Slavi Košir
Boštjan Smole
Tone Gorjup

Rok Mihevc

Rok Mihevc je fotograf, novinar in spletni urednik.

 • Janez Janša (photo: Rok Mihevc)
  25.01.2022, 09:10

  Znano je ime novega mandatarja: Samo DaniJanša

  Volitve so pred vrati in o tej temi bomo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, gotovo do njih še velikokrat spregovorili. Tokrat smo trenutno aktualno politično stanje pokomentirali s p. Brankom Cestnikom, ki se ob večerih namesto z igranjem šaha zabava s prebiranjem političnih tvitov. Z njim se je pogovarjal Jože Bartolj.

 • Ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič (photo: Ustavno sodišče/Daniel Novakovič)
  19.01.2022, 14:48

  Ali bi po 30 letih naša ustava potrebovala kakšno prevetritev?

  30-letnica sprejetja Ustave Republike Slovenije je bila osrednja tema oddaje, v kateri je bil naš gost ustavni sodnik Dr. Dr. Klemen Jaklič. Bi ustava potrebovala kakšne spremembe, kako je z njenim izvajanem v praksi in zakaj bi jo moral imeti doma vsak Slovenec in Slovenka, so zgolj nekatera vprašanja, ki jih je Alen Salohović zastavil tokratnemu gostu.

 • Danes je zelo moderno, da najdeš samega sebe ... (simbolična fotografija) (photo: Pixabay)
  17.01.2022, 12:13

  Najti samega sebe je danes zelo moderno, celo knjigarne imajo posebno polico za iskanje sreče …

  Sreča v glagolniški obliki je “srečanje”. Torej, sreča je v srečanju, srečevanju. Ko doživiš kaj lepega, moraš to povedati še komu. Tudi lep star slovenski pregovor pravi, “če srečo podeliš, se leto podvoji, če trpljenje podeliš, se leto razpolovi”. Kaj je sreča v življenju, kje je njegov smisel, pa tudi o permisivni vzgoji in pasteh zaslonov je Mateja Subotičanec v oddaji Za življenje spregovorila z logoterapevtom in profesorjem dr. Sebastjanom Kristovičem.

 • Revija Mavrica (photo: Revija Mavrica)
  16.01.2022, 12:27

  »Revija Mavrica je bila in ostaja del Božjega delovanja«

  »Mavrica združuje nas in kaže pot v nebo, vsi zato se imamo radi, radi prav zvesto.« To je le en del Mavrične himne, ki je včeraj odmevala v frančiškanski cerkvi Marijinega oznanjenja na Tromostovju, kjer je ljubljanski nadškof Stanislav Zore daroval zahvalno sveto mašo za 50 let delovanja revije Mavrice. Sinoči se je tako končalo osrednje praznovanje ob njenem zlatem jubileju.

 • Angel (photo: Pixabay / Myriams-Fotos)
  14.01.2022, 13:26

  Ima angel varuh res krila, lahko vidi v prihodnost, ali res “spi pri meni”, ga imajo tudi neverni?

  Prve Globine v letošnjem letu smo začeli z zanimivo temo, potopili smo se v skrivnost duhovnih bitij, ki se jim večina krščenih priporoča že z eno prvih molitev, ki se jih naučimo. To je sveti angel. Kdo so ta bitja, kakšen odnos lahko razvijemo do njih? Na vprašanja je odgovarjal dober poznavalec tega področja nadškof dr. Marjan Turnšek. Oddajo je pripravil in vodil Blaž Lesnik, ki pravi, da je že misel na to, da nam je nekdo dodeljen in nas spremlja skozi življenje prijetna, tako v otroštvu kot kasneje.