Slavi Košir
Matej Kržišnik
Marta Jerebič

Petra Stopar

Petra Stopar je novinarka Radia Ognjišče.

 • Škof Anton Jamnik (photo: SŠK)
  20.06.2021, 09:08

  »Ne le ideje, imeli smo sanje o samostojni državi«

  O tem, kako je pokojni ljubljanski nadškof dr. Alojzij Šuštar pred 30 leti naredil vse za Slovenijo in kako so kristjani prispevali k procesu demokratizacije države, smo se pogovarjali z ljubljanskim škofom dr. Antonom Jamnikom.

 • Profesor političnih znanosti in mednarodnih odnosov Nuno P. Monteiro (photo: nunomonteiro.org)
  11.06.2021, 19:49

  In memoriam: Nuno Monteiro

  Portugalski politolog Nuno P. Monteiro, ki je 5. maja letos zapustil akademsko skupnost po boju z zahrbtno boleznijo, je znan po svojih raziskavah na področju mednarodnih odnosov in varnostnih študij, tudi na temo jedrskega orožja. »Njegov zadnji velik projekt je želel predstaviti vseobsegajočo teorijo nasilja, ki bi razložila tako vojno med državami, kot tudi državljanske vojne in celo medosebno nasilje,« je o svetovno priznanem akademiku zapisal slovenski raziskovalec na Univerzi Kalifornije, San Diego, Igor Kovač.

 • Kristian Koželj (photo: Lea Remic Valenti in Robi Valenti, LR Photography)
  11.06.2021, 06:49

  Kristian Koželj: Ego nam preprečuje iti v manj lepe dele sebe

  »Kot igralec in tudi kot pesnik se lahko verodostojno naslonim samo na izkušnje, ki jih nosim v sebi. Tu je treba biti zelo pošten do sebe in biti pripravljen sprejeti tudi tiste manj lepe dele sebe,« o pomenu umetnikovega pristnega stika s samim seboj pravi Kristian Koželj. Je literarni in gledališki ustvarjalec, knjižničar, mentor ter vodja Univerze za tretje življenjsko obdobje v Celju.

 • Peter Jambrek, Andrej Fink, France Cukjati (photo: ARO)
  02.06.2021, 19:00

  »Očitki, da so osamosvojitelji delali za lastno korist, so ena od izjemnih laži«

  »Pomen osamosvojitve in plebiscitarne odločitve pomeni vrednostno središče države,« je v oddaji Pogovor o poudaril nekdanji poslanec in predsednik Zbora za republiko dr. France Cukjati. Vprašal se je, katero vrednostno središče bo Slovenija predstavljala v naslednjih mesecih, v času predsedovanja Svetu Evropske unije. Mnenja o trenutnem dogajanju v državi in obletnici samostojnosti sta v oddaji izrazila tudi prof. dr. Peter Jambrek in prof. dr. Andrej Fink.

 • Posvečenje Maksimilijana Matjaža (photo: ARO)
  30.05.2021, 16:41

  Video in foto: "Da sem ta klic lahko sprejel, se moram najprej zahvaliti Cerkvi"

  Ob prejemu treh znamenj škofovske službe – prstana, mitre in palice – je dr. Maksimilijan Matjaž, duhovnik in profesor Svetega pisma, postal novoposvečeni celjski škof.