Slavi Košir
Miha Močnik
Meta Potočnik

Rok Mihevc

Rok Mihevc je fotograf, novinar in spletni urednik.

 • Dr. Ivan Štuhec (photo: STA)
  10.12.2022, 05:00

  Dr. Štuhec o razlogih polomije desne sredine (1. del)

  Po vseh volitvah in referendumih v tem letu smo za komentar na rezultate povprašali moralnega teologa dr. Ivana Štuheca. O tem, kako ocenjuje leto 2022 s tega volilnega vidika, kako gleda na »antijanša sindrom« in kdo je kriv za slab rezultat desne sredine, je spregovoril v oddaji Spoznanje več, predsodek manj. Tukaj je prvi del pogovora.

 • Sv. Miklavž na delikatesi (photo: FB Mirenski grad)
  08.12.2022, 10:54

  Miklavž na delikatesi, parklji pri športni vzgoji #foto

  Čudoviti prizori so se v teh dneh pojavljali po slovenskih krajih. Sv. Miklavž v spremstvu angelov in parkljev je obiskal pridne in tudi manj pridne otroke.

 • Brezmadežna Marija (photo: reflectionsonthesacredliturgy.com)
  08.12.2022, 08:09

  Posebna naloga v zgodovini odrešenja

  V Katoliški Cerkvi 8. decembra praznujemo slovesni praznik brezmadežnega spočetja device Marije. Ta je bila spočeta po naravni poti, kakor vsak drug otrok. Zaradi posebne naloge v zgodovini odrešenja, ker je bila izbrana, da postane Božja Mati, pa je bila po nauku Cerkve obvarovana madeža izvirnega greha in je bila vse od spočetja deležna posvečujoče milosti.

 • Holding Slovenske elektrarne (photo: STA)
  08.12.2022, 07:39

  Zakaj dokapitalizacija HSE?

  Na izredni seji se bo sestala komisija za nadzor javnih financ. Na njej bodo obravnavali kar pol milijardno dokapitalizacijo Holdinga Slovenske elektrarne.

 • Ministrica Tatjana Bobnar (photo: STA)
  07.12.2022, 18:27

  Poslanci Svobode še na interpelaciji peli hvalo Bobnarjevi. Kaj pa zdaj?

  Novica dneva je napoved odstopne izjave ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar. Namero je izrazila v pismu predsedniku vlade Robertu Golobu, odstop bo podala po vrnitvi iz Bruslja. To bo prva sprememba znotraj aktualne vlade.