Slavi Košir
Miha Močnik
Petra Stopar

Petra Stopar

Petra Stopar je novinarka Radia Ognjišče.

 • Revščina, denar, pomoč (photo: Pixabay)
  13.06.2022, 10:35

  Ukrepi proti draginji: S solidarnostjo lahko veliko naredimo

  Delovna skupina za blaženje energetske in prehranske draginje, ki jo vodi premier Robert Golob, prve predloge ukrepov napoveduje v kratkem času. Predstavniki treh humanitarnih organizacij si želijo, da bi bili ukrepi premišljeni, ciljno naravnani in pravočasni, so povedali v oddaji Pogovor o na Radiu Ognjišče.

 • Spominska slovesnost ob breznu pod Krenom, Kočevski Rog (photo: Alen Salihović)
  04.06.2022, 12:14

  Škof Saje v Kočevskem Rogu: Ne poglabljajmo sovraštva, bodimo sodelavci miru

  Predsednik Slovenske škofovske konference in novomeški škof Andrej Saje je v nagovoru pri spominski in spravni slovesnosti v Kočevskem Rogu vse povabil, naj ne poglabljamo sovraštva, ampak naj bomo sodelavci miru. Spomnil je na dolžnost demokratične države do poprave krivic. Te smo po njegovih besedah vsi dolžni stalno preprečevati, »odpravljati vsako nasilje nad drugimi ter spoštovati nedotakljivost človeške osebe in njegove lastnine«.

 • Pošiljka Slovenske karitas je prispela v Ukrajino (photo: Slovenska karitas)
  03.06.2022, 12:15

  Mira Milavec: V Ukrajini zdaj še bolj potrebujejo pomoč, kot na začetku vojne

  "V imenu Karitas Spes Ukrajina se zahvaljujem vsem državljanom Slovenije za vašo velikodušnost in neizmerno hiter odgovor na stiske v Ukrajini. Humanitarna situacija v državi je zelo težka, ljudje sedaj še bolj potrebujejo pomoč, kot na začetku vojne. Težko je reči, da obstaja varen kotiček v državi. Več kot 8 milijonov je notranje razseljenih," je povedala Mira Milavec, s katero na Slovenski karitas neposredno sodelujejo pri pomoči v in lahko učinkovito odgovarjajo na potrebe ljudi v Ukrajini.

 • Škof Andrej Saje (photo: Rok Mihevc)
  29.05.2022, 09:00

  »Katoličani v RS pričakujemo, da bomo upoštevani kot enakovredni člani te družbe«

  Katoliška cerkev si od nove vlade najprej želi dialoga, je v pogovoru za naš radio povedal predsednik Slovenske škofovske konference dr. Andrej Saje. Ker predsednik vlade dr. Robert Golob napoveduje večje sodelovanje s civilno družbo, mu novomeški škof sporoča, da so velik del te družbe tudi kristjani in verske skupnosti.

 • Škof Andrej Saje (photo: SŠK)
  28.04.2022, 09:39

  "Pričakujemo, da bo nova vlada sodelovala za skupno dobro."

  Predsednik Slovenske škofovske konference škof Andrej Saje pravi, da Katoliška cerkev v Sloveniji po državnozborskih volitvah in menjavi oblasti upa na korake k večjemu sodelovanju v družbi. To je poudaril v torkovem pogovoru za avstrijsko katoliško agencijo Kathpress, ki ga povzema tednik Družina.