Nataša LičenNataša Ličen
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar

Na internetu oddajamo že 26 let

Od 15. aprila 1997, torej že dobrih 26 let, nam lahko prek interneta prisluhnete kjerkoli po svetu, 24 ur na dan. V tem času so se zgodile številne tehnične spremembe in izboljšave našega oddajanja, vse z namenom, da bi naš glas lahko slišali v čimboljši kakovosti. 

Na naši spletni strani predvajanje sprožite s preprostim klikom na povezavo "V ŽIVO" zgoraj desno, kot je prikazano na naslednji sliki:

Poslušanje v živo na naši spletni strani
Poslušanje v živo na naši spletni strani © ARO

Mobilna aplikacija - naš program vam je vedno na voljo!

Le klik torej, oziroma dva, na vašem telefonu ali tablici in že nas lahko poslušate v živo, kjerkoli ste. Na ekranu lahko spremljate, katero pesem vrtimo in če vam je všeč, že imate dovolj informacij za klic in naročilo glasbenega voščila.

Enostavna namestitev prek Google Play

Aplikacijo najbolj enostavno na vaš telefon ali tablico z android sistemom namestite prek Google Play. V iskalno mesto vpišete "radio ognjišče" in izberete aplikacijo z našim logotipom. Kliknete Namesti in Odpri in to je vse.

 

En klik in že nas slišiš. In veš, katero pesem vrtimo. Hkrati lahko prebiraš novice in ostale vsebine našega portala. V primeru telefonskega klica se predvajanje utiša do zaključka pogovora.
En klik in že nas slišiš. In veš, katero pesem vrtimo. Hkrati lahko prebiraš novice in ostale vsebine našega portala. V primeru telefonskega klica se predvajanje utiša do zaključka pogovora. © ARO

Med poslušanjem lahko preberete povzetke naših zadnjih novic, ob kliku nanje pa se vam odprejo v celoti, da lahko poslušate tudi posnetke pogovorov in oddaj. V meniju sledijo hitre povezave do objavljenih vabil, obvestil ter tudi osmrtnic. Če ste jih morda v našem programu preslišali, jih lahko na vaši mobilni napravi kadarkoli preberete, med tem pa neovirano poslušate naš program.

Poenostavljena komunikacija

Aplikacija omogoča enostaven klic v studio ali naše tajništvo, prav tako pa nam lahko pošljete elektronsko sporočilo. Tako lahko na preprost način sodelujete v oddajah v živo ali naročite naše storitve, na primer radijska voščila. Ne skrbite: med telefonskim klicem bo predvajanje našega programa utišano.

Aplikacija omogoča enostaven kontakt s studijem in tajništvom. Namestitev je preprosta, veseli pa bomo vaših mnenj in ocen.
Aplikacija omogoča enostaven kontakt s studijem in tajništvom. Namestitev je preprosta, veseli pa bomo vaših mnenj in ocen. © ARO

Spremljajte nas na Youtubu, sledite nam na Facebooku ali Twitterju,  kar na vašem mobilnem telefonu, ki je vedno z vami. Povezave do naših profilov na socialnih omrežjih vam omogočajo hiter stik z nami, veseli pa bomo tudi vaših mnenj in odzivov. Aplikacija vam v nekaj sekundah na zemljevidu prikaže tudi kje se nahajamo in vam svetuje najhitrejšo pot do našega studia. Veseli bomo vašega obiska!

Pa še to...

Aplikacija za poslušanje programa v živo in ogled novic potrebuje internetno povezavo. Svetujemo uporabo WiFi omrežij, ki so na voljo. V primeru uporabe prenosa mobilnih podatkov lahko nastanejo dodatni stroški, ti pa so odvisni od pogojev, ki vam jih v okviru naročniškega paketa omogoča vaš mobilni operater.

Poslušanje s pomočjo samostojnih programov

Pred kratkim smo prenovili možnost poslušanja programa v živo, zato bi nekateri poslušalci, ki imate v odjemalcih vpisane stare naslove, utegnili imeti težave pri vzpostavljanju povezave. Vsem tistim, ki nas še naprej želite poslušati s pomočjo samostojnih audio odjemalcev pridejo prav naslednje povezave:

V primeru, da imate z zgornjima naslovoma težave, lahko poskusite tudi z neposrednim naslovom najboljšega vira:

V primeru, da vam programska oprema, ki jo imate nameščeno na vašem računalniku, javlja napake ob poskusu poslušanja našega novega oddajanja, vam predlagamo, da namestite najnovejše verzije programov. V praksi se izkaže, da je najmanj težav s poslušanjem, če imate nameščen brezplačni odprtokodni VLC predvajalnik. Najdete ga tukaj.

Nekateri poročajo, da so imeli težave s poslušanjem po tem, ko so bili nameščeni varnostni popravki operacijskega sistema Windows. V tem primeru ponavadi pomaga, če na novo namestite najnovejšo različico svojega priljubljenega programa za poslušanje glasbe.