Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Rok MihevcRok Mihevc

Nataša Ličen

Nataša Ličen je voditeljica na Radiu Ognjišče.

 • Delo jamskih vodnikov je zahtevno (photo: postojnska-jama)
  24.04.2024, 17:51

  Na svetu jih je le nekaj sto, od teh kar petdeset v Postojnski jami

  Lepote Postojnske jame že več kot dvesto let občudujejo obiskovalci z vsega sveta. Mogočen podzemni raj od leta 1824 gostom razkrivajo jamski vodniki, ki vsak na svoj edinstveni način predstavljajo ta neverjetni čudež narave. Omenjene junake in njihove zgodbe smo spoznali na dan obeležitve visokega jubileja prve organizirane jamske vodniške službe na svetu, ki se je zgodila prav v Postojnski jami.

 • Skrbno izbirajmo obutev. (photo: PixaBay)
  19.04.2024, 14:54

  Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

  Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si za nego nohtov na nogah in stopal ne vzame dovolj časa, težav na tem področju pa je veliko.

 • Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov. (photo: lj_nadskofija)
  18.04.2024, 18:00

  Vzemimo Boga zares

  Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo spola, ki ga po potrebi lahko tudi spreminjamo in podobno. Po drugi strani pa, če ne vemo, kdo v resnici smo, če ne vemo, kaj smo v Božjih očeh, nam preostane le predstava, ki jo imajo o nas drugi. Smo res (samo)to, kar o nas mislijo drugi?

 • Kakšen pa je vaš pogled na življenje, ta svet in ljudi? (photo: PixaBay)
  13.04.2024, 12:00

  Dokler svojih ne pozdravimo, bomo težko pozdravili rane svojih otrok.

  Z Alenko Rebula, psihologinjo, pesnico, pisateljico, prepoznavno predavateljico o iskanju notranjega miru, smo ob izidu knjige o negi družinske ljubezni, ki jo je zasnovala Josipa Prebeg, z naslovom »Otroci ljubezni«, razmišljali o vlogi družinske skupnosti, o dinamiki odnosov, spodbujali k odzivom, ki odpirajo poti do boljšega razumevanja tako lastnih potreb kot potreb drugih znotraj družine.

 • Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)
  12.04.2024, 09:33

  Dobra arhitektura ni modna muha.

  Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ter pomembne stavbe kulturne dediščine. Brezplačno si lahko ogledamo enodružinske hiše, stanovanja, izobraževalne, kulturne, turistične in poslovne stavbe, torej vse arhitekturne tipologije.