Hojs: Srbska ovadba zoper Kučana absurdna
V Srbiji je bila podana kazenska ovadba zoper nekdanjega slovenskega predsednika Milana Kučana in še pet oseb, ki jim očita domnevne vojne zločine nad pripadniki takratne Jugoslovanske ...
V Srbiji je bila podana kazenska ovadba zoper nekdanjega slovenskega predsednika Milana Kučana in še pet oseb, ki jim očita domnevne vojne zločine nad pripadniki takratne Jugoslovanske ...
Premier Marjan Šarec se je včeraj v Vatikanu srečal s papežem Frančiškom. V izjavi za medije je Šarec posebej naglasil ločenost Cerkve in države ter, da je poslanstvo Cerkve v ...
Problematika zasebnega šolstva je dodobra ogrela slovensko javnost. V prostorih Državnega sveta bo danes posvet z naslovom Javno in zasebno šolstvo, Državni zbor pa naj bi ključno ...
Letošnje leto je za Radio Ognjišče posebno. Četrt stoletja radijskega oddajanja je pomemben mejnik. Mi, ki ustvarjamo njegov glas, smo se od začetkov do danes veliko naučili, od ...
Danes dopoldne sem poklical duhovnika, ki praznuje stoti rojstni dan in ga ob voščilu vprašal, kakšen je recept za tako dolgo življenje. Odgovoril je, da je vse božja milost.
Prijazno pozdravljeni, tokrat ker smo v Tednu Evrope, spoštovane Evropejke in Evropejci! Evropa, moja si in jaz del nje. Ponosna sem, da se lahko predstavim kot Evropejka. Evropa. Dobro ...
Kresovi ob prvem maju so pogoreli, budnice po slovenskih krajih in vaseh so odzvenele, mediji so se razpisali, politiki in sindikalisti pa svoje povedali. A stiska sodobnega delavca ostaja enaka ...
Tik pred podaljšanimi prvomajskimi prazniki je kmetom prekipelo. V organizaciji Sindikata kmetov Slovenije so pred Ministrstvo za okolje pripeljali ostanke domačih živali, ki so jih na ...
Si predstavljate, kako bi praznovali cvetno nedeljo, sveto tridnevje in veliko noč v Turčiji? Domovina apostola Pavla, mladih krščanskih skupnosti, nekdanjega drugega Rima. Kaj pa danes? ...
Preiskovalci si ogledujejo pogorišče notredamske katedrale v Parizu, ki jo je v ponedeljek zvečer zajel ogenj. Ocenjujejo, da se splošna konstrukcija dobro drži. O tem, kako je požar ...
V pravem pomenu besede me je napadel danes. Glavobol. Še dobro, da obstajajo čarobne pilule, ki kljub tovrstnim težavam omogočijo, da glava vendarle opravi svoje delo. Ko se počasi ...
Po več urah boja z ognjem v pariški katedrali Notre Dame so gasilci zgodaj zjutraj sporočili, da je požar pod nadzorom, vprašanje pa je, kako je požar prestala konstrukcija približno ...
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ocenjuje, da predlagane spremembe v zvezi s financiranjem zasebnega šolstva uresničujejo odločbo Ustavnega sodišča iz leta 2014. ...
Bi naredili skoraj 800 kilometrov za intervju, za katerega nimate vnaprej določenega točnega datuma, kaj šele ure? No, mi smo jih. Naj vam povem zgodbo od začetka.
Včeraj smo praznovali materinski dan. Koliko žensk pa je danes sploh še obdarjenih s tem izjemnim darom materinstva? Poglejmo nekaj statistike. Povprečna starost mater v Sloveniji ...
Eden od pomembnih očetov sodobne Evrope Robert Schuman, v svoji knjigo Za Evropo, v poglavju, ki ima pomemben naslov: »Prej kot vojaško zavezništvo ali gospodarska entiteta ...
Ministrica za delo Ksenija Klampfer je predstavila predloge sprememb na področjih pokojninske zakonodaje. Za zavarovance brez 40 let pokojninske dobe naj bi se upokojitvena starost postopoma ...
»Marjan Šarec po eni strani skuša dajati vtis učinkovitega in operativnega voditelja, po drugi strani pa doživlja nekakšno erozijo vlade, kot je ni še nobena ...
V januarju je ne le ZDA ampak tudi ves svet pretresla novica, da je zvezna država New York sprejela nov zakon o umetnem splavu. Splav, ki je bil do zdaj dovoljen do 24. tedna nosečnosti, so sedaj ...
Predsednik ZDA Donald Trump je minuli teden zatrdil, da je Islamska država v Siriji poražena. V Pentagonu tega niso želeli komentirati, verjamejo pa, da je omenjena skupina na robu poraza. A v ...
Ko je bila potrjena nova vlada, so sklepali stave, kdaj bo razpadla. Podobno je bilo tudi ob nastopu prejšnje, pa je vzdržala, dokler je hotela. Protijanšizem, ki je v Sloveniji ...