Mateja Subotičanec
Aleš Karba
Andrej Šinko

Osmrtnice

Brez datuma:

V soboto, 13. 2., je v Bogu zaspal dragi mož, ati, ata in pradedek FLORJAN TIŠLER iz Krnice v Zgornjih Gorjah, upokojeni lovski čuvaj in naravovarstvenik Triglavskega narodnega parka, dolgoletni član lovske družine Storžič, kulturnega društva Gorje, harmonikar in velik ljubitelj narave. Z veliko hvaležnostjo se bodo od njega poslovili v družinskem krogu na gorjanskem pokopališču.


Sobota, 27. 2. 2021

Svojci sporočajo žalostno vest da jih je v 85. letu starosti zapustila draga ROZA FRAHM iz Preske pri Medvodah. Pogreb drage pokojnice bo v družinskem krogu v soboto, 27. februarja, ob 15 uri na pokopališču v Preski pri Medvodah. Od nje se lahko poslovite na dan pogreba med 13. in 15. uro pred tamkajšnjo poslovilno vežico.

Svojci žalostni v srcu sporočajo, da je v 82. letu za vedno odšla k Stvarniku ljuba mama, stara mama in prababica DANICA MRHAR iz Prigorice 90A. Slovo od ljubljene mame bo v družinskem krogu v soboto, 27. februarja, ob 15. uri na pokopališču Videm v Prigorici. Žara pokojnice bo na dan pogreba od 9. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

Mnogo prezgodaj, v 59. letu starosti, je v Gospodov objem, v katerega je imela silno zaupanje, nepričakovano odšla draga žena, mami in sestra SLAVICA BOŽIČ, rojena KEK, iz Zgornjih Gameljn. Slovo od ljubljene Slavice bo v soboto, 27. februarja, ob 13. uri na pokopališču v Šmartnem pod Šmarno goro. Na dan pogreba bo od 9. ure naprej ležala v tamkajšnji poslovilni vežici.


Petek, 26. 2. 2021

Svojci sporočajo, da jih je v 74. letu nenadoma zapustil dragi mož, ati in stari ata MARJAN PETERNEL iz Žirov. Od njega se lahko poslovite pred mrliško vežico na Dobračevi v petek, 26. februarja, od 13. do 16. ure.Namesto cvetja in sveč darujte za župnijsko cerkev in svete maše.

Svojci sporočajo, da je v 88. letu v Bogu zaspal ALOJZ BANDELJ – SLAVKO iz Spodnje Branice, Čipnje 3. Slovo od pokojnikove žare bo v petek, 26. februarja od 14. do 15. ure, na pokopališču v Šmarjah. Nato bo pogreb dragega pokojnika v družinskem krogu. Svojci cvetje in sveče hvaležno odklanjajo v korist domače cerkve.

Po hudi bolezni je v 55. letu zaspala draga žena, mami in sestra JOŽICA PERŠIN, rojena TROJANŠEK iz Šentvida pri Ljubljani. Pogreb drage pokojnice bo v petek, 26. 2., ob 12:30 na pokopališču v Šentvidu. Žara bo na dan pogreba od 7. ure naprej v Kapeli Svetega Vida. Svojci sporočajo, da je v 91. letu starosti k Bogu odšla draga mami, babi in prababi MARIJA BRENČIČ, rojena Košir, doma s Ceste pod Goro v Borovnici. Pogreb bo v petek, 26. februarja ob 15. uri. Na dan pogreba od 13. ure naprej bo ležala v mrliški vežici v Borovnici.

Svojci sporočajo, da je v 90. letu umrl dragi oče, mož in stari ata PETER BERGANT iz Kranja. Pogreb bo v petek, 26.2. ob 13. uri v ožjem družinskem krogu izpred vežice Sv. Petra na Ljubljanskih žalah. Žara pokojnega bo na dan pogreba od 11. ure naprej v vežici Sv. Petra. Svojci cvetje in sveče hvaležno odklanjajo. Darujete lahko v dobrodelne namene.

Umrla je Angela HELENA PETROVČIČ, rojena Jerina, po domače Tišlarjeva Elči iz Stare Vrhnike 128. Pogreb bo v petek 26. februarja ob 15. uri na pokopališču na Stari Vrhniki v ožjem družinskem krogu. Od pokojne se lahko poslovite na dan pogreba od 13.00 ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici. Svojci vljudno odklanjajo sveče in cvetje. Vse darove lahko namenite za svete maše.


Četrtek, 25. 2. 2021

Svojci sporočajo, da je v Bogu zaspala in odšla po večno plačilo MARIJA TRČEK, rojena Gabrovšek iz Horjula, Na Staje 4. Pogreb pokojne bo v petek, 26. 2., ob 16.00 izpred poslovilne vežice v Horjulu. Žara bo na dan pogreba od 13.00 naprej v tamkajšnji poslovilni vežici. Pogreb bo v ožjem družinskem krogu.

Svojci sporočajo žalostno vest, da se je v 49. letu nepričakovano poslovil od zemeljskega življenja dragi ROBERT LÍSJAK. Pogreb dragega pokojnika bo v četrtek, 25. 2., ob 13h v ožjem družinskem krogu. Od pokojnega Roberta se lahko poslovite na dan pogreba od 11h do 13h v poslovilni vežici kranjskega pokopališča.

Svojci sporočajo, da je v 81. letu starosti v žaru svoje vere k Stvarniku odšla ljuba mami in babi MARIJA BAMBIČ, rojena Padar, iz župnije Ljubljana Rakovnik. Pogreb pokojnice bo v četrtek, 25. 2., ob 14.30 na Ljubljanskih Žalah. Na dan pogreba bo od 7h naprej ležala v Nikolajevi vežici.


Sreda, 24. 2. 2021

V 89. letu je umrla draga mama in Prijateljica Radia Ognjišče ALOJZIJA ŠKOFIC, rojena TOMŠIČ, iz Šmarce. Pogreb bo v sredo (24. februarja) ob 15. uri v ožjem družinskem krogu na pokopališču na Homcu. Na dan pogreba bo žara od 10. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

Svojci sporočajo, da je v 80. letu odšel k Bogu dragi mož, oče, ata in brat FRANC MARÉNK, oče duhovnika Jerneja Marénka. Pogreb dragega ata bo v družinskem krogu v sredo, 24. februarja, v Selcih nad Škofjo Loko. Od njega se lahko poslovite na dan pogreba med 12. in 15. uro. Domači vabijo, da namesto cvetja in sveč darujete za svete maše in v dobrodelne namene.

Svojci v globoki žalosti sporočajo, da je po težki bolezni v 66. letu starosti v Bogu zaspal dragi mož, oči, dedi, tast, brat in stric MILAN ČUDEN iz Vnanjih Goric. Pogreb dragega pokojnika bo v družinskem krogu v sredo, 24. februarja, ob 16. uri na pokopališču v Vnanjih Goricah. Na dan pogreba bo žara v tamkajšnji poslovilni vežici od 14. ure naprej.

Minulo soboto je v Bogu zaspala ljubljena mama in stara mama SILVA ZUPAN iz Tržiča, po domače Tékčeva. Z veliko hvaležnostjo se bodo od nje poslovili v sredo, 24. februarja, ob 12. uri na pokopališču v Tržiču. Pokojna bo ležala v tamkajšnji poslovilni vežici od torka od 15. do 18. in na dan pogreba od 8. ure naprej. Svojci prosijo, da namesto cvetja in sveč darujete za cerkev in svete maše.

Svojci sporočajo sorodnikom, prijateljem in znancem, da je k Bogu po večno plačilo odšla draga mama KRISTINA KOSTELEC iz Drašičev pri Metliki. Pogreb bo v sredo, 24. 2., ob 14. uri pri Treh farah. Svojci prosijo, da namesto cvetja in sveč darujete v dobrodelne namene.


Torek, 23. 2. 2021

H Gospodu je odšla PAVLA HROVAT, rojena Juvan iz Škocjana pri Dobu. Od nje se bodo poslovili v ožjem družinskem krogu v torek, 23.2.2021, ob 12. uri na pokopališču v Škocjanu. Na dan pogreba od 9. ure naprej bo ležala v poslovilni vežici v Dobu.

Nekaj dni po dopolnjenem 84. letu, ko se je za darilo razveselila tretjega pravnuka, je po hudi bolezni prenehalo biti plemenito in močno srce drage mame, babi, prababi, tašče, sestre in tete, JOŽI BIZJAK, po domače GREGURČKOVE mame iz Ohonice v Borovnici. Pogreb pokojne bo v torek, 23. februarja, ob 15. uri na pokopališču v Borovnici. Od nje se lahko poslovite od 13. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vezici. Svojci cvetje in sveče hvaležno odklanjajo, svoj dar lahko namenite slovenskim misijonarjem ali v druge dobrodelne namene.

Po težki bolezni se je poslovil mož, tata in nono Joško Kenda iz Volč pri Tolminu. K večnemu počitku ga bodo pospremili v torek, 23. februarja ob 15.00 na vaškem pokopališču, v ožjem družinskem krogu. Od 13.00 se lahko od njega poslovite v tamkajšnji mrliški vežici. Svojci cvetje in sveče hvaležno odklanjajo, darujte v dobrodelne namene.


Nedelja, 21. 2. 2021

Svojci z bolečino v srcu sporočajo žalostno vest, da je v 85. letu v Gospodu zaspal dragi mož, ata, dedek, pradedek, brat in stric STANISLAV TRATAR s Trstenika. Pogreb bo v nedeljo, 21. 2., ob 15. uri na pokopališču v Šentrupertu v ožjem družinskem krogu. Žara bo na dan pogreba od 12. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.


Sobota, 20. 2. 2021

Utrujen je v svojem 85. letu zaspal dragi SREČO VIDERGAR, po domače Kapsov iz Dvorij, upokojenec Papirnice Količevo. Na zadnjo pot ga bodo pospremili v soboto 20. 2., ob 14:00 na pokopališču v Moravčah. V petek od 18. do 20. ure in v soboto od 8. ure naprej bo žara v tamkajšnji poslovilni vežici. Namesto sveč lahko darujete za cerkev in sv. Maše.

Svojci z veliko bolečino v srcu sporoča j o žalostno vest, da jih je povsem nepričakovano zapustil dragi ata, dedi, pradedek, brat, stric, svak in tast ALOJZIJ PAVEL KLAVS. Slovo od dragega pokojnika bo v soboto, 20. 2., ob 12. uri v družinskem krogu. Na dan pogreba bo žara od 10. ure naprej v mrliški vežici v Polju.


Petek, 19. 2. 2021

Svojci sporočajo žalostno vest, da je v 82. letu v Gospodu zaspal dragi mož, tata, nono in pranono EDVARD BRATINA iz Vipave.
Pogreb bo v petek, 19. februarja, ob 15h, na pokopališču v Vipavi v ožjem družinskem krogu. Pokojni bo na dan pogreba od 12h ležal v kapelici na pokopališču. Na željo svojcev namesto cvetja in sveč lahko darujete za sv. maše in domačo cerkev.

V dopolnjenem 95. letu življenja je k Stvarniku in vsem svojim tiho, mirno in skromno, kakor je živel v dalnji Kanadi, odšel VALENTIN TINE MRAVLJE. Pokopan bo v Calgariju, v Kanadi. Maša zadušnjica za brata in strica bo v petek, 19. 2., ob 19. uri v njegovem rodnem kraju na Brezovici pri Ljubljani.

Svojci sporočajo žalostno vest, da je v 98. letu starosti v Gospodu zaspala draga mama, babica in prababica, NEŽKA BOŽIČ iz Ljubljane, rojena v Orehovici pri Šentjerneju. Pogreb drage mame bo v družinskem krogu, v petek, 19. 2., ob 12. uri na Ljubljanskih Žalah. Žara pokojne bo od 7. ure naprej v Nikolajevi vežici, na Plečnikovih Žalah.


Četrtek, 18. februar 2021

Svojci sporočajo žalostno vest, da jih je v 86. letu zapustila METODA LAMOVŠEK, rojena Zavrl iz Kostanjevice v Šentrupertu na Dolenjskem. Pogreb bo v četrtek, 18. 2., ob 15. uri na pokopališču v Šentrupertu. Na dan pogreba bo od 12. ure naprej ležala v tamkajšnji mrliški vežici.

Po hudi bolezni je v Bogu zaspal čudoviti mož, oče, tast in nono IVAN VALČIČ iz Hrvatinov. Na zadnjo pot ga bodo pospremili v četrtek, 18. februarja, ob 12. uri v družinskem krogu. Uro pred pogrebom bo ležal v cerkvi sv. Brigite v Hrvatinih.


Sreda, 17. 2. 2021

Svojci sporočajo, da se je za nebesa rodil ljubljeni mož, oči in ata FRANC MIVŠEK iz Logatca iz Stare ceste 50. Pogreb pokojnika bo v sredo, 17. 2., ob 15. uri v družinskem krogu na pokopališču v Dolnjem Logatcu. Od pokojnika se lahko poslovite na dan pogreba od 14. do 15. ure v tamkajšnji poslovilni vežici. Maša zadušnica bo takoj po pogrebu v farni cerkvi. Namesto cvetja in sveč lahko darujete za svete maše.

V 81. letu starosti na god Svetega Valentina je Bog poklical k sebi VIDO KUHEL, rojeno JAMŠEK iz Oble Gorice 3 na Primskovem na Dolenjskem. Od nje se lahko poslovite v sredo, 17. 2., od 11. ure naprej v kapeli Svetega Nikolaja na Primskovem. Maša zadušnica bo v župnijski cerkvi Marijinega rojstva ob 15. uri. Pogreb bo v ožjem družinskem krogu.


Torek, 16. februarja 2021

Svojci sporočajo žalostno vest, da jih je zapustila draga JOŽEFA ISTENIČ iz Vnanjih Goric, s Podpeške 153. Pogreb bo v torek, 16. 2., ob 14. uri na pokopališču Vnanje Gorice. Na dan pogreba od 12. ure naprej bo žara v tamkajšnji poslovilni vežici.

Svojci sporočajo, da je umrl RAJKO SPRUK iz Šmarce, nekdanji delavec na Veliki planini. Pogreb v ožjem družinskem krogu bo v torek, 16. 2., ob 15. uri na pokopališču na Homcu. Na dan pogreba od 11. ure naprej bo žara v tamkajšnji poslovilni vežici. Svojci cvetje in sveče hvaležno odklanjajo v korist dobrodelnih namenov.

Svoje domače je zapustil mož, oče, ata in brat MIHA CELÁREC iz Ljubljane. Slovo od dragega pokojnika bo v torek, 16. 2., ob 15. uri na draveljskem pokopališču v ožjem družinskem krogu. Od njega se lahko poslovite od 10. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.


Ponedeljek, 15. 2. 2021

Svojci sporočajo, da jih je v 79. letu zapustil JOŽE GREGORIČ iz Ankarana. Pogreb pokojnega očeta bo v ponedeljek ob 12h v Hrvatinih. Uro pred pogrebom se od njega lahko poslovite v cerkvi v Hrvatinih.

Svojci v žalosti sporočajo, da se je v 87. letu po dolgotrajni bolezni poslovil in odšel k Bogu in svoji hčerki Majdi ljubljeni mož, ati, dedi, pradedi, boter, brat in stric FILIP ČRNIVEC, po domače MATEVŽEV ati, iz Javora. Od njega se bodo poslovili v ponedeljek, 15. februarja, ob 12.30 na pokopališču Javor. Na dan pogreba bo žara v poslovilni vežici Sostro od 7. do 12. ure. Domači cvetje in sveče hvaležno odklanjajo.


Nedelja, 14. 2. 2021

Na praznik Lurške Matere Božje je v 90. letu starosti odšel h Gospodu ati, dedek, pradedek in stric JANEZ OKORN iz Spodnje Besnice. Od njega se bo d o poslovili v nedeljo, 14. februarja , ob 11. uri na pokopališču v Zgornji Besnici nad Kranjem. Na dan pogreba bo od 9. ure naprej ležal v tamkajšnji poslovilni vežici.

V 81. letu je po težki bolezni v večnost k Bogu mirno odšel dragi mož in oče FRANC MAROLT iz Zdenski vasi v župniji Dobrepolje.
Pogreb bo v nedeljo, 14. februarja, ob 15. uri. Od 10. ure naprej bo krsta v mrliški vežici na Vidmu – Dobrepolju.


Sobota, 13. februarja 2021

V Gospodu je zaspal p. Lavrencij (Jože) Anžel frančiškanski duhovnik. Bogu je služil v serafinskem redu 62 let in 5 mesecev, duhovnik je bil 52 let.
V frančiškanski cerkvi v Kamniku se bodo od njega poslavljali od četrtka, 11. 2., od 16. ure naprej. Ob 18.00 bo daroval sv. mašo provincialni minister p. Marjan Čuden.
V petek, 12. 2., bo ob 7. uri sv. Maša; ob 10.30 se bodo od p. Lavrencija s sveto mašo poslovili dekanijski duhovniki; ob 13. uri bo daroval sveto mašo nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore OFM. Ob 14. uri ga bodo odpeljali v njegovo rojstno župnijo Sveta Trojica v Slovenskih goricah.Tam bo v soboto, 13. februarja, ob 11. uri nadškof msgr. Stanislav Zore daroval mašo zadušnico. Po maši bo pokop na frančiškanskem delu pokopališča pri Sveti Trojici v Slovenskih goricah.

Svojci z bolečino v srcu sporočajo žalostno vest, da jih je v 81. letu nenadoma za vedno zapustil in odšel v Božji objem dragi mož, ati in ata FRANC BIZJAK iz Lesc. Pogreb pokojnika bo v soboto, 13. februarja, ob 14. uri v družinskem krogu na pokopališču v Lescah. Od pokojnika se lahko poslovite na dan pogreba od 12. ure naprej pred tamkajšnjo poslovilno vežico. Na željo domačih lahko namesto cvetja in sveč darujete za svete maše.

V 83. letu je odšel k Bogu mož, oče in nono VINCENT RUS. Pogreb dragega pokojnika bo v soboto, 13. februarja, ob 14-ih v cerkvi sv. Lucije v Vitovljah. Žara bo eno uro prej v tamkajšnji poslovilni vežici. Žena Zvezda z otroki in vnuki mu želi, da bi mu Marija in Sveti Jožef izprosila nebesa po vsem prestanem trpljenju.


Petek, 12. februarja 2021

V 64. letu se je po hudi bolezni poslovil LOJZE KOPRIVEC iz Viča. Pogreb bo v petek, 12. 2., v družinskem krogu na ljubljanskih Žalah. Žara bo od 7. do 8. v poslovilni vežici Sv. Jakoba.

V Gospodu je v 85. letu starosti zaspal IGNACIJ BURJA iz Domžal. Pogreb v ožjem družinskem krogu bo v petek, 12. 2., ob 15:30 uri na pokopališču v Domžalah. Na dan pogreba bo ležal od 9. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

Svojci v globoki žalosti sporočajo, da jih je v 88. letu starosti zapustila in odšla k svojemu Stvarniku draga mami, stara mama, prababica, sestra, teta in botra MARIJA ZAGOŽEN iz Zgornjih Pobrežij. Slovo pokojnice bo v petek, 12. februarja ob 15. uri. Uro pred tem bo ležala pred poslovilno vežico na Rečici ob Savinji.

Svojci sporočajo, da jih je 85. letu starosti za vedno zapustil dragi brat in stric FRANČIŠEK JURCA, veterinar v pokoju, rojen v Rovtah in nazadnje stanujoč v Domžalah. Pogreb dragega pokojnika bo v petek, 12. februarja ob 12. uri v družinskem krogu na pokopališču v Domžalah. Žara pokojnika bo na dan pogreba od 9. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

Od svojih dragih se je v 98. letu poslovila upokojena učiteljica MARIJA ŽAGAR, rojena Čepon, Prekova mama iz Besnice pri Ljubljani. Od pokojne se lahko poslovite v petek, 12. februarja, od 9. do 13.30 ure v poslovilni vežici Sostro. Pogreb bo na pokopališču Javor.


Četrtek, 11. 2. 2021

Svojci sporočajo, da je v 80. letu starosti v Gospodu zaspala draga mama, teta in babica ANICA MARAS, roj ena BERUS, iz Ločne pri Novem mestu. Pogreb bo v četrtek, 11. 2., ob 15.00 na pokopališču v Srebrničah. Pokojna bo na dan pogreba v tamkajšnji poslovilni vežici od 12. ure naprej. Na željo svojcev namesto cvetja in sveč darujte za maše in v dobrodelne namene.

7. februarja je Gospodar življenja po dolgotrajni bolezni poklical k sebi s. ZMAGOSLAVO FRANČIŠKO RUS, Marijino sestro. Prag večnosti je prestopila v 94. letu življenja in 64. letu redovnega poklica. Od pokojne sestre se bo d o poslovili v četrtek, na praznik Lurške Matere Božje, 11. februarja. Na dan pogreba bo od 12.30 naprej ležala v cerkvi Vseh svetih na ljubljanskih Žalah. Ob 13.30 bo sveta maša, nato pogreb v ožjem družinskem krogu.

Svojci sporočajo žalostno vest, da jih je v 86. letu za vedno zapustila draga mama, babica in prababica, sestra in teta, FRANČIŠKA GRUBAR, rojena URANKAR, po domače Poldetova Francka, iz Soteske 79 iz Kamnika, nazadnje oskrbovanka Doma upokojencev Kamnik. Zadnje slovo bo v četrtek, 11. 2., ob 15. uri v ožjem družinskem krogu na pokopališču v Nevljah pri Kamniku. Na dan pogreba se lahko od nje poslovite od 12. ure naprej v tamkajšnji mrliški vežici.

Od zemeljskega življenja se je poslovil in odšel k nebeškemu Očetu po zasluženo plačilo dragi ANTON BERČON starejši iz Javorja, Šmartno pri Litiji. Pogreb s sveto mašo bo v četrtek, 11. februarja, ob 15. uri na pokopališču Javorje.


Sreda, 10. 2. 2021

Svojci sporočajo, da jih je v 89. letu starosti za vedno zapustila in odšla v božji objem draga mama MARIJA PIŠEK, rojena KERŠMANC, po domače Piškova Mimi, iz Bevk. Pogreb drage pokojnice bo v sredo, 10. februarja ob 15. uri v družinskem krogu na pokopališču v Bevkah. Od pokojnice se lahko poslovite na dan pogreba od 13. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.


Torek, 9. 2. 2021

Svojci sporočajo žalostno vest, da je za vedno zaspala draga žena, mama, stara mama HILDA TRPIN iz Koroške ceste 16 a iz Šoštanja. Pogreb bo v ožjem družinskem krogu, v torek, 9. februarja ob 13. uri v Podkraju pri Velenju. Žara pokojne bo v vežici na dan pogreba od 12. ure naprej.


Ponedeljek, 8. 2. 2021

Svojci sporočajo, da jih je v 80. letu starosti za vedno zapustil in odšel k Bogu dragi FRANC ROGELJ, po domače Bogatov Francl, tesarski mojster v pokoju, iz V ogelj. Pogreb dragega pokojnika bo v ponedeljek, 8. februarja ob 13. uri v družinskem krogu na pokopališču v Šenčurju. Žara pokojnika bo na dan pogreba od 11. ure naprej pred tamkajšnjo poslovilno vežico.