Matjaž Merljak
Jakob Čuk
Andrej Šinko

Nataša Ličen

Nataša Ličen je voditeljica na Radiu Ognjišče.

 • Simon Purger, ujet v grafiko stripa (photo: osebni arhiv)
  19.09.2022, 12:58

  Simon Purger: Mar mi je za vsakega učenca posebej, želim jim biti blizu.

  Nisem si predstavljal tolikšne odmevnosti filmov, ki jih objavljam. V času epidemije se je svet spremenil in treba se je bilo hitro odzvati. V tednu, ko sem bil prost, sem premislil, zajel sapo in se odločil, da bo moj pouk deloval tudi ob pomoči kratkih filmčkov, ki zaobjamejo snov. Preko učiteljev zgodovine in Zavoda za šolstvo smo glas razširili in mnogi so si z njimi pomagali, ter si še, pri spoznavanju določenih osnov zgodovine.

 • Tony Margeta (photo: osebni arhiv)
  01.09.2022, 18:00

  Tony Margeta, dirigent in glasbeni pedagog s Švedske, slovenskega rodu: Kot otrok sem zelo rad pel

  Toni je svojo glasbeno kariero začel kot sedemletnik v göteborški katedrali, kjer je pel štirinajst let. Po sodelovanju v deškem zboru se je odločil za študij glasbenega pedagoga na Univerzi za glasbo v Göteborgu. Je sin slovenskih staršev, rojen na Švedskem, kamor sta se starša preselila še pred njegovim rojstvom. Vsako leto so se za nekaj tedno vračali na počitnice v Slovenijo. To poletje je v tedenskem usposabljanju na povabilo Damijana Močnika svoje znanje predajal Slovenskemu otroškemu zboru, ki je po tem nastopil na več odrih v Sloveniji in navdušil.

 • Objave na internetu močno vplivajo na samopodobo mladostnikov (photo: PixaBay)
  29.08.2022, 10:24

  Zakaj je toliko mladostnikov nezadovoljnih s seboj?

  Zaradi objav na internetu tretjina slovenskih dijakinj razmišlja o plastični operaciji. Objave na internetu močno vplivajo na počutje mladostnikov.

 • Stanovanje (photo: pexels)
  26.08.2022, 14:48

  Mojca Perše: Red je v manjših stanovanjih še posebej pomemben

  Če prostor ni urejen in pospravljen, je lahko še tako dobro zastavljen, pa ob preveč nastlanih prostorih to ne pride do izraza. Majhno stanovanje je garsonjera, bivanjska enota v velikosti dvajsetih ali tridesetih kvadratov, enosobno stanovanje, primerno za enega ali dva člana. Kako v njem lahko prilagodimo opremo, kakšna so osnovna pravila urejanja, da je kakovost življenja v manjših stanovanjih čim boljša, smo se pogovarjali z oblikovalko prostorov.

 • Gregor in Sašo Avsenik. (photo: STA)
  25.08.2022, 18:00

  Gregor Avsenik: Zame je ustvarjalni del življenja nekaj najlepšega in zato živim.

  Dan pred začetkom šestega Festivala Avsenik smo na pogovor povabili Gregorja Avsenika. Njegova zadolžitev za dogodek je glasbeni repertoar. Festival je zahteven, ker traja tri dni in vsak dan ima svoj poudarek, svojo tematiko in nosi svoj naslov.