Blaž Lesnik
Boštjan Smole
Alen Salihović

Matjaž Merljak

Matjaž Merljak je urednik in voditelj na Radiu Ognjišče.

 • Svete Višarje na prvi avgustovski dan v megli (photo: Matjaž Merljak)
  02.08.2021, 09:04

  Romanje na Višarje kljub dežju, deloma na daljavo

  Na Svete Višarje sta včeraj vabila Rafaelova družba in Zveza slovenskih izseljenskih duhovnikov na 33. Romanje treh Sloveniji. Zaradi zelo slabega vremena je bil okrnjen tako program kot tudi število udeležencev. A sporočilnost in globina nista bila okrnjena, za to so poskrbeli dr. Maver, nadškof Hočevar in maturantje iz Argentine.

 • Rast 50 na Taboru Slovencev po svetu (photo: Matjaž Merljak)
  24.07.2021, 16:17

  Zbogom Rast 50, dobrodošla Rast 49

  Pettedenski obisk v Slovenji so zaključili maturantje Slovenskega srednješolskega tečaja ravnatelja Marka Bajuka iz Argentine. 50. jubilejno t.i. RAST sestavlja 17 nadobudih 17-letnikov slovenskih korenin. Zdaj v Slovenijo prihajajo njihovi predhodniki, Rast 49, ki bodo naslednjo nedeljo nastopili na Višarjah.

 • Slovenija, zapojmo ti! (photo: Zedinjena Slovenija)
  19.07.2021, 08:30

  VIDEO: Slovenci v Argentini ob 30-letnici Slovenije

  Naši rojaki v Argentini, združeni v krovno društvo Zedinjena Slovenija, so pripravili video posnetek: “Slovenija, zapojmo ti!” Nastal je ob 30-letnici samostojnosti Republike Slovenije.

 • Novomašnik Tilen Kocjančič (photo: Rok Mihevc)
  12.07.2021, 10:33

  Kako se je novomašnik Tilen zahvalil pokojnemu očetu uredniku Francu Boletu ...

  V župniji Bertoki pri Kopru je bilo včeraj še posebej slovesno, saj je Tilen Kocjančič pel novo mašo. Njegovo duhovništvo pa je še posebej povezano s pokojnim očetom Francom Boletom, zato se je novomašnik posebej zahvalil tudi njemu.

 • Buče so zelo uporabna zelenjava. Porabimo jih lahko v slanih in sladkih jedeh. (photo: Dan-Cristian Pădureț / Unsplash)
  07.07.2021, 13:54

  Jedi iz bučk kot jih pripravlja sestra Nikolina

  Na naših vrtovih nas razveseljujejo bučke in iz njih v tem vročem poletju lahko pripravimo pestro paleto jedi: juhe, dušene za prilogo, v kompotu, z jajci ... če jih imamo dovolj, jih že lahko zamrzujemo.