Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Petra Stopar

Petra Stopar je novinarka Radia Ognjišče.

 • Adventni venec (photo: Rok Mihevc)
  03.12.2023, 08:50

  Vstopili smo v advent

  Vstopili smo v adventni čas, čas duhovne priprave na božič. Začeli smo ga sinoči z vigilijo prve adventne nedelje in ga bomo sklenili na četrto adventno nedeljo, ki bo hkrati že sveti večer, 24. decembra. Poklicani smo, da ga živimo polno.

 • Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič)
  27.11.2023, 11:08

  Adventni izziv za zakonce

  V društvu Družina in življenje (DIŽ) so pripravili adventni izziv Geneza23, ki zakoncem pomaga, da se duhovno pripravijo na božič. Poudarek spodbud, ki jih prejemajo zakonci preko elektronske pošte, je na pristnem doživetju Jezusovega rojstva in ustvarjanju svetega prostora v času adventa.

 • Spomenik žrtvam prometnih nesreč na Žalah v Ljubljani (photo: Zavod Varna pot)
  17.11.2023, 17:31

  VIDEO: Na Žalah položili venec v spomin žrtvam prometnih nesreč

  Črna pentlja, ki ponazarja cesto, je simbol svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč, ki ga zaznamujemo tretjo nedeljo v novembru. V Zavodu Varna pot sporočajo, da je sloganu »Spominjajmo se, pomagajmo in ukrepajmo« v letošnjem letu dodan nov poudarek – »Živeti s posledicami«. Ta nas po kot posameznike in družbo spodbuja, da osvetlimo nevidni svet žrtev prometnih nesreč ter sooblikujemo sistem z najvišjimi standardi na področju pravic, podpore in zaščite žrtev. Nadškof Stanislav Zore pa je poudaril pomen zavedanja o svetosti človeka na vseh prizoriščih življenja, ne le na krajih spominskih obeležij.

 • Janez Cigler Kralj (photo: Rok Mihevc)
  10.11.2023, 16:21

  Cigler Kralj: Ta vlada je poskrbela, da na dolgotrajno oskrbo čakamo še bolj dolgotrajno

  Za področje dolgotrajne oskrbe bo od 1. januarja 2024 veljal krovni zakon. Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac in generalna direktorica Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije Tatjana Mlakar sta danes napovedala izdajanje prvih odločb o vključitvi v sistem obveznega zavarovanja za dolgotrajno oskrbo. Kaj prinašajo? Minister pravi, da ne zahtevajo ničesar, nekdanji minister za delo Janez Cigler Kralj pa opozarja na nove obremenitve.

 • Avgustovske poplave v Mežici (photo: STA)
  26.10.2023, 15:09

  VIDEO: Ob napovedanih izrednih vremenskih razmerah pozivi k samozaščitnemu ravnanju

  Agencija RS za okolje (Arso) je za petek zaradi napovedanih močnih padavin in vetra za večji del države izdal rdeče vremensko opozorilo. Rdeče opozorilo zaradi padavin velja za severovzhodni, severozahodni in jugozahodni del države, rdeče opozorilo zaradi vetra pa le za severozahod in jugozahod. Za preostali del države je izdano oranžno opozorilo.