Jure Sešek
Miha Močnik
Tanja Dominko

Andrej Šinko

Andrej Šinko je novinar Radia Ognjišče.

 • Državni zbor (photo: dz-rs.si Martina Čuk)
  18.02.2020, 11:56

  Hvalica: Predčasne volitve bi odplavile nekatere stranke

  Pogovori o oblikovanju koalicije med SDS, NSi, SMC in DeSUS se nadaljujejo, konec tedna pa bo najverjetneje znano, ali bomo šli na predčasne volitve. Predstavniki strank naj bi še vedno bili zgolj pri pogajalskih izhodiščih, medtem, ko se o kadrovskem razrezu uradno sploh naj še ne bi pogovarjali.

 • Papež Frančišek (photo: VaticanMedia)
  09.02.2020, 15:13

  Papež Frančišek: Izogibajte se grehu in trudite se biti luč drugim

  Sveti oče je po opoldanski molitvi in blagoslovu pozval k skupnim prizadevanjem za boj proti trgovini z ljudmi, saj je bil včeraj že 6. mednarodni dan molitve in premišljevanja o tej svetovni rani. Opozoril je, da kriminalne združbe delujejo vse bolj sofisticirano, da privabijo žrtve, pri tem pa se poslužujejo tudi novih tehnologij. Sicer pa je spregovoril tudi o grehu.

 • P. Leopold Grčar (photo: Svetišče Brezje)
  08.02.2020, 15:21

  H Gospodu je odšel p. Leopold Grčar

  Dr. p. Leopold Andrej Grčar je bil znani slovenski jasličar, ki je med drugim deloval v narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezjah, kjer so leta 2001 postavili prvi muzej jaslic in ustanovili društvo, ki je povezalo jasličarje. Leta 2015 je bil muzej obnovljen, razširjen in ponovno postavljen na ogled.

 • Virus na Kitajskem (photo: Pixabay)
  23.01.2020, 15:38

  Skrivnostna pljučnica

  Nova vrsta koronavirusa je doslej na Kitajskem zahtevala 17 življenj, več sto ljudi je okuženih. Primere bolezni so zaznali še v ZDA, na Tajvanu, Tajskem, Japonskem, v Južni Koreji in Macau. Strokovnjaki se bojijo, da se bo virus hitro širil zaradi potovanj ob praznovanju kitajskega novega leta. Pojav virusa pa vpliva tudi na borzne trge.

 • Gospodarstvo (photo: Pixabay)
  21.01.2020, 15:03

  V Davosu tudi o pravičnejšem gospodarskem modelu

  Že 50. jubilejni Svetovni gospodarski forum je v švicarskem Davosu združil več sto voditeljev držav, gospodarstvenikov in predstavnikov nevladnega sektorja. V ospredju srečanja so podnebne spremembe in dolgoročno bolj vzdržen model gospodarstva.