Podpora pred smrtjo
V Svetovalnici smo se tokrat posvetili trenutkom, ki so neizbežni pri vsakem, ko za bolezen ni zdravila, ko telo ne zmore več nekaterih funkcij in ko nastopi lajšanje bolečin in čakanje na slovo. ...
V Svetovalnici smo se tokrat posvetili trenutkom, ki so neizbežni pri vsakem, ko za bolezen ni zdravila, ko telo ne zmore več nekaterih funkcij in ko nastopi lajšanje bolečin in čakanje na slovo. ...
»Z avtom sem«, je na uvodno vprašanje »Kako ste?« hudomušno odgovoril sogovornik oddaje »Za življenje«, župnik Srednje vasi v Bohonju Martin Golob. Od korona maš, do nenavadnih birm, ...
Pri protestih, ki jih izvajajo nasprotniki vlade gre za poceni cestno opravljanje, je za oddajo »Spoznanje več, predsodek manj« dejal profesor dr. Stane Granda. Ocenjuje, da je bolj kot ...
Naš gost v Svetovalnici je bil inštruktor varne vožnje na AMZS, ki se je na pogovor pripeljal v popolni motoristični opremi. »Samo čelada za varnost ni dovolj.«, pravi. Povabili smo ga, ker se ...
V Sloveniji bomo letos imeli sedem novomašnikov. To so: Anže Cunk, Martin Leban, Tilen Oberwalder Zupanc, Janez Potisek in Matej Rus iz ljubljanske nadškofije, Blaž Franko iz novomeške škofije in ...
V neskončno konkurenčnem svetu je prav inovativnost prednost. Če delamo za druge, uresničujemo sanje drugega. Delajmo za skupno dobro in v dobrobit vseh.
V posebnem predprazničnem »Pogovoru o« smo gostili predsednika države Boruta Pahorja. Z njim smo se pogovarjali o času epidemije in kako naj zaživimo po njej ter o 30-letnici začetka demokratičnih ...
Pri Katoliški mladini so v preteklih treh mesecih, praktično čez noč, morali odpovedati vsa usposabljanja in priprave, tudi birmanske vikende in ostale priprave na različne projekte. Kar naenkrat ...
V Svetovalnici smo gostili zakonskega in družinskega terapevta, tudi strokovnjaka za vzgojne zadrege Miha Ruparčiča iz Družinskega inštituta. V spremenjeni shemi življenja ogrodje vzgoje sicer ...
»Čas, ko bo polnokrvno zaživela ustavna demokracije še ni napočil. To zahteva nekaj generacij,« je pred dnevom državnosti v pogovoru za Radio Ognjišče dejala vrhovna sodnica Barbara Zobec. Njen ...
Konec poležavanja, posedanja, čas je za šport in da se zmigamo. S tem se gotovo strinja naš današnji gost Svetovalnice Drago Adamič, trener, vaditelj, športnik, ki se s športom ukvarja že več kot ...
Zavod Živim je v času epidemije pripravil več spletnih pro-life izobraževanj in spletnih spominskih maš za ozdravljenje po izgubi otroka, svetoval je mamicam in družinam v stiski. V oddaji ...
Ob 30-letnici demokratičnih procesov je v dvorani Zavoda sv. Stanislava potekala okrogla miza z naslovom Skupaj za skupno dobro, kar je tudi naslov devetdnevnice pred dnevom državnosti. Gostje dr. ...
V tokratni oddaji Spoznanje več, predsodek manj smo gostili vrhovna sodnika Barbaro Zobec in Jana Zobca. Najprej smo govorili o kandidaturi Barbare Zobec za ustavno sodnico in tudi zakaj je od nje ...
Naša gostja je bila zobozdravnica Aleksandra Križaj Dumič iz klinike Križaj na Muljavi. Tema pogovora je bila ortodontsko zdravljenje. »Zaradi nepravilne rasti ali razvad ali dihanja na usta, ...
Odpuščanje zavzema središčno mesto v duhovnosti vseh velikih religij, zlasti je prisotno v krščanski. Kljub temu nas v konkretnem življenju mnogokrat presega, saj odpustiti ni lahko. O tem, da ...
Misel me je spremljala vso pot, ki sem jo prevozila do kraja snemanja z našo redno sogovornico v odmevnih sobotnih oddajah. Živi v Italiji, blizu slovenske meje. Po prestopu sem, čeprav posredno, ...
Se spomnite skupine Bepop? Seveda se je. To je prva slovenska skupina, ki je bila izbrana v licenčnem resničnostnem šovu. Članice omenjene glasbene skupine so se znova zbrale in po šestnajstih ...
Na praznik sv. Rešnjega telesa in krvi smo v živo gostili duhovnika Gabrijela Kavčiča, ki je trenutno v Sloveniji: »Karantene sem se naužil v Rimu, v Italiji je bilo huje in sem kar vesel, ko sem ...
V oddaji Pogovor o na temo 30 letnice spravne slovesnosti v Kočevskem rogu so bili gostje v studiu radia Ognjišče Peter Sušnik in Lenart Rihar v imenu Nove slovenske zaveze in akademik Janez ...