Slavi Košir
Boštjan Smole
Tone Gorjup

Andrej Šinko

Andrej Šinko je novinar Radia Ognjišče.

 • Nuncij Jean-Mari Speich (photo: Denis Horvat)
  23.01.2022, 07:24

  Video: Nedelja Božje besede v Tednu za edinost kristjanov

  V evangeličanski cerkvi v Murski soboti so dopoldne pripravili ekumensko molitev in bogoslužje, kjer so apostolski nuncij Jean-Mari Speich, katoliški škof Peter Štumpf, superintendent binkoštne cerkve Daniel Grabar in škof evangeličanske cerkve Leon Novak pozvali k odgovornosti, enotnosti in edinosti. Nuncij je v homiliji spregovoril o tem, kako narediti Božjo besedo živo in s srcem slediti Bogu.

 • Minister dr. Anže Logar na Radiu Ognjišče (photo: ARO)
  17.01.2022, 09:00

  Bo Slovenija uspela s kandidaturo za Varnostni svet?

  Na področju diplomacije so pred Slovenijo številni izzivi, med njimi implementacija odločbe arbitražnega sodišča o meji s Hrvaško, kandidatura za nestalno članico Varnostnega sveta Združenih narodov in optimizacija mreže diplomatsko konzularnih predstavništev.

 • Minister dr. Anže Logar na Radiu Ognjišče (photo: ARO)
  12.01.2022, 18:29

  NATO in Rusija na pogajanjih brez preboja

  Srečanje med predstavniki članic NATA in Rusije pričakovano ni prineslo preboja, saj so razhajanja prevelika. Zavezništvo pričakuje umik ruskih sil in vojske z ukrajinske meje, v Moskvi pa zahtevajo, da se NATO odpove širjenju na države, ki so nekoč bile del Sovjetske zveze. V zavezništvu si sicer želijo tudi pogovorov o omejevanju oboroževanja.

 • Predsednik republike Borut Pahor je vrocil odlikovanja kardinalu Francu Rodetu, skofu Gezi Filu in muftiju Nedzadu Grabusu, slovesnosti pa se je udelezil tudi predsednik vlade Janez Jansa.Kardinal Franc Rode in predsednik republike Borut Pahor. (photo: STA)
  28.12.2021, 12:31

  Kardinal Rode: Odlikovanje dojemam kot objem domovine

  Predsednik republike Borut Pahor je na posebni slovesnosti v predsedniški palači vročil odlikovanja kardinalu Francu Rodetu, škofu Gezi Filu in muftiju Nedžadu Grabusu. Kardinal Rode je zlati red za zasluge prejel za življenjsko delo in zasluge za osamosvojitev Republike Slovenije in njeno uveljavitev v svetu ter za spodbujanje kulture medverskega dialoga. Kot je dejal odlikovanje dojema kot objem domovine. Slovesnosti sta se med drugimi udeležila tudi ljubljanski nadškof Stanislav Zore in predsednik vlade Janez Janša.

 • Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen in premier Janez Janša (photo: Vlada RS)
  17.12.2021, 10:57

  Slovenija uspešno končuje predsedovanje Svetu Evropske unije

  Slovenija bo konec leta predsedovanje Svetu Evropske unije predala Franciji. Premier Janez Janša je zato po zadnjem vrhu voditeljev pod slovenskim predsedstvom predstavil rezultate šestmesečnega dela. Poudaril je, da je bilo uspešno izpeljanih 21 trialogov, do konca leta pa bi z Evropskim parlamentom lahko dorekli še enega. Prav tako se je predsedstvo moralo soočiti z več nepričakovanimi dogodki.