Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Mark GazvodaMark Gazvoda
Petra StoparPetra Stopar

Komentarji

Okupatorji in osvoboditelji

Minulo nedeljo so se zgodaj zjutraj pri spominskem obeležju v Gdansku na Poljskem, kjer se je 1. septembra 1939 začela druga svetovna vojna, poklonili žrtvam največje morije v zgodovini ...

03.09.2019, 14:42 Tone Gorjup

Živimo v deželi Absurdistan?

Ameriški astronavt Harrison Schmitt je 7. decembra leta 1972 s poleta na Luno poslal na Zemljo prelepo barvno fotografijo našega planeta. Slika je prišla, pod imenom ...

30.08.2019, 14:30 dr. Hubert Požarnik

Judeževi denarci

Že pred sobotnim protestom kmetov v Velikih Laščah, ki ga je Sindikat kmetov pripravil zaradi prenamnožitve zveri in posledično nemogočih razmer za rejo živine, je v medijih vse pogosteje ...

13.08.2019, 14:09

Je edini cilj oblasti oblast?

Nekoč so se skušali politični mogočniki dokopati do oblasti in jo ohraniti s pomočjo tako imenovane »bio politike«, torej z metodami in sredstvi, uperjenimi proti telesom ...

12.07.2019, 14:30 dr. Hubert Požarnik

Minister Jernej pa nič …

Da smo nekateri državljani v tej državi obravnavani drugače kot drugi, je znano že dolgo. Da se moramo za svoje pravice bolj boriti, saj nam nič ne pade z neba, prav tako. Ampak vseeno si skupina ...

09.07.2019, 14:53 Tanja Dominko

Srebrni trije za četrt stoletja

Letošnje leto je za Radio Ognjišče posebno. Četrt stoletja radijskega oddajanja je pomemben mejnik. Mi, ki ustvarjamo njegov glas, smo se od začetkov do danes veliko naučili, od ...

11.06.2019, 14:30 Nataša Ličen

Nevidni klic

Danes dopoldne sem poklical duhovnika, ki praznuje stoti rojstni dan in ga ob voščilu vprašal, kakšen je recept za tako dolgo življenje. Odgovoril je, da je vse božja milost.

15.05.2019, 16:05 Matjaž Merljak

Evropejka

Prijazno pozdravljeni, tokrat ker smo v Tednu Evrope, spoštovane Evropejke in Evropejci! Evropa, moja si in jaz del nje. Ponosna sem, da se lahko predstavim kot Evropejka. Evropa. Dobro ...

07.05.2019, 14:32 Nataša Ličen

Živele človekove pravice!

Kresovi ob prvem maju so pogoreli, budnice po slovenskih krajih in vaseh so odzvenele, mediji so se razpisali, politiki in sindikalisti pa svoje povedali. A stiska sodobnega delavca ostaja enaka ...

03.05.2019, 14:30 Rok Mihevc

Tega ne bi nikoli smeli videti!

Tik pred podaljšanimi prvomajskimi prazniki je kmetom prekipelo. V organizaciji Sindikata kmetov Slovenije so pred Ministrstvo za okolje pripeljali ostanke domačih živali, ki so jih na ...

30.04.2019, 14:45

Ko Vstalega zasenči Križani

Si predstavljate, kako bi praznovali cvetno nedeljo, sveto tridnevje in veliko noč v Turčiji? Domovina apostola Pavla, mladih krščanskih skupnosti, nekdanjega drugega Rima. Kaj pa danes? ...

23.04.2019, 15:07 Tone Gorjup

Glavobol

V pravem pomenu besede me je napadel danes. Glavobol. Še dobro, da obstajajo čarobne pilule, ki kljub tovrstnim težavam omogočijo, da glava vendarle opravi svoje delo. Ko se počasi ...

16.04.2019, 14:24 Tanja Dominko