Slavi KoširSlavi Košir
Andrej NovljanAndrej Novljan
Rok MihevcRok Mihevc

Andrej Šinko

Andrej Šinko je novinar Radia Ognjišče.

 • Orožje (photo: Unsplash)
  25.09.2023, 14:58

  Na Kosovu dan žalovanja

  Razmere na sveru Kosova, kjer so včeraj v spopadih umrle štiri osebe, ostajajo zaostrene. Varnostne sile so poostrile nadzor, dostop proti Banjski, kjer je prišlo do spopada med obroženo skupino in kosovsko policijo, pa je omejen. Na Kosovu je danes dan žalovanja.

 • Papež Frančišek pri angelusu (photo: Divisione Produzione Fotografica)
  17.09.2023, 15:10

  Papež Frančišek: Z odpuščanjem delamo družbo boljšo

  Papež Frančišek je pred današnjo opodansko molitvijo zbrani množici na trgu Sv. Petra spregovoril o pomenu odpuščanja. To po njegovih besedah ni omejeno z nikakršno številko ali preračunljivostjo, ampak držo, ki temelji na sočutju.

 • Vojna ni igra. (photo: PixaBay)
  14.09.2023, 15:59

  Je Kitajska že izpodrinila ZDA s svetovnega prestola?

  Združene države Amerike dobivajo v Kitajski vse bolj enakovrednega tekmeca, kar pomembno vpliva na dogajanje v mednarodni skupnosti. Državi ena v drugi vidita grožnjo, tako v gospodarskem kot vojaškem smislu, za boljši svet pa je vsaj na določenih področjih nujno tudi njuno sodelovanje.

 • Duševna stiska (photo: Pixabay)
  10.09.2023, 05:00

  Zaradi samomora lani umrlo več kot 400 ljudi

  V Sloveniji sta v lanskem letu zaradi samomora umrli 402 osebi, od tega 321 moških in 81 žensk. Samomorilni količnik je lani sicer bil nekoliko nižji kot leto pred tem, pristojni pa želijo z današnjim svetovnim dnem preprečevanja samomora obuditi zavedanje, da lahko naša dejanja pri posamezniku, ki se spopada s stisko, obudijo upanje in rešijo življenje.

 • Vrtec (photo: STA)
  23.08.2023, 14:19

  Šolsko leto se bo ponekod začelo v nadomestnih prostorih

  V večini osnovnih šol in vrtcev, ki so jih prizadele poplave, bodo z začetkom septembra zagotovili kar se da normalni vzgojno-izobraževalni proces. Nekateri objekti so že sanirani, ponekod so našli nadometne prostore. Največ težav trenutno povzročajo neprevozne ceste, ki otežujejo dostop do nekaterih šol in vrtcev.