Vrnimo učiteljem dostojanstvo in narodu prihodnost
Večkrat se mi je že zgodilo, da sem si rekla, to se mene ne tiče, se „odklopila“ od tega sveta, tako da nisem gledala poročil, brala časopisov in mirno živela – vsaj nekaj dni. A ...
Večkrat se mi je že zgodilo, da sem si rekla, to se mene ne tiče, se „odklopila“ od tega sveta, tako da nisem gledala poročil, brala časopisov in mirno živela – vsaj nekaj dni. A ...
Predstavljajmo si za teh nekaj trenutkov naš planet, kot se ga vidi iz vesolja. Majcena, modra frnikola, ki jo naseljuje mnogovrstno življenje, vključno s človeštvom. Človek si je ta ...
Ali na vaši steni že visi nov, še nepopisan koledar za novo leto 2015? Še slaba dva dneva nas ločita od njega. Ko pogledate nazaj v pretekle mesece, za kaj ste najbolj ...
Večkrat se sprašujem, kam gre ta naš svet, kakšno prihodnost bodo imeli moji otroci. Podatki so zaskrbljujoči, zlasti za Evropo. Stara celina je zaradi hude krize zakonske ...
Nikoli si ne bi mislila, da me bo poklicna pot v življenju ponesla prav pred radijski mikrofon, in ne pred kateregakoli, ampak pred mikrofon Radia Ognjišče. Radia, ki smo ga že od samega ...
Včeraj je bil en lep, vesel dan. Saj veste, tisto drobno osebno zadovoljstvo, ko človek doživi nekaj lepega oz. dobrega. Ali kot bi rekel Immanuel Kant: »Lepo je tisto, kar nam je ...
Ste si kdaj privoščili odmik od dnevne politike? Vam kdaj preprosto ni uspelo slediti političnim veleumom in njihovim dejanjem, izjavam? Meni se je to zgodilo zadnji teden. Zato sem le na ...
V Vatikanu se je 19. oktobra sklenila izredna sinoda o družini, ki je eden od korakov na poti do redne sinode. Ta bo potekala oktobra prihodnje leto.
Prejšnji teden je odjeknila novica, da je Vatikan zaradi pedofilije aretiral nekdanjega nuncija v Dominikanski republiki, Poljaka Jozefa Wesolowskega, ki mu je zaradi zdravstvenega stanja ...
Medtem ko so vsi svetovni mediji poročali o nedeljskem papeževem obisku v Albaniji, dva naša osrednja časopisa tega dogodka nista omenila niti z besedo. Najverjetneje za časnika ni problem ...
Po več mesecih krutosti s strani islamskih skrajnežev na Severu Iraka in v Siriji so se zganili tudi Zahodni mediji in začeli vsaj delno pisati o omenjenih grozodejstvih. Evropa in Amerika sta ...
Današnji svet ob nenehnih spopadih, bitkah z orožji in drugih grozodejstvih, ki se raztezajo od severne do južne Zemljine poloble, od Vzhoda do Zahoda, ni podoba miru, prej rana, ki se noče ...
Nedelja velikih pričakovanj je za nami. Na nogometni zelenici so slavili Nemci in pustili Argentince v obilju solza, sredi Ljubljane pa je bilo ta isti večer najbolj glasno v moštvu Mira ...
V nedeljo smo v Cerkvi na Slovenskem dobili sedem novih duhovnikov. Vsako leto znova se sprašujemo po razlogih, zakaj število duhovnikov tako upada. V povojnih desetletjih je bilo ...
Še dobre tri tedne, pa bomo tam. In tisto nedeljo se bo izvedelo kdo je najboljši, komu je v nekaj tednih uspelo premagati ostale. O zmagovalcih bodo pisali, narejene bodo ankete o ...
Papež Frančišek je sklenil svoje drugo mednarodno potovanje in prvo, ki ga je tudi sam načrtoval. To je bil sicer drugi Bergogliev obisk v Sveti deželi. Prvič se je tam mudil leta 1973 kot ...
Papež Frančišek se v soboto odpravlja na svoje drugo mednarodno potovanje, v Sveto deželo. Prvo je bilo lani poleti na svetovni dan mladih v Rio de Janeiro. Dejstvo, da potuje zelo malo, ne ...
Smo v Tednu Evrope in smo v Tednu molitve za duhovne poklice. Oboje kliče po nujnosti novih državnikov in vsakršnih dušnih pastirjev, da bi zmogli prepoznati in odgovoriti na klic ...
Najprej vsem želim blagoslovljeno veliko noč. Letošnji prazniki minevajo v znamenju kanonizacije papežev Janeza Pavla II. in Janeza XXIII. Kakšno sporočilo nam prinašata?
V veliko čast mi je, da lahko spregovorim in z vami delim svoje razmišljanje prav na praznik Gospodovega oznanjenja Mariji, ki je hkrati dan krščanskih staršev. Mnogi ga ...
V četrtek bo minilo leto dni od izvolitve Jorgeja Maria Bergoglia za papeža Frančiška. Le redki poznavalci vatikanskega dogajanja so mu takrat pripisovali možnost izvolitve, deloma tudi ...