Matjaž Merljak
Marko Zupan
Marjana Debevec

Andrej Šinko

Andrej Šinko je novinar Radia Ognjišče.

 • Letalo (photo: Andrej Šinko)
  17.03.2020, 15:31

  Vse težje se je vrniti v Slovenijo

  Številni Slovenci ostajajo po vsem svetu, nekateri so državo zaprosili tudi za pomoč pri vrnitvi iz tujine. Evropska unija naj bi v kratkem zaprla vsa letališča za potniški promet, večina letalskih povezav pa je bila odpovedana že v preteklih dneh.

 • Sodobni človek je poln strahov. (photo: pixabay)
  16.03.2020, 15:45

  Stiske so največje zaradi socialne izolacije in strahu

  Zaradi socialne izolacije in strahu ljudje doživljajo stiske, te pa bi se lahko še povečale, če bi se trenutno stanje podaljševalo. Psiholog dr. Kristjan Musek Lešnik zato predlaga, da se zaposlimo s stvarmi, ki nas pomirjajo ali sproščajo, ter da se prek telefonov in druge komunikacijske tehnologije spomnimo zlasti tistih, ki so povsem sami.

 • Pomagajmo mladim na poti uresničitve njihovih izobraževalnih hotenj. (photo: pixabay)
  11.03.2020, 19:59

  Pri vzgoji mladostnika ključna družina

  Teden katoliškega šolstva je odmeval tudi v današnji oddaji Pogovor o, ki jo namenjamo vzgoji. S predstavniki dijaških domov smo osvetlili vlogo krščanskih vrednot, družinskega okolja in drugega, kar pomembno vpliva na izoblikovanje mladostnika.

 • Koronavirus (photo: Pixabay)
  10.03.2020, 17:15

  Bo novi koronavirus prepolovil svetovno prebivalstvo?

  Če spremljamo medije, lahko glede na senzacionalistično poročanje dobimo takšen občutek. Vsakodnevno videvamo podobe mest in provinc v karanteni. Če so sprva takšne slike prihajale iz Kitajske ali širše Azije, je to danes realnost sosednje Italije, kjer je premier Giuseppe Conte včeraj za celotno državo razglasil karanteno.

 • Gospodarstvo (photo: Pixabay)
  04.03.2020, 15:26

  Zaradi novega koronavirusa težave že v slovenskem gospodarstvu

  Novi koronavirus je povzročil precej težav v gospodarstvu. Finančni ministri območja evra naj bi zato govorili o ukrepih za zajezitev negativnih vplivov, že pred tem pa so ukrepe za zaščito pred gospodarskimi in finančnimi tveganji napovedale članice skupine G7.