Jože Bartolj
Miha Močnik
Alen Salihović

Petra Stopar

Petra Stopar je novinarka Radia Ognjišče.

 • Stična mladih 2021 pred vrati (photo: Matic Dolenc)
  17.09.2021, 18:42

  Tu je jubilejna, 40. Stična mladih

  Stična mladih praznuje 40 let in znova v svoj objem vabi vse mlade in malo manj mlade, tokrat z nekoliko prenovljenim konceptom. Sveto mašo, ki jo bomo na valovih Radia Ognjišče neposredno prenašali, bo v soboto, 18. septembra ob 11. uri, daroval mariborski nadškof Alojzij Cvikl, sledil bo program z delavnicami, zvečer pa koncert slavilne glasbe.

 • New York, plošča z imeni žrtev terorističnih napadov 11. 9. 2001 (photo: Pexels)
  11.09.2021, 08:31

  Teroristi pred 20 leti napadli ZDA

  11. septembra 2001 je 19 teroristov v ZDA v jutranjih urah ugrabilo štiri potniška letala. Dve sta treščili v dvojčka Svetovnega trgovinskega centra v New Yorku, eno v Pentagon, četrto, ki je bilo namenjeno na kongresno palačo v Washingtonu, pa se je po uporu potnikov zrušilo na polje v Pensilvaniji. Skupaj je umrlo 2977 ljudi, med njimi več kot tristo gasilcev in reševalcev. Obletnica sovpada s koncem najdaljše vojne v zgodovini ZDA, ki so jo te bojevale proti talibanom. Ti so v Afganistanu spet na oblasti in svet ima več vprašanj kot odgovorov.

 • Zdravstvena nega (photo: www.zbornica-zveza.si)
  09.09.2021, 10:03

  Monika Ažman: Zdravstvena nega je na kritični točki

  Četrti val epidemije covida-19 na lastni koži že čutijo tudi medicinske sestre, ki delajo na covidnih oddelkih. Ta že tako preobremenjeni in kadrovsko podhranjeni kader je v času epidemije postal še bolj izčrpan. Vsak zaposleni dela za dva, ob nenormalnih urnikih in povečanem obsegu dela, mnogi opravijo tudi po 200 ur mesečno, je v oddaji Pogovor o povedala predsednica zbornice Monika Ažman.

 • Ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar (photo: Katoliška cerkev)
  05.09.2021, 09:00

  Škof Šuštar: Priti v cerkev je stvar vere

  Župniki v teh dneh seznanjajo družine z vpisom k verouku, k temu pa spada tudi obiskovanje nedeljske svete maše. Že pred epidemijo covida-19 in zaprtjem države del veroučencev in staršev nedeljske maše ni obiskoval. Kako otroke, mladino in družine pripeljati nazaj v cerkev? »Gre za problem vere. Ali nekdo veruje, da se Jezus pri sveti maši daruje in da je to najsvetejša daritev? To nam Jezus ponuja, nikogar pa ne prisili. Vsak je povabljen, da bi to sprejel,« odgovarja ljubljanski pomožni škof Franc Šuštar.

 • Doc. dr. Primož Novak (photo: URI Soča)
  26.08.2021, 18:20

  Vodja rehabilitacije najtežjih covidnih bolnikov o izjemnih čakalnih dobah

  Doc. dr. Primož Novak je na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča v Ljubljani vodja rehabilitacijskega programa za najtežje bolnike s covidom-19. Delo na oddelku, ki je ves čas polno zaseden, se bo tudi v četrtem valu nadaljevalo z enakim tempom, saj na sprejem čaka še od 15 do 20 pacientov, je povedal v pogovoru za naš radio.