Slavi Košir
Andrej Novljan
Petra Stopar

Marjan Bunič

Marjan Bunič je voditelj na Radiju Ognjišče.

 • Začetek (photo: Thomas Jh. Baumann / Pixabay)
  04.08.2020, 14:48

  Beseda.

  Izvor vsega, saj je bila na začetku. Temelj vsakega našega koraka, naših misli in dejanj. Gradnik spominov, ogledalo sedanjega trenutka in osnova vizije prihodnosti. Brez nje ni ničesar. Vse, prav vse na tem svetu želimo ujeti vanjo. Vanjo prevajamo celo zvoke, šume, glasbo …

 • Molitev (photo: Pixabay)
  06.05.2020, 10:17

  Pokrižati se − narediti znamenje križa

  Rubrika Ostanimo povezano občestvo se je s tem tednom, ko so se vsaj v omejenem obsegu za bogoslužja spet odprle naše cerkve, poslavlja. Veseli smo odziva naših duhovnikov in vas poslušalcev in bralcev. Danes pa še razmišljanje p. dr. Ivana Platovnjaka o znamnenju križa.

 • Ostanimo povezani in
  04.05.2020, 12:07

  Rubrika »Ostanímo povezano občestvo« se poslavlja

  Drage poslušalke, spoštovani poslušalci! Ko so se sredi marca zaradi pandemije morala zapreti vrata slovenskih cerkva, smo v hipu vstopili v situacijo, ki je še ni bilo. Razumeli smo razloge in podpirali odločitev, hkrati pa takoj začeli iskati nove, varne oblike povezovanja.

 • Tomaž Kete (photo: Osebni arhiv)
  03.05.2020, 09:12

  Tomaž Kete: Še globlje sem izkusil, kako evharistija objame resnično vse!

  »Epidemija nam je spodmaknila navidez trdna tla pod nogami in nas vse brez prizanašanja vrgla v »poglobljen post«: v soočenje z življenjem, njegovo krhkostjo in vprašanji: od kje prihaja resnično življenje, kakšen smisel ima, če se vse konča?« je v rubriki Ostanimo povezano občestvo razmišljal duhovnik Tomaž Kete.

 • Janez Kobal (photo: Osebni arhiv)
  01.05.2020, 15:43

  Janez Kobal: Najprej je na delu Bog

  Ob današnjem godu sv. Jožefa delavca, nas je v rubriki Ostanimo povezano občestvo nagovoril Janez Kobal, župnik v Izoli. Posebej je izpostavil, da današnji praznik dela praznuje skupaj z vsemi nami. "Naredili smo tisto, kar smo v danih razmerah zmogli narediti. Vsi. Znanstveniki, trgovci, zdravstveniki ... politiki prejšnji in sedanji, evropski in svetovni. In duhovniki. Toliko smo znali in zmogli narediti, zato je danes praznik našega dela." Nagovor objavljamo v celoti.