Jure Sešek
Miha Močnik
Tanja Dominko

Marta Jerebič

Marta Jerebič je urednica informativnega programa Radia Ognjišče.

 • Franc Bole (photo: Rok Mihevc)
  21.02.2020, 11:11

  Škofje: Bil je vizionar, optimist, apostol Slovenije

  Kako se je msgr. Franc Bole dotaknil slovenskih škofov?

 • Sredozemsko morje (photo: Pixabay)
  20.02.2020, 15:26

  Sredozemski škofje v Bariju tudi o migracijah

  V Bariju se nadaljuje srečanje sredozemskih škofov, ki iščejo rešitve za izzive tega območja. To se sooča z nasiljem, revščino, migracijami, sekularizacijo, radikalizmom in političnimi krizami. Dogodka se udeležuje skoraj 60 škofov iz 20-ih držav, med njimi sta tudi mariborski nadškof Alojzij Cvikl in upokojeni celjski škof Stanislav Lipovšek.

 • Silva in Nace Volčič z darilno knjigo za papeža (photo: Operando.org)
  20.02.2020, 15:18

  Podpisi podpore že pri papežu

  Društvo Operando, ki je v Sloveniji zbiralo podpise podpore papežu Frančišku, je prejšnji teden svetemu očetu izročilo knjigo z več kot 2200 podpisov podpore. V njej je zbranih tudi skoraj 180 izjav ljudi o tem, kaj si mislijo o njegovem delu in kako jih nagovarja. Delo društva in akcijo sta papežu ob robu splošne avdience predstavila Silva in Nace Volčič.

 • Papež Frančišek (photo: Günther Simmermacher / Pixabay)
  19.02.2020, 14:45

  Jeza ali krotkost?

  Papež je pri današnji splošni avdienci razlagal tretjega od osmih blagrov - Blagor krotkim, kajti deželo bodo podedovali.

 • Amazonija (photo: Pixabay)
  12.02.2020, 14:41

  Papež v dokumentu ne omenja posvečenja poročenih mož

  Papež Frančišek v danes objavljeni posinodalni apostolski spodbudi za Amazonijo ne uvaja sprememb na področju duhovniškega celibata in vloge žensk v Cerkvi. Dokument z naslovom Ljubljena Amazonija nakazuje nove poti oznanjevanja evangelija, spodbuja vlogo laikov, opozarja na skrb za okolje in uboge.