Okupatorji in osvoboditelji
Minulo nedeljo so se zgodaj zjutraj pri spominskem obeležju v Gdansku na Poljskem, kjer se je 1. septembra 1939 začela druga svetovna vojna, poklonili žrtvam največje morije v zgodovini ...
Minulo nedeljo so se zgodaj zjutraj pri spominskem obeležju v Gdansku na Poljskem, kjer se je 1. septembra 1939 začela druga svetovna vojna, poklonili žrtvam največje morije v zgodovini ...
Ameriški astronavt Harrison Schmitt je 7. decembra leta 1972 s poleta na Luno poslal na Zemljo prelepo barvno fotografijo našega planeta. Slika je prišla, pod imenom ...
Poletne počitnice se počasi končujejo, s tem pa tudi poletna turistična sezona. To za Ljubljano v prihodnjih mesecih pomeni nekaj manj turistov, vendar padec ne bo prehud, saj naša ...
Že pred sobotnim protestom kmetov v Velikih Laščah, ki ga je Sindikat kmetov pripravil zaradi prenamnožitve zveri in posledično nemogočih razmer za rejo živine, je v medijih vse pogosteje ...
Ko v levji kletki poveš, da si z Radia Ognjišče. Tako sem pred 9 meseci dala naslov komentarju, v katerem sem opisala, kakšen odziv sem doživela na okrogli mizi na Filozofski ...
Javnost je pretekli teden pretresla smrt Francoza Vincenta Lamberta. Dovolili mu bodo umreti, je zapisal eden od slovenskih portalov. Kdaj se uporabi ta izraz? Dovoli se umreti nekomu, ki je na ...
Nekoč so se skušali politični mogočniki dokopati do oblasti in jo ohraniti s pomočjo tako imenovane »bio politike«, torej z metodami in sredstvi, uperjenimi proti telesom ...
Da smo nekateri državljani v tej državi obravnavani drugače kot drugi, je znano že dolgo. Da se moramo za svoje pravice bolj boriti, saj nam nič ne pade z neba, prav tako. Ampak vseeno si skupina ...
V Srbiji je bila podana kazenska ovadba zoper nekdanjega slovenskega predsednika Milana Kučana in še pet oseb, ki jim očita domnevne vojne zločine nad pripadniki takratne Jugoslovanske ...
Premier Marjan Šarec se je včeraj v Vatikanu srečal s papežem Frančiškom. V izjavi za medije je Šarec posebej naglasil ločenost Cerkve in države ter, da je poslanstvo Cerkve v ...
Problematika zasebnega šolstva je dodobra ogrela slovensko javnost. V prostorih Državnega sveta bo danes posvet z naslovom Javno in zasebno šolstvo, Državni zbor pa naj bi ključno ...
Letošnje leto je za Radio Ognjišče posebno. Četrt stoletja radijskega oddajanja je pomemben mejnik. Mi, ki ustvarjamo njegov glas, smo se od začetkov do danes veliko naučili, od ...
Danes dopoldne sem poklical duhovnika, ki praznuje stoti rojstni dan in ga ob voščilu vprašal, kakšen je recept za tako dolgo življenje. Odgovoril je, da je vse božja milost.
Prijazno pozdravljeni, tokrat ker smo v Tednu Evrope, spoštovane Evropejke in Evropejci! Evropa, moja si in jaz del nje. Ponosna sem, da se lahko predstavim kot Evropejka. Evropa. Dobro ...
Kresovi ob prvem maju so pogoreli, budnice po slovenskih krajih in vaseh so odzvenele, mediji so se razpisali, politiki in sindikalisti pa svoje povedali. A stiska sodobnega delavca ostaja enaka ...
Tik pred podaljšanimi prvomajskimi prazniki je kmetom prekipelo. V organizaciji Sindikata kmetov Slovenije so pred Ministrstvo za okolje pripeljali ostanke domačih živali, ki so jih na ...
Si predstavljate, kako bi praznovali cvetno nedeljo, sveto tridnevje in veliko noč v Turčiji? Domovina apostola Pavla, mladih krščanskih skupnosti, nekdanjega drugega Rima. Kaj pa danes? ...
Preiskovalci si ogledujejo pogorišče notredamske katedrale v Parizu, ki jo je v ponedeljek zvečer zajel ogenj. Ocenjujejo, da se splošna konstrukcija dobro drži. O tem, kako je požar ...
V pravem pomenu besede me je napadel danes. Glavobol. Še dobro, da obstajajo čarobne pilule, ki kljub tovrstnim težavam omogočijo, da glava vendarle opravi svoje delo. Ko se počasi ...
Po več urah boja z ognjem v pariški katedrali Notre Dame so gasilci zgodaj zjutraj sporočili, da je požar pod nadzorom, vprašanje pa je, kako je požar prestala konstrukcija približno ...
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ocenjuje, da predlagane spremembe v zvezi s financiranjem zasebnega šolstva uresničujejo odločbo Ustavnega sodišča iz leta 2014. ...