Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Alen SalihovićAlen Salihović

Marta Jerebič

Marta Jerebič je novinarka informativnega programa Radia Ognjišče.

 • Molitev na vrhu svetih stopnic (photo: Miha Kopač)
  27.09.2023, 10:10

  Kvatrnica na Mirenskem Gradu - Bog na ruševinah gradi novo Cerkev

  Na Mirenskem Gradu so minuli konec tedna praznovali glavni praznik na jesenske kvatre - kvatrnico. Praznik sovpada z godom Žalostne Matere božje, ki je zavetnica romarskega svetišča. Tudi letos je bila v središču praznovanja prošnja za prenovo Cerkve na Slovenskem.

 • Mozaik v Lurdu (photo: pinterst)
  21.09.2023, 12:36

  Žrtve ogorčene nad poročilom kanonične vizitacije v Centru Aletti

  Potem ko je rimski vikariat objavil sklepno poročilo kanonične vizitacije v Centru Aletti, so se z odprtim pismom oglasile tudi žrtve zlorab in izrazile ogorčenje nad tem poročilom. Vizitator je v njem izrazil dvom o zakonitosti Rupnikove izključitve iz jezuitskega reda zaradi domnevnih zlorab odraslih žensk. Po besedah žrtev, ki jih povzema portal Družine, poročilo kaže, da Cerkve žrtve ne zanimajo: smernice o »ničelni strpnosti do spolnih zlorab v Cerkvi« so označile za oglaševalsko kampanjo.

 • Delo Centra Alleti (photo: Centro Alleti)
  19.09.2023, 09:51

  Center Aletti: Rimski vikariat je zaključil kanonično vizitacijo

  Rimski vikariat je včeraj objavil poročilo o zaključeni kanonični vizitaciji v Centru Aletti. Sredi januarja letos jo je odredil vikar rimske škofije, kardinal Angelo De Donatis, potem ko so se v javnosti razširile vesti o dogajanju v zvezi s slovenskim duhovnikom in umetnikom ter nekdanjim jezuitom Markom Ivanom Rupnikom.

 • Maša v Sodražici (photo: druzina.si)
  18.09.2023, 12:22

  Kdo od naših svetniških kandidatov bo prvi razglašen za blaženega?

  Osrednje praznovanje nedelje svetniških kandidatov ljubljanske metropolije je bilo včeraj v Sodražici. V ospredju je bil lik Magdalene Gornik, ki je dober mesec, v času cerkvene preiskave, preživela v tamkajšnjem župnišču. Kdaj bomo naših šest Božjih služabnikov lahko imenovali blažene?

 • Meditacija (photo: pixabay)
  13.09.2023, 08:50

  Kakšne so katoliške alternative vzhodnjaškim meditacijam?

  Kako Katoliška cerkev danes odgovarja na privlačnost praks drugih religij, na primer joge? To je bila ena od tem kongresa, ki ga je Evropsko združenje za katoliško teologijo letos pripravilo na Madžarskem. Na srečanju so govorili o identiteti katoličanov v Evropi.