Mateja F. Novljan
Marko Zupan
Marjana Debevec

Matjaž Merljak

Matjaž Merljak je urednik in voditelj na Radiu Ognjišče.

 • Velika noč 2021 v Melbournu (photo: P. Simon Peter Berlec)
  06.04.2021, 11:21

  Praznik upanja, gotovosti in radosti

  Kako so se na veliko noč pripravljali in kako so jo praznovali naši rojaki v Melbournu v Avstraliji, v Buenos Airesu v Argentini, v Hamiltonu v Kanadi in v Freyming-Merlebachu v Franciji, so nam povedali p. Simon Peter Berlec, Franci Cukjati, Drago Gačnik in Jože Kamin.

 • S. Nikolina (photo: Izidor Šček)
  30.03.2021, 12:56

  S. Nikolina: Pripravimo jedi za velikonočni žegen

  Prvi dnevi velikega tedna so še delavniški. Gospodinje in gospodinjci imajo polne roke dela s pripravljanjem prazničnih jedi. O tem smo govorili tudi v Svetovalnici s sestro Nikolino.

 • Družina Ovsenik (photo: Tina Dokl / Gorenjski glas)
  21.03.2021, 17:55

  VIDEO: Znamo biti skupaj v skupnosti?

  Rdeča nit prvega dne Radijskega misijona je misel »Biti skupaj«. Je v družinski skupnosti dovolj le govoriti, da si je dobro vzeti čas zase? Na to vprašanje sta v malem nagovoru razmišljala zakonca Darja in Tomaž Ovsenik.

 • p. Igor Salmič (photo: Izidor Šček)
  21.03.2021, 16:55

  VIDEO: "Bratstvo ima preroško nalogo v razdeljenem svetu"

  Skupnost ni le, da smo fizično skupaj, ampak da se med seboj razumemo, pogovarjamo, molimo in si odpuščamo. Je življenje v skupnosti danes še aktualno? Z nami je bil provincial minoritov p. Igor Salmič.

 • Lojze Dolinar (photo: Slovenski spored ORF)
  17.03.2021, 09:37

  Slovenec podžupan v Celovcu, Slovenka v mestnem svetu

  Poročali smo že o uspehu predstavnikov slovenske narodne skupnoti na lokalnih volitvah na avstrijskem Koroškem: vnovična zmaga Bernarda Sadovnika v Globasnici in en mandat več za Enotno listo v občinskih svetih. Prvič se je zgodilo, da bo podžupan koroške prestolnice Slovenec, to je Lojze Dolinar, v mestnem svetu pa bo Slovenka, Olga Koschier.