21.03.2021, 09:21

  Naš gost: Ivo Mršnik

  V oddaji Naš gost smo gostili akademskega slikarja, grafika in pedagoga Iva Mršnika. Prijazno se je odzval povabilu na pogovor. Prav v tem času je bila v galeriji Inštituta Jožef Štefan v Ljubljani na ogled razstava njegovih del pod naslovom Od jutri do včeraj. Tam so bili po besedah Milene Zlatar na ogled njegovi pronicljivi likovni nagovori, ki zaobjemajo desetletja dolga premišljevanja in spoznanja.