Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Tanja DominkoTanja Dominko

Na internetu oddajamo že 26 let

Od 15. aprila 1997, torej že dobrih 27 let, nam lahko prek interneta prisluhnete kjerkoli po svetu, 24 ur na dan. V tem času so se zgodile številne tehnične spremembe in izboljšave našega oddajanja, vse z namenom, da bi naš glas lahko slišali v čimboljši kakovosti. 

Na naši spletni strani predvajanje sprožite s preprostim klikom na povezavo "V ŽIVO" zgoraj desno, kot je prikazano na naslednji sliki:

Poslušanje v živo na naši spletni strani
Poslušanje v živo na naši spletni strani © ARO

Veliko veselje za ljubitelje Radia Ognjišče - zdaj smo na Radioplayerju!

Radio Ognjišče z veseljem naznanja, da je zdaj del pomembnega projekta Radioplayer, ki povezuje večino slovenskih radijskih postaj in omogoča poslušanje radijskih programov na sodoben način preko pametnih naprav. Radioplayer poenostavlja poslušanje radia na povezanih napravah in je zdaj na voljo na različnih platformah in napravah:

  • Mobilna Aplikacija: Na voljo za Android in iOS, kar vam omogoča dostop do radia kjerkoli in kadarkoli.
  • Zvočniki Sonos: Za izjemno zvočno izkušnjo v udobju vašega doma.
  • Apple TV: Integracija radia v vaš domači medijski sistem.
  • Android Auto in Apple Carplay: Spremljajte Radio Ognjišče prek interneta med vožnjo.

Zakaj Radioplayer?

Radioplayer ponuja aplikacije, ki so združljive z Apple CarPlay, Android Auto, Chromecast, Airplay, Apple Watch, Android Wear in številnimi drugimi tehnologijami. Ta platforma ne samo da ohranja radijsko tradicijo, ampak jo prilagaja sodobnim tehnološkim trendom, s čimer zagotavlja, da ostane radio pomemben del našega digitalnega sveta.

Prednosti mobilne aplikacije Radioplayer pred alternativami:

Prevedena je v slovenščino, zato je njena uporaba enostavna za vse uporabnike. Znotraj ene aplikacije lahko poslušate večino slovenskih radijskih postaj v živo in na zahtevo njihove oddaje, oz. podkaste. Aplikacijo lahko uporabite tudi za budilko, tako da si lahko nastavite prijetno prebujanje z vašim priljubljenim radijem tudi na telefonu. Za nekatere bo zanimiva tudi možnost nastavitve samodejnega predvajanja določene radijske postaje ob zagonu aplikacije.

Prenesite aplikacijo Radioplayer:

Osnovna navodila za uporabo aplikacije Radioplayer na telefonu

V trgovini Google Play (Android uporabniki) ali App Store (Apple iOS uporabniki) poiščite in namestite aplikacijo Radioplayer. Nato pa postopajte po naslednjih korakih.

Štirje kliki do namestitve Radioplayerja in poslušanja Radia Ognjišče v živo ali naših oddaj
Štirje kliki do namestitve Radioplayerja in poslušanja Radia Ognjišče v živo ali naših oddaj © ARO

  1. Ko boste aplikacijo odprli, tapnite na Agree & Close, če želite čimprej začeti in se strinjate z uporabo vaših podatkov. V nasprotnem primeru tapnite Managa our 4 partners in Learn More in izberite uporabo katerih podatkov dovolite.

  2. V naslednjem koraku izberite državo

  3. Potegnite s prstom po zaslonu, da boste videli spodnji del aplikacije in tapnite na črko O.

  4. Tapnite na srček zraven Radia Ognjišče, če želite dodati radio na seznam priljubljenih in še na ime postaje za izbor radia. Pa prijetno poslušanje!

Radio Ognjišče in Radioplayer - skupaj ustvarjamo prihodnost radia.

Logotip Radioplayer
Logotip Radioplayer © ARO

Radioplayer. Ena aplikacija. Za vse. Prihajajo razširitve.

Kmalu bo Radioplayer na voljo tudi na Android Automotive, kar bo razširilo možnosti uporabe in dostopnosti med vožnjo. Na vašem avtoradiu boste lahko poslušali radio in podkaste na kar se da enostaven način, v prihodnosti celo s samodejnim preklapljanjem med FM, DAB in internetnim signalom.

To pomeni, da boste na ta način lahko Radio Ognjišče neprekinjeno poslušali po celotni Sloveniji in celo izven nje.

Radioplayer sodeluje tudi s podjetji Google in Amazon s prizadevanji, da bi tudi slovenske radijske postaje bile na voljo v njihovih pametnih zvočnikih zgolj z glasovnim ukazom. Google Asistent in Alexa bosta tako razumela tudi imena slovenskih radijskih postaj.

 

Poslušanje s pomočjo drugih samostojnih programov

Pred kratkim smo prenovili možnost poslušanja programa v živo, zato bi nekateri poslušalci, ki imate v odjemalcih vpisane stare naslove, utegnili imeti težave pri vzpostavljanju povezave. Vsem tistim, ki nas še naprej želite poslušati s pomočjo samostojnih audio odjemalcev pridejo prav naslednje povezave:

V primeru, da imate z zgornjima naslovoma težave, lahko poskusite tudi z neposrednim naslovom najboljšega vira:

V primeru, da vam programska oprema, ki jo imate nameščeno na vašem računalniku, javlja napake ob poskusu poslušanja našega novega oddajanja, vam predlagamo, da namestite najnovejše verzije programov. V praksi se izkaže, da je najmanj težav s poslušanjem, če imate nameščen brezplačni odprtokodni VLC predvajalnik. Najdete ga tukaj.

Nekateri poročajo, da so imeli težave s poslušanjem po tem, ko so bili nameščeni varnostni popravki operacijskega sistema Windows. V tem primeru ponavadi pomaga, če na novo namestite najnovejšo različico svojega priljubljenega programa za poslušanje glasbe.