Mateja F. Novljan
Marko Zupan
Rok Mihevc

Petra Stopar

Petra Stopar je novinarka Radia Ognjišče.

 • Mobilna enota programa DORA v Postojni (photo: Onkološki inštitut Ljubljana)
  18.02.2021, 11:45

  Presejalni programi Dora, Zora in Svit kljub epidemiji dobro delujejo

  Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) ugotavlja, da je rak velik zdravstveni, socialni in ekonomski problem. Letno na novo za rakom zboli približno 15.000 prebivalcev Slovenije, okrog 6000 jih zaradi bolezni umre. Vendar pa nekatere rake znamo in zmoremo uspešno preprečevati ali odkrivati zgodaj.

 • Papež Frančišek (photo: cathopic.com)
  16.02.2021, 14:14

  Papež marca v Irak, kaj bi lahko ogrozilo zgodovinski obisk?

  Še približno dva tedna sta do prvega zgodovinskega obiska Petrovega naslednika v Iraku. Kljub izzivom, ki jih postavljata pandemija in varnostno vprašanje, papež Frančišek po zadnjih informacijah ostaja odločen odpotovati v to deželo in uresničiti to, česar njegovi predhodniki niso mogli. Cerkve bodo, kot kaže, med obiskom zaprte. Iraške oblasti so namreč v nedeljo zaostrile ukrepe v strahu pred bolj nalezljivimi različicami novega koronavirusa.

 • dr. Dimitrij Rupel (photo: ARO)
  11.02.2021, 15:31

  Dr. Dimitrij Rupel o Rusiji, njenem cepivu in politiki

  Nekdanji zunanji minister in diplomat dr. Dimitrij Rupel meni, da so Rusi na področju medicine in znanosti vsega spoštovanja vredni, tudi v luči razvoja lastnega cepiva proti covidu-19. »Stvar pa je drugačna pri politiki,« dodaja. Po Ruplovi oceni je ravnanje Moskve do opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega »črna pika za rusko politiko«. Kakšne bodo sankcije Evropske unije, ne ve, opozarja pa, da se doslej niso izkazale za zelo učinkovite.

 • Starejši (photo: rawpixel.com)
  09.02.2021, 10:50

  Na pomoč ranljivim tudi Karitas

  Slovenska karitas v času epidemije novega koronavirusa prihaja na proti otrokom in mladostnikom, starejšim, pa tudi mladim migrantom.

 • Starejši, osamljenost (photo: Pixabay)
  09.02.2021, 10:28

  Iz zasvojenosti v novo življenje, a kako?

  Štiri slovenske humanitarne organizacije, ki se ukvarjajo s pomočjo zasvojenim, so se pred časom združile v program pod naslovom »Skupnosti MOST«. V sklopu tega ustanavljajo posebne stanovanjske skupnosti in gospodinjstva za vnovično vključitev zdravljenih alkoholikov in drugih zasvojenih v družbo.