Matjaž Merljak
Boštjan Smole
Marjana Debevec

Andrej Šinko

Andrej Šinko je novinar Radia Ognjišče.

 • Minister Janez Cigler Kralj (photo: Rok Mihevc)
  14.10.2021, 11:12

  Brezposelnost nizka, nekateri delodajalci težko najdejo kadre

  Razmere na trgu dela so zelo spodbudne, saj je brezposelnih 66 tisoč oseb, kar je dobrih 21 odstotkov manj kot pred enim letom. Nekateri delodajalci imajo celo težave pri pridobivanju kadrov. Zato sta prioriteti prisojnih zmanjševanje strukturnega neskladja na trgu dela in zaposlovanje dolgotrajno brezposelnih.

 • Talibani na zaplenjenem vojaškem vozilu (photo: Xinhua/STA)
  27.08.2021, 14:37

  Bo Afganistan postal zatočišče terorističnih skupin?

  Varnostne razmere v Afganistanu so zaskrbljujoče. Na eni strani tveganje predstavlja nekakšno brezvladje, saj talibani še niso uspeli v celoti vzpostaviti nadzora, na drugi pa skrb vzbuja tudi delovanje omenjene skupine, ki se kaže drugačna kot je napovedovala.

 • Talibani v Kabulu (photo: Xinhua/STA)
  17.08.2021, 16:50

  Bo Evropska unija zaradi Afganistana soočena z novim valom migrantov?

  Mednarodno skupnost v zvezi z razmerami v Afganistanu skrbi dodatno kratenje človekovih pravic, pojav novega begunskega vala in krepitev ekstremizma. Soočenje z nekaterimi od teh vprašanj, kot je ekstremizem, druži vse velesile, zlasti pri migracijah, pa se zdi, da bo več samostojnega delovanja, zato bo v prihodnje ključna enotnost Evropske unije.

 • Proslava v Beltincih (photo: UPRS/Tamino Petelinšek/STA)
  17.08.2021, 08:53

  Praznujemo dan združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom

  Danes je državni praznik, dan združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Z njim se spominjamo množičnega ljudskega zborovanja v Beltincih 17. avgusta 1919, na katerem so po prvi svetovni vojni plebiscitarno podprli priključitev Prekmurja matici.

 • Simbol olimpijskih iger (photo: Pixabay)
  23.07.2021, 13:36

  O uspehih na olimpijadi tudi na Radiu Ognjišče

  Z uvodno slovesnostjo se na Japonskem uradno začenjajo 32. poletne Olimpijske igre. Na slovesnosti, ki je potekala brez gledalcev, jih je odprl cesar Naruhito. Na letošnjih igrah se bo za odličja merilo približno 11 tisoč športnikov, med njimi tudi 54 Slovencev s kar nekaj favoriti za odličja. Igre se bodo sklenile 8. avgusta.