Mateja F. Novljan
Marko Zupan
Marta Jerebič

Osmrtnice

Torek 11. 5. 2021

Svojci sporočajo, da jih je v 50. letu jih je zapustil dragi oče, brat in sin BORUT KAVČIČ iz Ljubljane. Pogreb bo v Stožicah v torek 11. maja ob 14h. Na dan pogreba, od 12. naprej, se od njega lahko poslovite v tamkajšnji poslovilni vežici.


Petek, 7. 5. 2021

Svojci sporočajo, da je v 98. letu Gospod vzel k sebi MARIJO KNEP, Možakovo Mimi s Police. Od nje se bo mogoče posloviti v četrtek, 6. maja 2021, od 16.00 naprej in na dan pogreba v mrliški vežici na Polici. Pogreb bo v petek, 7. maja 2021, ob 15.30, v krogu družine na Polici.

V večno življenje je odšla draga mama in babi Silvestra Petelin iz Ljubljane. Pogreb bo v petek, 7. 5. 2021, ob 13. uri na viškem pokopališču. Na dan pogreba od 11. ure naprej bo žara v tamkajšnji poslovilni vežici.

Svojci sporočajo žalostno vest, da jih je zapustil dragi PETER ŠEBENIK iz Notranjih Goric, iz Gmajne 36. Pogreb pokojnega bo v petek, 7. 5., ob 15. uri na pokopališču v Notranjih Goricah v družinskem krogu. Na dan pogreba o d 13. ure naprej bo žara v tamkajšnji poslovilni vežici.


Sreda, 5. 5. 2021

Svojci z žalostjo v srcu sporočajo, da se je prehitro, v 22. letu končala življenjska pot dragega sina, brata in vnuka JERNEJA ROTARJA. Pogreb dragega Jerneja bo v sredo, 5. 5., ob 16. uri na pokopališču na Izlakah. Danes, v torek, 4.5., od 11. ure naprej bo ležal v tamkajšnji poslovilni vežici. Svojci cvetje in sveče hvaležno odklanjajo. Dar lahko namenite za župnijsko cerkev ali v druge dobrodelne namene.

Svojci sporočajo, da je umrla mama ANGELA JESIH, rojena ZADRAVEC stanujoča, Vnanje Gorice 66. Pogreb drage pokojnice bo v sredo, 5. 5., ob 16.30 na pokopališču v Vnanjih Goricah. Po pogrebu bo sveta maša v cerkvi v Vnanjih Goricah. Na dan pogreba od 14. ure naprej bo ležala v tamkajšnji mrliški vežici.


Torek, 4. 5. 2021

Na praznik sv. Jožefa Delavca je Gospod povabil k sebi duhovnika ALOJZA KOSTANJŠKA, upokojenega župnika župnije Ljubečna. Bil je kaplan v Ormožu, prefekt v Slomškovem dijaškem semenišču v Mariboru, kaplan v Vojniku in v Šoštanju, od 1975 pa župnik na Ljubečni. Zadnjih 6 let je zaradi bolezni bival v Domu sv. Jožef v Celju. Krsta s posmrtnimi ostanki pokojnega duhovnika bo v župnijski cerkvi na Ljubečni v ponedeljek, 3. 5. od 14.00 do 21.00 ure in v torek, 4. maja od 7.00 do 14.00, nato bo prepeljan v vežico na pokopališče v Vojniku, kjer bo ob 15.00 pogreb. Po pogrebu pa sveta maša v župnijski cerkvi sv. Jerneja v Vojniku, kot določajo ukrepi NIJZ.

Po težki bolezni je v 78. letu za vedno zatisnil oči in prestopil prag večnosti dragi mož in ata JANEZ STANONIK, po domače PLATIŠEV JANEZ, iz Lovskega Brda nad Poljanami. Pogreb bo v torek, 4. maja 2021, ob 1 6 . uri na pokopališču v Poljanah nad Škofjo Loko. Na dan pogreba od 13. ure naprej se lahko od njega poslovite v tamkajšnji poslovilni vežici. Svojci sveče in cvetje hvaležno odklanjajo. Dar lahko namenite za cerkev na Volči ali svete maše.

V 87. letu je svoje življenje v Božji objem izročila draga žena, mama, babica in teta BERNARDA KRAGELJ, rojena Kobal, iz Ljubljane. Od drage mame se bodo poslovili v torek, 4. 5., ob 15. uri v družinskem krogu na pokopališču na Viču v Ljubljani. Na dan pogreba od 11.30 naprej se od nje lahko poslovite v tamkajšnji poslovilni vežici. Svojci hvaležno odklanjajo sveče in cvetje. Dar lahko namenite za svete maše ali v dobrodelne namene.

Svojci sporočajo, da jih je v 89. letu starosti za vedno zapustil in odšel v Božji objem dragi mož, ati, dedek, pradedek, brat in stric ALOJZIJ BEVK, učitelj v pokoju, z Vira pri Domžalah. Od njega se bodo poslovili v torek, 4. maja, ob 14. uri v ožjem družinskem krogu na pokopališču v Dobu pri Domžalah. Žara pokojnika bo na dan pogreba od 11. ure naprej v tamkajšnji mrliški vežici.


Ponedeljek, 3. 5. 2021

Svojci sporočajo, da je svoje življenje izročila v Božji objem in se pridružila ljubemu možu draga mami, mama, prababica, sestra, teta in botrca JOŽA MRAMOR, ROJENA MIKUŽ, iz Cerknice, dolgoletna oskrbnica podružnične cerkve sv. Janeza na pokopališču. Od drage mame se lahko poslovite v ponedeljek, 3. maja, od 10. do 13. ure. K večnemu počitku jo bodo pospremili v ožjem družinskem krogu. Cvetje in sveče hvaležno odklanjajo, darujete lahko za potrebe cerkve sv. Janeza.

Svojci sporočajo žalostno vest, da je v 85. letu za vedno zaspal dragi oče, brat, bratranec in stric ARH VINKO iz Velikega Podloga. Pogreb bo v ponedeljek, 3. 5. ob 15. uri na pokopališču Leskovec pri Krškem. Od dragega pokojnega se lahko poslovite na dan pogreba od 13. ure. Svojci sveče in cvetje hvaležno odklanjajo, dar lahko namenite za svete maše.

V Gospodu je v 83. letu starosti zaspala draga mama in sestra FRANCKA CERAR, rojena Rožič, iz Doba pri Domžalah. Od nje se bodo poslovili v ponedeljek, 3. 5., ob 12. uri na pokopališču v Dobu. Na dan pogreba bo žara od 8. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici. Svojci cvetje in sveče hvaležno odklanjajo v korist župnije v Dobu.


Nedelja, 2. 5. 2021

V 86. letu se je od zemeljskega življenja poslovil in odšel v Očetovo hišo zlati mož, očka, tast, ata, brat in stric JANEZ DROBNIČ, Kaplánov, iz Grabna. Žara pokojnika bo v poslovilni vežici pri Sv. Gregórju od sobote, 1. maja, od 13. ure naprej. Pogreb bo v nedeljo, 2. maja, ob 15. uri v družinskem krogu. Svojci cvetje in sveče hvaležno odklanjajo, dar lahko namenite za svete maše ali v dobrodelne namene.


Sobota, 1. 5. 2021

Od zemeljskega življenja se je poslovila in odšla k Bogu po zasluženo plačilo IVANA PRIMOŽIČ, rojena Kebe iz Cerknice. Pogreb bo v družinskem krogu v soboto, 1. 5., ob 12. uri na pokopališču v Cerknici. Na dan pogreba se od nje lahko poslovite od 9. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

Umrl je JOŽE MAZI, po domače Mazejcev Jože, iz Dolenje Brezovice 2. Pogreb bo v soboto, 1. maja, ob 15. uri na pokopališču Preserje pod Krimom. Od pokojnega se lahko poslovite v petek, 30. aprila, od 17. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici. Svojci cvetje in sveče hvaležno odklanjajo. Svoj dar lahko namenite za cerkev svetega Jožefa v Preserju pod Krimom.


Petek, 30. 4. 2021

Svojci sporočajo, da je v 90. letu odšla v večnost draga mama, babica, prababica, sestra, teta, botra in dolgoletna poslovodkinja URŠKA KRIŽNAR, rojena Pokluka,r iz Preddvora. Pogreb drage pokojnice bo v petek, 30. aprila ob 16. uri v družinskem krogu na pokopališču v Preddvoru. Žara pokojnice bo na dan pogreba od 13. ure naprej pred tamkajšnjo poslovilno vežico.

Umrla je ANA FERBEŽAR, rojena Trtnik iz Škofljice, s Klanca 14. Pogreb bo v petek, 30. 4., ob 16. uri na pokopališču Šmarje-Sap. Od pokojnice se lahko poslovite na dan pogreba od 13.30 naprej v poslovilni vežici Trate-Škofljica.


Četrtek, 29. 4. 2021

V 102. letu je svoje drage zapustila MATILDA BREZÓVŠČEK. Pogreb bo v četrtek, 29. 4., ob 9. uri na Ljubljanskih Žalah.


Sreda 28. 4. 2021

Svojci sporočajo, da je življenjsko pot v 84 letu sklenil dragi mož, oče in dedek JOŽEF RUTAR iz Doba pri Domžalah. Pogreb bo v ožjem družinskem krogu, v sredo, 28. 4., ob 12h na pokopališču v Dobu. Na dan pogreba se od njega lahko poslovite od 10h naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja sporočajo, da je v 91. letu svojo življenjsko daritev dopolnila sestra FILOMENA ĐURIĆ.
Pokojna sestra je bila doma iz Nove Gradiške na Hrvaškem in zdaj leži v samostanu na Brezjah. V sredo, 28. aprila, jo bodo ob 12. uri prepeljali v baziliko, kjer bo ob 16. uri sveta maša in nato pogreb v ožjem družinskem krogu.


Torek, 27. 4. 2021

Svojci sporočajo, da jih je v 72. letu starosti za vedno zapustil in odšel k Bogu dragi RAJKO JENKO, po domače Kovačev Rajko iz Valburge pri Smledniku. Pogreb dragega pokojnika bo v torek, 27. aprila ob 14. uri v družinskem krogu na pokopališču v Smledniku. Žara pokojnika bo na dan pogreba od 11. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici. Namesto cvetja in sveč lahko darujete za paliativno nego bolnice Jesenice.


Ponedeljek, 26. 4. 2021

V večnost je odšla draga mama IVANKA ILC- Vrtna iz Slatnika. Pokojna bo v nedeljo od 15. ure naprej ležala na pokopališču sv. Križ Jurjevica . Pogreb bo jutri, v ponedeljek, ob 15. uri. Svojci hvaležno odklanjajo sveče in cvetje. Lahko darujete za pastoralni center ali dober namen.

V 81. letu starosti se je poslovila MARIJA STARE, po domače Zajčeva Mici iz Spodnje Sinice 8. Pogreb pokojnice v družinskem krogu bo v ponedeljek, 26.4., ob 13.uri na pokopališču v Sori. Žara pokojnice bo na dan pogreba od 11.ure dalje v tamkajšbji poslovilni vežici.

Svojci sporočajo, da jih je v 90. letu nepričakovano zapustila draga mami, sestra, teta, babica in prababica JUSTINA KOVAČIČ iz Nadgorice pri Ljubljani, nazadnje bivajoča v Domu starejših občanov Trzin. Od nje se bodo v ožjem družinskem krogu poslovili v ponedeljek, 26. 4., ob 15. uri na pokopališču Črnuče. Na dan pogreba bo krsta od 9. ure naprej v tamkajšni mrliški vežici.


Zahvala:

Ob boleči izgubi drage žene, mami in babice STANKE NOVAK, se svojci iskreno zahvaljujejo vsem, ki ste izrekli sožalje, prinesli sveče in darovali za svete maše. Iskrena hvala. Žalujoči: mož Štefan, hčerki Stanka in Danica z družinama.


Brez datuma:

Svojci sporočajo, da je v 87. letu v četrtek, 15. aprila, spokojno zaspala draga mama, žena, babica in prababica, sestra in teta, MARIJA POGLADIČ, po domače Ranžgijeva Mici iz Rup. Od pokojne so se poslovili v soboto, 17.aprila, v ožjem družinskem krogu na pokopališču Šmartno v Rožni dolini.


Sobota, 24. 4. 2021

V Božji pokoj je odšel dragi brat, stric, sosed in prijatelj Radia Ognjišče MÁRTIN KONDA, po domače Tine Švakreč, iz Lokvice 41 pri Metliki. Pogreb bo v soboto, 24. aprila, ob 13. uri pri Treh farah. Od njega se lahko poslovite na dan pogreba od 11. ure naprej v poslovilni vežici na pokopališču pri Treh farah.

Svojci sporočajo, da jih je v 83. letu starosti za vedno zapustil in odšel v Božji objem dragi ata VINKO TURŠIČ, Ardro pri Raki 27. Pogreb dragega pokojnika bo v ožjem družinskem krogu v soboto, 24. 4., ob 15. uri na pokopališču na Raki. Pokojnik bo na dan pogreba od 8. ure naprej ležal v tamkajšnji poslovilni vežici.

V soboto, 17. aprila je v 80. letu starosti prag večnosti, okrepčan z zakramenti, prestopil ljubeči mož, ata, brat, stric in svak ŠTEFAN DIMNIK, tapetnik iz Bizovika. Za nabesa se je rodil ravno na dan, ko se je za ta svet rodila njegova ljubjena žena Pepca. Pogreb pokojnega ata Štefana bo v soboto, 24. 4., ob 16. uri izpred pokopališča v Bizoviku. Od 9. ure naprej bo ležal v mrliški vežici v Sostrem. Svojci cvetje hvaležno odklanjajo, dar lahko namenite za svete maše oz. potrebe župnije.


Petek, 23. 4. 2021

Svojci sporočajo, da je v 89. letu v Bogu zaspal dragi JANEZ KRT, po domače Kozlov Ivan iz Struževega. Pogreb dragega pokojnika bo v družinskem krogu v petek, 23. 4., ob 14. uri na mestnem pokopališču v Kranju. Žara pokojnega bo na dan pogreba od 11. ure naprej v poslovilni vežici na tamkajšnjem pokopališču.

V 63. letu se je od zemeljskega življenja poslovila in odšla v večno življenje TATJANA BERK, rojena Lončar iz Vidma pri Lukovici. Od nje se bodo v ožjem družinskem krogu poslovili v petek, 23. aprila 2021, ob 15. uri na pokopališču na Brdu pri Lukovici. Na dan pogreba bo žara od 9. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

Svojci sporočajo, da jih je v 80. letu starosti za vedno zapustil in odšel v Božji objem dragi mož, oče, dedek in brat ANTON ŽAKELJ iz Logatca. Od njega se bodo poslovili v petek, 23. aprila, ob 17. uri v ožjem družinskem krogu. Krsta pokojnika bo na dan pogreba od 15. ure naprej v tamkajšnji mrliški vežici.


Četrtek, 22. 4. 2021

Svojci sporočajo žalostno vest, da je v 79. letu starosti prestopila prag večnosti žena, mama, stara mama, teta in botra, VIDA JAVORNIK. Pogrebna maša bo v četrtek, 22. 4., ob 16. uri v Cerkljah ob Krki. Pokojna bo do pogreba ležala v farni cerkvi od 13. do 16. ure. Na željo pokojne, namesto cvetja in sveč darujte za župnijsko cerkev.

Družba hčera krščanske ljubezni - usmiljenke sporoča, da je 17. aprila 2021 v 101. letu starosti in v 83. letu poklica usmiljenke odšla v Očetovo hišo s. Mervina Marija Banič. Od nje se bo d o poslovili v četrtek, 22. aprila. Ob 11. uri bo sveta maša v cerkvi Vseh svetih na ljubljanskih Žalah, po njej pogrebna slovesnost v ožjem družinskem krogu.

Družba hčera krščanske ljubezni - usmiljenke sporoča, da je 19. aprila 2021 v 98. letu starosti in v 64. letu poklica usmiljenke odšla v Očetovo hišo s. Renata Ivana Lušin. Od nje se bodo poslovili v četrtek, 22. aprila. Ob 11. uri bo sveta maša v cerkvi Vseh svetih na ljubljanskih Žalah, po njej pogrebna slovesnost v ožjem družinskem krogu.

V 89. letu je utrujena od bolezni tiho in mirno odšla naša draga mama, stara mama in prababica, JOŽEFA DRAŠLER, po domače ŽNIDARJEVA MAMA iz Niževca v Borovnici. Pogreb drage pokojnice bo v četrtek, 22. aprila, ob 16. uri na pokopališču v Borovnici. Od nje se lahko poslovite od 14. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

V 91. letu starosti se je za vedno poslovila naša draga teta VIDA KOSEC, po domače Zorova Vida iz Skaručne. Pogreb pokojnice bo v četrtek, dne 22. 4., ob 15. uri na pokopališču na Skaručni. Žara pokojnice bo na dan pogreba od 11. ure dalje v tamkajšnji poslovilni vežici. Pogreb bo v ožjem družinskem krogu.


Sreda, 21. 4. 2021

K Bogu je odšla po večno plačilo naša draga mama, babica, sestra in teta VERONA DUH iz Zaloga pri Ljubljani. Od nje se bomo v ožjem družinskem krogu poslovili v sredo, 21. 4., ob 13. uri na pokopališču v Dolu pri Ljubljani. Na dan pogreba od 11. ure naprej bo žara v tamkajšnji poslovilni vežici.

Umrl je JOŽE KOCJANČIČ, po domače Brodarjev Jože iz Drtije. P ogreb v ožjem družinskem krogu bo v sredo, 21. 4., ob 15. uri na pokopališču v M oravčah. N a dan pogreba bo ležal od 8. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

Svojci z žalostjo v srcu sporočajo, da jih je v 72. letu starosti za vedno zapustil dragi mož, oči, ata in tast VLADO SLEMENŠEK iz Kraberka pri Ločah. Pogreb dragega pokojnika bo v sredo, 21. 4., ob 11. uri na pokopališču Žale. Od njega se lahko poslovite na dan pogreba od 7. ure naprej, na pokopaliču Žale 4, v poslovilni vežici 2.


Torek, 20. 4. 2021

V 44. letu življenja je odšla v blaženo naročje stvarnika draga hčerka, vnukinja, sestra, teta, sestrična in svakinja JOŽICA VUČAJNK. Pogreb bo v torek, 20. aprila ob 16. uri, v ožjem družinskem krogu, izpred mrliške vežice v Dobovi.

V 92. letu je gospodar življenja poklical k sebi MICI PODVIZ iz Reteč pri Škofji Loki. Pogreb drage pokojnice bo v družinskem krogu v torek, 20. aprila, na pokopališču v Retečah. Od nje se lahko poslovite na dan pogreba med 14. in 16. uro pred cerkvijo v Retečah. Svojci cvetje in sveče hvaležno odklanjajo v korist farne cerkve.


Ponedeljek, 19. 4. 2021

Na nedeljo Božjega usmiljenja je v Božje naročje mirno odšla ljuba žena, mamica, babica in sestra STANKA NOVAK, rojena Kranjec, rojena pred 82. leti v Bukovici pri Vodicah. V ponedeljek, 19. 4. bo ležala v poslovilni vežici sv. Nikolaja na ljubljanskih Žalah, kjer se bo d o opoldne od nje poslovili v družinskem krogu.

V 69. letu starosti je svojce za vedno zapustil njihov dragi CVETO BEVC iz Mavčič. Pogreb dragega pokojnika bo v ponedeljek, 19. aprila, ob 16. uri v družinskem krogu na pokopališču v Mavčičah. Žara pokojnika bo na dan pogreba od 14. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici. Namesto cvetja in sveč lahko darujete za župnijsko cerkev v Mavčičah.


Sobota, 17. 4. 2021

V sredo 14. aprila je skoraj ob dopolnjenih 97. letih mirno zaspal in odšel k Bogu STANISLAV MRLAK doma iz Žirov, oče duhovnika Marka Mrlaka. Pogreb pokojnega očeta v ožjem družinskem krogu bo v soboto 17. aprila ob 16 uri na pokopališču na Dobračevi pri Žireh. Po pogrebu bo v župnijski cerkvi v Žireh zanj tudi sveta maša. Od njega se lahko poslovite od 12h naprej kjer bo krsta s pokojnim pred poslovilno vežico. Cvetje in sveče hvaležno odklanjamo zato darujte za svete maše ali za cerkev sv. Ane na Ledinici.

Svojci sporočajo, da je v Gospodu v 89. letu zaspal naš dragi oče, nono in pradedek ALEŠ KOMAVEC iz Nove Gorice. Pogreb bo v krogu ožjih sorodnikov v soboto, 17.4., na Sveti Gori.

Preizkušena v trpljenju je v 93. letu zaspala draga mami, mama, prababica, tašča, sestra in teta IVANA CERAR, po domače Kramarjeva Ivica, rojena Štefe, iz Studenca pri Krtini. S pogrebno slovesnostjo se bomo v ožjem družinskem krogu poslovili 17. 4., ob 12. uri na pokopališču v Škocjanu. Na dan pogreba od 8. ure naprej bo žara v poslovilni vežici v Dobu.

V 89. letu se je za vedno poslovila draga mama, babica, teta, svakinja in tašča KRISTINA GANTAR iz Spodnjih Pirnič.
Pogreb drage pokojnice bo v soboto, 17. aprila, ob 15. uri na pokopališču v Pirničah v družinskem krogu. Žara bo na dan pogreba od 13. ure v tamkajšnji poslovilni vežici.


Petek, 16. 4. 2021

Svojci sporočajo, da je v 91. letu v večnost odšla draga mama FRANČIŠKA CIRAR iz Konja 9 v Litiji. Pogreb bo v ožjem družinskem krogu, v petek, 16. 4., ob 15. uri na pokopališču v Vačah. Žara bo na dan pogreba od 10. ure naprej v tamajšnji poslovilni vežici.


Četrtek, 15. 4. 2021

13. aprila je Gospodar življenja poklical v večno veliko noč s. TADEJO ANO FRIC, Marijino sestro. Prag večnosti je prestopila v 77. letu starosti in 49. letu redovnega življenja. Od pokojne sestre se bomo poslovili v četrtek, 15. aprila. Na dan pogreba bo ob 9 uri sveta maša v samostanski kapeli na Dobrovi, nato pogreb v ožjem družinskem krogu. Naj se v družbi svetih odpočije od vsega trpljenja zadnjih mesecev njene težke bolezni.

Svojci sporočajo, da jih je v 75. letu starosti za vedno zapustila in odšla v Božji objem draga LJUDMILA KANDOLF, rojena Rutar, po domače Tonačeva mama Mili, iz Grada pri Cerkljah. Pogreb drage pokojnice bo v petek, 16. aprila, ob 15. uri v družinskem krogu na pokopališču v Cerkljah. Žara pokojnice bo na dan pogreba od 13. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.


Sreda, 14. 4. 2021

Svojci sporočajo, da je v 86. letu, v petek pred nedeljo Božjega usmiljenja, izročila svoje življenje v Gospodov objem, draga mama, babica, pramama in sestra FRANČIŠKA GORJUP, roj ena Kunavar iz Moravč. Od pokojne mame se lahko poslovi te v torek, od 13. do 20. ure, in v sredo od 8. ure naprej v pokopališki vežici v Moravčah. Pogreb v družinskem krogu bo v sredo ob 11. uri na moravškem pokopališču, po pogrebu pa sveta maša zadušnica. Domači vabijo, da namesto cvetja in sveč darujete za maše, za cerkev svetega Mohorja pri Moravčah ali v dober namen.


Torek, 13. 4. 2021

Svojci sporočajo, da jih je v 89. letu starosti za vedno zapustil in odšel v božji objem dragi ata STANISLAV VEHOVEC, po domače Vehovčev ata iz Trboj. Pogreb dragega pokojnika bo v torek, 13. aprila ob 15. uri v družinskem krogu na pokopališču v Trbojah. Žara pokojnika bo na dan pogreba od 12. ure dalje v tamkajšnji poslovilni vežici. Namesto cvetja in sveč lahko darujte za trbojsko cerkev.

Svojci sporočajo žalostno vest, da se je v 85. letu poslovila draga mami, babi in prababi MARIJA MAGDALENA BERNIK. Pogreb drage pokojnice bo ožjem družinskem krogu v torek, 13. 4., na Mestnem pokopališču v Škofji Loki. Od nje se lahko poslovite na dan pogreba med 14. in 16. uro.

V 88. letu starosti se je poslovila draga sestra, teta in botra MILKA OVČAK iz Šentvida v Ljubljani. Pogreb pokojnice bo v torek, 13. 4., ob 14. uri na pokopališču v Vodicah. Žara pokojnice bo na dan pogreba od 12. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

Tiho in mirno kot je živel, je po težki in hudi bolezni v 67. letu za vedno zaspal dragi brat, stric in svak DRAGO ZAJC iz Željn pri Kočevju. Pokojnik bo ležal v domači cerkvi od torka, 13. 4. od 10. ure naprej do pogreba, ki bo v ožjem družinskem krogu v Klinji vasi ob 14. uri.


Nedelja, 11. 4. 2021

V globoki veri in opremljen z zakramenti je v svojem 64. letu starosti odšel v večnost METOD DEBELJAK iz Koščakov.
K večnemu počitku ga bodo pospremili v družinskem krogu v nedeljo, 11. aprila ob 15. uri na pokopališču sv. Vid nad Cerknico. Od njega se lahko poslovite od 13. ure v tamkašnji cerkvi. Svojci cvetje in sveče hvaležno odklanjajo, namesto tega lahko darujete za svete maše, za kar bo poskrbljeno pred cerkvijo.

——*——

„Ne izogibajmo se misli na smrt. To je tako, kot bi bolnik bežal pred zdravilom, samo zato, ker je grenko. Misel na smrt nas namreč naravna na pravo smer, opozarja nas na stvari, ki so bistvene.“
Dr. Anton Trstenjak - Sol in luč: Če bi še enkrat živel ..

——*——

Sobota, 10. 4. 2021

Tri tedne pred svojim 90. rojstnim dnevom je za vedno zaspala ljubljena mami, babi, prababi, tašča in teta FRANČIŠKA BRANCELJ, rojena Kržič po domače Bačarjeva Franka iz Goričice. Od nje se bodo poslovili v soboto, 10. 4., ob 15. uri na pokopališču Preserje pod Krimom v ožjem družinskem krogu. Na dan pogreba od 13. ure naprej bo ležala v tamkajšnji poslovilni vežici.

Svojci prijateljem in znancem sporočajo, da jih je zapustila dobra sestra in draga teta VIDA REPIČ. Od nje se bodo poslovili v soboto, 10. aprila ob 12. uri na pokopališču v Ajdovščini v ožjem krogu sorodnikov. Od pokojne se lahko poslovite na dan pogreba od 9. ure naprej.Namesto cvetja in sveč lahko darujete v dober namen.


Petek, 9. 4. 2021

Svojci sporočajo žalostno vest, da je v 83. letu k Bogu po večno plačilo odšel ljubljeni oče, dedek, tast, stric, bratranec in prijatelj JANEZ JAVORNIK iz Praproč pri Grosupljem. Pogreb bo v ožjem družinskem krogu v petek, 9. aprila, ob 16. uri na pokopališču na Gatini pri Grosupljem. Na dan pogreba bo od 10. ure naprej ležal v tamkajšnji poslovilni vežici.

Svojci sporočajo, da je v 87. letu v krogu svojih dragih mirno in tiho zaspal dragi mož, oče, dedek in pradedek MATEVŽ TRILAR iz Groharjevega naselja 34 pri Škofji Loki. Pogreb bo v petek, 9. 4., ob 16. uri v Lipici v ožjem družinskem krogu. Slovo od pokojnika bo med 14. in 16 uro.


Četrtek, 8. 4. 2021

Svojci sporočajo, da je v 75. letu v Bogu zaspal dragi ANTON – TONI MARKUTA. P ogreb dragega pokojnika bo v družinskem krogu v četrtek, 8. aprila 2021 ob 12. uri na mestnem pokopališču v K ranju. Ž ara pokojnega bo na dan pogreba od 10. ure naprej v poslovilni vežici na tamkajšnjem pokopališču.


Sreda, 7. 4. 2021

Svojci sporočajo, da je v 91. letu starosti umrla draga mama MARIJA JANŽOVNIK. Pogreb drage mame bo v ožjem družinskem krogu v sredo, 7. 4., ob 15. uri na pokopališču v Braslovčah. Od pokojne se lahko poslovite na dan pogreba eno uro pred pogrebom. Svojci cvetje in sveče hvaležno odklanjajo. Darujete lahko za svete maše ali domačo cerkev.

H Gospodu je odšla po večno plačilo draga MARJANA OŠTIR iz Velenja. Pogreb drage pokojnice bo v sredo, 7. 4., ob 13. uri na pokopališču Podkraj v Velenju. Od drage pokojnice se lahko poslovite eno uro pred pogrebom.


Torek, 6. 4. 2021

V 90. letu starosti je odšla Vstalemu naproti draga mama, stara mama in prababica Danica Veider, rojena Šijanec. K večnemu počitku jo bodo v hvaležnosti pospremili jutri v torek, 6. aprila ob 15. uri izpred poslovilne vežice v Mengšu kjer bo (na dan pogreba) ležala od 12. ure naprej.

Svojci z žalostjo v srcu sporočajo, da jih je v 89. letu starosti za vedno zapustila draga mama, babi, sestra in teta VIKTORIJA GABROVŠEK z Zaplane. Pogreb v ožjem družinskem krogu bo v torek, 6. 4. ob 16. uri na pokopališču na Zaplani. Na dan pogreba od 14. ure naprej bo žara v tamkajšnji poslovilni vežici.

V deželo onkraj, kjer ni bolečine, ne žalosti, kjer so vse solze obrisane je prestopila ljubljena žena, mami in babi STANISLAVA ŠKULJ, rojena PETRIČ. Pogreb bo v torek, 6. 4., ob 10. uri v Dravljah. Poslovilna vežica bo odprta eno uro pred pogrebom.

Umrla je ANTONIJA GRUM iz Ljubljane iz Kogojeve ulice 6, zadnja leta oskrbovalka dom upokojencev Šiška. Pogreb bo v torek, 6. 4., ob 16. uri na pokopališču na Rakitni v ožjem družinskem krogu. Od pokojne se lahko poslovite na dan pogreba od 15. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

Na veliki petek je umrla draga mama VIDA JUVAN, Remarjeva iz Zgornjega Hotiča. Pogreb pokojne mame bo v torek, 6. aprila, ob 14. uri na pokopališču v Zgornjem Hotiču.

Žalostni sporočajo, da jih je nenadno zapustila ljubljena MARIJA TRŠINAR, po domače Minka, rojena leta 1936 v Dolenjih Dolah, stanujoča v ulici Marje Boršnik v Ljubljani. Od nje se lahko poslovite v torek, 6. aprila, od 8.00 do 10.30 v vežici številka 2 na Ljubljanskih Žalah. Pogreb bo zaradi veljavnih ukrepov v ožjem družinskem krogu. Domači prosijo, da namesto sveč in cvetja darujete Škofijski Karitas ali društvu Rdeči noski.

Svojci sporočajo, da se je v 96. letu, na praznik velikega petka, od tuzemskega sveta poslovil in se preselil v večnost dragi JOŽE PODJED, mizarski mojster v pokoju, iz Britofa pri Kranju. Od njega se bodo poslovili v torek, 6. aprila, ob 15. uri v družinskem krogu na pokopališču v Predosljah. Žara pokojnika bo na dan pogreba od 12. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

Svojci z žalostjo v srcu sporočajo, da je na veliki četrtek v 82. letu starosti v Bogu zaspal dragi mož, oče, dedek, brat in stric LADISLAV HOLCAR, rojen v Kamniku, upokojeni direktor Geodetske uprave v Kamniku. Od njega se bodo poslovili v torek, 6. aprila, ob 14. uri na kamniških Žalah. Na dan pogreba bo ležal v tamkajšnji poslovilni vežici od 10. ure naprej.