Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Tone GorjupTone Gorjup

Marjan Bunič

Marjan Bunič je voditelj na Radiju Ognjišče.

 • Cesta od Luč do Strug je popolnoma uničena. Razdejanje je neprestavljivo. (photo: Izidor Šček)
  11.08.2023, 17:55

  Mostovi solidarnosti: 1. dan - Luče v Zgornji Savinjski dolini

  Že vse od tistega žalostnega petka pred tednom dni, ko je našo domovino prizadelo obilno deževje in sprožilo hudourniške poplave, se trudimo z aktualnim poročanjem poslušalke in poslušalce seznanjati s stanjem v prizadetih krajih in jih vabiti k dejavni pomoči vsem prizadetim. Danes se je naša ekipa napotila proti Lučam v Zgornji Savinjski dolini.

 • Zajci, želve in noji na avtocesti (photo: pixabay)
  11.07.2023, 15:12

  Zajci, želve in noji na avtocesti

  Ne vem sicer, ali so to leta ali življenjske izkušnje, a dejstvo je, da me poletni (in vse bolj tudi medletni) cestni kolapsi ne vznemirjajo več toliko, kot so me. Včasih sem se hudoval, modroval, ugibal, ropotal, zdaj pa samo še opazujem. Kaj pa ti sicer preostane, če sredi maja za vožnjo z Rudnika v Šentvid, ki sta oba v istem mestu, potrebuješ uro in petdeset minut.

 • Albin Furlan iz Lozic pri Podnanosu s soprogo (photo: ARO)
  26.06.2023, 15:12

  Albin Furlan je srečen med jeleni

  Peti dan Radijskih počitnic v Črni gori je bil pravi dopustniški dan, kar pomeni, da ni bilo posebej načrtovanih aktivnosti ali izletov. To pa iz dveh razlogov: bila je nedelja, ki jo tudi doma preživljamo po svojem lastnem urniku, hkrati pa je bil domovinski praznik, še en razlog, da se družimo v veselju in ves dan po malem praznujemo. Začeli smo seveda z Zdravljico pri slovesni sveti maši, nadaljevali pa z dobro voljo in srečevanji ob morju, bazenu, pod senčniki restavracij in v zavetju hotela. Zvečer pa smo se zbrali ob novem delu počitniške telenovele v živo in ob celovečernem filmu studia Siposh o škofu Antonu Martinu Slomšku.

 • Uroš, Tjaša in Marjan (photo: ARO)
  11.06.2023, 12:18

  Uroš in Tjaša: Raje si sproti mečeva ’petardice’ ...

  Pod preprostim umetniškim imenom »Uroš in Tjaša« že leta ustvarjata svojo glasbo zakonca Tjaša Hrovat Steklasa in Uroš Steklasa. Sadovi vloženega dela, truda in talentov pa zdaj prihajajo z veliko hitrostjo.

 • Razburkano morje (photo: pexels)
  14.03.2023, 14:42

  Razburkano morje

  Tisti trenutek, ko s čolna stopiš na kopno, ko je ena noga še na zibajoči se lupini, druga pa se že dotakne tal in s svojo trdnostjo prinese olajšanje in umirjanje – tisti trenutek je res nekaj posebnega. Saj ste ga že kdaj doživeli, kajne? Ena sama noga se tako oklene čvrstosti pomola, brega, zemlje ali betona, da povleče težo celotnega telesa nase in skoznjo prodira v prezibano drobovje sproščenost ter mir, mir, mir … Krč napetosti popušča in otresejo se ga ne le mišice, ampak predvsem misel …Tak trenutek sem doživel na tako imenovanem 'Kratkem oddihu z Radiem Ognjišče'; poseben trenutek, ki je trajal tri dni. Zato se mi zdi vredno pisati o njem.