Matjaž Merljak
Jakob Čuk
Tanja Dominko

Petra Stopar

Petra Stopar je novinarka Radia Ognjišče.

 • Pod pragom tveganja revščine živi vsak osmi prebivalec. (photo: Mateja Jordovič Potočnik)
  17.10.2020, 12:30

  Starejše ženske v najslabšem položaju

  V Sloveniji revščina najbolj ogroža starejše, zlasti ženske. Mnogim posameznikom in družinam, ki živijo v materialnem pomanjkanju, že 30 let pomaga Slovenska karitas.

 • Nadškof Stanislav Zore pri sveti maši ob začetku akademskega leta (photo: Ivan Rampre)
  14.10.2020, 10:13

  "Brez oblikovanega srca razum in njegovi dosežki postanejo sami sebi namen"

  V času krize novega koronavirusa je še toliko bolj pomembno dvoje: pridobivanje znanja in oblikovanje srca. V to je prepričan ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki je v stolnici daroval sveto mašo ob začetku novega akademskega leta.

 • Globalno segrevanje, podnebje, industrija (photo: Pixabay)
  12.10.2020, 09:54

  Dr. Žiga Zaplotnik: Moja največja bojazen so klimatske migracije

  V tem tednu bodo voditelji Evropske unije začeli razpravo o novem podnebnem cilju povezave. Ta je, da vse države članice do leta 2050 postanejo podnebno nevtralne in postopoma opustijo gospodarstvo, ki temelji na fosilnih gorivih.

 • Dejan Caglič (photo: Osebni arhiv)
  07.10.2020, 07:34

  Slovenski znanstvenik v ZDA: Na pandemijo smo bili popolnoma nepripravljeni

  »Strokovnjaki so vrsto let opozarjali na morebitni izbruh kakšne bolezni, pa žal ni bilo nobenih primernih odzivov,« o novem koronavirusu pravi mikrobiolog in biokemik dr. Dejan Caglič, ki že šest let dela v svetovnem kemijskem podjetju v ZDA.

 • Blagoslov doma (photo: Arhiv ŠK Koper)
  05.10.2020, 09:37

  Končana zgodba Doma Karitas na Cesti

  »Vsaka zgodba se enkrat konča, ta je bila zelo dobra,« je povedala ravnateljica Škofijske karitas Koper Jožica Ličen o 20-letni zgodbi Doma Karitas na Cesti pri Ajdovščini. Zaradi poslabšanja stanja objekta – pika na i je bila poškodovana streha v letošnjem pomladanskem neurju – so ga morali sodelavci in prostovoljci Karitas poleti zapustiti. Lastnik hiše, Družba za avtoceste Republike Slovenije (Dars), pa je dal objekt na seznam za rušenje.