Spominjamo se, 1. marec
Na današnji dan 1991 je v Bariločah umrla slikarka in ilustratorka Bara Remec. Doma je slikala krajine, tihožitja in portrete, v Južni Ameriki pa se je posvetila indijanski mitologiji in utripu ...
Na današnji dan 1991 je v Bariločah umrla slikarka in ilustratorka Bara Remec. Doma je slikala krajine, tihožitja in portrete, v Južni Ameriki pa se je posvetila indijanski mitologiji in utripu ...
Smo v času posta. Naš gost je bil dr. Roman Paškulin, dr. med. terapevt medicinske hipnoze z izkušnjami na področju terapije zasvojenosti in ostalih psihosocialnih motenj, ki je spregovoril o ...
Marko Vrtovec, predsednik Društva psihologov Slovenije, je v pogovoru za naš radio dejal, da so po njegovem mnenju nagrado dobili zaradi hitrega odziva, ki je bil ključen.
Vedno znova navdušijo posamezniki prodornih razmišljanj in vizij, ki delujejo okrog nas in jim je vredno prisluhniti, še več, jim slediti. Ne stojijo v prvih vrstah in pod žarometi, so nevsiljivi ...
Pogovor smo namenili sadjarskim vprašanjem in izzivom. Naš gost je bil sadjar Matjaž Maležič. Spomladanske temperature nas kličejo v vrtove, sadovnjake. Toplo sonce, ki pada na temna debla dreves, ...
Kdor se ni sposoben pogovarjati, na dolgi rok ne bo uspešen, je prepričan predsednik državnega zbora Igor Zorčič, ki se strinja, da je parlament predvsem prostor dialoga, a hkrati tudi konflikta. ...
Raba električne energije se tudi Sloveniji vse bolj povečuje. Če osvetlimo primer mobilnih telefonov, v drugi polovici devetdesetih let prejšnjega stoletja smo jih uporabljali le za klicanje in ...
Za zadnjo februarsko oddajo sem iz našega bogatega arhiva izbrskala tri skupine, ki sem jih posnela leta 2010 na svojih popotovanjih po naši deželi.
Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...
Če svet, ki ga vidite, ni svet, ki ga želite, je čas, da preverite svoje vrednote. Čas je, da se znebite svojih dosedanjih predpostavk. Čas je, da nekaj opustite. Pred izidom Petersonove knjige ...
Oddaja Moja zgodba je tokrat spet gostila novinarja in zgodovinarja dr. Jožeta Možino. Ob njegovi knjigi Slovenski razkol, smo predstavili začetke revolucije in upor proti njej na Bloški planoti, ...
Naš gost je bil rojak iz Argentine Jure Komar, predsednik krovne organizacije argentinskih Slovencev, Zedinjene Slovenije. Z njim smo bili povezani na daljavo. Povedal nam je, kako je epidemija ...
V tokratni oddaji smo govorili o talnih oblogah. Če ste tik pred prenovo ali gradnjo svojega doma, bo vsekakor zanimivo izvedeti, kako se odločiti glede parketa, kakšne so lastnosti laminatov, ...
Morda bi kdo prehitro sklepal, da gre pri postu za nekaj kar imamo radi in se temu odpovemo. Bistvo posta je videti, da smo pripravljeni in zmožni nekaj darovati sočloveku. Namen posta je ...
V kakšni povezavi sta ožji pas in boljše zdravje, kakšen je vpliv prekomerne telesne teže na zdravje srca, kako je poskrbljeno za srčne bolnike v času epidemije in kakšno je priporočilo bolnikom s ...
Ali smo se moralno dolžni cepiti proti covidu-19? Kaj pomeni, da je pri cepljenju z etično spornimi cepivi sodelovanje s splavom oddaljeno? Zakaj do razprave v javnosti prihaja šele zdaj, ko pa ...
»Mnogi povedo, da so se na delavnico prijavili brez nekih posebnih pričakovanj, slišano in videno pa jih je opolnomočilo in si želijo še več takih srečanj v prihodnje,« dosedanje odzive ...
Albert Einstein: »Človek, ki ima svoje življenje za nesmiselno, ni samo nesrečen, ampak je komaj sposoben za življenje.«
Na Slovenskem imamo pravo bogastvo pustnih mask. Sčasoma so se v različnih pokrajinah in krajih ter med družbenimi plastmi razvile raznovrstne oblike pusta. Pustni karnevali in povorke se odvijajo ...
Z nami je bila Nina Scortegagna Kavčnik iz Obrtno podjetniške zbornice Slovenije, ki nam je pojasnila, kateri ukrepi znotraj protikoronske zakonodaje so na voljo za podjetnike, kako jih koristiti, ...
Kako se v naših kuhinjah znajdemo s tujimi jedmi, poznamo začimbe, jih znamo uporabljati, znamo hrano sploh pravilno uživati? Z nami je bil Uroš Mencinger, ki s soprogo Violeto vodi Šolo okusov, ...