Bergoglio in njegova maloštevilna potovanja
Papež Frančišek se v soboto odpravlja na svoje drugo mednarodno potovanje, v Sveto deželo. Prvo je bilo lani poleti na svetovni dan mladih v Rio de Janeiro. Dejstvo, da potuje zelo malo, ne ...
Papež Frančišek se v soboto odpravlja na svoje drugo mednarodno potovanje, v Sveto deželo. Prvo je bilo lani poleti na svetovni dan mladih v Rio de Janeiro. Dejstvo, da potuje zelo malo, ne ...
Smo v Tednu Evrope in smo v Tednu molitve za duhovne poklice. Oboje kliče po nujnosti novih državnikov in vsakršnih dušnih pastirjev, da bi zmogli prepoznati in odgovoriti na klic ...
Najprej vsem želim blagoslovljeno veliko noč. Letošnji prazniki minevajo v znamenju kanonizacije papežev Janeza Pavla II. in Janeza XXIII. Kakšno sporočilo nam prinašata?
V veliko čast mi je, da lahko spregovorim in z vami delim svoje razmišljanje prav na praznik Gospodovega oznanjenja Mariji, ki je hkrati dan krščanskih staršev. Mnogi ga ...
V četrtek bo minilo leto dni od izvolitve Jorgeja Maria Bergoglia za papeža Frančiška. Le redki poznavalci vatikanskega dogajanja so mu takrat pripisovali možnost izvolitve, deloma tudi ...
V zadnjih februarskih dneh, ki so pred nami, gotovo ne bomo našteli toliko dobrih novic, kot smo jih v času olimpijskih iger. Sočijada se bo v zgodovino zapisala kot ...
Belgijska poslanska zbornica je v četrtek zvečer glasovala o zakonu, ki dopušča evtanazijo mladoletnim osebam. 86 poslancev je glasovalo za, 44 proti predlogu, 12 poslancev pa se je ...
V svojo službo se dvakrat na dan vozim čez most, ki ima vedno bolj zgodovinsko vrednost, ni pa več primeren za to, da bi se hkrati čezenj peljala tovornjak in osebni avto, kaj šele avtobus ...
Medtem ko se Slovenija sooča z rekordnim številom brezposelnih in spopada s posledicami gospodarske krize ali natančneje rečeno, s posledicami dejanj posameznikov na visokih položajih, ki ...
Že ko sem ga pred tremi leti prvič srečala in z njim delala oddajo, je name naredil izjemen vtis, tako kot mnogi misijonarke in misijonarji, ki prihajajo v našo hišo. Ko je ...
Pred nami je praznik. Kateri? Odgovor da zasedeno parkirišče pred pokopališčem ... Vsako leto znova se sprašujem, če je prav, da ljudje okoli prvega novembra tako množično ...
«Kjer ni, še vojska ne vzame», je znan rek naših prednikov, ki so izkusili plenjenje med vojno. In če denarja ni niti v bančnem sistemu, niti v javnih financah, kje vzeti ...
Dve leti in pol spopadov. Več kot sto tisoč smrtnih žrtev. Najmanj 6 milijonov ljudi, ki so morali zapustiti svoje domove. Gospodarstvo v razsulu. Takšna je slika današnje Sirije, ...
Sledi včerajšnjega neurja, ki je divjalo po vsej državi, so bili danes zjutraj ponekod še vidne. Hujšega kot podrta drevesa in dvignjene strehe k sreči ni bilo, za vsaj nekaj ...
Še teden dni nas loči od svetovnega dneva mladih, ki letos poteka pod geslom Pojdite in naredite vse narode za moje učence. Svetovne dneve mladih je sredi 80. let prejšnjega stoletja ...
Gotovo poznate oglas za družbo, ki upravlja s plastičnim denarjem. Oglas, v katerem nas podučijo, da lahko s pravo kartico odkrijemo neprecenljivo. Saj veste, nekaterih stvari se ne da kupiti ...
Dolgo časa sem izbirala temo za današnji komentar. Na misel so mi prihajale različne rane človeštva: od splava, ki je danes že skoraj samoumeven, ni pa tako jasno, kakšne hude ...
Zadnjič sem sedela na hodniku zdravstvenega doma in čakala, da bom na vrsti za slikanje zob, saj imam preveč „modrosti“. Klopi so bile kar zasedene, a ves čas so se vrata odpirala, kar ...
Poznate zgodbo o Malem princu? Pred slabim mesecem dni je minilo sedemdeset let, odkar je ugledala luč sveta. Njeno osrednje sporočilo, da resnično vidimo le s srcem, saj je bistvo očem nevidno, ...
Skoraj mesec dni je minilo, odkar je krmilo Petrove barke prevzel papež Frančišek. Prvi odziv je bil presenečenje nad tem človekom, ki je ravnal tako spontano, preprosto, človeško, ...
Kako ste? Meni se zdi, da je vse na glavo. Imeli smo zelen božič, pred nami je bela velika noč. Pomlad je prišla za kratek čas, se poslovila in je ni. Očitno so v modi zamrznitve – v ...