Mateja Subotičanec
Andrej Jerman
Marjana Debevec

Marta Jerebič

Marta Jerebič je urednica informativnega programa Radia Ognjišče.

 • Zastava ZDA (photo: Pixabay)
  24.10.2020, 08:00

  V ZDA katoličani razdeljeni

  Volilna kampanja v ZDA je vse bolj razgreta. Kakšno vlogo imajo pri tem mediji? Kako bodo volili katoličani in kako pomemben je njihov glas? Škofje so povabili k posebni devetdnevnici, že lani pa so objavili posodobljen dokument, ki katoličanom daje usmeritve, kako naj ravnajo v javnem življenju. A stvar je precej zapletena.

 • Pri sveti maši (photo: Rok Mihevc)
  15.10.2020, 18:07

  Kdo bo imel prednost pri udeležbi maše v oranžnih regijah?

  Svete maše z ljudstvom so v rdečih regijah do nadaljnjega odpovedane. V oranžnih regijah vse svete maše potekajo z največ deset verniki. V to število so vključeni verniki in duhovnik. Prednost pri udeležbi imajo tisti, ki so darovali za mašni namen. Za 1. novembera so škofje bogoslužja na pokopališčihin v cerkvah prepovedali za celotno Slovenijo.

 • Bogoslužje, sveta maša (photo: Rok Mihevc)
  15.10.2020, 12:37

  Rdeče regije: Odpoved maš, individualna oskrba, verouk na daljavo

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je pojasnil, da bo v rdečih regijah od polnoči veljala splošna prepoved zbiranj. »Na žalost smo bili prisiljeni v rdečih regijah prepovedati vsa zbiranja. Torej, prepovedani so tudi verski obredi ...«

 • Slovesnost svete birme (photo: Maja Dodič)
  09.10.2020, 14:35

  Kako bo z birmami in obhajili ta konec tedna?

  Verske skupnosti morajo za zbiranje več kot 10 oseb pri bogoslužjih pridobiti pozitivno mnenje Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Slovenska škofovska konferenca je včeraj vlogo vložila v imenu vseh škofij in župnij. Odgovor še čaka. Pričakuje pa, da bo NIJZ pravočasno podelil pozitivno mnenje in bodo nedeljska bogoslužja potekala nemoteno.

 • Duhovnik Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)
  05.10.2020, 08:57

  "Kristjani moramo paziti, da nikoli ne škandaliziramo"

  Kongregacija za nauk vere je 22. septembra objavila pismo z naslovom Usmiljeni Samarijan, obravnava pa temo evtanazije, ki jo označuje za zločin proti življenju. Več o tem nam je v oddaji »Iz življenja vesoljne Cerkve« povedal moralni teolog Gabriel Kavčič.