Mateja Subotičanec
Boštjan Smole
Alen Salihović

Rok Mihevc

Rok Mihevc je fotograf, novinar in spletni urednik.

 • Zrušenje cerkve na Malem Vrhu pri Globokem (photo: Boris Kovačič)
  04.08.2021, 14:36

  Zrušila se je cerkev na Malem Vrhu v Brežicah

  Na Malem Vrhu pri Globokem v Občini Brežice se je včeraj ob približno 18. uri zrušila ob lanskem potresu v Petrinji močno poškodovana podružnična cerkev sv. Jakoba, zgrajena konec 17. stoletja.

 • Duhovnik Blaž Franko (photo: Rok Mihevc)
  04.08.2021, 11:31

  »Vsak dan znova odkrivam nov spekter duhovništva«

  V Katoliški cerkvi obhajamo god sv. Janeza Marije Vianneya, poznanega tudi kot arškega župnika. Je zavetnik in vzornik dušnih pastirjev. V župniji je najprej poskrbel za verski pouk otrok in odraslih ter se boril zoper štiri tedanje poglavitne razvade: nedeljsko delo, popivanje, preklinjanje in ples. Kmalu so se začela tudi množična romanja k njemu, da bi opravili sveto spoved.

 • Škofje imajo vedno več težav, kam premestiti vedno manj duhovnikov ... (photo: Rok Mihevc)
  03.08.2021, 14:02

  Kam so premeščeni nekateri duhovniki?

  Prva avgustovska številka Družine vsako leto postreže s seznamom premestitev duhovnikov. Tudi na spletni strani druzina.si si lahko ogledamo, na katere župnije in v katere službe so slovenski škofje poslali župnike, kaplane in duhovne pomočnike. Kot pišejo, je letos skoraj 100 premestitev, zlasti veliko v celjski škofiji, kjer je bil letos posvečen novi škof Maksimilijan Matjaž. Celoten seznam objavljamo tudi na Radiu Ognjišče.

 • (photo: )
  03.08.2021, 12:07

  Misli profesorja, ki so se mu utrnile ob nesreči njegovega nekdanjega 16-letnega učenca

  Na družbenih omrežjih kroži zapis Simona Purgerja, profesorja Osnovne šole Polhov Gradec. V objavi razmišlja o nedavni tragični nesreči, v kateri je umrl njegov nekdanji učenec, razmišlja o življenju in smrti in tudi o vseh drugih učencih, ki so v zadnjih letih tragično umrli ali so nepričakovano izgubili starše. Tu je nekaj njegovih misli, ki so se mu utrnile ob vsem dogajanju in so lahko poučne tudi za vse nas …

 • S. Nikolina (photo: Izidor Šček)
  02.08.2021, 10:50

  Kaj imata skupnega slovensko predsedovanje in sestra Nikolina?

  Slovenija v sklopu predsedovanja Svetu Evropske unije podarja promocijska darila in darilne pakete, ki vključujejo tudi slovenske gastronomske posebnosti. Del paketa je knjiga s tradicionalnimi slovenskimi recepti, ki jo je skupaj s kuharskim mojstrom Urošem Štefelinom pripravila sestra Nikolina Rop, ki redno sodeluje tudi v naših Svetovalnicah.