Mateja Subotičanec
Jakob Čuk
Tanja Dominko

Rok Mihevc

Rok Mihevc je fotograf, novinar in spletni urednik.

 • prof. dr Andrej Saje (photo: BL)
  16.04.2021, 10:37

  Temelj človekovih pravic je Božje učlovečenje

  Človekove pravice so zelo aktualna tema, o njih vemo zelo veliko in se na njih sklicujemo ob vsaki priložnost, hkrati pa se sistematično kršijo na vseh koncih sveta. O njih smo govorili v Globinah, podlaga za razmišljanje pa ostaja papeževa okrožnica “Vsi bratje”. Kako pogledati na pravice skozi oči bratstva, je razmišljal profesor cerkvenega prava dr. Andrej Saje. Gostil ga je Blaž Lesnik.

 • Dr. Ernest Petrič (photo: STA)
  14.04.2021, 10:36

  “Želim izraziti spoštovanje do vernikov, ki so se v času praznikov dosledno držali omejitev”

  “Da bodo prazniki prihodnje leto drugačni. Da bo to res praznik luči, vstajenja in upov za prihodnost, kot je skozi zgodovina velika noč bila.” Tako je oddajo “Spoznanje več, predsodek manj” tudi kot voščilo poslušalcem sklenil profesor dr. Ernest Petrič, s katerim je Tone Gorjup spregovoril predvsem o oceni ukrepov v epidemiji in trenutni politični situaciji v Državnem zboru.

 • Svete maše v času koronavirusa (photo: Rok Mihevc)
  10.04.2021, 06:58

  Bogoslužja od ponedeljka znova z ljudstvom

  Vlada je sprejela nov Odlok o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode, v katerem je določila pogoje za izvajanje verske dejavnosti. Odlok velja od ponedeljka naprej.

 • Telefon (photo: Pixabay)
  09.04.2021, 10:17

  Pokličite in razveselite

  Slovenska karitas v akciji Povezani preko telefona povezuje starejše osebe in mlajše prostovoljce Mlade karitas, da se v času izolacije zaradi epidemije redno pogovarjajo po telefonu.

 • Sara in Bojan Doljak (photo: Marjana Debevec)
  07.04.2021, 14:20

  Ko zaobljuba »v bolezni in zdravju« tudi meso postane …

  »V bolezni in zdravju,« si par obljubi na poročni dan. Pa se zaveda, kaj izgovarja? Polnost tega stavka izkušata Sara in Bojan Doljak iz Logatca, ki smo ju gostili v Družinski katehezi in sta pričevala o soočanju s Sarino boleznijo – sklerozo multipleks. Poskušali smo vsaj malo vstopiti v njuno skrivnost življenja, ki je ni zamajalo, ampak še bolj okrepilo tudi Sarino poslabšanje bolezni z odvzemom sposobnosti govora in hoje. V oddaji je komunicirala preko komunikatorja, misli in srce pa so njeni.