Slavi Košir
Jakob Čuk
Andrej Šinko

Petra Stopar

Petra Stopar je novinarka Radia Ognjišče.

 • Rok Čakš (photo: Rok Mihevc)
  03.10.2022, 14:45

  "Z vstopom Milana Brgleza v kampanjo manjša podpora Nataši Pirc Musar"

  Vstopili smo v drug teden volilne kampanje pred predsedniškimi volitvami. Danes je zadnji dan, ko lahko kandidati umaknejo soglasje k že potrjeni kandidaturi, in za to potezo se je odločil neodvisni kandidat, glasbenik Gregor Bezenšek. Pojasnil je, da je bil v zadnjem času deležen številnih pritiskov, sovražnih sporočil in groženj, ki so se dotikale tudi njegove družine, zato odstopa od predsedniška tekme. V igri za novega predsednika republike tako ostaja še sedem kandidatov, v naslednjih tednih jih čakajo številna medijska soočenja in obiski na terenu.

 • Starejša gospa na kmetiji (photo: ArtMarie)
  02.10.2022, 05:00

  Bivanje starejših na kmetiji

  Deos je družinsko podjetje in največji zasebni ponudnik institucionalnega varstva starejših v Sloveniji in danes zagotavlja nego in skrb več kot 1400 starejših, nastanjenih znotraj 8 Deos centrov starejših po državi. Vedno pa spremljajo aktualne potrebe starejših in nanje odgovarjajo z inovativnimi strokovnimi rešitvami. In ker se zaključuje eden od zanimivih in inovativnih projektov pod okriljem Deos-a, smo pred naš mikrofon povabili direktorja Miho Kranjca.

 • Papež z mladimi v Assisiju (photo: Divisione Produzione Fotografica)
  25.09.2022, 09:43

  Mladi v Assisiju: Nova ekonomija ni utopija!

  V Assisiju se je v soboto sklenila tridnevna mednarodna konferenca »Frančiškova ekonomija«, ki se jo je udeležil tudi papež Frančišek. Pridružil se je mladim ekonomistom in ustvarjalcem sprememb iz stotih držav, ki so predstavljali svoje zamisli o tem, kako izboljšati svet.

 • Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška v Mariboru (photo: FB Škofijska gimnazija AMS Maribor - ŠGAMS)
  23.09.2022, 18:15

  25 let Slomškove gimnazije v Mariboru

  Ob ustanovitvi, leta 1997, je začela Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška delovati na Zolajevi ulici v Mariboru, v prostorih Srednje strojne in kovinarske šole. »V tem letu se je v gimnazijo vpisalo 133 dijakinj in dijakov, kar je bil verjetno najboljši vpis, nikoli več ni bil tako množičen,« se spominja dolgoletna in prva ravnateljica prof. Irena Rebolj Kraner. Skupaj z zdajšnjim ravnateljem dr. Samom Repoluskom sta po teh 25 letih najbolj ponosna na dijake in hvaležna vsem, ki so pomagali pri ohranitvi zavoda v težkih časih finančne stiske.

 • Krsta s truplom kraljice Elizabete II. v westminstrski opatiji. (photo: STA)
  19.09.2022, 13:57

  V Londonu zadnje slovo od kraljice Elizabete II.

  V Združenem kraljestvu se poslavljajo od priljubljene britanske kraljice Elizabete II., ki je po več kot sedmih desetletjih na prestolu umrla 8. septembra. Današnji dan, ki je tudi dela prost, je vrhunec dogajanja po kraljičini smrti pred 11 dnevi. Opoldanske pogrebne slovesnosti v Westminstrski opatiji se je udeležilo več kot sto tujih voditeljev, med njimi slovenski predsednik Borut Pahor, poleg njih pa še številni drugi visoki predstavniki in člani kraljevih družin. Pogreb britanske monarhinje je prvi državniški po smrti premierja Winstona Churchilla leta 1965 in velja za največjo varnostno operacijo na Otoku doslej.