Matjaž Merljak
Marko Zupan
Alen Salihović

Jože Bartolj

Jože Bartolj je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

 • Slovenska zastava (photo: Svobodna Slovenija, Argentina)
  23.06.2020, 14:42

  Dan državnosti 25. junij

  V četrtek praznuje rojstni dan moja domovina. Pred devetindvajsetimi leti smo jo navdušeno pozdravili na Trgu republike v Ljubljani in na tisoč drugih koncih, od Prekmurja do obale in od Kranjske gore do Bele krajine. Že naslednji dan so planili po njej s tanki in letali. A nismo se dali. Napad od zunaj ljudi poenoti. Politična nesoglasja smo v tistih dneh v hipu presegli. Kaj bi danes dali, za nekaj tistega zanosa?

 • Janez Juhant, Peter Sušnik, Lenart Rihar (photo: Jože Bartolj)
  11.06.2020, 12:08

  „Pokopljimo vse mrtve, enkrat za vselej!“

  V oddaji Pogovor o na temo 30 letnice spravne slovesnosti v Kočevskem rogu so bili gostje v studiu radia Ognjišče Peter Sušnik in Lenart Rihar v imenu Nove slovenske zaveze in akademik Janez Juhant v imenu Združenih ob lipi sprave.

 • Ernest Petrič (photo: Osebni arhiv)
  07.04.2020, 10:20

  Petrič: Ta virus je velika grožnja našemu načinu življenja

  Kako razumeti sedanji trenutek, ko je koronavirus precej omejil vsakdanje življenje državljanov, javnih organizacij, gospodarskih družb, verskih in kulturnih ustanov, športnih dogodkov, smo vprašali profesorja dr. Ernesta Petriča. Za oddajo »Spoznanje več, predsodek manj« je poudaril, da je ta virus velika grožnja našemu načinu življenja.

 • Ddr. Igor Grdina, Milan Knep, dr. Ignacija Fridl Jarc (photo: Jože Bartolj)
  06.02.2020, 15:50

  "Pogovor o" pred praznikom kulture

  V oddaji Pogovor o ... na temo prihajajočega Slovenskega kulturnega praznika so bili z nami zgodovinar, literarni zgodovinar in libretist prof. ddr Igor Grdina, teolog, nekdanji kordinator Foruma za dialog med vero in kulturo Milan Knep in filozofinja in urednica Slovenske matice dr. Ignacija Fridl Jarc.

 • p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)
  28.01.2020, 15:03

  Cestnik o pozivih k odstopu Zoreta in igralcih, ki uživajo v cerkvenih škandalih

  Kaj pomeni, ko skupina vernikov odločno pozove nadškofa k odstopu, smo v tokratni oddaji »Spoznanje več, predsodek manj,« vprašali p. Branka Cestnika. Dejstvo je, da se to ne zgodi velikokrat in da taki pozivi znotraj Cerkve nimajo enakega odmeva kot v kakšni politični stranki.