Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Rok MihevcRok Mihevc

Andrej Šinko

Andrej Šinko je novinar Radia Ognjišče.

 • Papež Frančišek na velikonočni ponedeljek (photo: Vatican Media)
  21.04.2024, 14:19

  Papež Frančišek: Gospod o vsakem izmed nas razmišlja kot o ljubezni svojega življenja

  Papež Frančišek je na nedeljo molitve za duhovne poklice poudaril, da nam želi Gospod s podobo Dobrega pastirja povedati, da o vsakem izmed nas razmišlja kot o ljubezni svojega življenja. Da ni le vodnik ali vodja črede, ampak smo zanj pomembni, nenadomestljivi, vredni neskončne cene njegovega življenja. To lepoto njegove ljubezni pa da pogosto spregledamo.

 • Bojan Ivanc - glavni ekonomist pri Gospodarski zbornici Slovenije (photo: Osebni arhiv)
  09.04.2024, 11:59

  Bo pomanjkanje delovne sile zavrlo gospodarsko rast?

  Gospodarske razmere v Sloveniji ostajajo relativno ugodne. Bolj optimistični so tudi potrošniki, podjetja pa imajo nekaj težav z višjimi cenami nekaterih energentov in iskanjem kadra. Spodbudnejše so tudi neketere napovedi za Nemčijo, kar bo pozitivno vplivalo tudi na našo državo.

 • Vladimir Anžel, Peter Polc, Samo Repolusk, Tone Česen (photo: Andrej Šinko)
  14.03.2024, 09:23

  O pomenu katoliškega šolstva in izzivih zasebnih zavodov

  Osnovnošolci lahko prijave za vpis na srednje šole oddajo do 2. aprila, nato imajo še do 23. aprila možnost za prenos prijav. Dijaki imajo čas za prijavo na fakultete do 20. marca. O tem, kaj naj jih vodi pri izbiri ter kaj ponujajo katoliške izobraževalne ustanove, smo govorili v oddaji Pogovor o, kjer smo se v tednu katoliškega šolstva dotaknili tudi izzivov s katerimi so soočeni zasebni vzgojno-izobraževalni zavodi.

 • Dr. Renato Podbersič, dr. Faris Kočan in dr. Jelena Juvan  (photo: ARO)
  17.01.2024, 20:50

  Se bo konflikt v Gazi regionalno razširil?

  Vojna v Gazi je od začetka konflikta 7. oktorbra, ki ga je sprožil napad Hamasa, skupno terjala že več kot 25 tisoč življenj. Humanitarne razmere so katastrofalne, na Meddržavnem sodišču pa sta bili prvi obravnavi v tožbi zoper Izrael, ki ga je Južna Afrika obtožila genocidnih dejanj.

 • Digitalizacija (photo: Pexels)
  16.01.2024, 14:14

  Bolj smo digitalizirani, bolj široko je polje možnih napadov

  Podatki o klicih na številko 112, ki so se pojavili na temnem spletu, niso bili ukradeni s strežnikov Uprave za zaščito in reševanje, so sporočili z obrambnega ministrstva. Preiskava varnostnega incideta se nadaljuje, bi pa po nekaterih ocenah lahko prišlo do vdora prek povezanih sistemov oziroma fizične odtujitve podatkov.