Jože Bartolj
Miha Močnik
Alen Salihović

Marta Jerebič

Marta Jerebič je urednica informativnega programa Radia Ognjišče.

 • Cerkev, klop (photo: Unsplash)
  15.09.2021, 14:58

  Kdo v cerkvi plača kazen ob neizpolnjevanju pogoja PCT?

  Od danes morajo tudi za verske obrede vsi verniki starejši od 12 let izpolnjevati pogoj PCT. Za verouk zadošča samotestiranje. Za otroke nad 12 let velja samotestiranje (kakor za šolo) tudi za udeležbo pri bogoslužju, je pojasnil tiskovni predstavnik slovenske škofovske konference, dr. Tadej Jakopič.

 • Papež na Slovaškem - bizantinska liturgija (photo: Vatican Media)
  14.09.2021, 15:09

  Pričevalec, ki nosi križ v srcu in ne samo okrog vratu, nikogar ne vidi kot sovražnika

  Papež Frančišek se tretji dan obiska na Slovaškem mudi na vzhodu države. V Prešovu je dopoldne daroval mašo po bizantinskem obredu. V Košicah pa bo popoldne obiskal romsko naselje, ki velja za največje v Evropi. Sledilo bo še srečanje z mladimi.

 • Cerkev, križ, verniki (photo: Mateus Campos Felipe)
  14.09.2021, 14:49

  Kdo mora v cerkvah preverjati pogoj PCT?

  Od 15. septembra naprej morajo vsi verniki, ki bodo prišli k sveti maši, izpolnjevati PCT pogoj - to pomeni, da morajo imeti dokazilo o prebolelosti, cepljenju oz. testiranju. Prav tako iz vladnega odloka izhaja, da morajo duhovniki oz. od njih pooblaščene osebe ob vhodu v cerkev preverjati dokazila o upoštevanju PCT pogojev. Za izvajanje verouka oz. kateheze veljajo isti pogoji kot veljajo za izvajanje osnovne šole. To pomeni, da morajo imeti otroci starejši od 12. leta dokazilo o samotestiranju, nam je sporočil tiskovni predstavnik Slovenske škofovske konference, dr. Tadej Jakopič.

 • Cepljenje (photo: Katja Fuhlert / Pixabay)
  09.09.2021, 21:34

  Verouk in pogoj PCT

  Škofje na podlagi vladnega odloka v novih navodilih določajo, da je izvajanje verske oziroma duhovne vzgoje in izobraževanja dovoljeno pod pogojem, da osebe, ki izvajajo versko oziroma duhovno vzgojo in izobraževanje, izpolnjujejo pogoj PCT. Enako je pogoj PCT predpisan za vse veroučence in udeležence, razen za otroke do 12. leta starosti. Otroci in ostali udeleženci po 12. letu starosti morajo izpolnjevati pogoj PCT. »SŠK sledi državnim ukrepom v želji, da bi se epidemija čim prej končala in da se prepreči ponovno zapiranje Cerkva,« je v izjavi za Radio Ognjišče povedal tiskovni predstavnik Tadej Jakopič.

 • Izkušnja Kristusa je univerzalna. Četudi v tisočih odtenkih, vendar ena in ista. (photo: PixaBay)
  08.09.2021, 14:04

  "Nisem več potreben, naj me Bog pokliče k sebi." Kaj na to pravi škof Jamnik?

  »Bodimo hvaležni za dar življenja,« je ob današnjem prazniku Marijinega rojstva pri sveti maši na Brezjah spodbudil ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik. Poudaril je, da ima vsakdo v svojem življenju pomembno poslanstvo, kot ga je imela Marija v zgodovini odrešenja.