Marjan BuničMarjan Bunič
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Naš pogled

Slovenci kot strgana nogavica

Običajno jesensko jutro običajnega tedna brskam po predalu in iščem hlačne nogavice. Pojav, ki je mnogim ženskam blizu. Le da moj predal ne vsebuje le brezhibnih nogavic, pač pa tudi take z ...

23.11.2021, 13:45 Tanja Dominko

Zakaj potrebujemo umetnost?

Če pogledamo slavno Maslowo teorijo potreb, vidimo da je umetnost precej visoko in za razliko od tistih potreb, ki so pomembne za človekovo preživetje, sodi umetnost med višje potrebe, med potrebe ...

17.11.2021, 14:36 Damijana Medved

Bullyji

V medgeneracijskim kvizu »Moja generacija« je starejša tekmovalka dobila vprašanje, kaj je ’bullying’ in kdo je ’bully’. Naj razložim, da se v vsaki oddaji pomerita dva tekmovalca, eden mlajši od ...

09.11.2021, 14:57 Marjan Bunič

Rožni venec in misijoni

Mesec oktober ima veliko lepega v sebi. Veliko vsebine ima, ki zmore preglasiti krik tega časa, vpitje z ulic, kričanje s socialnih omrežij. Le priložnost ji je treba dati. Želeti si je treba, da ...

12.10.2021, 14:24 Jure Sešek

Paraolimpijci, hvala!

Vem, ko je v teh časih čas za komentar, že skoraj pričakujemo razmislek o »anti« in »za«, o cepljenih, necepljenih, razcepljenih, o Kredarici ali kolesih, o vroči politični jeseni in različnih ...

31.08.2021, 15:56 Jure Sešek

Otroci, gibanje in zgled staršev

Počitnice so se prevesile v drugo polovico. Tisti, ki ste me že videli, morda ne bi pričakovali, da bo lepo zaobljena oseba »predavala« o gibanju (predvsem) otrok in koristih, ki jih prinaša. ...

03.08.2021, 12:00 Mirjam Judež

Slovenija, obljubljena dežela?

Desetletja in stoletja so se trudili, da bi jo imeli. In da bi v njej živeli svobodno. Da bi volili. In da bi volili slovenske politike. Da bi govorili slovensko, povsod, v šoli in na uradih. Da ...

20.07.2021, 14:29 Tanja Dominko

Ob 30. obletnici samostojnosti

Na praznični večer 26. junija 1991 je le malo ljudi slutilo, kaj nas čaka. Zjutraj smo se prebudili v vojni, ki nas je postavila v povsem novo realnost. Kolone tankov, preleti letal, grožnje iz ...

22.06.2021, 15:31 Tone Gorjup

30-letnica in protesti!

Danes vstopamo v mesec junij, ko se bomo spominjali 30 letnice samostojnosti. Dogodki se kljub pandemiji vrstijo že vse leto in prepričan sem, da bo junijsko dogajanje najbolj slovesno.

01.06.2021, 14:40 Jože Bartolj