Marjan Bunič
Jakob Čuk
Alen Salihović

Osmrtnice

Brez datuma:


Sreda, 25. 11. 2020

V četrtek, 19. novembra, je v 90-tem letu mirno in tiho za vedno zaspala draga sestra in teta LEOPOLDINA KOPREK, rojena Valentinčič, po domače Kočjažova Poldka iz Sel pri Lavrici. Pogreb bo v ožjem družinskem krogu na njen rojstni dan, v sredo, 25. novembra ob 9.00, na pokopališču Ljubljana Rudnik. Žara bo na dan pogreba od 8.00 naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

V Bogu je zaspala in odšla po večno plačilo draga žena FRANČIŠKA KUŠAR, rojena Marinko, iz Ljubljane, s Poti čez Gmajno 60. Pogreb pokojne bo v sredo, 25. 11., ob 13.00 izpred poslovilne vežice na Dobrovi pri Ljubljani. Žara bo na dan pogreba od 11.00 naprej v tamkajšnji poslovilni vežici. Svojci cvetje in sveče hvaležno odklanjajo v korist cerkve sv. Martina v Podsmreki. Pogreb bo v ožjem družinskem krogu.

V 98. letu je odšla k Bogu draga sestra in mama VERA MAROLT, rojena ŠTRANCAR, iz Nove Gorice. Od nje se bodo v družinskem krogu poslovili v sredo, 25. novembra, na pokopališču v Vipavskem Križu. Domači vabijo, da namesto cvetja in sveč darujete za maše in dobrodelne namene.

V 98. letu starosti se je poslovila ALOJZIJA ROSEC, po domače Roščeva mama, iz Rožičnega pri Kamniku. Pogreb pokojnice bo v sredo, 25. 11., ob 15. uri na pokopališču na Selah. Žara pokojnice bo na dan pogreba od 12. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici. Pogreb bo v ožjem družinskem krogu.


Torek, 24. 11. 2020

V četrtek, 19. novembra 2020, je odšel h Gospodu msgr. dr. Peter Kvaternik, kanonik Stolnega kapitlja v Ljubljani. Pastoralno je deloval v župnijah Šmarje - Sap, Škofljica, Sv. Katarina - Topol in Brdo ter opravljal mnoge pomembne službe, med drugim je bil voditelj Pastoralne službe ljubljanske nadškofije, postulator v postopku za beatifikacijo slovenskih mučencev dvajsetega stoletja, arhidiakon in izredni profesor na Teološki fakulteti. Pogreb bo v torek, 24. novembra 2020, v ožjem krogu sorodnikov na pokopališču podružnične cerkve Marijinega vnebovzetja v Viševku, župnija Stari trg pri Ložu.

Svojci sporočajo, da se je v 54. letu starosti poslovil FRANC TIČAR ml., po domače ZAVRLOV Franci iz Zaloga pri Cerkljah. Pogreb pokojnika bo v torek, 24. 11., ob 15. uri na pokopališču v Cerkljah. Žara pokojnika bo na dan pogreba od 12. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici. Pogreb bo v ožjem družinskem krogu.

Svojci sporočajo, da je v 82. letu starosti poslovila in odšla v nebesa preljuba, dobrosrčna mamica, nona, sestra in tašča LIDIJA GAŠPERŠIČ. Zahvaljujejo se ji, da jim je osvetljevala življenje s svojo prisotnostjo in humorjem ter sporočajo, da bo še naprej v njihovih srcih. Pepel bo raztrosen v morje, ki ga je imela tako rada.

Mariborska nadškofija sporoča, da je na vigilijo praznika Kristusa Kralja vesoljstva, 21. novembra, odšel v večnost upokojeni mariborski pomožni škof msgr. dr. Jožef Smej. Njegov pogreb bo v torek, 24. novembra, v Bogojini. Pogreb bo zaradi izrednih razmer v ožjem krogu. Bo pa omogočen radijski in video prenos pogreba na omenjeni dan, v torek, ob 15. uri, na programu Radia Ognjišče in prek spletne strani tega Radia. Posebna spominska slovesnost je načrtovana za čas, ko bodo izredne razmere odpravljene.


Ponedeljek, 23. 11. 2020

Svojci sporočajo, da je v 84. letu odšla k Bogu draga mama FRANČIŠKA DOLAR, rojena Frontini, iz Tučne. Od nje se bodo poslovili v ožjem družinskem krogu v ponedeljek, 23. 11., ob 14. uri na Neveljskem pokopališču. Žara pokojne mame bo od 12. ure naprej v tamkajšnji mrliški vežici.

V 92. letu starosti je odšla k Bogu draga MAGDA BARLE, rojena Zupan, iz Naklega. Pogreb drage pokojnice bo v ponedeljek, 23. novembra, ob 14. uri v družinskem krogu na pokopališču v Naklem. Žara pokojnice bo na dan pogreba od 12. ure naprej pred tamkajšnjo poslovilno vežico. Namesto cvetja in sveč darujte za župnijsko cerkev v Naklem.

Svojci sporočajo žalostno vest, da je v 91. letu Bog poklical k sebi MARIJO RENAR, rojeno PETROVČIČ iz Planine pri Ajdovščini. Od nje se bodo poslovili na planinskem pokopališču v ponedeljek, 23. novembra, ob 15. uri. Žara bo od 12. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici. Namesto sveč in cvetja svojci prosijo, da darujete za domačo cerkev.


Nedelja, 22. 11. 2020

Po hudem trpljenju v zadnjih mesecih je za vedno zatisnila svoje oči draga TILKA ŠENK, rojena Jošt, po domače Markonova Tilka iz Britofa pri Kranju. Pogreb drage pokojnice bo v nedeljo, 22. novembra, ob 14h v družinskem krogu na pokopališču v Predosljah. Pokojna bo na dan pogreba od 11h naprej ležala v tamkajšnji poslovilni vežici.

V 90. letu jih je za vedno zapustil in odšel k Bogu dragi STANISLAV JUHANT, po domače GABROV STANE, iz Hrastja.
Pogreb dragega pokojnika bo v ponedeljek, 23. novembra, ob 15h v družinskem krogu na pokopališču v Šenčurju. Žara pokojnika bo na dan pogreba od 13h naprej pred tamkajšnjo poslovilno vežico.


Sobota, 21. 11. 2020

V Bogu je zaspal in odšel po večno plačilo v nebesa, dragi mož, oče, dedek, brat in stric VIKTOR VIDEC iz Rožičnega pri Kamniku. Pogreb pokojnika bo v soboto, 21. 11., ob 15. uri na pokopališču na Selah. Na dan pogreba od 12. ure naprej bo pokojnik ležal v tamkajšnji poslovilni vežici. Pogreb bo v ožjem družinskem krogu.

V krogu družine je v 34. letu mirno zaspala in odšla h Gospodu draga PETRA JEROVŠEK, rojena Rajk. Od nje se bodo v družinskem krogu poslovili v soboto, 21. novembra, ob 14. uri na pokopališču Stara Loka v Škofji Loki.

Svojci sporočajo, da je v 83. letu k Bogu odšla ljuba žena, mama in tašča MARINKA POTOČNIK iz Šenčurja. Pogreb drage pokojnice bo v soboto, 21. novembra, ob 12. uri v družinskem krogu na pokopališču v Šenčurju. Žara pokojnice bo na dan pogreba od 10. ure dalje pred tamkajšnjo poslovilno vežico.

K Jezusu in Mariji je odšla ljubljena hčerka in sestrica ter dolgoletna prijateljica Radia Ognjišče MATEJKA ZIDAR iz Krošljeve ulice 6 v Ljubljani. Slovo od nje bo v soboto, 21. novembra, ob 10. uri na pokopališču Trate na Škofljici, kamor bo pripeljana ob 9. uri. Svojci prosijo, da namesto cvetja in sveč darujete za svete maše ali druge dobrodelne namene.


Petek, 20. 11. 2020

V krogu svoje družine je v 92. letu mirno zaspala in odšla h Gospodu draga mama IVANKA TONIN, rojena DROLC, iz Šmarce pri Kamniku. Od nje se bodo poslovili v družinskem krogu na pokopališču na Homcu v petek, 20. novembra, ob 13. uri. Uro pred pogrebom bo žara v tamkajšnji poslovilni vežici.


Četrtek, 19. 11.

V 87. letu se je poslovila in odšla k Bogu predraga žena, mama in stara mama FRANČIŠKA KOŠIR, Joklova z Dolgih Njiv. Pogreb bo v ožjem družinskem krogu v četrtek, 19. 11, ob 14. uri na pokopališču v Lúčinah. Od nje se lahko poslovite na dan pogreba od 11. ure naprej pred vežico v Lúčinah ali pozneje na njenem grobu. Svojci prosijo, da namesto cvetja dar lahko namenite za potrebe lučinske cerkve.


Sreda, 18. 11. 2020

Družba hčera krščanske ljubezni sporoča, da je v 91. letu starosti in v 51. letu poklica sestre usmiljenke odšla v Očetovo hišo sestra MARIJA ZUPANČIČ, rojena v župniji Grosuplje. Od nje se bomo v najožjem krogu poslovili v sredo 18. novembra 2020 ob 8.30 na Ljubljanskih Žalah. Pol ure prej bo ležala v cerkvi Svetega Križa. Njene sosestre jo priporočajo v molitev.

Družba hčera krščanske ljubezni sporoča, da je v 87. letu starosti in v 59. letu poklica sestre usmiljenke odšla v Očetovo hišo sestra URŠULA IVANA PAVLIČ, rojena v župniji Brestanica. Od nje se bomo v najožjem krogu poslovili v sredo 18. novembra 2020 ob 8.30 na Ljubljanskih Žalah. Pol ure prej bo ležala v cerkvi Svetega Križa. Njene sosestre jo priporočajo v molitev.

Svojci sporočajo, da je mirno in tiho kakor je živel odšel k Stvarniku po nebeško plačilo dragi mož, oče in stari oče FRANC LIPOVEC starejši iz Zgornjih Jarš, rojen v Četežú pri Turjaku. Pogreb dragega pokojnika bo v sredo, 18. 11., ob 12. uri na pokopališču ob cerkvi v Domžalah. Na dan slovesa bo žara od 10. ure naprej pred tamkajšnjo župnijsko cerkvijo Marijinega Oznanjenja. Namesto cvetja darujte za svete maše, potrebe cerkve in radia Ognjišče.

Svojci sporočajo, da je v 84. letu starosti je Bog poklical k sebi drago mamo FRANČIŠKO ZUPANČIČ, rojeno Sušnik, z Mlake pri Kranju. Pogreb drage pokojnice bo v sredo, 18. 11., ob 14. uri v družinskem krogu na pokopališču na Kokrici. Pokojna bo na dan pogreba od 11. ure naprej ležala pred tamkajšnjo poslovilno vežico.

Svojci sporočajo, da jih je v 94. letu starosti za vedno zapustila in odšla k Bogu draga ALOJZIJA HRIBAR, po domače Galetova Lojzka, iz Bobovka. Pogreb drage pokojnice bo v sredo, 18. 11., ob 11. uri v družinskem krogu na pokopališču v Predosljah. Žara pokojnice bo na dan pogreba od 10. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

Umrla je AMALIJA ANDOLJŠEK iz Podtabora 11a v Strugah. Pogreb bo v družinskem krogu v sredo 18.11.2020 ob 15.00 na pokopališču v Strugah. Žara pokojne bo eno uro pred pogrebom v tamkajšnji župnijski cerkvi.


Torek, 17. 11. 2020

Svojci sporočajo, da je v 98. letu starosti odšla k Bogu draga IVANKA MORELJ iz Neverk. Pogreb bo zaradi razmer le v ožjem družinskem krogu v torek, 17. 11., ob 14h na Košanskem pokopališču. Namesto cvetja in sveč dar lahko namenite za potrebe cerkve.

Svojci sporočajo, da je v 90. letu Bog poklical k sebi dragega očeta IVANA BIZJAKA iz Lokavice. Pogreb dragega pokojnika bo v ožjem družinskem krogu v torek, 17. 11. ob 11. uri na pokoplačišču Podkraj.

V 103. letu starosti je za vedno zaspala in odšla k Bogu draga mama MARIJANA LAVRIČ, po domače Kočarjeva Manca, iz Trboj. Pogreb drage pokojnice bo v torek, 17. novembra ob 12. uri v družinskem krogu na pokopališču v Trbojah. Žara pokojnice bo na dan pogreba od 10. ure dalje pred tamkajšnjo poslovilno vežico. Namesto cvetja in sveč darujte za Trbojsko cerkev.

V 95. letu je v Gospodu zaspala sestra in teta FRANCKA POTOČNIK z Bleda, Zakóparjeva Francka iz Betina. Pogreb drage pokojnice bo zaradi epidemije v ožjem družinskem krogu v torek, 17. novembra ob 11. uri na blejskem pokopališču.


Ponedeljek, 16. 11. 2020

Po dopolnjenem 86. letu je prenehalo biti dobro srce moža, atija in ata IGNACIJA MERHARJA po domače Beznikarjevega Igorja iz Savelj. Pogreb bo v ponedeljek, 16.11.2020 ob 12.30 uri iz poslovilne vežice v Stožicah, v kateri bo ležal od 8h naprej. Od pokojnika se bo mogoče posloviti v času do pogreba, ob upoštevanju navodil in priporočil NIJZ.

Svojci sporočajo, da jih je v 75. letu starosti zapustila draga žena, mama in stara mama Stanislava FILAČ, po domače Trobejeva Stanka iz Attemsovega trga 12 v Gornjem Gradu. Pogreb bo zaradi razmer le v ožjem družinskem krogu v ponedeljek, 16. 11. ob 11. uri na pokopališču v Gornjem Gradu. Maša za pokojno bo darovana, ko bodo to dopuščale epidemiološke razmere. Namesto cvetja in sveč lahko darujete za svete maše ali darove za drug dober namen.


Nedelja, 15. 11. 2020

Svojci sporoča j o žalostno vest, da jih je v 85. letu starosti zapustila draga ALOJZIJA GLAVAN, roj ena Pucihar iz Gajnič, Šmarje-Sap. Pogreb pokojne bo v nedeljo, 15. 11., ob 13. uri v ožjem družinskem krogu na pokopališču Šmarje-Sap. Žara pokojne bo na dan pogreba od 10. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici. Namesto cvetja in sveč lahko darujete za svete maše ali darove za drug dober namen.