Matjaž Merljak
Miha Močnik
Marta Jerebič

Nataša Ličen

Nataša Ličen je voditeljica na Radiu Ognjišče.

 • Akademik, dr. Kajetan Gantar (photo: Nataša Ličen )
  26.09.2020, 18:10

  Akademik dr. Kajetan Gantar: »Mi moramo graditi na slovenstvu.«

  Ob Slomškovem dnevu, prazniku članov Društva katoliških pedagogov, ki se tradicionalno odvija na Slomu, na Ponikvi, je imel letos osrednjo vlogo akademik dr. Kajetan Gantar. Ob tej priložnosti smo ga znova povabili k pogovoru za oddajo Naš gost.

 • Zakaj smo odrasli včasih, kot nekaj let stari otroci, otročji? (photo: Pixabay)
  24.09.2020, 18:00

  Otroškost je prednost, otročjost med odraslimi pa velik problem

  Odrasli smo, ko zmoremo, odgovorno in sočutno, vstopati v odnose. Izkušnje, ki jih imamo, so zelo različne. Mnogo ljudi je žal ujetih v bolečih travmah. Prenašamo jih vse življenje nevede in nehote s seboj, ne zmoremo jih prepoznati in premostiti, in tako žal tudi ne zmoremo uresničiti v polnosti svojih potencialov in se razviti v zrelo in zdravo osebnost.

 • Dr. Jože Ramovš (photo: Rok Mihevc)
  22.09.2020, 21:00

  Sožitje ni v knjigah ali v željah, je le v življenju.

  Solidarnost ne živi na načelni ravni, živeti jo je treba. Ne glede na ideologijo ali starost. Lepo sožitje je le v praksi, tam, kjer živimo. Sožitja ne najdemo v knjigah, med zapisanimi besedami ali v govorjenju. Lepo sožitje je, ali pa ga ni, v družini, družbi, med sodelavci, v sorodstvu in tako naprej.

 • Drugačna, a v Duhu povezana po več lokacijah in v manjšem vsebinskem obsegu, Stična mladih 2020 (photo: Matic Dolenc)
  21.09.2020, 12:18

  1600 mladih katoličanov na Stični mladih 2020

  39. Stična je uspela, prilagojena, a z močnim nabojem upanja in povezanosti. Kljub zahtevnim zdravstvenim razmeram se je na sedemindvajsetih lokacijah po Sloveniji zbralo razmeroma veliko mladih.

 • Stična mladih v negotovih razmerah prinaša upanje (photo: PixaBay)
  19.09.2020, 06:00

  Vstani! Stična 2020

  Kako bi se vi lotili organizacije dogodka z več kot pet, šest tisoč udeleženci, a brez zagotovila, če se bo sploh lahko zgodilo in ob varnostnih priporočilih ter določilih, ki se spreminjajo tedensko, lahko tudi čez noč? Mladi so se znašli in Stična 2020, prilagojena, je tu.