Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Tanja DominkoTanja Dominko

Damijana Medved

Damijana Medved je radijska voditeljica.

 • Razstava v Narodni galeriji. (photo: STA)
  01.03.2023, 10:23

  Umetnost sprošča in prinaša mir

  »Najstniki so tisti, ki zelo neradi hodijo v galerije ... Starši zelo radi v galerijo pridejo z majhnimi otroki, a potem v enem obdobju življenja prenehajo prihajati skupaj. In nam je bil to izziv: Kako pripeljati najstnike ...« pravi Živa Rogelj. »Uporabili smo zanimivo japonsko tehniko, ki je mladim zelo blizu in ki, na prvi pogled, nima nobene zveze s starejšo umetnostjo, ki jo hranimo … In te mlade ljudi, te najstnike nam je uspelo pritegniti, tako da imamo zdaj vse naše tečaje, druženja in delavnice za najstnike polno zasedene in razprodane.«

 • Mestece Taize (photo: Skupnost v Taizeju)
  15.11.2022, 14:45

  Kjer sta dobrota in ljubezen, tam prebiva Bog

  Taizé sem prvič obiskala poleti 1997; takrat sem bila še ena od potnic zelo zaželenih avtobusnih skupin, ki so tedensko prihajale iz Slovenije v Taizé. Taizéjska srečanja sem sicer okusila ob novoletnih romanjih zaupanja v evropskih mestih, ampak doživeti taizéjsko duhovnost v Taizéju je, kot bi prišel k izviru. Eden mojih prvih spominov je, kako sedim čisto zadaj v cerkvi, ob odprtih glavnih vratih in prepevam taizéjske speve v poletnem večeru, medtem ko zunaj vrvi življenje, se sliši smeh in govorjenje … mene pa ponavljanje svetopisemskih vrstic odnaša nekam stran …

 • Damijana Medved (photo: Rok Mihevc)
  05.04.2022, 14:30

  Ponosna na Slovenijo

  Leta 1995 sem šla prvič na Dansko. Slovenija je bila takrat še mlada država, čez Tromostovje smo se še vozili z avti in prevladujoča barva je bila siva.

 • Matjaž Juhart iz Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije (photo: Osebni arhiv)
  06.03.2022, 06:47

  Najboljše zdravilo je tišina

  Ali ste vedeli, da je najbolj pogosta poklicna bolezen v Sloveniji izguba sluha? In da je ta tudi najbolj pogosta spremljajoča invalidnost starejših? Matjaž Juhart iz Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije gost v oddaji Vstani in hodi je z nami delil spoznanja, kako lahko poskrbimo za svoj sluh.

 • Umetnost (photo: Pixabay)
  17.11.2021, 14:36

  Zakaj potrebujemo umetnost?

  Če pogledamo slavno Maslowo teorijo potreb, vidimo da je umetnost precej visoko in za razliko od tistih potreb, ki so pomembne za človekovo preživetje, sodi umetnost med višje potrebe, med potrebe po osebnostni rasti.