Slavi Košir
Jakob Čuk
Helena Križnik

Marta Jerebič

Marta Jerebič je urednica informativnega programa Radia Ognjišče.

 • Shod za otroke in družine (photo: Marjana Debevec)
  30.09.2022, 06:00

  Kako hitro smo zagovorniki naravnih zakonov obtoženi homofobije

  Državni zbor bo o spremembah družinskega zakonika razpravljal danes, glasoval pa bo v torek. Na Radiu Ognjišče smo že večkrat opozorili na posledice teh sprememb. O njih smo govorili tudi v oddaji Pogovor o. Poslanka Nsi Iva Dimic je ob tem povedala, da je predsednik odbora za delo Miha Kordiš poskušal narediti vse, da katoličani v državnem zboru ne bi prišli do besede. Dogajanje je označila za kristjanofobijo. Predsednik Družinske pobude Tomaž Merše pa je spregovoril o tem, kako so mu zagovorniki sprememb v usta polagali besede, ki jih ni izrekel.

 • Tračnice (photo: Pixabay)
  27.09.2022, 14:35

  Vlak povozil otroke

  To je zgodba vsake vlade oziroma države, ki je uzakonila istospolne poroke in posvajanje otrok v take skupnosti. Še posebej pa naše, ki odločitev sprejema po hitrem postopku, brez širše javne razprave.

 • Škof Andrej Saje (photo: SŠK)
  27.09.2022, 12:50

  Škof Saje: Zakonske zveze med možem in ženo si ni izmislilo krščanstvo

  Kdo smo? Starš 1, starš 2 ali mama in oče? Je najbolj primerno okolje za otroka družina z mamo in očetom, ali nam je vseeno, če otroka vzgajata dve istospolni osebi ali celo osebi, ki se identificirata z neskončnim številom družbenih spolov oziroma kakor se v določenem trenutku počutijo. Na pomen zakonske zveze med možem in ženo, družine in pravic otrok bo civilna iniciativa Za otroke gre ob 17. uri opozorila na shodu pred državnim zborom. Ta bo o spremembah družinskega zakonika odločal v petek. Proti spremembam so tudi verske skupnosti.

 • Miha Kordiš (photo: STA)
  27.09.2022, 12:09

  Družinski zakonik: Kako je Kordiš prekinjal govornike na odboru ...

  Državni zbor bo spremembe družinskega zakonika obravnaval na petkovi seji. Že 14. septembra jo je obravnaval odbor za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Svoje stališče so predstavili tudi predstavniki civilne družbe. V zvočnem prispevku lahko prisluhnete predsedniku Družinske pobude Tomažu Meršetu in Metki Zevnik, ki je nastopila v imenu Združenja - Glas starih staršev, hkrati pa si ustvarite tudi svoje mnenje ob prekinitvah, ki sta jih bila deležna s strani predsednika odbora Miha Kordiša.

 • P. Branko Cestnik je reden gost oddaje Spoznanje več, predsodek manj (photo: Jože Bartolj)
  22.09.2022, 12:42

  P. Cestnik: Zdaj je treba tako kot rožico, ki jo neguješ pred trnjem, negovati kulturo življenja

  Začenjamo devetdnevnico pred Pohodom za življenje, ki bo 1. oktobra potekal na Prešernovem trgu. Koalicija Za otroke gre pa v torek, 27. septembra, pred državnim zborom pripravlja shod za zaščito otrok in družinskih vrednot. Državni zbor bo namreč prihodnji teden odločal o spremembah družinskega zakonika, s katerimi želi vlada uzakoniti zakonsko zvezo istospolnih in posvojitve otrok v take skupnosti. Zakaj je pomembno, da ob teh dogodkih ne ostanemo brezbrižni, smo vprašali p. Branka Cestnika.