Jure Sešek
Andrej Jerman
Andrej Šinko

Matjaž Merljak

Matjaž Merljak je urednik in voditelj na Radiu Ognjišče.

 • Mazaška akcija na avstrijskem Koroškem (photo: ORF/Lisa Natmessnig)
  19.01.2021, 08:32

  Vse več obsodb mazaške akcije

  Neznani storilci so pomazali več dvojezičnih krajevnih tabel na avstrijskem Koroškem. Dejanje obsoja ministrica Jaklitsch, prav tako krovni organizaciji naše manjšine NSKS in SKS.

 • Zulejka Devetak na koru v Rojanu v Trstu (photo: Miloš Čotar, Novi glas)
  16.01.2021, 11:56

  Maša, še posebej radijska, je tudi petje

  Glasba je eno od najbolj čudovitih in veličastnih daril, ki nam jih je dal Bog, je zapisal Martin Luther. Kako težko je, če nam vzamejo glasbo, smo lahko občutili v tej pandemiji. Še posebej pri svetih mašah. A iznajdljivost vedno najde pot. Pogovarjali smo se z zborovodkinjo in organistko, ki pomaga, da ljudje prenos svete maše na radiu doživijo na lepši, pristnejši in globlji način.

 • Jurij Paljk (photo: Novi glas)
  14.01.2021, 23:50

  25 let tednika Novi glas

  Zamejski tednik Novi glas praznuje 25. obletnico delovanja. Nastal je z združitvijo Novega lista in Katoliškega glasa. Odgovorni urednik Jurij Paljk je v pogovoru za naš radiu podčrtal, da je to edini slovenski časopis, ki izhaja na obeh straneh meje, da je bil "valilinca" za novinarske poklice in so pomemben kamenček v mozaiku demokratičnega medijskega prostora.

 • Podelitev Černetove nagrade (photo: Matevž Čotar, Novi glas)
  10.01.2021, 14:54

  Černetova nagrada za delo na področju liturgičnega petja

  Iz svoje »osamljenosti« na praznem koru poslušalcem slovenske radijske postaje pomaga, da mašne obrede doživimo na še lepši, pristnejši in globlji način in da se v teh težkih časih pomanjkanja medosebnih stikov čutimo manj same.

 • Nadiža (photo: ARO)
  07.01.2021, 11:01

  Se strinjate, da bi morala EU več pozornosti nameniti regijam, kjer živijo manjšine?

  Tako menijo v Gibanju za zaščito narodnih dežel, saj so omenjene regije pogosto manj razvite in območja izseljevanja. Pripavili so evropsko državljansko pobudo in zbrati morajo milijon podpisov evropskih državljanov in kvote po državah.