Jože BartoljJože Bartolj
Andrej JermanAndrej Jerman
Tanja DominkoTanja Dominko

Andrej Šinko

Andrej Šinko je novinar Radia Ognjišče.

 • Novinar Nejc Krevs (photo: RTV)
  28.03.2023, 18:15

  Bo padla še ena izraelska vlada?

  Izraelska vlada je začasno ustavila sprejemanje sporne pravosodne reforme in tako pomirila na tisoče protestnikov, ki so nestrinjanje v preteklih tednih izražali na ulicah. Do trenj je prišlo tudi znotraj vlade, nasprotovanje reformi je odneslo obrambnega ministra, nekateri člani vladne ekipe pa naj bi zagrozili z odstopom, če bi premier Benjamin Netanjahu vztrajal pri reformi.

 • Suša (photo: Pexels)
  15.03.2023, 07:22

  Nas čaka še eno sušno poletje?

  Letošnja zima je bila ena toplejših, posebno tveganje za poletje pa predstavlja tudi nizka snežna odeja v alpskem svetu, saj bo zaradi nje najverjetneje bolj sušno tudi poletje. Države so v preteklem obdobju premalo storile za zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov, prav tako pa ni bilo pomembnejših ukrepov za prilagoditev na bolj sušna poletja.

 • Svetovno prvenstvo v nordijskem smucanju.Ekipna moska preizkusnja na veliki skakalnici. (photo: Anže Malovrh/STA)
  04.03.2023, 19:12

  Slovenski skakalci svetovni prvaki na ekipni tekmi

  Slovenska skakalna reprezentanca v postavi Lovro Kos, Žiga Jelar, Timi Zajc in Anže Lanišek je postala svetovni prvak na ekipni tekmi v Planici. Srebro so osvojili Norvežani, bron pa olimpijski prvaki Avstrijci. Za Slovenijo je bila to tretja kolajna na domačem SP, od tega druga zlata. Prav pod vse so se podpisali skakalci in skakalke.

 • Dr. Boštjan Brezovnik (photo: Nebojiša Tejić / STA)
  02.03.2023, 20:37

  Dr. Boštjan Brezovnik: »Ne zatiskajmo si oči pred nasiljem. Pomagajmo žrtvam!«

  V svetu je v zadnjem letu, glede na podatke Svetovne zdravstvene organizacije, do milijarda otrok, starih od 2 do 17 let, doživela fizično, spolno in čustveno nasilje ali zanemarjanje. Tematike spolnih zlorab se je v knjigi z naslovom Skril me je, ki jo je izdala Družina, lotil dekan Evropske pravne fakultete Nove univerze dr. Boštjan Brezovnik.

 • Revščina, denar, pomoč (photo: Pixabay)
  10.02.2023, 13:29

  So v luči rasti cen prihranki še mogoči?

  Slovenija in večina drugih evropskih držav na letni ravni beleži približno 10 odstotno inflacijo. Na rast cen najbolj vplivajo dražja hrana in brezalkoholne pijače, ki so se v letu dni povišale skoraj za petino. Dražijo se tudi različne storitve in krediti, potrošniki pa so vse konservativnejši pri večjih nakupih. Na drugi strani se trgovci poslužujejo nekaterih nepoštenih praks, da bi spodbudili potrošnjo.