Božja ljubezen se je učlovečila za nas
»Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje. (Jn 3,16)
»Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje. (Jn 3,16)
Novo leto je čas za novoletne zaobljube. A o teh sem pisala že lani. In če pogledam nazaj, je osebni rezultat na določenih področjih precej klavrn. Zato bom letos raje govorila o izzivih, čeprav, ...
Ali ste ob dnevu samostojnosti in enotnosti izobesili slovensko zastavo? Vprašanje, ki ga slišimo vsaj dvakrat na leto – ob obletnici plebiscitarne odločitve Slovencev za ...
Na današnji dan pred 28. leti smo imeli v takratni Skupščini RS slovesno razglasitev rezultatov plebiscita za samostojno Slovenijo. »Jugoslavije ni več, sedaj je tu ...
Premišljujem, kaj vse je zaobjeto v tej besedi, pa ne samo na simbolni ravni, bolj na čustveni, intuitivni ravni, kako me nagovarja, kaj sproži v moji najgloblji zaznavi, in nenazadnje, ...
Francoski predsednik Emmanuel Macron bo po četrtem vikendu nasilnih protestov drevi Francozom predstavil ukrepe, ki naj bi končali vsesplošni družbeni upor v državi.
Obhajamo stoletnico smrti pisatelja Ivana Cankarja. Ker je za nami teden Karitas, bi rad povezal Cankarjeve misli o socialni pravičnosti z karitativnim delovanjem. Nova vlada je sklenila sporazum ...
V Izoli sta minule dni odmevala dva dogodka: razstava Ivan Cankar v mestni knjižnici in koncert Nosil bom rdečo zvezdo. Oba dogodka sta vzenimrila javnost, a obsodbo po 133. členu kazenskega ...
Potem ko je vlada izrazila načelno podporo ukinitvi premikanja ure, bo predlog te evropske direktive danes obravnaval še odbor za infrastrukturo, okolje in prostor. Medtem ko se bo treba ...
V zadnjih dneh nas je predsednik vlade Marjan Šarec spodbudil, da smo začeli malo bolj intenzivno razmišljati o besedni zvezi sovražni govor. S svojo izjavo, da naj podjetja, ki so ...
Lokalne volitve še niso končane, zato je za dokončno oceno še prezgodaj. Vendar je moč verjetno že reči, da opoziciji ni uspel kak velik preboj, četudi niti vladajoče koalicije ni ...
Priznam, da me je že od mladih let med vsemi svetopisemskimi zgodbami vdovina še posebej vznemirjala. Ob njej sem namreč prvič doživel salto mortale dojemanja urejenosti sveta. Sprožala mi ...
Kampanja za lokalne volitve, še posebej županske, je prešla v finalni del. V treh največjih mestih Koper, Ljubljana in Maribor, se za županski prestol borijo trije kandidati, ki bi ...
Nekdanji župan Kamnika se je ravno še uspel srečati z najmočnejšo žensko na svetu, ko je Evropa začela šteti čas po Merklovi. Nemška kanclerka je tudi na Slovenskem ...
Kakšno uro prej, preden je mlad fant s Police, iz moje rojstne vasi, ustreljen omahnil v roško brezno, je šepnil mojemu sorodniku: »Ko prideš domov, pojdi k moji ...
Prejšnji torek sem se na Filozofski fakulteti udeležila okrogle mize z naslovom Jezik in spol. To je bila prva javna razprava, potem ko je pred pol leta senat te fakultete sprejel sklep, ki ...
Kdor hoče postati velik med vami, naj bo vaš strežnik. Kdor hoče biti prvi med vami, naj bo vsem služabnik. Tem besedam smo prisluhnili na tokratno misijonsko nedeljo. Ta vsakokrat razodeva ...
Katoliška generacija Slovencev, ki se ji je »zgodila« revolucija, odhaja v večnost. Katoliško jo imenujem, ker je bila prežeta s katoliško miselnostjo, ...
Še približno mesec dni nas loči od lokalnih volitev, v kratkem pa se bo začela tudi uradna predvolilna kampanja. Ker so številni župani napovedali ponovno kandidaturo, v zadnjih ...
Živimo v turbulentnih časih, tudi za Cerkev. Potem ko se je lik Petrovega naslednika približal človeku in ga poiskal tam, kjer živi, je po drugi strani postal tudi bolj odprt za kritike in napade. ...
Otrok, ki je doživel travmatično izkušnjo, kakršni smo bili priča v šokantnem primeru zasebnega varstva v Ljubljani, »bo potreboval več opore za običajne razvojne ...