Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Mark GazvodaMark Gazvoda
Tanja DominkoTanja Dominko

Jože Bartolj

Jože Bartolj je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

 • Arhitekt Matic Suhadolc (photo: Jože Bartolj)
  11.06.2024, 10:18

  Matic Suhadolc – Naš gost

  Naš gost je bil arhitekt Matic Suhadolc, ki je leta 2021 med drugim prejel odličje sv. Cirila in Metoda Slovenske škofovske konference za njegov izjemen doprinos na področju izgradnje in obnove sakralne kulturne dediščine.

 • Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)
  14.05.2024, 14:56

  Dan spomina

  Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno družbene iniciative Nova Slovenska zaveza, Prebudimo Slovenijo, Vseposvojitev in Združeni ob lipi sprave, nam kažejo, da je civilna družba živa tudi na desni strani političnega spektra. Hočejo nas spomniti, da si je za sožitje med nami potrebno prizadevati in preseči nekatere necivilizacijske prakse, ki nas že predolgo bremenijo. V mislih imam seveda pokop pobitih, nikoli obsojenih žrtev med in povojnih pobojev in pa izdajo njihovih mrliških listov.

 • Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)
  23.04.2024, 09:04

  Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

  Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

 • Miljana Cunta (photo: Robert Balen/Večer)
  05.02.2024, 11:45

  Prešernova nagrajenka Miljana Cunta duhovne vsebine pozna

  Tik pred slovenskim kulturnim praznikom 8. februarjem je bila naša gostja pesnica, urednica in projektna vodja Miljana Cunta. Najvišjo državno nagrado Prešernovega sklada za umetniške dosežke zadnjih nekaj let je prejela za pesniško zbirko »Nekajkrat smo zašli, zdaj se vračamo«, ki je lani izšla pri založbi Slovenska matica. Pred to zbirko je objavila še tri druge: »Za pol neba« (Beletrina, 2010), »Pesmi dneva« (KUD Logos, 2014) in »Svetloba od zunaj« (Mladinska knjiga, 2018).

 • Jurij Souček (photo: STA)
  17.01.2024, 10:45

  Za vedno je utihnil znani glas, Jurij Souček

  Umrl je dramski igralec Jurij Souček. Star je bil 94 let. Pred leti, ko je praznoval 90. rojstni dan, je bil tudi Naš gost, posnetek oddaje najdete v novici.