Matjaž Merljak
Boštjan Smole
Andrej Šinko

Marta Jerebič

Marta Jerebič je urednica informativnega programa Radia Ognjišče.

 • Ljubljanski nadškof Stanislav Zore moli v kapeli na nadškofiji (photo: )
  31.03.2020, 09:06

  Nadškof Zore je Slovenijo posvetil Jezusovemu in Marijinemu Srcu

  Odbor Združenja posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu vabi k posvetitvi Jezusovemu in Marijinemu Srcu vse verne Slovence, posebej še bolne z virusom COVID-19, zdravstveno osebje, državne voditelje in druge, ki pomagajo reševati to težko situacijo.

 • Papež Frančišek (photo: Vatican media)
  27.03.2020, 21:02

  »Gospod, ne pusti nas na milost in nemilost viharju.«

  S to prošnjo se je papež Frančišek nocoj obrnil k Bogu. Pred praznim trgom sv. Petra, ki je odražal stanje po svetu, je vodil molitev za konec pandemije in podelil blagoslov Urbi et Orbi, mestu in svetu, kar običajno stori le za božič in veliko noč.

 • Prazen trg sv. Petra v Vatikanu (photo: Printscreen)
  26.03.2020, 09:38

  Koronavirus v Domu sv. Marte v Vatikanu: Testirali tudi papeža

  Za covidom-19 je zbolel italijanski prelat, ki dela v vatikanskem državnem tajništvu in biva v Domu sv. Marte, kjer živi tudi papež Frančišek. Mediji poročajo, da naj bi, kot je seveda praksa v podobnih okoliščinah, testirali tudi svetega očeta, ki naj bi bil negativen na koronavirus. Sveti sedež novice še ni komentiral.

 • Veliki teden, križ (photo: Pexels)
  25.03.2020, 14:27

  Take velike noči še nismo imeli. Škofje izdali navodila za praznovanje.

  Slovenski škofje so objavili navodila za obhajanje letošnjih velikonočnih praznikov. Zaradi epidemije koronavirusa bodo vsi obredi potekali brez navzočnosti ljudstva. Na cvetno nedeljo lahko sami blagoslovimo zelenje, na veliko soboto bo veljaven blagoslov jedil po televiziji oz. radiu, lahko bomo po obrazcu tudi sami blagoslovili jedila. Kar zadeva spoved, pa še ne veljajo pogoji za skupno odvezo. Navodila je na kratko za Radio Ognjišče predstavil generalni tajnik Slovenske škofovske konference, p. dr. Tadej Strehovec.

 • Sveti Duh, birma (photo: Pixabay)
  24.03.2020, 14:58

  Kdaj bodo letos svete birme?

  Slovenski škofje so imeli danes videokonferenco, na kateri so odločili, da bodo z namenom zagotavljanja zdravja in preprečevanja širjenja epidemije še naprej odpovedane vse sv. maše z udeležbo ljudstva in župnijski verouk. Zato so potrdili posebna navodila glede obredov in spovedovanja v velikem tednu. Javno bodo objavljena predvidoma jutri. Kako pa bo z birmami?