Mateja F. Novljan
Marko Zupan
Tanja Dominko

Rok Mihevc

Rok Mihevc je fotograf, novinar in spletni urednik.

 • Duhovnik Martin Golob (photo: Rok Mihevc)
  30.06.2022, 10:22

  "Bog med počitnicami ne gre na dopust"

  Bog je doma tudi med počitnicami in nas čaka, potrebujemo duhovno hrano. To je bilo osrednje sporočilo tokratne oddaje Za življenje, v kateri je Mateja Feltrin Novljan gostila duhovnika Martina Goloba. In čeprav smo dodobra že zakorakali v počitnice, vsebin za oddajo ni manjkalo. Tu je nekaj njegovih misli ...

 • Novomašniki 2021 (photo: Rok Mihevc)
  28.06.2022, 09:11

  Slaba in dobra novica vedno manjšega števila novomašnikov

  Suša duhovnih poklicev je bila prva tema tokratne oddaje »Spoznanje več, predsodek manj«, v kateri je sodeloval p. Branko Cestnik. Letos imamo v Cerkvi na Slovenskem štiri duhovniška posvečenja, prihodnje leto je na vidiku le ena nova maša.

 • Praznovali smo v Arboretumu Volčji potok (photo: Rok Mihevc)
  25.06.2022, 13:34

  Dan državnosti smo praznovali v Arboretumu Volčji potok

  Več kot tisoč prijateljev in poslušalcev Radia Ognjišče je dan državnosti praznovalo v Arboretumu Volčji Potok. Sveto mašo za domovino je daroval škof Anton Jamnik, nato je sledilo druženje v prekrasnem okolju med vrtnicami in ostalim cvetjem ter ob glasbi Ane in Tomaža Plahutnika. Kulturni program je popestril tudi pesnik Tone Kuntner.

 • Kajetan Gantar (photo: osebni arhiv)
  17.06.2022, 08:09

  Umrl je Kajetan Gantar

  "Na praznik Svetega Rešnjega Telesa pozno zvečer je prenehalo biti srce spoštovanega akademika dr. Kajetana Gantarja. Bog ga je poklical v 92. letu življenja," poroča spletni portal Družina.si.

 • Telovska procesija (photo: Rok Mihevc)
  16.06.2022, 11:37

  Po človeško bi si želeli, da bi vsakič, ko prejememo Kristusovo telo in kri, to tudi začutili …

  Na praznični četrtek Sv. Rešnjega telesa in krvi smo v duhovni Svetovalnici med drugim spregovorili vsebini praznika, kako je bolj primerno prejeti sv. Evharistijo in o mašnih namenih. Z nami je bil jezuit p. Primož Jakop.