Jure Sešek
Boštjan Smole
Andrej Šinko

Matjaž Merljak

Matjaž Merljak je urednik in voditelj na Radiu Ognjišče.

 • Sele na avstrijskem Koroškem (photo: Občina Sele/Zell)
  05.04.2022, 12:39

  Spoznajte bogato ustvarjalnost koroških Slovencev

  Z odprtjem razstave Gustava Januša se bodo jutri v Ljubljani začeli letošnji Koroški kulturni dnevi. Vse do 28. aprila bo moč spoznati del bogatega kulturnega ustvarjanja naših rojakov.

 • Jure Sojč (photo: Izidor Šček)
  03.04.2022, 17:58

  Jure Sojč: Hoditi proti cilju!

  Radijski misijon je uglašen na temo sinode oz. sinodalne poti, del katere smo tudi Slovenci. Tako je izbran tudi osrednji naslov misijona Hoditi skupaj. A to ni dovolj, treba je tudi vedeti kam gremo, proti kateremu cilju, poudarja avtor prvega malega misijonskega nagovora.

 • Nadškof Alojzij Cvikl (photo: Izidor Šček)
  03.04.2022, 16:58

  Nadškof Alojzij Cvikl: Hoditi skupaj!

  Letošnji radijski misijon je uglašen na aktualno sinodalno dogajanje, na sinodalno pot, ki jo hodimo tudi po slovenskih župnijah. Pri tem gre za poslušanje širokega kroga ljudi in pogovore o različnih temah, pri čemer je treba prisluhniti Svetemu Duhu, ki vodi Cerkev. V skupni hoji se na zanimiv način uresničuje tudi teološka resnica o Sveti Trojici. Kako pa je s sinodalno potjo povezana zadnja pridiga Martina Luthra Kinga in kako pevski zbor?

 • Zbornik Zlati sveti Rafael (photo: Florjan Auser/Slovenian Media House)
  21.03.2022, 11:24

  Zlati sveti Rafael

  V slovenskem misijonu svetega Rafaela v Merrylandsu v Sydneyju so na praznik svetega Jožefa, 19. marca 2022, predstavili zbornik “Zlati sveti Rafael”. Posvečen je 50-letnici slovenske cerkve svetega Rafaela, 70-letnici prihoda slovenskih frančiškanov v Avstralijo, 70-letnici revije Misli in 30-letnici samostojne slovenske države. Več nam je povedal slovenski župnik v Sydneyju, frančiškan p. Darko Žnidaršič.

 • Državnozborska poslanka Olga Voglauer iz Bilčovsa (photo: Zeleni)
  13.03.2022, 10:16

  Po napornem tednu v parlamentu gre z veseljem v hlev

  Naša tokratna gostja prihaja z avstrijske Koroške. Po zaključenem študiju ni izbrala kariere na Dunaju, ampak se je z možem in enoletnim sinom vrnila v domače okolje, kjer je tudi dobila prave temelje za življenje in začela svojo družbeno angažiranost. Ta jo je pred dobrima dvema letoma spet popeljala v avstrijsko prestolnico.