Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Drage prijateljice, dragi prijatelji, prisrčno pozdravljeni!

Vstopamo v božični čas, ki je za mnoge najlepši, saj nas Bog nagovarja s svojo ljubezni po otroku, ki je položen v jasli in je naš Odrešenik. Tudi z našim programom si prizadevamo, da bi božično sporočilo prišlo do vseh, ki nas redno poslušate in tudi do tistih, ki nas "slučajno" ujamete in ostanete nekaj minut z nami, ker vam je všeč glasba, pogovor, vsebina.

Msgr. Franci Trstenjak
Msgr. Franci Trstenjak © Rok Mihevc

Za program si bo tudi v novem letu prizadevalo 28 redno zaposlenih in nekaj honorarnih sodelavcev. Če bo Božja volja, pa morda pritegnemo še koga v našo družino ustvarjalcev radijskega programa in spletnih strani.

Zaupamo v Božjo previdnost, ki je bila vedno do nas velikodušna, da nam bo tudi v sedanjosti in prihodnosti naklonjena in bo spodbudila poslušalce dobrega srca, da bodo v okviru svojih možnosti in družinskega proračuna pomagali Radiu Ognjišče.

V vseh minulih osemindvajsetih letih je bilo razmerje pri pridobivanju prihodkov takšno, da so 50 % predstavljali darovi PRO-jevcev, 50 % pa oglasi in plačane oddaje. Ti odstotki seveda kdaj zanihajo v eno ali drugo smer.

Vsekakor pa je vedno zelo nujno in potrebno, da imamo dovolj podpornih članov. Zaupamo v Božjo previdnost, ki je bila vedno do nas velikodušna, da nam bo tudi v sedanjosti in prihodnosti naklonjena in bo spodbudila poslušalce dobrega srca, da bodo v okviru svojih možnosti in družinskega proračuna pomagali Radiu Ognjišče. Samo s Božjo pomočjo in dobroto poslušalcev bo Radio Ognjišče "stal in obstal".

Še vedno drži in bo držalo, da brez darov poslušalcev ne bi mogli preživeti in se ne razvijati, zato smo vam hvaležni za vsak evro, ki nam ga nakažete. Še vedno pa si močno si želimo, da bi nagovorili sorodnika, prijatelja, za katerega veste, da nas rad posluša, pa še ni član PRO, naj to postane. Vsak novi PRO šteje in če bi vsak pridobil samo ENEGA novega prijatelja, bi se krog podpornih članov tako razširil, da bi v nas bilo manj skrbi za razvoj in obstanek.

Morda se sliši grobo, toda resnica je, da na leto več naših PRO-jevcev zapre oči za ta svet kot se vpiše novih. Zato velja naša iskrena prošnja za priporočilo. Saj veste: Priporočim – pomagam. In še: Skup' držimo, pa bo šlo!

V božičnem času se tudi koledarsko leto obrne. Novo leto je vedno kot nepopisana knjiga, v kateri je za vsak dan namenjena ena stran. Vsak jo bo popisal po svoje, pisali pa bomo tudi skupno knjigo Radia Ognjišče.

Na nekaterih straneh smo že pribeležili nekatere dogodke, ki smo jih pripravili za vas, dragi prijatelji Radia Ognjišče in seveda za vse poslušalce. Morda si boste katerega izmed dogodkov zapisali tudi v svoj osebni koledar, ker se ga boste udeležili.

RADIJSKI DOGODKI V LETU 2023

18. 2. Pustna sobotna iskrica
4. - 5. 3. Romanje v Lurd
10. - 12. 3. Kratek oddih v Bernardinu
26. 3. - 1. 4. Radijski misijon
11. - 14. 5. Romanje k sv. p. Piju
23. 5. Večer slovenskih krščanskih izročil na Brezjah
25. 5. Ritem srca 2023
17. 6. Romanje bolnikov, invalidov in ostarelih na Brezje
21. - 28. 6. 21. radijske počitnice v Črni gori
25. 6. Maša za domovino v Arboretumu Volčji potok
6. - 8. 9. Kolesarsko romanje Od Marije k Mariji, od prijatelja k prijatelju
15. - 17. 9. Izlet na Slovaško
7. 10. Dan rožnega venca na Brezjah
5. 11. 29. gala koncert
24. - 26. 11. 12. mini počitnice v Termah 3000
28. 11. 29. obletnica Radia Ognjišče

 

Marsikaj smo že preživeli, tudi skupaj z vami, in upamo, da marsikaj še bomo. Sredstva, zbrana z vašo pomočjo in pomočjo novih prijateljev, bomo še naprej skrbno "obračali" in porabili za kritje materialnih stroškov, ki iz dneva v dan naraščajo. Ne prosimo veliko – le za 2,5 € na mesec oz. 30 € na leto.

Novim prijateljem, prosimo, povejte, da se jim želimo oddolžiti na več načinov:

 • z radijskim programom, ki ga skrbno pripravljamo, sleherni dan, od jutra do večera;
 • s tedensko oddajo PRO vsak ponedeljek ob 20.00;
 • z brezplačno revijo PRO, ki jo izdajamo dvakrat letno;
 • z voščilom ob rojstnem dnevu (če nam zaupajo podatek o datumu rojstva), ki je vsak dan ob 12.12;
 • s popustom na vse radijske storitve (25 % na glasbena voščila in osmrtnice);
 • s srečanji PRO, počitnicami, romanji, koncerti in drugimi dogodki …

Ob sklepu se vam želim še enkrat zahvaliti za vašo zvestobo in podporo. Ne le finančno. Tudi za vse molitve, ki nam jih namenjate in jih čutimo - Božja roka nas tudi z vašo pomočjo spremlja in podpira. Hvaležen sem vam za konkretne pohvale in seveda tudi za vso kritiko, če je le na mestu. Vemo, da smo lahko v marsičem še boljši, a vemo tudi, da nismo najslabši. Trudimo se po svojih najboljših močeh!

28 let smo že z vami. Še se spominjam naših začetkov … Kako mladi in naivni smo bili, zanosno smo verjeli v velike načrte in danes lahko s ponosom rečem, da smo jih izpolnili in jih še hočemo izpolnjevati. Še vedno imamo sanje, še vedno imamo zanos in voljo, ob tem pa imamo zdaj še veliko več izkušenj in znanja ...

V prazničnih dneh vam in sploh vse dni želim obilo doživetij Božje bližine, ki naj v vas in pri vaših domačih ustvari okolje miru in zadovoljstva, predvsem pa ljubezni in zaupanja, da nas v svoji ljubezni vodi dobrotna Božja roka. V imenu vseh sodelavcev iskreno zapišem: Radi vas imamo!

Kdo je PRO?

PRO (Prijatelj Radia Ognjišče) je naš zvesti radijski prijatelj, ki Radio Ognjišče posluša iz dneva v dan, z njim živi in ga tudi finančno podpira, z vsaj 30 € na leto. Zaporedna številka PRO-jevcev je zdaj že veeč kot 24.500, a v resnici je PRO-jevcev okoli 15.000. Ne moremo mimo resnice, da se naši podporni člani poslavljajo od zemeljskega življenja, in le redko se zgodi, da na njihovo mesto stopijo njihovi družinski člani. Zato naša velika prošnja: Postani PRO tudi ti!

Kakšne so ugodnosti PRO?

 • Našim Prijateljem Radia Ognjišče je namenjena tedenska oddaja vsak ponedeljek ob 20.00. Vsak dan ob 12.12 v programu voščimo PRO-jevcem, ki praznujejo rojstni dan. Seveda samo tistim, ki nam zaupajo svoje rojstne podatke in si to želijo.
 • Dvakrat letno svojim prijateljem na dom pošljemo brezplačno obsežno revijo PRO, ki ima preko 60 strani in naše zveste poslušalce obvešča o radijskih dogodkih ter jih med seboj povezuje. Veseli smo, da nam moderna tehnologija omogoča listanje revije tudi v elektronski obliki.
 • Prijatelji Radia Ognjišče so upravičeni do 25% popusta pri radijskih čestitkah in osmrtnicah.
 • Za PRO-jevce pripravljamo velike in mini počitnice, romanja, izlete, koncerte in še druge dogodke. Če dobimo "zaveznika na terenu" pripravimo tudi srečanja.

Kako postati PRO? Enostavno!

 • Lahko nas pokličete na 01/512-11-26 in nam sporočite, da bi radi postali naš prijatelj, podporni član, naša prva pomoč, zaradi katere sploh lahko obstajamo.
 • Lahko na list papirja napišete svoje podatke, rojstni datum, zapakirate v kuverto in pošljete na Radio Ognjišče, Štula 23, 1210 Lj - Šentvid
 • Svoj "ZA" (latinska beseda PRO pomeni "ZA") na naš klic: "Podprite nas!" lahko sporočite tudi po fax-u 01/512-16-47 ali elektronski pošti pro@ognjisce.si.
 • Prijatelji v tujini lahko podprete naše delovanje z darom preko PayPal:

Predlagani minimalni mesečni dar je 2,50 € in predlagana letna najnižja vsota prispevka je 30 €. Vsak pa prispeva, kolikor zmore. Ne bomo vas terjali, nič grdo gledali, vsak evro je dobrodošel, če je dan iz srca. Predlagamo pa, da svoj dar nakažete za nekaj mesecev skupaj in se tako izognete visokim stroškom provizije pri plačevanju položnic.

Pa še eno prošnjo imamo. Če veste, da koga od naših PRO-jevcev ni več med nami, ker je odšel v večnost, nas o tem čim prej obvestite. Nerodno je voščiti za rojstni dan nekomu, ki je že odšel v večnost. Če nam sorodniki in znanci ne sporočijo, tega res ne moremo vedeti.

Postanem PRO. In kaj se zgodi potem?

Takoj po prejetju vaše prijave vam po pošti pošljemo poseben dopis, položnico in sporočimo vašo osebno številko PRO. Nanjo se sklicujete pri nakazovanju prispevkov.

Lahko pa plačujete tudi preko trajnika, ki ga odprete pri vaši matični banki. Potrebujete samo številko našega transakcijskega računa: SI56 1910 0001 1386 787 in številko PRO, ki smo vam jo določili. Višino zneska določite sami.

Naš transakcijski račun:

 • Številka TRR: SI56 1910 0001 1386 787
 • DEŽELNA BANKA SLOVENIJE d.d.
 • POSLOVALNICA I KOPER
 • ZORE PERELLO GODINA 2
 • 6000 KOPER-CAPODISTIRA

Hvala! In prosim.

Vsem zvestim PRO-jevcem iskrena "hvala", vsem novim prijateljem pa naš "prosim" za vaš dar. Dokler vas bo veliko, bo tudi dovolj sredstev, s katerimi bomo ohranjali že pridobljeno kakovost in jo še izboljšali. Sredstva, zbrana s pomočjo PRO, skrbno obračamo in porabimo za kritje materialnih stroškov, ki na žalost iz dneva v dan naraščajo. Skup' držimo, pa bo šlo!