Slavi Košir
Andrej Novljan
Petra Stopar

Petra Stopar

Petra Stopar je novinarka Radia Ognjišče.

 • Matej Tonin (photo: Bruno Toic )
  04.08.2020, 12:28

  Tonin ob 20. obletnici NSi: Še naprej bomo podpirali delovne in ustvarjalne ljudi

  4. avgusta leta 2000 je bila ustanovljena stranka Nova Slovenija. Nastala je nekaj mesecev po tem, ko so se združili Slovenska ljudska stranka in Slovenski krščanski demokrati. Prvi predsednik NSi je postal Andrej Bajuk, stranka pa se je še isto leto oktobra na volitvah uvrstila v Državni zbor.

 • Dr. Mitja Ferenc in avstrijska veleposlanica v RS (photo: Avstrijsko veleposlaništvo v Ljubljani)
  10.07.2020, 12:00

  Zgodovinar Mitja Ferenc prejel visoko avstrijsko odlikovanje

  Avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen je priznanega slovenskega zgodovinarja in izrednega univerzitetnega profesorja dr. Mitjo Ferenca odlikoval z Velikim častnim znakom za zasluge za Republiko Avstrijo. Odlikovanje je prejel za izreden prispevek in obširno raziskovalno dejavnost na področju zgodovine in kulture Kočevarjev ter prikritih grobišč po povojnih pobojih.

 • Nadškof Anton Stres (photo: Tu SŠK)
  24.06.2020, 12:01

  Nadškof Stres: Veselo praznujmo dan državnosti

  »Dragi prijatelji! Mineva 29 let, odkar smo člani slovenskega naroda in vsi drugi prebivalci Slovenije razumeli, da je napočil zgodovinski trenutek, da uresničimo svoje upravičene zahteve po življenju v svobodni in demokratični državi,« je začel svoj nagovor ob dnevu državnosti predsednik Komisije Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci, nadškof Anton Stres.

 • Janez Pavel II. (photo: Pixabay)
  24.06.2020, 09:27

  Štuhec o priznanju slovenske državnosti: Bolj bi se morali zavedati odločilne vloge papeža Janeza Pavla II.

  »Trdno sem prepričan, da bi bila brez tega pontifikata morda še danes železna zavesa. Marsikdaj se govori o tem, kakšne zasluge je imel Gorbačov, dostikrat pa se pozablja, kakšne zasluge je imel papež Janez Pavel II.,« je prepričan moralni teolog dr. Ivan Štuhec. V komentarju pred skorajšnjim državnim praznikom je opisal odnos med Republiko Slovenijo in Svetim sedežem. Politika, ki je vladala večino časa v zadnjih 30 letih, po njegovi oceni »nikoli ni pokazala dovolj spoštljivega odnosa do tega, kar je Vatikan oziroma papež Janez Pavel II. za nas storil«.

 • Pokloni zvezek (photo: Slovenska karitas)
  23.06.2020, 10:38

  Na Karitas že sprejemajo prošnje za pomoč pri nakupu šolskih potrebščin

  »V center Karitas je prišla mama samohranilka, ki ima hčerko v 4. razredu osnovne šole. Dolgo časa je iskala službo in v začetku leta jo je dobila. Njeno veselje ni trajalo dolgo. Marca so bili sprejeti ukrepi proti koronavirusu in ker je bila med zadnjimi, ki so jo v podjetju zaposlili, je bila sedaj tudi med prvimi, ki so jih odpustili. Novo zaposlitev je v teh časih skoraj nemogoče dobiti, zato smo jo usmerili po pomoč na Center za socialno delo, pomagali pa ji bomo tudi s paketi hrane in šolskimi potrebščinami za hčerko,« pripovedujejo na Slovenski karitas, kjer so v tem mesecu začeli dobrodelno akcijo Otroci nas potrebujejo.