Slavi Košir
Andrej Novljan
Alen Salihović

Rok Mihevc

Rok Mihevc je fotograf, novinar in spletni urednik.

 • Srajce (photo: Unsplash)
  17.01.2020, 10:08

  Katera bo prava?

  Obleka namreč. Ko je pred nami posebna priložnost, ko želimo biti drugačni kot smo vsak dan, ko želimo zasijati v najlepši podobi, velikokrat ne vemo, kako in kaj. Vrtimo se v nekih ustaljenih vzorcih, bojimo se drznosti.

 • Sveto pismo (photo: Unsplash )
  16.01.2020, 06:02

  Koliko prahu je pa na vašem Svetem pismu?

  V tretjo sezono oddaje Globine smo vstopili s knjigo vseh knjig. Skozi Staro zavezo se vijeta dve poti, pot pravičnega in krivičnega, ki ju zasledimo tudi v psalmih. Biblicist dr. Alan Tedeško nam je približal dvojčka, psalm 50 in 51, v katerih se srečamo z božjo pravičnostjo in usmiljenjem.

 • Hiše (photo: Pixabay)
  15.01.2020, 07:52

  Človek vse bolj postaja hišna vrsta

  Ste radi srečni? In zdravi? Šinrin-joku ali gozdno kopanje že več desetletij velja za enega od stebrov japonske kulture, njihove umirjenosti in spokojnosti. Med gozdnim kopanjem se povežemo z naravo zadnja leta pa je tudi vse več znanstvenih dokazov, da ima izjemen vpliv na zdravje. V oddaji Sol in luč smo predstavili nekaj odlomkov iz knjige Z gozdom do sreče in zdravja, avtorja Qing Li – ja, ki je izšla pri založbi Učila.

 • Kočevski rog (photo: Jože Bartolj)
  14.01.2020, 10:12

  Janez Juhant: Vesel sem, da je govornik v Dražgošah priznal povojne poboje

  V tokratni oddaji »Spoznanje več, predsodek manj« smo gostili teologa in filozofa dr. Janeza Juhanta, s katerim smo pogledali v leto, ki je pred nami, saj je to leto, ko praznujemo 30. obletnico plebiscita. Spregovorili smo tudi o demokratičnih standardih v današnjem času, o Dražgošah, Rupnikovem procesu in potrebi po redefiniciji zgodovine.

 • Škof Gregorij Rožman (photo: Nadškofija Ljubljana)
  13.01.2020, 19:01

  Božični nagovor škofa Gregorija Rožmana slovenskim rojakom pred 6o leti

  Tokratna oddaja Prijatelji Radia Ognjišče je prinesla posnetek radijske oddaje, ki je bila ustvarjena pred več kot 60 leti v Clevelandu v Ameriki in je bila celo objavljena na vinilni plošči. To ploščo smo pridobili in tako ste lahko slišali nekaj božičnih pesmi, kakor so jih odpeli naši rojaki pred več desetletji in tudi govor škofa Gregorija Rožmana. Tukaj ga objavljamo.