Slavi Košir
Jakob Čuk
Meta Potočnik

Marta Jerebič

Marta Jerebič je urednica informativnega programa Radia Ognjišče.

 • Veleposlanik Jakob Štunf pri papežu Frančišku (photo: Vatican media)
  13.01.2022, 09:24

  Odločitev Svetega sedeža je bila nekaj nepričakovanega

  Mineva 30 let od mednarodnega priznanja Slovenije. Sveti sedež je bil 13. januarja 1992 med prvimi, ki je priznal Slovenijo kot samostojno in neodvisno državo. Ko se danes oziramo nazaj na tisto obdobje, se nam ta odločitev morda zdi kar nekako logična in samoumevna. A je po besedah veleposlanika pri Svetem sedežu, Jakoba Štunfa, predstavljala odločitev, ki je bila za dotedanjo diplomatsko prakso Svetega sedeža nekaj povsem novega in tudi nepričakovanega. Veleposlanik je v pogovoru za Radio Ognjišče ob 30. obletnici vzpostavitve diplomatskih odnosov dejal, da je to tudi »priložnost za nadaljnjo krepitev odnosov oziroma za obisk na najvišji ravni«.

 • Nadškof Stanislav Zore (photo: Bor Slana / STA)
  03.01.2022, 14:11

  Nadškof Zore ob delitvah: začnimo moliti drug za drugega.

  Kaj bomo storili v letu, ki ga začenjamo? Bomo poglabljali jarke med nami, bomo dvigali nasipe, bomo večali razdalje? To se v pastirskem pismu za novo leto sprašuje ljubljanski nadškof Stanislav Zore. V odgovoru vabi, da začnemo moliti drug za drugega.

 • Papež Frančišek pri današnji opoldanski molitvi (photo: Divisione Produzione Fotografica)
  26.12.2021, 15:24

  Papež zakoncem: vsak od vaju potrebuje nasmeh drugega

  Opoldansko srečanje papeža Frančiška z romarji je bilo v celoti posvečeno misli na družino. Sveti oče je nanizal celo vrsto praktičnih nasvetov, ki veljajo za življenje tudi v sodobni družini. Po molitvi angelovega čaščenja in blagoslovu pa je naznanil izid nove spodbude, ki jo želi podariti zakoncem prav na današnjo nedeljo Svete Družine.

 • Slovenski škofje (photo: SŠK)
  24.12.2021, 15:05

  Kaj vam za božič želijo slovenski škofje?

  Skupno voščilo je letos pripravil murskosoboški škof Peter Štumpf, ki že v naslovu poudarja, da je Dete v jaslicah naš Rešitelj.

 • Predsednik države Borut Pahor (photo: Kabinet predsednika države)
  22.12.2021, 17:55

  Pahor za Radio Ognjišče: Politika razkolov je nevzdržna

  Predsedniku republike Borutu Pahorju se prihodnje leto izteka drugi mandat na tem položaju. V pogovoru za Radio Ognjišče je dejal, da smo v tem času v tujini pridobili številne nove prijatelje in nobenega sovražnika. Slovensko predsedovanje Svetu Evropske unije ocenjuje kot »zelo zelo uspešno, nad pričakovanji«.