Robert BožičRobert Božič
Mark GazvodaMark Gazvoda
Marjana DebevecMarjana Debevec

Komentarji

Srebrni trije za četrt stoletja

Letošnje leto je za Radio Ognjišče posebno. Četrt stoletja radijskega oddajanja je pomemben mejnik. Mi, ki ustvarjamo njegov glas, smo se od začetkov do danes veliko naučili, od ...

11.06.2019, 14:30 Nataša Ličen

Nevidni klic

Danes dopoldne sem poklical duhovnika, ki praznuje stoti rojstni dan in ga ob voščilu vprašal, kakšen je recept za tako dolgo življenje. Odgovoril je, da je vse božja milost.

15.05.2019, 16:05 Matjaž Merljak

Evropejka

Prijazno pozdravljeni, tokrat ker smo v Tednu Evrope, spoštovane Evropejke in Evropejci! Evropa, moja si in jaz del nje. Ponosna sem, da se lahko predstavim kot Evropejka. Evropa. Dobro ...

07.05.2019, 14:32 Nataša Ličen

Živele človekove pravice!

Kresovi ob prvem maju so pogoreli, budnice po slovenskih krajih in vaseh so odzvenele, mediji so se razpisali, politiki in sindikalisti pa svoje povedali. A stiska sodobnega delavca ostaja enaka ...

03.05.2019, 14:30 Rok Mihevc

Tega ne bi nikoli smeli videti!

Tik pred podaljšanimi prvomajskimi prazniki je kmetom prekipelo. V organizaciji Sindikata kmetov Slovenije so pred Ministrstvo za okolje pripeljali ostanke domačih živali, ki so jih na ...

30.04.2019, 14:45

Ko Vstalega zasenči Križani

Si predstavljate, kako bi praznovali cvetno nedeljo, sveto tridnevje in veliko noč v Turčiji? Domovina apostola Pavla, mladih krščanskih skupnosti, nekdanjega drugega Rima. Kaj pa danes? ...

23.04.2019, 15:07 Tone Gorjup

Glavobol

V pravem pomenu besede me je napadel danes. Glavobol. Še dobro, da obstajajo čarobne pilule, ki kljub tovrstnim težavam omogočijo, da glava vendarle opravi svoje delo. Ko se počasi ...

16.04.2019, 14:24 Tanja Dominko

Česa nam danes tako manjka?

Včeraj smo praznovali materinski dan. Koliko žensk pa je danes sploh še obdarjenih s tem izjemnim darom materinstva? Poglejmo nekaj statistike. Povprečna starost mater v Sloveniji ...

26.03.2019, 10:23 Marjana Debevec

Civilizacijski napredek ali regresija

Eden od pomembnih očetov sodobne Evrope Robert Schuman, v svoji knjigo Za Evropo, v poglavju, ki ima pomemben naslov: »Prej kot vojaško zavezništvo ali gospodarska entiteta ...

17.03.2019, 19:54

Nikoli in nikdar ne izgubi upanja

V januarju je ne le ZDA ampak tudi ves svet pretresla novica, da je zvezna država New York sprejela nov zakon o umetnem splavu. Splav, ki je bil do zdaj dovoljen do 24. tedna nosečnosti, so sedaj ...

04.03.2019, 10:57 Katarina Nzobandora