Marjan Bunič
Boštjan Smole
Tanja Dominko

Damijana Medved

Damijana Medved je radijska voditeljica.

 • Dotik (photo: Pixabay)
  25.08.2020, 14:59

  Dotik

  Dotik oziroma tip je eden od naših petih čutov. Koža je naš največji organ, naše prvo komunikacijsko sredstvo in naše najbolj učinkovito varovalo.

 • Otrok, veselje, knjiga (photo: Unsplash)
  31.03.2020, 15:00

  Prijateljica knjiga

  Morda se še spomnite slabih rezultatov zadnje raziskave o bralnih navadah Slovencev. Pokazala je, da je bralcev vse manj, za nebralce se je namreč izreklo kar 43% vprašanih. Čeprav je velikokrat slišati, kako zelo pomembno je branje, kako se veščina branja povezuje tudi z učno uspešnostjo, kako nam branje odpira nove svetove, je realnost, torej branju in knjigi zapriseženim, vse manj.

 • Dom starejših je lahko življenjska priložnost (photo: Rok Mihevc)
  12.01.2020, 08:00

  Metka Klevišar: Dom ni kraj, kjer hiraš, ampak nova priložnost

  Januar je čas za nove načrte, nov začetek, tudi nove odločitve. In morda je med temi odločitvami tudi odhod v dom starejših. Marsikdo z odhodom odlaša kolikor dolgo lahko, nemalokrat pa se zgodi, da bi nekdo nujno potreboval oskrbo, pa so domovi polni ...

 • Janja Frelih Gorjanc (photo: ARO)
  27.12.2016, 11:26

  Poslavljanja

  V zadnji letošnji oddaji Modrost v očeh smo govorili o poslavljanju in odpovedovanju. Da bi lahko rasli, se moramo nenehno odpovedovati, v starosti pa postaja to odpovedovanje vse bolj očitno in velikokrat tudi boleče. S psihologinjo Janjo Frelih Gorjanc smo podrobneje govorili o odpovedi imetju, odnosom in vplivu.

 • dr. Marija Tomšič (photo: Damjana Medved)
  14.11.2016, 17:52

  Stereotipi, ki se neupravičeno dotikajo starosti in starejših

  Velik navdih je srečevati starejše ljudi, ki z žarom v očeh pripovedujejo o svojem življenju ali pa ljudi, ki z veliko ljubeznijo delajo s starejšimi. Ena takih je dr. Marija Tomšič, predavateljica z Zdravstvene fakultete, ki je bila gostja novembrske oddaje Modrost v očeh. V svojem delu združuje različne generacije: študente, mlade ljudi uči dela s starejšimi in pravi, da jo ravno starejši napolnijo s tako življenjsko energijo kot nobena druga populacija. V oddaji sva se dotaknili stereotipov, ki se navezujejo na starost in pripomorejo k temu, da je starost družbeno spregledana in celo omaleževana. Resnica je seveda drugačna.