Marjan BuničMarjan Bunič
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Tanja DominkoTanja Dominko

Komentarji

Židanov „moram rečti“

Petindvajseta obletnica prvih povojnih večstrankarskih volitev je ponujala pravo priložnost za pogled v preteklost, sedanjost in prihodnost. Ko so ljudje 8. aprila leta 1990 odhajali na volitve, ...

10.04.2015, 14:57 Tanja Dominko

Zavedati se stisk vseh otrok

Nekaj več kot mesec dni bomo imeli državljani in državljanke na voljo za oddajo podpisa v podporo razpisu referenduma o noveli o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Ta čas se začne prihodnji ...

17.03.2015, 14:35 Petra Stopar

Cerarjeva nova oblačila

Na začetku pisanja tokratnega komentarja sem se vprašal, kaj me je v tem tednu nagovorilo in mi vsaj za trenutek umaknilo oči od dnevne politike? V ospredje sta mi prišla dva ...

13.03.2015, 14:30

"Pozabljeno ljudstvo"

Ali poznate tisto zgodbo iz zgodovine? Kot zvezda, kot odrešenik je vstal iz anonimne množice mož, veliki Francoz z imenom Napoleon in razglasil, da je treba nek družbeni red ukiniti in ga ...

06.03.2015, 14:30

Gospod, a bi se vi malo razstrupili?

Nedavno me je v trgovskem centru nagovorila gospodična s širokim nasmeškom: »Gospod, a ste že kdaj razmišljali, da bi se razstrupili?« Presenečen sem obstal ob ...

27.02.2015, 14:30

Jama do jame

Na pepelnično sredo so poštarji raznosili okrog 500 posvojitvenih listov tistim poslušalcem radia Ognjišče, ki so se konec januarja odzvali na pobudo vseposvojitve. Klicalce, ...

21.02.2015, 11:27

Potrebni so nam redovi, ki živijo med ljudmi

V katoliškem svetu ta teden najbolj močno nagovarja praznik Jezusovega darovanja ali kot je bila skozi stoletja poimenovan – Svečnica. Pa ne zaradi vseh vremenskih pregovorov, ampak ...

06.02.2015, 14:30

Ljudje smo ranjena bitja

Predstavljajmo si za teh nekaj trenutkov naš planet, kot se ga vidi iz vesolja. Majcena, modra frnikola, ki jo naseljuje mnogovrstno življenje, vključno s človeštvom. Človek si je ta ...

13.01.2015, 14:40 Petra Stopar

Kdo bo koga?

Morija v Parizu je spet zarezala rane v srce človeštva. Ob božičnih praznikih smo po vsem svetu veliko govorili o miru, ljubezni, strpnosti. Kdor je prisluhnil s srcem si je upravičeno ...

09.01.2015, 21:30 Marta Jerebič

(Ne)gotovo leto

V teh dneh smo in še nekaj dni bomo prejemali številna voščila. Najpogosteje slišano je: „Želim obilo zdravja, veselja in ljubezni“, v šali pa mnogi ...

02.01.2015, 14:30