Damijana Medved
Matej Kržišnik
Alen Salihović

Rok Mihevc

Rok Mihevc je fotograf, novinar in spletni urednik.

 • Luna (photo: Pixabay)
  19.01.2021, 09:03

  Pridemo na Luno in Mars, ne znamo pa urediti odnosa do bližnjega

  V oddaji Za življenje smo prvič gostili logoterapevta dr. Sebastjana Kristoviča, predavatelja na Alma Mater Europea. Z njim se je pogovarjala voditeljica Mateja Subotičanec, v članku pa izpostavljamo nekaj njegovih misli iz oddaje.

 • Duhovnik Gabriel Kavčič (photo: Posnetek zaslona)
  15.01.2021, 11:14

  Kristjani smo eni prvih, ki moramo spodbujati dialog

  V oddaji Globine smo začeli z novim ciklom, v katerem se posvečamo nekaterim poudarkom zadnje papeževe okrožnice »Vsi bratje«. V njej je šesto poglavje posvečeno dialogu, ob katerem sta se tokrat ustavila voditelj Blaž Lesnik in gost moralni teolog Gabriel Kavčič. Kaj je pristen dialog, zakaj in kako ga graditi?

 • Slovenska vlada (photo: Rok Mihevc, ARO)
  15.01.2021, 06:21

  Bi lahko bil morebitni padec vlade lepo darilo Milanu Kučanu za 80. rojstni dan?

  Nekdanji predsednik države Milan Kučan te dni praznuje 80 let, zato smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj« delno ocenili njegov lik in njegovo delo. Po nekaterih ocenah je namreč on tisti, ki niti iz ozadja na političnem prizorišču vleče še danes. Tudi zato govorimo o mandatarskih igrah, "ki naj bi zrasle na nekem drugem zelniku".

 • Molitev v času koronavirusa (photo: Rok Mihevc)
  14.01.2021, 14:41

  Inšpektorji kršitve ukrepov v cerkvah ne zaznavajo

  Izvajanje protikoronskih ukrepov še naprej redno in dosledno preverjajo inšpektorji in policija. Še vedno zaznavajo veliko primerov nepravilnega nošenja mask in neupoštevanja razdalje, nekaj kršitev beležijo v gostinstvu, pri frizerjih in avtopralnicah. Nobenih nepravilnosti pa niso zaznali v cerkvah, duhovniki in verniki se držijo vseh pravil.

 • Dr. Aleš Maver (photo: STA)
  12.01.2021, 09:59

  Abstinenčna kriza po oblasti na levi

  O mandatarskih igrah, ki so povezane s kandidaturo predsednika DeSUS-a Karla Erjavca za predsednika vlade, smo govorili v tokratni oddaji Spoznanje več, predsodek manj. Voditelj Jože Bartolj je gostil političnega nalitika dr. Aleša Maverja.