Priveži svoj voz na kakšno zvezdo
Dr. Elisabeth Lukas je najbolj znana učenka utemeljitelja logoterapije dr. Viktorja E. Frankla. Kot klinična psihologinja in psihoterapevtka se je specializirala za praktično uporabo logoterapije.
Dr. Elisabeth Lukas je najbolj znana učenka utemeljitelja logoterapije dr. Viktorja E. Frankla. Kot klinična psihologinja in psihoterapevtka se je specializirala za praktično uporabo logoterapije.
V času privatizacije smo vsi polnoletni državljani dobili certifikate, s katerimi smo lahko prosto razpolagali. Nekateri so se odločili za sodelovanje pri notranjem odkupu podjetja, v katerem so ...
Praznovanje velike noči, naši obsežni običaji, odmevi na Radijski misijon, ateizem in nesrečni požar v katedrali Notre Dame so bile teme tokratne oddaje Spoznanje več, predsodek ...
Še leto dni in obleležili bomo 50-ti Svetovni dan Zemlje. In če so že zdaj, leto dni pred tem dogodkom, oči mnogih uprte vanj, je dobro, da se zavemo, da nas ta opomnik že danes vabi k ...
V oddaji Utrip Cerkve v Sloveniji smo na veliko noč gostili mariborskega nadškofa metropolita Alojzija Cvikla, ki je govoril o aktualnem dogajanju v nadškofiji in Cerkvi na ...
Kako so veliko noč praznovali včasih? O tem sta nam spregovorili Elizabeta Murko in Kristina Robič, ki bivata v domu za starejše.
Ljudje ne smemo zaspati, ne dovolimo si ujetosti v trdnem prepričanju v svoj prav. Z ujetostjo smo v kalupu, pomeni, da prenehamo biti iskalci. Če osebnostno zaspimo, je konec naše zgodbe.
Še posebej po veliki noči pride čas prejemanja zakramentov, kot so birma, obhajilo in krst. Predvsem ta je ena od priložnosti, da župnik in župnija v svoje občestvo sprejmeta in pozdravita ...
Ministrstvo za pravosodje, skupaj s sodnim svetom, pripravlja zakonodajo, ki bo sodnikom omejila komunikacijo z javnostjo. Sodniki naj bi dobili tudi posebne sodelavce preko katerih naj bi z ...
Kot sinodalni oče in udeleženec sinode o mladih, je v osrednjem misijonskem nagovoru zadnjega dne o temi: »Bil sem izgubljen in Si me našel,« razmišljal mariborski ...
Prepustimo prostor življenju, so bile med prvimi izrečene besede psihologinje in pisateljice Alenke Rebula v sobotni oddaji »Za življenje, za danes in jutri«. Dodaja, da je želja po ...
V življenju sem iskal smisel. Spraševal sem se zakaj živim, od kod je ta svet, kaj delam na tem svetu. Namreč, moja družina s katere izhajam, ni bila verna in tako sem smisel iskal vsepovsod.
6. misijonski večer je bil v znamenju pogovora o bolnih, umirajočih in upanju, ki ga imamo kristjani. Na večno življenje. Z nami je bil p. Toni Brinjovc, ki ima kar nekaj izkušenj z mladimi ...
»Bolniki so del telesa Cerkve ali ko zbolijo mladi« je nosilna tema 6. dne Radijskega misijona, o kateri je v misijonskem nagovoru razmišljal p. Toni Brinjovc, ki je nekaj let ...
V letošnjem Radijskem misijonu izpostavljamo življenje. Kako o njem govoriti ob bolezni, smo v Svetovalnici povprašali s. Emanuelo Žerdin, ki je medicinska redovna sestra.
Ljudje so izdelali zelo različne podobe svojih bogov – od zlatih ležečih kipov do napisanih besed ali virtualnih podob… V Katoliški Cerkvi je drugače – imamo Boga, ki je ...
Prevečkrat si Boga predstavljamo kot hudega sodnika, zato se zdi, da prav zaradi tega težje pristopimo k zakramentu sprave. Tudi mislimo si, da smo še kar v redu v primerjavi z drugimi. Da ...
»Oh, to primerjanje z drugimi … Oh, ta potreba, da sami sebi dajemo vrednost in se povzdigujemo nad druge … Od kod ta skušnjava, da bi o drugih govoril slabo, da bi se ...
Ob naslovu 5. misijonskega dne »V primerjavi z drugimi sem kar v redu« je duhovnik dr. Roman Globokar spregovoril o zakramentu spovedi. Nanj je potrebno gledati kot na dar človeku, saj ...
Ob pomembnih trenutkih življenja radi pomislimo na naše osebno stanje, kako je z nami. In če se morda pripravljamo na srečanje z Bogom, zakrament spovedi, ko v vsej svoji iskrenosti stojimo ...
Cerkev velikokrat skušajo slikati kot starko, kot ustanovo, kjer je vedno manj mladih. A že različna srečanja in skupnosti potrjujejo ravno nasprotno. Kako napetost med starostjo in ...