Jure Sešek
Boštjan Smole
Andrej Šinko

Nataša Ličen

Nataša Ličen je voditeljica na Radiu Ognjišče.

 • Klemen Selakovič (photo: Rok Mihevc)
  20.05.2022, 12:44

  Klemen Selakovič: Iščem zimzelene modrosti

  Srečala sva se dva spraševalca, z dveh različnih medijev, skupaj pred mikrofonom. Podcasti, oziroma pododdaje, so trenutno ena bolj priljubljenih oblik, v bistvu so kot pogovorne radijske oddaje, a na voljo kadarkoli. Vse več je uporabnikov podcastov. Med podcasti so tudi vsebine našega radia, ob klasičnem radijskem delu ustvarjeno ponudimo še v drugačni različici.

 • Dr. Katarina Habe (photo: Šimen Zupančič)
  13.05.2022, 11:13

  Dr. Katarina Habe: Pozitivna čustva ustvarjajo boljšo zapomnitev.

  Družina je temelj vsega, je v pogovoru dejala Katarina, in s tem odgovorila na vprašanje o pomenu družine, ki smo ji ga zastavili pred Svetovnim dnevom družine, petnajstega maja. Psihologija, odnosi, pedagoško delo, raziskovanje mejnega, glasba, toliko je vsebin, o katerih se lahko pogovarjamo z žensko radovednega duha, iskreno, igrivo in znanstveno obenem, čeprav se v slednjem ne prepozna, pravi, in v nasmehu hudomušno doda, njeni svetovi navdiha in ustvarjalnosti so bolj nedoločni.

 • Aleš Šteger (photo: Manjkica Kranjec )
  05.05.2022, 18:00

  Aleš Šteger: Branje odpira prostor vmesnosti, kjer ne knjiga ne bralec nista strogo določujoča.

  Umetnost gradi na mnogoterosti. Odpira. S tem nudi ogledalo, v katerem se skozi tekste, če govorimo o umetnosti v literaturi, v spremenjenih časovnih obdobjih, zagledamo v neki novi luči. To, kar ob branju vidimo, je lahko šokantno in na nek način lahko tudi boli.

 • Mag. Barbara Hanuš (photo: Rok Mihevc)
  03.05.2022, 13:13

  Kavni krog

  Koliko krogov imate? Družinskega, sorodstvenega, sosedskega, več prijateljskih, takšnih, ki so povezani z vašimi zanimanji v prostem času, imate tudi krog sodelavcev, v katerih vam je dobro in imate v njih svoje mesto? Če prikimavate in je vsaj kakšen od teh krogov takšnen, da vas napolnjuje in radosti, ste srečen človek.

 • Dobro ima vedno večji odmev, čeprav se morda kdaj na prvi pogled ne zdi tako. (photo: PixaBay)
  30.04.2022, 12:00

  Dr. Aleksander Zadel: Ljudje, ki delajo narobe, so veliko bolj glasni od tistih, ki delajo prav.

  S tem, ko premikamo drobce pri sebi, pri svojih odločitvah in svojem vedenju, dejansko delamo ta svet boljši in ga spreminjamo na bolje, je v pogovoru dejal dr. Aleksander Zadel, specialist klinične psihologije. Velikokrat smo, bolj kot kaj ima povedati sogovornik, zaposleni s tem, kaj želimo povedati sami. Pogosto se zato pogovarjamo drug mimo drugega.