Maja Morela
Andrej Novljan
Meta Potočnik

Andrej Šinko

Andrej Šinko je novinar Radia Ognjišče.

 • Dr. Roman Lavtar, dr. Iztok Rakar, dr. Irena bačlija Brajnik in dr. Miloš Senčur (photo: ARO)
  17.11.2022, 14:56

  Lokalne volitve: V večini občin bomo župane dobili v prvem krogu

  Občani bomo v nedeljo na lokalnih volitvah izbirali župane, predstavnike v občinskih svetih in krajevnih skupnosti. Volitve potekajo različno glede na velikost in druge posebnosti občine, v uporabi pa sta tako večinski kot proporcionalni volilni sistem. V približno 50 občinah je kandidat za župana zgolj en, v skoraj 60 pa dva, zato bo tam končni izid znan že po prvem krogu.

 • Gasilci na delu (photo: pixabay)
  09.11.2022, 14:31

  O potresu v Italiji strokovnjakinja za protipotresno gradnjo

  Osrednjo Italijo je zgodaj zjutraj stresel potres z magnitudo 5,7 po evropski lestvici. Epicenter je bil v Jadranskem morju, na globini 10 kilometrov, približno 61 kilometrov vzhodno od Riminija. V regijah Marke in Emilija-Romanja je škoda nastala na nekaterih stavbah, moten je bil javni promet, začasno so zaprli nekatere vrtce in šole, ljudje so se umaknili na ulice, o poškodovanih pa ne poročajo.

 • Papež Frančišek v Bahrajnu (photo: Simone Risoluti/Vatican Media)
  06.11.2022, 11:35

  Papež Frančišek zapustil Bahrajn

  Papež Frančišek je sklenil apostolsko potovanje v Bahranju in je z letalom na poti nazaj v Vatikan. Zadnji dan obiska je bil osrednji dogodek molitveno srečanje s škofi in duhovniki ter opoldanska molitev v cerkvi Srca Jezusovega.

 • Slovenski škofje (photo: SŠK)
  06.11.2022, 09:07

  Škofje hvaležni za poštene ljudi, mir v soseščini, pomoč beguncem in srečanje v Beltincih

  Prvo nedeljo po prazniku vseh svetih obhajamo zahvalno nedeljo. Cerkev z opozarjanjem na pomen zahvale in hvaležnosti Bogu, stvarstvu in ljudem prebuja in krepi osnovo v medsebojnih odnosih in jim daje novo kakovost. Slovenski škofje so se ob tem duhovnikom ter drugim, ki na različne načine delujejo po župnijah, zahvalili za opravljeno delo, pa tudi za vse darove.

 • Nadškof Stanislav Hočevar (photo: Marko Martic/Nadškofija Beograd)
  05.11.2022, 14:41

  Sveti oče sprejel odpoved službi beograjskega nadškofa Hočevarja

  Papež Frančišek je sprejel odpoved službi beograjskega nadškofa msgr. Stanislava Hočevarja. Na njegovo mesto je imenoval dosedanjega zrenjaninskega škofa dr. Ladislava Németa.