Robert Božič
Andrej Jerman
Helena Križnik

Damijana Medved

Damijana Medved je radijska voditeljica.

 • Damijana Medved (photo: Rok Mihevc)
  05.04.2022, 14:30

  Ponosna na Slovenijo

  Leta 1995 sem šla prvič na Dansko. Slovenija je bila takrat še mlada država, čez Tromostovje smo se še vozili z avti in prevladujoča barva je bila siva.

 • Matjaž Juhart iz Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije (photo: Osebni arhiv)
  06.03.2022, 06:47

  Najboljše zdravilo je tišina

  Ali ste vedeli, da je najbolj pogosta poklicna bolezen v Sloveniji izguba sluha? In da je ta tudi najbolj pogosta spremljajoča invalidnost starejših? Matjaž Juhart iz Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije gost v oddaji Vstani in hodi je z nami delil spoznanja, kako lahko poskrbimo za svoj sluh.

 • Umetnost (photo: Pixabay)
  17.11.2021, 14:36

  Zakaj potrebujemo umetnost?

  Če pogledamo slavno Maslowo teorijo potreb, vidimo da je umetnost precej visoko in za razliko od tistih potreb, ki so pomembne za človekovo preživetje, sodi umetnost med višje potrebe, med potrebe po osebnostni rasti.

 • Dotik (photo: Pixabay)
  25.08.2020, 14:59

  Dotik

  Dotik oziroma tip je eden od naših petih čutov. Koža je naš največji organ, naše prvo komunikacijsko sredstvo in naše najbolj učinkovito varovalo.

 • Otrok, veselje, knjiga. Naj bo preprosta in naj jo otrok sliši čim večkrat. (photo: Unsplash)
  31.03.2020, 15:00

  Prijateljica knjiga

  Morda se še spomnite slabih rezultatov zadnje raziskave o bralnih navadah Slovencev. Pokazala je, da je bralcev vse manj, za nebralce se je namreč izreklo kar 43% vprašanih. Čeprav je velikokrat slišati, kako zelo pomembno je branje, kako se veščina branja povezuje tudi z učno uspešnostjo, kako nam branje odpira nove svetove, je realnost, torej branju in knjigi zapriseženim, vse manj.