Slavi Košir
Matej Kržišnik
Rok Mihevc

Marta Jerebič

Marta Jerebič je urednica informativnega programa Radia Ognjišče.

 • Stična mladih 2020 (photo: Sticna.net)
  11.08.2020, 14:26

  Stična mladih letos na 34 krajih po Sloveniji

  Letošnja, že 39. Stična mladih, bo 19. septembra zaradi novega koronavirusa potekala v 34 krajih po Sloveniji, v vseh šestih škofijah. Organizatorji tako želijo zagotoviti največjo možno varnost udeležencev. Mlade vabijo, da se dogodka udeležijo v kraju, ki jim je najbližji, poleg tega se bodo morali na dogodek prej obvezno prijaviti prek spleta.

 • Sprejem nadškofa Mitja Leskovarja v domači župniji (photo: Mirjam Sitar)
  10.08.2020, 13:06

  Nadškof Leskovar v svoji domači župniji Kokrica pri Kranju

  Novi nuncij v Iraku, nadškof Mitja Leskovar, ki je v soboto prejel škofovsko posvečenje, se je včeraj mudil v svoji domači župniji Kokrica pri Kranju. Praznoval je srebrni duhovniški jubilej, na popoldanski slovesnosti pa blagoslovil kip sv. Roka v kapelici ob cesti Brdo-Kokrica. Župnija mu je podarila mašni plašč in mitro z motivom Marije.

 • Škof Mitja Leskovar (photo: TS/RM)
  08.08.2020, 14:58

  »Cerkvi je treba služiti tam, kjer te potrebuje«

  S temi besedami je imenovanje za nuncija v Iraku pospremil msgr. Mitja Leskovar, ki je danes prejel škofovsko posvečenje. V ljubljanski stolnici mu ga je podelil kardinal Franc Rode, ki je v nagovoru poudaril, naj mu Sveti Duh za opravljanje tega poslanstva podeli razumnost, da njegova vera ne bo temeljila na človeški modrosti, ampak na Božji moči.

 • Msgr. Mitja Leskovar (photo: Osebni arhiv msgr. Mitja Leskovarja)
  07.08.2020, 13:03

  Škofovsko posvečenje msgr. Leskovarja tudi v prenosu na Radiu Ognjišče

  Msgr. Mitja Leskovar, ki ga je papež maja imenoval za nadškofa in apostolskega nuncija v Iraku, bo jutri prejel škofovsko posvečenje. Podelil mu ga bo kardinal Franc Rode. Udeležba na slovesnosti v ljubljanski stolnici je omejena na osebno povabljene, dogodek, ki se bo začel ob 10. uri, pa bomo neposredno prenašali tudi na Radiu Ognjišče. 50-letni msgr. Leskovar prihaja iz Kokrice pri Kranju, v duhovnika je bil posvečen leta 1995, v vatikanski diplomatski službi je že skoraj 20 let.

 • Papež Benedikt XVI. (photo: Pixabay)
  04.08.2020, 14:42

  Vatikan: Zdravstveno stanje Benedikta ni posebej zaskrbljujoče

  Vatikan je potrdil, da papež Benedikt XVI. trpi za okužbo na obrazu, a dodal, da je njegovo stanje normalno za človeka njegove starosti.