Matjaž Merljak
Jakob Čuk
Tanja Dominko

Jože Bartolj

Jože Bartolj je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

 • „Dovolj je bilo prevar in nepremišljenega teptanja človeških vrednot brez odgovornosti!
  13.10.2020, 14:45

  Radikalizacija

  „Dovolj je bilo prevar in nepremišljenega teptanja človeških vrednot brez odgovornosti!" Kaj nam sporoča omenjena parola, ki bi jo lahko našli tudi na kakšnem izmed aktualnih protestov in zborovanj? Prepričan sem, da bi se z njo lahko poistovetil marsikdo, ki se v tem družbenem trenutku počuti odrinjen in zapostavljen. Besedilo lahko aplicira na tiste, ki imajo občutek, da jim je družbena, politična, gospodarska, religiozna in še kakšna elita odvzela možnost dostojnega življenja. Kako daleč lahko seže tako nezadovoljstvo in do česa vsega lahko pripelje?

 • Dr. Anton Perdih (photo: Jože Bartolj)
  14.09.2020, 07:21

  Naš gost dr. Anton Perdih: So naši predniki res prišli izza Karpatov?

  Dr. Anton Perdih je po izobrazbi kemik. Bil je univerzitetni profesor na fakulteti za kemijo. Po upokojitvi raziskuje predvsem na področju izvora Evropejcev. O tem je spregovoril tudi v naši oddaji.

 • Erna Ferjanič (photo: Jože Bartolj)
  20.08.2020, 19:26

  Biti luč sveta!

  26. Likovna kolonija Umetniki za Karitas Na Sinjem vrhu nad Ajdovščino kot vsako leto, kljub koronavirusu poteka likovna kolonija Umetniki za Karitas. Tam so se v ponedeljek 17. avgusta zbrali vsi povabljeni umetniki, ki bodo ustvarjali do petka 21. avgusta. Obiskali smo jih tudi z mikrofonom in fotoaparatom.

 • Slovenska zastava (photo: Svobodna Slovenija, Argentina)
  23.06.2020, 14:42

  Dan državnosti 25. junij

  V četrtek praznuje rojstni dan moja domovina. Pred devetindvajsetimi leti smo jo navdušeno pozdravili na Trgu republike v Ljubljani in na tisoč drugih koncih, od Prekmurja do obale in od Kranjske gore do Bele krajine. Že naslednji dan so planili po njej s tanki in letali. A nismo se dali. Napad od zunaj ljudi poenoti. Politična nesoglasja smo v tistih dneh v hipu presegli. Kaj bi danes dali, za nekaj tistega zanosa?

 • Janez Juhant, Peter Sušnik, Lenart Rihar (photo: Jože Bartolj)
  11.06.2020, 12:08

  „Pokopljimo vse mrtve, enkrat za vselej!“

  V oddaji Pogovor o na temo 30 letnice spravne slovesnosti v Kočevskem rogu so bili gostje v studiu radia Ognjišče Peter Sušnik in Lenart Rihar v imenu Nove slovenske zaveze in akademik Janez Juhant v imenu Združenih ob lipi sprave.