Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Petra StoparPetra Stopar

Petra Stopar

Petra Stopar je novinarka Radia Ognjišče.

 • Predsednik NSi Matej Tonin na taboru stranke v Gorišnici (photo: NSi)
  27.05.2023, 16:41

  Tonin na taboru NSi pozval k aktivnemu državljanstvu kot odzivu na nesposobno vlado

  Na tradicionalnem taboru stranke so se v Gorišnici na Štajerskem srečali člani in simpatizerji Nove Slovenije – krščanskih demokratov. Predsednik NSi Matej Tonin je v nagovoru ocenil, da se je stranka v lanskem letu odrezala dobro. O vladi pod vodstvom Roberta Goloba meni, da ne kaže rezultatov in da po letu dni mandata nima kaj pokazati. Odgovor na »nesposobno« vlado po Toninovih navedbah ni oboroževanje, ampak »jasna alternativa in državljanska aktivnost«.

 • Nadškof Stanislav Zore pred Marijinim svetiščem na Zaplazu (photo: Nadškofija Ljubljana)
  27.05.2023, 11:27

  Nadškof Zore na Zaplazu: Včasih tako ihtavo iščemo krivca za vse, kar se dogaja, da se vsa politika spremeni v nasprotovanje

  Ob godovnem prazniku in 100. obletnici rojstva blaženega Alojzija Grozdeta so se romarji zbrali na Zaplazu, kjer so njegove relikvije. Zbrane je v pridigi nagovoril ljubljanski nadškof Stanislav Zore. Vprašal se je, kaj Grozde na poseben način govori za naš čas: »Najprej, da moramo življenje vzeti v svoje roke. Da moramo prevzeti odgovornost za svoje življenje in za svoja ravnanja.«

 • RTV Slovenija. (photo: STA)
  27.05.2023, 08:48

  Štuhec o odpravi zadržanja novele zakona o RTVS: »Čisto nič ne jokam!«

  Ustavno sodišče je tudi uradno objavilo sklep o razveljavitvi zadržanja novele zakona o RTV Slovenija. Iz njega med drugim izhaja, da se novi svet tega zavoda skladno z novelo konstituira najpozneje v sedmih dneh po objavi tega sklepa v uradnem listu. V tem roku vršilec dolžnosti generalnega direktorja oziroma oseba, ki ga nadomešča, skliče prvo sejo novega sveta.

 • Bl. Lojze Grozde (photo: Župnija Mirna / Robert Hladnik)
  27.05.2023, 05:00

  Nadškof Hočevar o Grozdetu: Nihče ni smel vedeti …

  Na današnji dan obhajamo 100. obletnico rojstva bl. Alojzija Grozdeta, medtem ko je 1. januarja minilo 80 let od njegove mučeniške smrti. Ta veliki življenjski in mučeniški jubilej Škofija Novo mesto in celotna Cerkev v Sloveniji obeležuje z Grozdetovim letom pod geslom »Luč je, ki šel sem za njo«, ki je verz ene od njegovih pesmi.

 • Papež Frančišek (photo: Vatican Media)
  21.05.2023, 07:00

  Papež: Zavrniti moramo hujskaško retoriko!

  V Cerkvi danes obeležujemo svetovni dan sredstev družbenega obveščanja. Papež Frančišek nas v poslanici opominja, da je za dobro komunikacijo pomembno tudi, da govorimo s srcem ali iz srca, ne le to, da se k nekomu odpravimo, ga poslušamo in opazimo. Ob tem poziva k preprečevanju sovražnega načina komunikacije in hujskanja.