Blaž Lesnik
Marko Zupan
Marjana Debevec

Marta Jerebič

Marta Jerebič je urednica informativnega programa Radia Ognjišče.

 • Kočevski rog (photo: Jože Bartolj)
  05.06.2020, 12:35

  V Kočevskem Rogu nagovor predsednika republike in predsednika vlade

  V Kočevskem rogu bo jutri spravna sveta maša ob 75-letnici revolucije in množičnih pobojev. Daroval jo bo predsednik slovenske škofovske konference, ljubljanski nadškof Stanislav Zore. Zaradi sprejetih ukrepov ob epidemiji koronavirusa se bo slovesnosti udeležil le ožji krog povabljencev. Ostali si bomo posnetek lahko ogledali v nedeljo ob 10. uri na TV Slovenija 2.

 • Z masko v cerkev (photo: Don Bosco Rakovnik)
  02.06.2020, 13:04

  Kdaj je v cerkvi še vedno potrebna maska?

  Medtem ko se povsod v Sloveniji v javnem življenju sproščajo ukrepi, so tudi škofje izdali nova navodila za bogoslužja v cerkvah. Veljajo od danes. Na nekaj vprašanj nam je odgovoril tajnik SŠK, p. dr. Tadej Strehovec. Celotna navodila si lahko preberete v nadaljevanju.

 • Nace in Silva Volčič (photo: osebni arhiv )
  01.06.2020, 10:24

  »Takšen virus lahko hitro pomori celo vas«

  Papež Frančišek je včeraj opozoril na širjenje koronavirusa v Amazoniji. Poudaril je pomen življenja vsakega človeka, ki ga je treba zaščititi, kolikor je le mogoče. Cerkev je že večkrat opozorila na pomanjkanje zdravstvene oskrbe za staroselce. O tem sta za naš radio v oddaji "Iz vesoljne Cerkve" spregovorila Silva in Nace Volčič iz društva Operando, ki sta nekaj časa živela na misijonu na teh območjih.

 • Krizmena maša (photo: Škofija Koper)
  28.05.2020, 11:35

  V Kopru danes krizmena maša

  Zaradi epidemije koronavirusa krizmenih maš na veliki četrtek ni bilo. Škofje jih bodo darovali v teh dneh oziroma tednih. Blagoslovili bodo krstno in bolniško olje ter posvetili sv. krizmo, duhovniki pa bodo obnovili svoje duhovniške obljube. V soboto bo krizmena maša v mariborski stolnici za celotno mariborsko metropolijo, slovesnost bomo neposredno prenašali na Radiu Ognjišče. V novomeški stolnici bo 13. junija, v ljubljanski pa 17. junija. Že danes je krizmeno mašo daroval koprski škof Jurij Bizjak.

 • Papež Frančišek (photo: Vatican Media)
  24.05.2020, 14:15

  Papež kitajskim katoličanom: Bodite močni v veri, pričevalci upanja

  Papež je opoldne govoril o vnebohodu, ki smo ga v Sloveniji obhajali že v četrtek, marsikje po svetu, tudi v Italiji, pa ga danes. Po molitvi se je dotaknil tudi praznika Marije, Pomočnice kristjanov.