Mateja Subotičanec
Andrej Novljan
Marta Jerebič

Andrej Šinko

Andrej Šinko je novinar Radia Ognjišče.

 • Simbol olimpijskih iger (photo: Pixabay)
  23.07.2021, 13:36

  O uspehih na olimpijadi tudi na Radiu Ognjišče

  Z uvodno slovesnostjo se na Japonskem uradno začenjajo 32. poletne Olimpijske igre. Na slovesnosti, ki je potekala brez gledalcev, jih je odprl cesar Naruhito. Na letošnjih igrah se bo za odličja merilo približno 11 tisoč športnikov, med njimi tudi 54 Slovencev s kar nekaj favoriti za odličja. Igre se bodo sklenile 8. avgusta.

 • Bernard Nežmah (photo: STA)
  20.07.2021, 14:56

  Nežmah o politični jeseni in morebitnih novih strankah

  Vlado čaka politično zelo vroča jesen. Koalicijo bodo zaposlovali nekateri projekti povezani s predsedovanjem, med drugim priprava Vrha Evropske unije in Zahodnega Balkana, na drugi strani pa bo pred bližajočimi se volitvami še v večji meri soočena s političnim pritiskom s strani opozicije. Za komentar na aktualno dogajanje smo poklicali publicista dr. Bernarda Nežmaha

 • Ob pandemiji smo kot družba pred zahtevno diagnozo (photo: Pixabay)
  13.07.2021, 14:42

  Bodo pandemiji sledile družbeno-politične krize?

  Že približno leto in pol se svet sooča s pandemijo. V tem času se je skupno bogastvo najbogatejših še povečalo, najrevnejši pa imajo še manj. Gre za trend, ki se je začel že leta pred zadnjo krizo, zadnje mesece pa se v večji meri kažejo posledice. Na eni strani prvi element krepi stališča teoretikov zarot, saj ti najdejo pri delu družbe elemente okoriščanja v času epidemije, na drugi strani, med revnejšimi, pa se povečujejo nezadovoljstvo in posledično tveganja stabilnosti sistemov.

 • Volilna skrinjica (photo: Pixabay)
  11.07.2021, 20:54

  Večina proti noveli zakona o vodah

  Volivci so na referendumu glede na delne neuradne izide zavrnili novelo zakona o vodah. Proti je glasovalo več 86 odstotkov volivcev, skupno več kot 665 tisoč, za pa nekaj manj kot 14 odstotkov. Volilna udeležba je bila več kot 45 odstotna, kažejo delni neuradni podatki Državne volilne komisije.

 • Sedež Evropske komisije. (photo: STA)
  30.06.2021, 15:08

  Ob začetku predsedovanja v Sloveniji Evropska komisija

  Slovenija je začela polletno predsedovanje Svetu Evropske unije. Prvi dan bo zaznamoval delovni obisk Evropske komisije, ki bo s slovensko vlado govorila o prednostnih nalogah. Znana pa bo tudi ocena slovenskega načrta za okrevanje in odpornost.