Benedikt XVI. – hvala ti!
Bila sem na radiu, ko so 19. aprila 2005 izgovorili njegovo ime – ime novega papeža. Ob izvolitvi tega velikega profesorja in misleca sem se kar malo nejeverno spraševala, kako bo ...
Bila sem na radiu, ko so 19. aprila 2005 izgovorili njegovo ime – ime novega papeža. Ob izvolitvi tega velikega profesorja in misleca sem se kar malo nejeverno spraševala, kako bo ...
Ob srečanju z nekom, ki se počuti negotovega, nesprejetega, začutim, kako se je v njem zgostila tesnoba, da bo spet zavrnjen. Raje se umakne, vendar v sebi hrepeni po ljubezni, po bližnjem. Kdor o ...
Msgr. Michel Hrynchyshyn, nekdanji krajevni škof ukrajinskih katoličanov bizantinskega obreda v Franciji, Beneluxu in Švici, ko je bil tudi predsednik vatikanske komisije za nove ...
Vstopili smo v tretji teden novega leta z vsemi možnostmi in priložnostmi za dobro (so)človeka in slovenske družbe, a tudi s težkimi problemi in še nerešeni težavami iz preteklosti, ...
Fužine so blokovsko naselje, ki stereotipno veljajo za enega najnevarnejših v prestolnici, marsikdo ga povezuje z nasiljem in drogami. Negativen prizvok se ga še vedno drži, čeprav ...
Vsakodnevne dogodke v naši domovini bi lahko poimenovali Glas vpijočega v puščavi. Vsi nekaj vpijemo, vsi skraja komentiramo in se obnašamo, kot da je naša ljuba ...
Kmalu po prvi uri letošnjega leta sem dobil SMS sporočilo: V letu 2013 ti želim, da bi živel še rajši kot doslej kajti: „Življenje je lepo, občuduj ga. Življenje je ...
Del uličnega sporočila je bila obnova revolucije in revolucionarnih metod in to je poizkus državnega udara. Kako je mogoče, da po dobrih dvajsetih letih demokratične ureditve pride država v ...
Konec leta so zaznamovale volitve novega predsednika, a žal tudi stavke oziroma protesti s svojo jugo-oziroma komunistično simboliko, ki so poleg upravičenega upora zoper stiske mladih pokazale ...
Mnogi, tudi pomembne televizijske postaje v teh dneh odštevajo! Ja, odštevajo … Ha, ste morda pomislili na odštevanje dni do božiča? Ne. Odštevajo dni, ki nam ...
Ta teden smo dobili novega četrtega najvplivnejšega predstavnika države. Pojavil se je skoraj neopazno in verjamem, da ga velika večina državljanov sploh ne pozna. Verjetno pa poznate ...
Ob včerajšnjem dnevu človekovih pravic so se mi pojavila številna vprašanja, ki so mi dala misliti. Najprej novica na teletekstu RTV Slovenija in tudi na spletni strani. ...
Za nami je volilna nedelja, za nami so številni protesti, za nami so predlogi za destabilizacijo političnega sistema, pred nami pa dva milijona poslank in poslancev, predsednic in ...
Kje naj začnem ta komentar? Pri gneči in demonstracijah na ulicah ali pri slabi udeležbi na predsedniških volitvah?
V tednu, ki se izteka, smo bili po različnih slovenskih mestih priče protestom, s katerimi so udeleženci izrazili svoje nezadovoljstvo s politiko, pomanjkanjem pravne države, predvsem pa z vedno ...
Sodelavci Radia Ognjišče se gremo te dni pred praznovanjem 18. obletnice radia zanimivo igro, ki jo verjetno mnogi poznate. Vsak med nami ima skritega prijatelja, ki ga preseneča na ...
Jutri je predvolilni molk, v nedeljo pa volimo četrtega predsednika republike.
Praznik vseh svetnikov je dan vere, upanja in ljubezni. Pri apostolu Pavlu beremo, da so vera, upanje in ljubezen kardinalne kreposti, vendar je ljubezen največja med njimi.
Za nami je sinoda o novi evangelizaciji, ki se je dotaknila različnih razsežnosti življenja sodobnega človeka na vseh petih celinah. Z eno besedo bi jo lahko označili kot sporočilo in pričevanje ...
Razvpita afera z domnevnim otrokom kardinala Franca Rodeta se je razpletla, saj so preiskave DNK pokazale, da je novinar Dela popolnoma brcnili v temo. Ne prvič! Pojavile so se domneve, da je ...
Čas, v katerem živimo, je prelomen. Oči svetovne javnosti so danes usmerjene v Grčijo in v Sirijo. Sedanji režim v Siriji hoče za vsako ceno ostati na oblasti; sredstvo, ki ga v ta namen ...