Matjaž Merljak
Jakob Čuk
Tanja Dominko

Andrej Šinko

Andrej Šinko je novinar Radia Ognjišče.

  • Zastava ZDA (photo: Pixabay)
    28.10.2020, 18:17

    Bo Trumpu uspelo osvojiti še en mandat?

    V Združenih državah Amerike bo približno 240 milijonov volilnih upravičencev prihodnji torek odločalo na predsedniških volitvah. Javnomnenjske poizvedbe že od izbruha pandemije kažejo na prednost demokrata Joa Bidna, vendar pa je merjenje javnega mnenja enkrat že zatajilo, in sicer prav na volitvah leta 2016, ko je presenetil in zmagal republikanec Donald Trump.

  • Letalo (photo: Andrej Šinko)
    14.10.2020, 15:54

    Zaradi slabšanja epidemiološke slike potovanja odsvetovana

    Pristojni odsvetujejo vsa nenujna potovanja. Ta predstavljajo veliko tveganje za zdravje posameznika kot tudi nevarnost, da potnik obstane na neki destinaciji. Letalskih linij je manj kot pred pandemijo, termini javnega prevoza pa niso vedno zanesljivi.

  • Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec (photo: Nebojsa Tejic/STA)
    05.10.2020, 18:08

    Aleksandra Pivec odstopila s položaja kmetijske ministrice, zapustila bo tudi DeSUS

    Aleksandra Pivec je med današnjo sejo državnega zbora, na kateri so poslanci razpravljali o njeni razrešitvi, odstopila z mesta ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Kot je dejala, kot ministrica nepreklicno odstopa, ker ne želi, da ji z glasovanjem sodi politika, ki ne sprejema posameznikov, ki delajo v korist ljudi. Hkrati je dejala, da izstopa iz stranke DeSUS. Premier Janez Janša je medtem o njenem odstopu že obvestil državni zbor.

  • Maska (photo: Juraj Varga / Pixabay)
    01.10.2020, 15:10

    Bo dovolj zaščitne opreme, če se epidemiološka slika bistveno poslabša?

    Zavod za blagovne rezerve je od poletja neuspešno zaključil že dva javna razpisa za nakup zaščitne opreme. V prvem so bile težava previsoke cene, v drugem ponudba neustrezne opreme. Prvi mož zavoda Tomi Rumpf verjame, da bodo v tretjem razpisu kljub zaostrenim razmeram na globalnem trgu zaščitne opreme uspešni.

  • Škof Jurij Bizjak in nuncij Jean-Marie Speich (photo: ARO)
    26.09.2020, 11:00

    Sv. Hieronim - novi zavetnik koprske škofije

    Koprska škofija ima novega glavnega zavetnika – sv. Hieronima. Slovesnost razglasitve je v koprski stolnici vodil apostolski nuncij v Sloveniji Jean-Marie Speich. V homiliji je poudaril pomen zakramentov in svetnikov ter dodal, da se moramo vsi v vsakdanjem življenju truditi, da bi dosegli svetost. Jutri bo škofija pripravila že prvi romarski shod v čast novemu zavetniku, pri Svetem Hieronimu na Nanosu. Sv. Hieronim, duhovnik in cerkveni učitelj, prevajalec Svetega pisma, sicer goduje v sredo, 30. septembra.