Damijana Medved
Matej Kržišnik
Marta Jerebič

Damijana Medved

Damijana Medved je radijska voditeljica.

 • Umetnost (photo: Pixabay)
  17.11.2021, 14:36

  Zakaj potrebujemo umetnost?

  Če pogledamo slavno Maslowo teorijo potreb, vidimo da je umetnost precej visoko in za razliko od tistih potreb, ki so pomembne za človekovo preživetje, sodi umetnost med višje potrebe, med potrebe po osebnostni rasti.

 • Dotik (photo: Pixabay)
  25.08.2020, 14:59

  Dotik

  Dotik oziroma tip je eden od naših petih čutov. Koža je naš največji organ, naše prvo komunikacijsko sredstvo in naše najbolj učinkovito varovalo.

 • Otrok, veselje, knjiga. Naj bo preprosta in naj jo otrok sliši čim večkrat. (photo: Unsplash)
  31.03.2020, 15:00

  Prijateljica knjiga

  Morda se še spomnite slabih rezultatov zadnje raziskave o bralnih navadah Slovencev. Pokazala je, da je bralcev vse manj, za nebralce se je namreč izreklo kar 43% vprašanih. Čeprav je velikokrat slišati, kako zelo pomembno je branje, kako se veščina branja povezuje tudi z učno uspešnostjo, kako nam branje odpira nove svetove, je realnost, torej branju in knjigi zapriseženim, vse manj.

 • Dom starejših je lahko življenjska priložnost (photo: Rok Mihevc)
  12.01.2020, 08:00

  Metka Klevišar: Dom ni kraj, kjer hiraš, ampak nova priložnost

  Januar je čas za nove načrte, nov začetek, tudi nove odločitve. In morda je med temi odločitvami tudi odhod v dom starejših. Marsikdo z odhodom odlaša kolikor dolgo lahko, nemalokrat pa se zgodi, da bi nekdo nujno potreboval oskrbo, pa so domovi polni ...

 • Janja Frelih Gorjanc (photo: ARO)
  27.12.2016, 11:26

  Poslavljanja

  V zadnji letošnji oddaji Modrost v očeh smo govorili o poslavljanju in odpovedovanju. Da bi lahko rasli, se moramo nenehno odpovedovati, v starosti pa postaja to odpovedovanje vse bolj očitno in velikokrat tudi boleče. S psihologinjo Janjo Frelih Gorjanc smo podrobneje govorili o odpovedi imetju, odnosom in vplivu.