Slavi Košir
Miha Močnik
Petra Stopar

Marta Jerebič

Marta Jerebič je urednica informativnega programa Radia Ognjišče.

 • Papež Frančišek (photo: Divisione Produzione Fotografica)
  19.06.2022, 14:04

  Kaj naredim za ukrajinski narod?

  Papež nenehno misli na Ukrajino. V opoldanskem nagovoru je povabil, naj se vprašamo: Kaj jaz naredim za ukrajinski narod? Molim? Se zanimam, kaj se dogaja, poskušam razumeti? Nanizal je še druge dežele, kjer ljudje doživljajo raznovrstne stiske, predvsem je pozval, naj ne pozabimo na konflikt v Mjanmaru. Glavni del svojega nagovora pa je namenil evharistiji in njenemu pomenu za naše življenje, saj v mnogih deželah praznik svetega Rešnjega Telesa in Krvi obhajajo danes.

 • p. Miha Drevenšek (photo: ARO)
  19.06.2022, 11:49

  Srečanje misijonarjev v Vidmu pri Ptuju v znamenju spomina na p. Drevenška

  V Vidmu pri Ptuju ta konec tedna poteka osrednji dogodek ob letošnjem že 34. srečanju misijonarjev v domovini. Dogodka se udeležujejo misijonarji, ki so na oddihu v domovini, nekdanji in tudi laiški misijonarji, ki so del življenja posvetili pomoči ubogim v misijonskih deželah, ter mladi, ki se pripravljajo na prihodnje delo v misijonih.

 • Romanje bolnikov na Brezje 2022 (photo: Matjaž Merljak)
  18.06.2022, 11:47

  Celjski škof bolnikom o potrpežljivosti, dragocenosti življenja in mehkobi srca

  Po dveh letih različnih epidemičnih ukrepov današnje že 54. narodno romanje bolnikov, invalidov in ostarelih k Mariji Pomagaj na Brezje poteka v polnem obsegu.

 • Aleš Primc, Gibanje za otroke in družine (photo: Facebook stran Gibanja za otroke in družine)
  15.06.2022, 12:17

  Gibanje za otroke in družine jutri pripravlja shod pred ustavnim sodiščem

  Ustavno sodišče se bo jutri opredeljevalo do vprašanja, ali so istospolni pari, ki ne morejo kandidirati za posvojitev otrok ali skleniti zakonske zveze, pri tem diskriminirani. Gibanje za otroke in družine je že pred časom ustavnemu sodišču predložilo argumente, iz katerih izhaja, da za ukinitev zakonske zveze žene in moža ter uvedbo LGBT posvojitev otrok ni pravne podlage ne v Ustavi Republike Slovenije ne v mednarodnih dokumentih o človekovih pravicah. Poudarja tudi, da so državljani že na treh družinskih referendumih odločili, da otrok potrebuje ljubeča mamo in očeta. Zato jutri ob 9. uri pred ustavnim sodiščem pripravlja shod pod naslovom: Otrok in vnukov ne damo, oni so največ, kar imamo!

 • Jordan Peterson na šuštarskem mostu v Ljubljani. (photo: Tatjana Splichal / Družina)
  14.06.2022, 13:54

  Katera pravila za življenje je Peterson tokrat izpostavil v Ljubljani?

  Znani kanadski pisec, profesor in klinični psiholog Jordan Peterson je v sklopu svoje letošnje turneje v nedeljo znova obiskal Ljubljano. V Hali Tivoli je pred približno 3 tisoč udeleženci odgovarjal na vprašanja iz občinstva, ki so večinoma sestavljali mlajši moški. Mnogi med njimi so prav v Petersonovih govorih in knjigah, v katerih niza pravila za življenje, našli nov smisel svojega življenja.