Mateja F. Novljan
Marko Zupan
Tanja Dominko

Andrej Šinko

Andrej Šinko je novinar Radia Ognjišče.

 • Praznovali smo v Arboretumu Volčji potok (photo: Rok Mihevc)
  25.06.2022, 13:34

  Dan državnosti smo praznovali v Arboretumu Volčji potok

  Več kot tisoč prijateljev in poslušalcev Radia Ognjišče je dan državnosti praznovalo v Arboretumu Volčji Potok. Sveto mašo za domovino je daroval škof Anton Jamnik, nato je sledilo druženje v prekrasnem okolju med vrtnicami in ostalim cvetjem ter ob glasbi Ane in Tomaža Plahutnika. Kulturni program je popestril tudi pesnik Tone Kuntner.

 • Osrednja drzavna proslava na predvecer dneva drzavnosti. Predsednik republike Borut Pahor. (photo: Jure Makovec/STA)
  25.06.2022, 09:58

  Slovenci obeležujemo dan državnosti

  Praznujemo dan državnosti. Osrednja slovesnost ob prazniku je bila sinoči na ljubljanskem Kongresnem trgu. Pred proslavo sta potekali slavnostni seji državnega zbora in državnega sveta, predsednik republike Borut Pahor je dopoldne položil venec ob spomeniku padlim v vojni za Slovenijo, že včeraj pa je sprejel njihove svojce. V predsedniški palači je dan odprtih vrat, na posebni slovesnosti pa bosta odlikovana Jurij Toplak in Robert Battelli.

 • Gneča na avtocesti. (photo: STA)
  21.06.2022, 08:07

  Slovenske ceste že pred turistično sezono močno obremenjene

  Agencija za varnost prometa in policija izvajata drugo od treh letošnjih nacionalnih preventivnih akcij Hitrost. Potekala bo do nedelje, v tem času pa policisti izvajajo poostrene nadzore hitrosti. Namen akcije je umirjanje hitrosti, ki je še vedno med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami.

 • Direktor TGZS Fedja Pobegajlo in generalni sekretar ZTAS Mišo Mrvaljević (photo: ARO)
  15.06.2022, 23:41

  V turizmu pred poletno sezono zmerno optimistični

  Turizem se po epidemiji vrača v stare tirnice. V panogi pričakujejo ponovno rast nočitev in povečanje obiska tujcev, soočeni pa so tudi z nekaterimi izzivi. Pomanjkanje delovne sile je vse večje, rastejo tudi stroški, kar pa že vpliva tudi na cene transferjev, nočitev in posledično turističnih aranžmajev.

 • 27. avgusta bomo dobili nove kardinale (photo: Vatican Media)
  29.05.2022, 13:48

  Novi kardinali z vseh koncev sveta; najmlajši prihaja iz Mongolije

  Sveti oče je za konec avgusta naznanil srečanje vseh kardinalov. Na njem naj bi se pogovarjali o novi apostolski konstituciji, ki je bila objavljena na letošnji praznik sv. Jožefa. Imenoval pa je tudi 27 novih kardinalov. Med novoimenovanimi cerkvenimi dostojanstveniki so trije voditelji vatikanskih uradov, šestnajst jih je volivcev, pet pa jih je starejših od osemdeset let.