Blaž Lesnik
Boštjan Smole
Alen Salihović

Nataša Ličen

Nataša Ličen je voditeljica na Radiu Ognjišče.

 • Toni Mrvič, odličen terapevt družinskih in partnerskih odnosov (photo: Rok Mihevc)
  31.07.2021, 12:00

  Toni Mrvič: Pohvale, pohvale in še enkrat pohvale.

  Kot je treba poskrbeti za svoje telo, tako je treba negovati tudi partnerske odnose in poskrbeti za svoja čustva. Zgodovina je naredila svoje, je v osrednjem sobotnem dopoldanskem pogovoru razložil Toni Mrvič, priznani terapevt in soavtor odmevnih knjig o moških in ženskah, in dodal, če pogledamo samo svoje stare starše, ki so bili del vojne in vojna je travma za vsakogar, se njihove izkušnje prenašajo tudi na nas, na potomce.

 • Mag. Pia Valenzuela (photo: katoliski-institut.si)
  29.07.2021, 17:45

  Pia Valenzuela: Treba je iskati enotnost. Veliko se naučimo o sebi prav preko odnosov z drugimi.

  Rojena v Čilu, kjer je diplomirala iz filozofije, pozneje je v Rimu študirala teološke predmete, nato na ljubljanski Filozofski fakulteti pridobila naziv magistrica znanosti iz filozofije-etike. Želja po znanju jo je pozneje znova vodila v Rim, kjer se je specializirala na področju etike in antropologije ter s tem začela doktorski študij. Poliglotka, ki predava na več mednarodnih izobraževalnih ustanovah, pri nas na Katoliškem inštitutu.

 • Voditeljica Nataša Ličen in gost Jože Ramovš v nočnem programu (photo: Marko Zupan)
  27.07.2021, 21:00

  Dr. Jože Ramovš: Telefone redno posodabljamo, kako izboljšati vzdušje med nami, pa ne.

  Novih spoznanj in raziskovanj o medsebojnih odnosih in kako jih popravljati, je v zadnjem obdobju več kot na področju informacijske tehnologije. Pri slednji gremo naprej, pri znanju in spoznanju o komuniciranju, sprejemanju in izvajanju svojih vlog v družini, službi, družbi, o oblikovanju vzdušja, pa smo še vedno navezani na pred telefonski čas, ko se je iz hriba na hrib vpilo, ali pa čez ulico iz enega okna proti drugemu.

 • Zakonca Rigler (photo: P. Ivan Rampre)
  27.07.2021, 09:43

  Marjeta Rigler: Začeli smo raziskovati stezice in rodile so se veje, ki zajemajo vse naše pokrajine.

  Na predvečer praznika svetega Jakoba smo v osrednjo sobotno popoldansko oddajo na pogovor povabili gospo, ki je z omenjenim svetnikom usodno povezana, ne samo, da je njen zavetnik in zavetnik njenega pokojnega moža, ampak sta oba za svoje poslanstvo vzela oživljanje slovenske Jakobove poti.

 • Marjeta Krejči Hrastar (photo: NL)
  22.07.2021, 17:45

  Marjeta Krejči Hrastar: Preko kože lahko pomirimo nižje strukture možganov.

  Zadnjih deset let je specializacija možganske telovadbe in taktilne integracije njeno veselje in žar. Fizioterapevtka je že osemintrideset let, svoje delo je začela v Kliničnem centru, tudi na intenzivnih oddelkih. Je začetnica pri vpeljevanju laserja v fizioterapijo. Ključna doba je od nič do tri, pravi, ko mora imeti otrok dovolj dotikov, čutiti mora težo svojega telesa in trenirati svoje ravnotežje.