Marjan Bunič
Jakob Čuk
Tone Gorjup

Andrej Šinko

Andrej Šinko je novinar Radia Ognjišče.

 • Žito (photo: Pixabay)
  14.07.2020, 16:23

  Bo pridelava pšenice tudi v prihodnjih letih padala?

  Letošnje odkupne cene pšenice so bistveno nižje od lanskih, opozarjajo predstavniki kmetov, ki so bili kritični tudi do prekinitve pogovorov partnerjev v prehranski verigi. V Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij trdijo, da se v sindikatu kmetov sprenevedajo, in da so jim bile odkupne cene znane že prejšnji teden, varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano pa deležnike v žitni verigi poziva k obnovitvi pogovorov.

 • Maska, koronavirus (photo: Pexels)
  14.07.2020, 15:07

  Kako živeti s korono?

  Marca letos se je svet zaradi novega koronavirusa bistveno spremenil, številne stvari so se obrnile na glavo. Omejili smo druženja, skupinske športne aktivnosti, potovanja in prilagodili delovne procese. Kljub temu, da oblasti že daljše časovno obdobje sproščajo ukrepe in jih nato ob slabšanju epidemiološke slike spet nekoliko zaostrujejo, je med ljudmi še vedno prisoten strah. Po eni strani se bojijo da bi v kratkem spet morali v široko zapiranje javnega življenja in gospodarstva, po drugi pa jih skrbi izguba služb. Medtem je strah zaradi samega virusa, sploh zaradi, kot se zdi, manjše smrtnosti v zadnjem obdobju, bistveno manjši.

 • Letalo (photo: Andrej Šinko)
  08.07.2020, 15:47

  Je dopustovanje v tujini varno?

  Nekateri Slovenci so se odločili za dopustovanje v tujini. Konzorcij turističnih agencij Palma, Kompas in Relax so goste z letali popeljali v Dubrovnik in na deset grških otokov. Razmere so za zdaj tam stabilne, kljub temu pa vodja konzularne službe na ministrstvu za zunanje zadeve Andrej Šter med obiskom tujine priporoča samozaščitno ravnanje in spremljanje informacij.

 • Zastava ZDA (photo: Pixabay)
  01.07.2020, 18:10

  Bo Trumpu uspelo osvojiti še en mandat?

  V Združenih državah Amerike bodo novembra volili predsednika države. Še v začetku leta je kazalo na gladko zmago aktualnega predsednika Donalda Trumpa, manj uspešno soočenje države z novim koronavirusom in gospodarska kriza pa vse bolj na vrh potiska kandidata demokratov Joa Bidna. Zaradi pandemije covid 19 je v ZDA umrlo 130 tisoč ljudi, dnevno pa se jih z novim koronavirusom še vedno okuži nekaj deset tisoč.

 • Policija (photo: )
  01.07.2020, 15:00

  Vodenje policije prevzema Andrej Jurič

  Policijo bo kot vršilec dolžnosti direktorja vodil Andrej Jurič. Vlada ga je na ta položaj imenovala po včerajšnjih odstopih Antona Travnarja in ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa. Do odstopov je prišlo po preiskavah nabave zaščitne opreme in pridržanju gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. Predstavniki koalicije so večinoma menja, da gre za politično motivirane preiskave, v opoziciji pa zahtevajo odstop vlade.