Mateja Subotičanec
Marko Zupan
Petra Stopar

Nataša Ličen

Nataša Ličen je voditeljica na Radiu Ognjišče.

 • Aljoša s svojo knjigo, ki zelo odmeva. (photo: Mladinska knjiga)
  15.04.2021, 17:55

  Aljoša Bagola: Tišina zagotovi pogled v širše polje bivanja

  Sreča je posledica predanosti. Pride s požrtvovalnostjo. Korak po koraku prilezemo do spoznanja, kaj sreča je. Sodobni pritisk, da je sreča cilj, je umetno sprožen. O sreči v svoji drugi knjigi, ki bo izšla na jesenskem knjižnem sejmu, piše Aljoša Bagola. O sreči intenzivno razmišljamo šele v zadnjem stoletju, "smejkota" so narisali v oglaševalski agenciji (šele)pred petdesetimi leti. S srečo se ni treba tako obremenjevati, kot se.

 • Dijakinje z videom sporočajo, da zmoremo. (photo: Osebni arhiv)
  12.04.2021, 13:27

  Dijaki sporočajo: Zmoremo!

  Na Radio Ognjišče je pisala dijakinja Gaja Viler, ki obiskuje program predšolske vzgoje na Srednji šoli v Izoli. Pred tretjo ustavitvijo javnega življenja, zaradi upočasnitve širjenja virusa, so s sošolkami in pod vodstvom profesorice Gabrijele Kukovec Pribac, staknile glave in se podpisale pod projekt, ki v družbo prinaša luč upanja.

 • Veselje je otipljivo, če ga ne hranimo, pa se lahko hitro razpoči, kot milni mehurčki. (photo: Pixabay)
  10.04.2021, 11:56

  Alenka Rebula: Iščimo mala veselja v izogib zagrenjenosti

  Ljudem počasi upada potrpežljivost, a na srečo iščejo veselje v malih stvareh in lovijo kar se da. To vsak dan opaža naša redna sogovornica v oddajah ob sobotnih dopoldnevih, ki vedno znova močno odmevajo. Vsak od nas je tudi član skupnosti, naroda. Nujnost preživetja je rodovitnost, ki se v narodu hrani s kulturo, izročilom, to je pravo bogastvo.

 • Dovolj je za vse! (photo: PixaBay)
  10.04.2021, 11:50

  Aprila več priložnosti za počastitev prostovoljstva

  Skozi življenje mnogi lažje plujejo zaradi številnih dobrih, empatičnih in srčnih ljudi. Druga sobota v aprilu je letos Dan za spremembe, vseslovenska prostovoljska pobuda, zaradi razmer razpeta vse do konec aprila. Vključeni v celjsko organizacijo so lani na ta dan prebarvali vse klopce v parku. Aktivnosti je veliko. Vsak lahko najde kaj, kjer bi lahko tudi sam kaj prispeval k izboljšanju družbe, odnosov in okolja.

 • Utrinek iz tekmovanja v paraplesu. Nepozabno in radostno tudi zaradi doseženega uspeha. (photo: Osebni arhiv)
  08.04.2021, 18:00

  Breda Košir: Življenje je, kakršnega si naredimo.

  Breda Košir je med najuspešnejšimi zaključila izobraževanje na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani in s strani Senata fakultete kar dvakrat prejela tudi priznanje za uspešen študij. Ob tem je bila dejavna še na številnih drugih področjih in povsod pustila dobro sled. Kot prostovoljka je sodelovala na različnih taborih in projektih za vse starostne skupine ter v pomoč ljudem z različnimi potrebami ter ovirami. V prostem času se tekmovalno ukvarja s paraplesom, kjer prav tako dosega odlične rezultate ter odličja.