Nataša Ličen
Boštjan Smole
Alen Salihović

Andrej Šinko

Andrej Šinko je novinar Radia Ognjišče.

 • Lani je bilo približno 20 % delovnih mest v ožjem vplivnem območju neposredno odvisnih od premogovništva. (photo: revija Naš stik)
  01.05.2021, 10:14

  Obhajamo god sv. Jožefa delavca

  Na današnji 1. maj, ko praznujemo državni praznik dela, goduje sv. Jožef delavec, mož Device Marije in Jezusovega krušnega očeta. Sv. Jožef je bil po svetopisemskem izročilu mizar, zato velja za zgled človeka, ki si je z delom služil kruh, vzdrževal družino ter skrbel za vzgojo in rast Jezusa Kristusa.

 • Letalo (photo: Andrej Šinko)
  20.04.2021, 11:26

  Bomo počitnikovali v Sloveniji?

  Zunanje ministrstvo še vedno odsvetuje vsa nenujna potovanja v tujino. Kljub temu je pričakovati, da bodo številni Slovenci že za prvomajske praznike odpotovali na Hrvaško, manjše število pa tudi na bolj oddaljene destinacije.

 • Stanovanja (photo: Pixabay)
  15.04.2021, 15:28

  Cene stanovanj vztrajajo na rekordnih ravneh

  Cene stanovanjskih nepremičnin so kljub epidemiji in drugačnih napovedih še vedno na rekordnih ravneh. Samo v lanskem letu, ki je bilo najbolj zaznamovano z epidemijo, so zrasle za dobrih 5 odstotkov. Enormne cene novogradenj, ki v osrednjih Sloveniji dosegajo tudi več tisoč evrov za kvadratni meter, pa ob majhni ponudbi dvigajo tudi cene starejših stanovanj.

 • Nadškof Stanislav Zore (photo: Bor Slana / STA)
  21.03.2021, 16:48

  VIDEO: "Obmolknimo, da bomo slišali trkanje"

  Postni čas se bliža vrhuncu in nas pripravlja na obhajanje Jezusovega trpljenja, smrti in vstajenja, v današnjem nagovoru poudarja ljubljanski nadškof Stanislav Zore, ki nas vabi, da se poglobimo vase in postanemo rahla prst, kamor Božja beseda lahko polaga semena.

 • Papež Frančišek (photo: cathopic.com)
  21.03.2021, 14:25

  Papež Frančišek na tiho nedeljo: Jezusa spoznavamo z dejanji ljubezni

  Papež Frančišek je na tiho nedeljo iz knjižnice Apostolske palače v Vatikanu spregovoril o srečevanju in spoznavanju Jezusa, ki temelji na dejanjih ljubezni. Vse kristjanje je pozval k odkrivanju življenja po njegovem vzoru.