Blaž LesnikBlaž Lesnik
Aleš KarbaAleš Karba
Alen SalihovićAlen Salihović

Marta Jerebič

Marta Jerebič je novinarka informativnega programa Radia Ognjišče.

 • Evharistija (photo: Pixabay)
  08.06.2023, 05:46

  Telovo: Bog, ki je želel ostati med nami

  »Skrivnost današnjega praznika je skrivnost Boga, ki je želel ostati med nami. Če bi kristjana ob polnoči zbudili in ga vprašali, kaj je evharistija, kaj je sveta maša – bi moral znati odgovoriti, da je to skrivnost tega, da je Bog želel ostati fizično, telesno med nami,« je pred leti v jutranji Svetovalnici povedal moralni teolog Gabriel Kavčič in pojasnil, da se je zavedanje te skrivnosti v zgodovini razvijalo počasi.

 • Konferenca na Teološki fakulteti v Ljubljani (photo: Gabriel Kavčič)
  07.06.2023, 13:09

  Kaj vse je v igri?

  Mednarodni in slovenski strokovnjaki z različnih področij danes na Teološki fakulteti v Ljubljani osvetljujejo vidike zdravniške pomoči pri samomoru in evtanazije ter družbene in etične dileme, ki se odpirajo ob tem. Podrobno so predstavili izkušnje iz sosednje Avstrije, ki je lansko leto uvedla zakon o zdravniški pomoči pri samomoru.

 • Posvetitev novomeškega škofa Andreja Sajeta (photo: Rok Mihevc)
  02.06.2023, 12:33

  Škof Saje o celibatu: Pošteno bi bilo, da to damo na izbiro.

  V Katoliški cerkvi je vprašanje celibata v zadnjih letih ves čas prisotno. Na to temo je bil v torek izzvan tudi gost goriških večerov, predsednik slovenske škofovske konference, škof Andrej Saje.

 • Zdravstvo (photo: NSi)
  31.05.2023, 11:36

  Svobodna iniciativa v s(S)vobodi

  Naj najprej povem, da ta komentar ni naročen, ne plačan ali karkoli drugega. V zadnjem času sem tudi sama izkusila, kaj pomenijo dolge čakalne vrste v zdravstvu. Za fizioterapijo, ki jo načeloma potrebuješ takoj, sem s stopnjo zelo hitro datum dobila čez tri mesece.

 • Novinarka Rosvita Pesek (photo: TVS)
  23.05.2023, 18:42

  Dr. Rosvita Pesek: Bumerang bo silovit

  Niti leta 1990, ko je šlo za prelom s sistemom, se nismo na taki ravni ukvarjali s stvarmi iz preteklosti, kot zdaj, meni dr. Rosvita Pesek. Z njo smo se pogovarjali o razgretem političnem ozračju in kulturnem boju, ki se je vrnil na sceno.