Nedemokratični vstajniki ne bodo prinesli boljših časov
Do vstajnikov sem od začetka gojil simpatije, ki jih javno nisem skrival. Všeč mi je bil njihov pristop, da se povabi ljudi na ulice, saj je to, žal, edino, kar da vsaki oblasti vsaj malo ...
Do vstajnikov sem od začetka gojil simpatije, ki jih javno nisem skrival. Všeč mi je bil njihov pristop, da se povabi ljudi na ulice, saj je to, žal, edino, kar da vsaki oblasti vsaj malo ...
Gotovo poznate oglas za družbo, ki upravlja s plastičnim denarjem. Oglas, v katerem nas podučijo, da lahko s pravo kartico odkrijemo neprecenljivo. Saj veste, nekaterih stvari se ne da kupiti ...
“Nevesta, ali sprejmeš ženina za svojega moža in mu obljubiš zvestobo v sreči in nesreči, bolezni in zdravju, ljubezen in spoštovanje vse dni svojega življenja?” ...
Ob poplavi grafitov in transparentov ga ni junaka, ki bi si upal javno pozivati: »Dajte cesarju kar je cesarjevega, in Bogu, kar je Božjega« ali v prevedenem pomenu: »Bodimo ...
Dolgo časa sem izbirala temo za današnji komentar. Na misel so mi prihajale različne rane človeštva: od splava, ki je danes že skoraj samoumeven, ni pa tako jasno, kakšne hude ...
Bilo je pred dobrimi sedemdesetimi leti. Prek ljubljanskega Kongresnega trga sta se vračala proti domu dva študenta prava in vneto razpravljala o dogodkih zadnjih dni. Prvi zaprisežen ...
Zadnjič sem sedela na hodniku zdravstvenega doma in čakala, da bom na vrsti za slikanje zob, saj imam preveč „modrosti“. Klopi so bile kar zasedene, a ves čas so se vrata odpirala, kar ...
Na svetovni dan homofobije, ki so jo določili, da pomeni strah oziroma sovraštvo do homoseksualcev, mi ni lahko pisati teh vrstic. Kdo sem jaz, da sodim, kdo si ti, da sodiš, kdo je ...
Smo na dobri polovici leta vere. 11. oktobra 2012 ga je s slovesno sveto mašo na Trgu svetega Petra odprl papež Benedikt XVI., ko je potekala tudi 50. obletnica začetka drugega vatikanskega ...
Poznate zgodbo o Malem princu? Pred slabim mesecem dni je minilo sedemdeset let, odkar je ugledala luč sveta. Njeno osrednje sporočilo, da resnično vidimo le s srcem, saj je bistvo očem nevidno, ...
Se tudi vam zdi, da živimo v času, v katerem je vse premešano in pomešano, turbulentno? Številni čedalje bolj in čedalje jasneje zaznavamo obrise kaosa, v katerega se ...
Bil je torek, ko je na letališču pristalo letalo s posmrtnimi ostanki za mnoge prebivalce dežele pomembnega človeka. Pričakali so ga najvišji predstavniki oblasti, krajevne Cerkve in ...
Skoraj mesec dni je minilo, odkar je krmilo Petrove barke prevzel papež Frančišek. Prvi odziv je bil presenečenje nad tem človekom, ki je ravnal tako spontano, preprosto, človeško, ...
Ko je rimskonemški cesar Karel V. leta 1555 na državnem zboru v Augsburgu z državnimi stanovi po tridesetletni vojni dosegel sporazum s kompromisno rešitvijo cuius regio, eius ...
Vsi poznamo zgodbo o pokvarjenem vesoljskem teleskopu Hubble. Njegove slike so bile najprej motnje, potem pa so ga astronavti uspeli popraviti. Od tedaj pošilja na zemljo resnično ...
Kako ste? Meni se zdi, da je vse na glavo. Imeli smo zelen božič, pred nami je bela velika noč. Pomlad je prišla za kratek čas, se poslovila in je ni. Očitno so v modi zamrznitve – v ...
Izvolitev 266. papeža podrobno spremljamo tudi sodelavci Radia Ognjišče. V današnjem, našem komentarju boste lahko slišali, kako so papeža Frančiška sprejeli ...
„Polnočni zvon z visokih lin krepkó zaklenkal je! Potihnil glas je violin, strunar odbrenkal je. Plesišča in gledišča se povsod zapirajo, v odprta pa svetišča se ...
Ko se danes v javnosti govori o krščanstvu, se mi pogosto porodi občutek, da mnogi ne razumejo točno, za kaj pri vsem skupaj gre. Precej zabavno mi je bilo v zadnjih tednih poslušati ...
Današnji 8. marec je dan, posvečen ženskam. Res je pobudo za praznovanje tega dne leta 1910 dala komunistka Clara Zetkin, a to še ni razlog, da bi moral praznik po toliko letih ...
Teden, ki se izteka, je bil, podobno kot že ves zadnji mesec, v znaku formiranja nove vlade in rušenja obstoječe. Ob vseh kolobocijah, ki smo jim priča, sem se spomnil na refren pesmi Pada ...