Jure Sešek
Boštjan Smole
Andrej Šinko

Jože Bartolj

Jože Bartolj je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

 • 17.05.2022, 14:30

  Nov praznik - dan spomina na žrtve komunizma

  Vlada v odhajanju je kot eno svojih zadnjih dejanj razglasila današnji dan, 17. maj, za Nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja. Kot so zapisali, so pri tem izhajali iz civilizacijske norme, da vse povzročitelje nasilja in zla dejanja merimo po istih kriterijih.

 • Škof Maksimiljan Matjaž (photo: Izidor Šček)
  09.04.2022, 16:58

  Škof Maksimiljan Matjaž: Sinoda je odgovor na krizo današnjega časa

  Osrednji misijonski pogovor zadnjega dne 17. radijskega misijona je imel celjski škof Maksimiljan Matjaž, ki je razmišljal ob naslovu »Največja pa je ljubezen.«

 • Silvester Gaberšček (photo: Izidor Šček)
  09.04.2022, 10:05

  Silvester Gaberšček: Božja ljubezen se me je večkrat močno dotaknila

  Etnolog in politik Silvester Gaberšček, ki je že vrsto let soodgovoren za delovanje gibanja Fokolarov v Sloveniji je pripravil kratek misijonski nagovor zadnjega dne 17. radijskega misijona na temo dneva Največja pa je ljubezen.

 • Janez Juhant (photo: Jože Bartolj)
  04.04.2022, 09:19

  Naš gost: akademik Janez Juhant

  V oddaji Naš gost smo gostili teologa, filozofa in pedagoga, člana Evropske akademije znanosti in umetnosti prof. dr. Janeza Juhanta, ki je 24. marca je slavil 75. rojstni dan. Ob jubileju smo gostu, ki ni le ugleden in spoštovan strokovnjak v slovenskem, temveč tudi v mednarodnem prostoru, izrekli iskrene čestitke v imenu sodelavcev Radia Ognjišče.

 • Sramota (photo: zrc-sazu.si)
  30.03.2022, 07:08

  Prejeli smo: Izjava akademikov SAZU proti zdrsom ZRC SAZU v dnevno politiko

  Pred dnevi smo prejeli izjavo akademikov SAZU ter upokojenih in aktivnih raziskovalcev ZRC SAZU, naslovljeno na člane upravnega odbora ZRC SAZU v kateri problematizirajo izid knjige z naslovom Sramota, ki po mnenju podpisanih predstavlja zlorabo javnega znanstvenega zavoda za politični aktivizem. Knjigo je izdal javni zavod ZRC SAZU.