Slovenija v Evropi
Pred dnevi me je devetletna hči spraševala, s kakšnim denarjem smo plačevali nekoč. In nato se je začela razlaga, kako smo v mojem otroštvu plačevali z dinarji, v moji ...
Pred dnevi me je devetletna hči spraševala, s kakšnim denarjem smo plačevali nekoč. In nato se je začela razlaga, kako smo v mojem otroštvu plačevali z dinarji, v moji ...
Smo v Tednu Evrope in smo v Tednu molitve za duhovne poklice. Oboje kliče po nujnosti novih državnikov in vsakršnih dušnih pastirjev, da bi zmogli prepoznati in odgovoriti na klic ...
V medijih sem pred veliko nočjo prebral novico, da sta sekularizacija in moderni ritem življenja bolj prizadela veliko noč kot božič. Ljudje še vedno praznujejo božič kot čas družinskega ...
Publicist Bernard Nežmah je v pogovoru za naš radio o dogajanju v koaliciji dejal, da smo priča „čistemu strankarskemu spopadu“ pred volitvami, temu, kdo si bo zagotovil ...
Pravzaprav je vse skupaj bolj podobno slabemu filmu. Ceneni triki in prozorne potegavščine, šale, ki jih prepoznaš že po prvih besedah, prizori, katerih potek in razplet je ...
Najprej vsem želim blagoslovljeno veliko noč. Letošnji prazniki minevajo v znamenju kanonizacije papežev Janeza Pavla II. in Janeza XXIII. Kakšno sporočilo nam prinašata?
Danes veliko ljudi hrepeni po lepem, boljšem, večjem, lažjem, po ljubezni...
V Sloveniji je po zadnjih podatkih kar 26 odstotkov brezposelnih mladih. Slabemu socialnemu stanju botrujejo stanovanjski problem, finančna odvisnost od staršev in nefunkcionalni ...
Praznovanje spomina na srečanje med Marijo in angelom Gabrijelom je letos kar precej razburilo duhove v slovenski javnosti. Eni so stopili v obrambo vernikov, ki so želeli moliti za nerojene ...
Potem ko je Ustavno sodišče v petek razveljavilo zakon o davku na nepremičnine, je svoje trdne temelje izgubil tudi proračun, zgrajen na predpostavki omenjenega zakona. To pomeni, da se ...
V veliko čast mi je, da lahko spregovorim in z vami delim svoje razmišljanje prav na praznik Gospodovega oznanjenja Mariji, ki je hkrati dan krščanskih staršev. Mnogi ga ...
Koliko krat so bile v preteklem tednu izgovorjene besede velikega in obenem preprostega človeka Bogdana Žorža: Veselite se… Sliši se kot oporoka, naročilo, predvsem pa nasvet. ...
V sredo pozno popoldne je v javnosti odjeknila novica, da je ljubljanski klinični center na pritisk časnika Delo v svoji kapeli prepovedal darovanje svete maše za nerojene otroke in njihove ...
V četrtek bo minilo leto dni od izvolitve Jorgeja Maria Bergoglia za papeža Frančiška. Le redki poznavalci vatikanskega dogajanja so mu takrat pripisovali možnost izvolitve, deloma tudi ...
Ko se bliža pustni čas, je dobra volja in navihano vzdušje nekaj povsem normalnega. A zdi se, da je tako razpoloženje doma le še pri otrocih, ki nekako vede ali nevede z njim okužijo ...
V zadnjih februarskih dneh, ki so pred nami, gotovo ne bomo našteli toliko dobrih novic, kot smo jih v času olimpijskih iger. Sočijada se bo v zgodovino zapisala kot ...
»Marija, pomagaj, da bi bili vsi še dolgo srečni na svetu, da bi živeli v miru in ljubezni, da bi ne poznali gorja in nesreč. Poleg tega pa, naj bi bil delček sreče namenjen vsakomur ...
Belgijska poslanska zbornica je v četrtek zvečer glasovala o zakonu, ki dopušča evtanazijo mladoletnim osebam. 86 poslancev je glasovalo za, 44 proti predlogu, 12 poslancev pa se je ...
Z zanimanjem in pozornostjo prebiram razmišljanja, ki nam jih v zadnjih časih ponujajo različni časopisi in spletni portali. Mislim namreč na raznolike in večkrat nasprotujoče izjave raznih ...
V svojo službo se dvakrat na dan vozim čez most, ki ima vedno bolj zgodovinsko vrednost, ni pa več primeren za to, da bi se hkrati čezenj peljala tovornjak in osebni avto, kaj šele avtobus ...
Medtem ko se Slovenija sooča z rekordnim številom brezposelnih in spopada s posledicami gospodarske krize ali natančneje rečeno, s posledicami dejanj posameznikov na visokih položajih, ki ...