Jože Bartolj
Miha Močnik
Helena Križnik

Petra Stopar

Petra Stopar je novinarka Radia Ognjišče.

 • Cerkev, križ, verniki (photo: Mateus Campos Felipe)
  13.01.2020, 07:06

  Katoličanov v Sloveniji 73 odstotkov, od tega polovica v mariborski nadškofiji

  Tudi v začetku letošnjega leta je Slovenska škofovska konferenca izdala letno poročilo z najnovejšo statistiko. Čeprav nas po besedah ljubljanskega nadškofa Stanislava Zoreta nekateri podatki tolažijo, da so razmere ponekod urejene in optimistične, pa lahko drugje opazimo pomembne izzive, na katere moramo odgovoriti z dejavno vero.

 • Alkohol (photo: Pixabay)
  09.01.2020, 07:24

  Medicinska sestra, ki pomaga bolnikom odkriti težave z alkoholom

  Tatjana Lekšan kot diplomirana medicinska sestra dela v Zdravstvenem domu Ljubljana-Center, ima več kot 20 let izkušenj iz primarnega zdravstva, že dobro leto pa bolnikom pomaga stopiti na pot opuščanja tveganega pitja alkohola.

 • Molitev (photo: Pixabay)
  03.01.2020, 07:52

  Nadškof Zore: Nova evangelizacija so sproščeni kristjani

  Predsednik Slovenske škofovske konference, ljubljanski nadškof Stanislav Zore, si močno želi, da bi bilo leto 2020 za vsakega kristjana v Sloveniji leto ponovnega odkritja Boga in vere vanj. Vsa kriza, ki jo doživlja Cerkev na zahodu, je namreč kriza vere, meni nadškof. V civilnem smislu pa si med drugim želi, da bi Slovenija končno postala pravna država.

 • Feri Lainšček (photo: Nika Hőlcl Praper)
  02.01.2020, 08:49

  Feri Lainšček: Žanjemo to, kar smo sami sejali

  Novoletno oddajo Mozaik dneva smo v celoti posvetili pogovoru s slovenskim pisateljem, pesnikom, scenaristom in dramatikom Ferijem Lainščkom. Povedal nam je, po čem si bo zapomnil leto, ki je za nami, kako pomembno mesto ima literarna beseda že v zgodnjem otroštvu in kaj želi s svojimi pesmimi sporočiti mladim.

 • Ljubljanski nadškof Stanislav Zore (photo: Rok Mihevc)
  31.12.2019, 07:20

  Nadškof Zore: Cerkev se bo tudi v prihodnje prilagajala razmeram, v katere vstopamo

  V letu 2019 je bilo veliko živahnega dogajanja v Cerkvi v Sloveniji, ugotavlja predsednik Slovenske škofovske konference, ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore. Obhajali smo tudi več stoletnic, med drugim 100. obletnico združitve Prekmurja z matičnim narodom in 100. obletnico ustanovitve Teološke fakultete. Žal pa je po njegovih besedah tudi letošnje leto zaznamovala nepripravljenost politike, da bi izpolnila ustavno odločbo.