Slavi Košir
Boštjan Smole
Tone Gorjup

Matjaž Merljak

Matjaž Merljak je urednik in voditelj na Radiu Ognjišče.

 • Kvintet bratov Smrtnik (photo: Kvintet bratov Smrtnik)
  13.10.2021, 10:39

  Bogata koroška kulturna ponudba v Ljubljani

  Razstava Sledovi, koncert Koroška pesem prek meja, lutkovna predstava BiOlimpijske igre, recital Beseda je kulturnemu človeku dragulj in predstavitev več knjig - vse to se bo od danes do 5. novembra odvijalo na 19. Koroških kulturnih dnevih v Ljubljani.

 • Pred stolnico po sveti maši (photo: Urad za Slovence po svetu)
  11.10.2021, 13:31

  To je slovenska "ministrica srca"

  Čas je zrel za bistveno je bilo geslo 66. Slovenskega dne, ki je včeraj potekal v Buenos Airesu v Argentini. Osrednje vsakoletne prireditve slovenske skupnosti se je udeležila tudi ministrica dr. Helena Jaklitsch. Rojaki so obenem praznovali še 65 let slovenskega doma Naš dom San Justo.

 • Štefi Leber (photo: osebni arhiv sogovornice)
  02.10.2021, 08:34

  Bo nostrifikacija uspela in bo ostala v Sloveniji?

  Na desetedenskem raziskovalnem obisku v Sloveniji kot Asefova štipendistka je bila Štefi Leber iz Buenos Airesa v Argentini. Njena želja je, da bi ostala v Sloveniji, zato se je odločila, da bo šla v postopek nostrifikacije njene diplome.

 • Sele na avstrijskem Koroškem (photo: Občina Sele/Zell)
  26.09.2021, 11:15

  Tu je novi škof Saje črpal moč za delovni teden v Ljubljani

  Današnjega škofovskega posvečenja v Mirni Peči pri Novem mestu se veselijo tudi v Selah in Bajdišah, kjer je dr. Andrej Saje pomagal zadnjih sedem let.

 • 21.09.2021, 08:54

  Demenca se priplazi potiho, neopazno

  Prijaznost je čustvo, ki ga osebe z demenco ohranijo do zadnjega. To nam je povedala etnologinja in publicistka Alenka Veber, ki se je po treh desetletjih iz Ljubljane preselila nazaj v domače Babno Polje in tam že slaba štiri leta živi z mamo, ki ima demenco. Tega seveda ni pričakovala, čeprav je že prej prebirala knjige o demenci.