Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Rok Mihevc

Rok Mihevc je fotograf, novinar in spletni urednik.

 • p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)
  26.09.2023, 13:30

  Zakaj škofje v boksarski ring z vlado niso šli in kateri sloj gre še tako buldožersko skozi inštitucije ...

  Smo v obdobju, ko Cerkev ni koristna. To smo lahko začutili v zadnjih dneh, ko je državni zbor izglasoval spremembo zakona o verski svobodi, s katero je znižal socialno varnost verskim uslužbencem. Kaj o tem poreče p. Branko Cestnik, smo ga vprašali v tokratni oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«.

 • Dr. Ivan Štuhec (photo: STA)
  21.09.2023, 14:25

  »Ni slučajno, da je vlada znova udarila po kmetih in Cerkvi.«

  Državni zbor je včeraj izglasoval tudi spremembo zakona o verski svobodi, s katerim je znižal višino državnega kritja prispevkov za socialno varnost verskim uslužbencem. Medtem ko so v koaliciji zatrdili, da zgolj odpravljajo nezakonito stanje na tem področju, pa opozicija spremembo ocenjuje kot nedopusten poseg v že pridobljene pravice. Kritični so tudi slovenski škofje ter številni duhovniki.

 • Nekdanji generalni direktor Policije Anton Olaj (photo: STA)
  13.09.2023, 14:00

  Čarobna beseda »azil« in psihično sporočilo migrantom

  Nezakonite migracije znova vzbujajo pozornost javnosti tudi v Sloveniji. Včeraj so na njih opozorili v stranki SDS, v kateri zahtevajo sklic izredne seje odbora za notranje zadeve. Na trenutno situacijo je izredno kritičen tudi nekdanji generalni direktor Policije Anton Olaj.

 • Idejni vodji projekta Tina Opeka in Ana Petrič (photo: Meta Potočnik)
  31.08.2023, 15:36

  Sedem let nazaj so bile to sanje

  V Domu starejših Deos Notranje Gorice so 31. avgusta odprli dislocirano enoto Montessori Angelinega vrtca iz Ljubljane. V igralnici bo prostor za 17 otrok od 1 leta do vstopa v šolo. Na slovesnosti so bili med drugimi navzoči predstavniki občine in župnije, delavci in stanovalci Doma ter sestre uršulinke. Pridružili so se tudi otroci iz Ljubljane, ki so s petjem in plesom prinesli otroško razigranost, kar še posebej veseli stanovalce.

 • Sodelujoči na novinarski konferenci Slovenske karitas (photo: Tanja Dominko)
  31.08.2023, 15:19

  Če je človek v službi, še ne pomeni, da je situacija »kar v redu«

  Pred začetkom novega šolskega leta se mnogi starši še vedno soočajo s skrbmi, kako bodo zmogli vse stroške šolanja svojih otrok. Zlasti zaradi draginje in poplav so stiske še večje. O tem in o pomoči, ki jo iz leta v leto namenja Slovenska Karitas, so spregovorili na današnji novinarski konferenci.