Petra Stopar

Petra Stopar je novinarka Radia Ognjišče.

 • Ritem srca 2024 (photo: ARO)
  04.04.2024, 14:37

  Tukaj so na voljo vstopnice za Ritem srca 2024

  Praznik sodobne krščanske glasbe – festival Ritem srca – bo letos v torek, 21. maja, na forumu Zavoda sv. Stanislava v Ljubljani. Z novimi avtorskimi skladbami se bo predstavilo še večje število izvajalcev kot lani, in sicer kar deset.

 • Papež Frančišek na velikonočni ponedeljek (photo: Vatican Media)
  01.04.2024, 16:32

  Papež: Gospodovo vstajenje prinaša neizmerno veselje

  Na velikonočni ponedeljek je papež Frančišek z okna apostolske palače zmolil molitev »Raduj se, Kraljica nebeška«. Pod vtisom evangelija po Mateju, ki opisuje žene, ki so srečale Jezusa pri praznem grobu, je nagovoril zbrano množico romarjev na Trgu sv. Petra.

 • Mariborski nadškof Alojzij Cvikl (photo: Rok Mihevc)
  01.04.2024, 12:21

  Nadškof Cvikl: Pri mladih opažam iskanje osebne vere

  Mariborski nadškof Alojzij Cvikl je v velikonočnem intervjuju za Radio Ognjišče poudaril pomen poglobitve posameznikovega osebnega odnosa z Bogom, ki se potem odraža v povezanosti z občestvom. Po njegovem je razveseljujoč podatek, da se karitativna dejavnost v Nadškofiji Maribor krepi, dobro delujejo tudi župnijski pastoralni sveti, skrbi pa ga upad duhovnih poklicev.

 • (photo: )
  29.03.2024, 14:25

  Za nami še ena uspešna akcija 40 dni brez alkohola

  V Sloveniji se bo na veliko soboto sklenila preventivna akcija »40 dni brez alkohola«. Z njo je Slovenska karitas skupaj s partnerskimi organizacijami v postnem času opozarjala, da prekomerno uživanje alkohola povzroča veliko stisk zaradi skrhanih odnosov, nasilja, prometnih nesreč in bolezni. Letošnje geslo je ljudi vabilo, naj namesto alkohola najdejo veselje, talente, darove in povezanost v odnosu z drugimi.

 • Sveta dežela (photo: Pixabay)
  29.03.2024, 05:00

  Nabirka za Sveto deželo: »Pomagajte nam, da jim bomo pomagali!«

  Na veliki petek bo po cerkvah tradicionalna nabirka za Sveto deželo. Lani so bili darovi namenjeni pomoči žrtvam katastrofalnega potresa v Turčiji in Siriji, katerim so kristjani iz vsega sveta namenili dobrih šest milijonov evrov in pol. Letos smo povabljeni, da podpremo kristjane iz svetih krajev, ki se sredi vojne spopadajo z izredno težkimi življenjskimi razmerami.