Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Skupina Bepop po 16-tih letih znova v akciji (foto: Radio Ognjišče)
Skupina Bepop po 16-tih letih znova v akciji | (foto: Radio Ognjišče)

Daj se nasmej

Oddaje | 12.06.2020, 10:10 Nataša Ličen

Se spomnite skupine Bepop? Seveda se je. To je prva slovenska skupina, ki je bila izbrana v licenčnem resničnostnem šovu. Članice omenjene glasbene skupine so se znova zbrale in po šestnajstih letih posnele novo pesem.

Ob tej priložnosti so na dan izida pesmi obiskale tudi naš studio. Prvič, premierno, so na Radiu Ognjišče pesem izvedle kar v živo, le ob spremljavi kitarista. Kako je bilo, si poglejte v priloženem video posnetku.

S pesmijo delijo glasbene nasmehe in spodbujajo, da bi jim pri tem sledili tudi mi, čim večkrat.
Zaradi Alenke, Tinkare in Ane bo letos več nasmehov tudi med najmlajšimi, saj so ambasadorke dobrodelne akcije S srcem za morje otrok.

Alenka, Ana in Tinkara so tudi srčne ambasadorke akcije S srcem za morje otrok
Alenka, Ana in Tinkara so tudi srčne ambasadorke akcije S srcem za morje otrok © Radio Ognjišče

Srčne ambasadorke
»Žal je realnost takšna, da so med nami otroci, ki morja sploh še niso videli. Mnogi starši se odrečejo številnim rečem, da bi lahko dali več otrokom, a včasih tudi to ni dovolj. Želimo si, da v današnjem enaindvajsetem stoletju ne bi obstajali takšni otroci, da nihče od njih ne bi bil zapostavljen in diskriminiran. Zato je prav, da tisti, ki imajo/mo več, dajo/mo tistim, ki imajo manj. Pomislimo na te otroke. Od donacijah se tudi sami počutimo dobro. Prijavite se, tudi me bomo še naprej z veseljem srčne ambasadorke. Naredile bomo vse, kar lahko, da bo čim več otrok letos plavalo v morju, se družilo in zabavalo, ob slovenski obali.«

V studiu Radia Ognjišče so na dan izide njihove nove pesmi, le-to izvedle premierno in v živo
V studiu Radia Ognjišče so na dan izida njihove nove pesmi, le-to izvedle premierno in v živo © Radio Ognjišče

Oddaje, Mladoskop, Pozitiva
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.