Slavi Košir
Jakob Čuk
Meta Potočnik

Petra Stopar

Petra Stopar je novinarka Radia Ognjišče.

 • Mag. Matej Tonin (photo: Rok Mihevc)
  30.12.2021, 12:07

  Tonin: Očitno se bomo na volitvah znova borili za iste vrednote kot na plebiscitu

  Gost zadnje oddaje »Pogovor o« v letu 2021 je bil predsednik NSi, minister za obrambo in podpredsednik vlade Matej Tonin. Zanimalo nas je, kako ocenjuje napredek države v zadnjih 30 letih, delo vlade v iztekajočem se letu in predsedovanje Svetu Evropske unije, pa tudi, kakšne izzive si je stranka NSi zadala v volilnem programu.

 • Ljubljanski nadškof Stanislav Zore (photo: Škofija Novo mesto / Rok Mihevc)
  21.12.2021, 08:18

  Nadškof Zore: Zelo me bolijo tiste grožnje …

  Pred nami je praznovanje božiča, ki ga bo tudi letos zaznamovala pandemija covida-19. A ljubljanski nadškof Stanislav Zore upa, da bomo kljub temu praznovali z vso hvaležnostjo, navdušenjem in slavljenjem Boga, ki se sklanja k nam. V pogovoru za naš radio in tednik Družina se je odzval tudi na grožnje, ki jih je v zadnjem času prejel bodisi on bodisi drugi, ki so vpeti v obvladovanje zdravstvenih razmer.

 • Slovenska karitas pomaga mnogim (photo: Slovenska karitas)
  20.12.2021, 10:11

  Kociper: Stanje v Pomurju se je v zadnjih dveh letih zelo poslabšalo

  Škofijska karitas Murska Sobota opozarja, da je epidemija covida-19 prebivalce v pokrajini ob Muri posebej močno prizadela. Vse več je ljudi brez urejenega zdravstvenega zavarovanja, nekatere družine, ki so prej uspele odplačevati mesečne obveznosti, pa so zdaj tik pred deložacijo, je povedal generalni tajnik Jožef Kociper.

 • Sodišče (photo: ARO)
  16.12.2021, 09:11

  O diplomi vrhovnega sodnika Masleše še vedno več vprašanj kot odgovorov

  V minulih tednih so na družabnih omrežjih zaokrožila številna namigovanja, da vrhovni sodnik Branko Masleša nima ustrezne pravne izobrazbe. Iz potrdila o diplomi, ki ga je spletnemu portalu Siol poslala sarajevska pravna fakulteta, izhaja, da je Masleša diplomiral leta 1975 in pridobil naziv diplomirani pravnik. Še vedno pa ni uradnih pojasnil tako z vrhovnega sodišča kot z ministrstva za pravosodje.

 • Msgr. Franci Petrič med darovanjem svete maše, prenos prek Facebooka (photo: Tanja Dominko)
  08.12.2021, 10:56

  Msgr. Petrič: Ne gre za številke, ampak za odnose

  »V zadnjem letu se je pokazalo, da ima Cerkev na Slovenskem zelo močno jedro ljudi, ki hočejo nekaj narediti, in to je spodbudno,« je o preteklem liturgičnem letu in vplivu pandemije na življenje župnij dejal duhovnik in publicist msgr. mag. Franci Petrič.