Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Cenik radijskih storitev - Tajništvo

  • Mojca Močnik
  • Email
  • tel.: 01/512-11-26
  • fax: 01/512-16-47

Obveščamo vas, da smo zamenjali banko in odprili nov transakcijski račun:

Številka TRR: SI56 1910 0001 1386 787

DEŽELNA BANKA SLOVENIJE d.d.

POSLOVALNICA I KOPER

ZORE PERELLO GODINA 2

6000 KOPER-CAPODISTIRA

Cenik glasbenih voščil
Glasbena voščila so v našem sporedu ob sobotah ob 13.00 in v nedeljo, med 13.00 in 15.00 ter 16.00 in 17.00. Voščilo spremljata dve pesmi.

Oblika voščil, čas
Cena z DDV
glasbeno voščilo sobota ali nedelja od 13.00 naprej 20,00 €
poslovno glasbeno voščilo - dve pesmi 50,00 €
glasbeno voščilo za Prijatelje Radia Ognjišče 15,00 €

Kako naročiti glasbeno voščilo na valovih Radia Ognjišče?

Prvo pravilo, ki se ga je dobro držati, je, da se voščilo pravočasno rezervira za željeni dan.

Veseli smo osebnih obiskov v našem tajništvu od ponedeljka do petka med 7.00 in 14.00 uro, ker se lahko pogovorimo o vseh željah in pričakovanjih, pa tudi po finančni plati se stvar najhitreje uredi.

Ker pa smo za mnoge "težko dostopni", nudimo možnost pisne in ustne komunikacije. Pri telefonskem naročilu vas prosimo, da upoštevate delovni čas našega tajništva: od ponedeljka do petka med 7.00 in 14. uro. Tel.: 01 512 11 26.

Rezervaciji voščila mora takoj slediti posredovanje besedila, ki ga lahko pošljete:

  • v pismu na naslov: Radio Ognjišče, p.p. 4863, 1210 LJ-Šentvid

  • po faxu na številko: 01 512 16 47

  • po elektronski pošti pošljite sporočilo na naslov: glasbena.voscila@ognjisce.si

Nemalokrat se zgodi, da je rezervacija voščila zelo zgodnja, toda besedila ni in ni od nikoder in potem ga naročnik pošlje v soboto ali celo v nedeljskem jutru. In potem se lahko zgodi neljuba nevšečnost: voščilo ni prebrano, pri naročniku slaba volja in pri slavljencu žalost. Toda, napaka ni naša, saj opozarjamo, da moramo prejeti besedilo voščil za soboto in nedeljo najkasneje do petka do 12. ure, da lahko Mojca pripravi besedila za dežurnega voditelja in tehnika.

Pri pisni obliki posredovanja besedila glasbenega voščila prosimo, da je zagotovo napisan datum objave in popolni naslov naročnika; po možnosti tudi telefonska številka.

Po objavi voščila vam pošljemo račun s položnico, pri čemer vas prosimo, da se tudi ta obveznost naročnika hitro izpolni. Najbrž veste, da moramo ob izdaji računa takoj plačati 22 % DDV, zato je kar hudo breme za radijo, če se obveznosti s strani naročnika dolgo ne poravnajo.

Sprejem in cenik osmrtnic
Osmrtnice so na programu vsak dan po poročilih ob 9.00, po poročilih ob 12.30 in po informativni oddaji ob 15.30, v nedeljo pa po poročilih ob 7.30, po poročilih ob 12.30 in po informativni oddaji ob 15.30.

Osmrtnice
Cena z DDV
Cena PRO z DDV
prva objava 20,00 € 15,00 €
vsaka nadaljna 10,00 € 7,50 €

Cene za osmrtnice veljajo od 1. aprila 2017.

Člani PRO imajo 25% popust

Vsem PRO - jevcem (prijateljem radia Ognjišče) nudimo 25% popust pri naročanju glasbenih voščil in osmrtnic. Velja do preklica.

Pomembno pri naročanju osmrtnic:

Osmrtnice sprejemamo prek telefona 01/512-11-26 ali na elektronski naslov osmrtnice@ognjisce.si.
V primeru, da niste dobili odgovora na poslano elektronsko sporočilo, prosimo pokličite dežurnega na  telefon 01 512 10 00. (Lahko se namreč zgodi, da je bilo vaše sporočilo obravnavano kot spam.)

Nekaj navodil, ki vam bodo v pomoč pri oblikovanju besedila za radijsko osmrtnico

Seveda vam besedilo lahko oblikujemo tudi mi, če nam posredujete ključne podatke.

Radijska osmrtnica sodi v podzvrst »obvestila«. To pomeni, da vse zainteresirane zgolj obvešča o tem, kdo je umrl (polno ime) ter kdaj (dan in ura) in kje bo pogreb. Zaradi boljše prepoznavnosti pokojnika je smiselno navesti še morebitno domače ime ali kraj bivanja, morda poklic (ključavničar v pokoju) ali dejavnost (dolgoletna organistka). Pri navedbi imena opozorimo še na mesto naglasa, da se izognemo napačnemu branju, saj so možne dvojnice (Óblak in Oblák).

V obvestilo lahko dodamo še usmeritev v zvezi s cvetjem, svečami ali dobrodelnim darom, če je takšna želja pokojnika ali svojcev.

Besedilo radijske osmrtnice sestavimo v tretji osebi (»... svojci sporočajo ...« in ne »... svojci sporočamo ...«).

V radijsko osmrtnico ne sodijo:
- verzi, citati, zahvale, vabila k ohranjanju spomina in molitvi, življenjepisi ...;
- imenovanje žalujočih (ti so lahko posredno omenjeni na začetku: »... je umrl oče, stric in dedek ...«).

Na radiu pa lahko po pogrebu objavimo tudi zahvalo. To pa lahko napišete v prvi osebi in v njej imenujete vse, ki se jim zahvaljujete za izraze sočutja, petje, duhovne misli, obred ... Zahvali lahko dodate tudi vabilo k ohranjanju spomina ali k molitvi za pokojnega.

Še primer besedila radijske osmrtnice:

Svojci sporočajo, da je v Gospodu zaspal dragi mož, oče in dedek JANEZ NOVÁK, po domače Frančkov Janez, iz Spodnjega Senika 6 pri Velikem Kozolcu.
Pogreb bo v četrtek, 9. 3., ob 15.30 na pokopališču v Velikem Kozolcu. Pokojni do pogreba leži v tamkajšnji poslovilni vežici.
Na željo pokojnika namesto cvetja in sveč darujte za maše in v dobrodelne namene.

Ali:

V 91. letu je odšla k Bogu po večno plačilo draga ANA NOVÁK, učiteljica v pokoju, iz Spodnjega Senika 6 pri Velikem Kozolcu.
Pogrebni sprevod bo v četrtek, 9. 3., ob 15.30 izpred domače hiše v župnijsko cerkev v Velikem Kozolcu, kjer bo sveta maša. Sledil bo pogreb na tamkajšnjem pokopališču. Pokojna do pogreba leži v domači hiši.
Domači vabijo, da namesto cvetja in sveč darujete za uboge.