Jože BartoljJože Bartolj
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Dekle s telefonom (foto: Pixabay.com)
Dekle s telefonom | (foto: Pixabay.com)

Veliko veselje za ljubitelje Radia Ognjišče - zdaj smo na Radioplayerju!

Radijski utrip | 16.01.2024, 21:29 Matej Kržišnik

Radio Ognjišče z veseljem naznanja, da je zdaj del pomembnega projekta Radioplayer, ki povezuje večino slovenskih radijskih postaj in omogoča poslušanje radijskih programov na sodoben način preko pametnih naprav.

Radioplayer poenostavlja poslušanje radia na povezanih napravah in je zdaj na voljo na različnih platformah in napravah:

  • Mobilna Aplikacija: Na voljo za Android in iOS, kar vam omogoča dostop do radia kjerkoli in kadarkoli.
  • Zvočniki Sonos: Za izjemno zvočno izkušnjo v udobju vašega doma.
  • Apple TV: Integracija radia v vaš domači medijski sistem.
  • Android Auto in Apple Carplay: Spremljajte Radio Ognjišče prek interneta med vožnjo.

Zakaj Radioplayer?

Radioplayer ponuja aplikacije, ki so združljive z Apple CarPlay, Android Auto, Chromecast, Airplay, Apple Watch, Android Wear in številnimi drugimi tehnologijami. Ta platforma ne samo da ohranja radijsko tradicijo, ampak jo prilagaja sodobnim tehnološkim trendom, s čimer zagotavlja, da ostane radio pomemben del našega digitalnega sveta.

Prednosti mobilne aplikacije Radioplayer pred alternativami:

Prevedena je v slovenščino, zato je njena uporaba enostavna za vse uporabnike. Znotraj ene aplikacije lahko poslušate večino slovenskih radijskih postaj v živo in na zahtevo njihove oddaje, oz. podkaste. Aplikacijo lahko uporabite tudi za budilko, tako da si lahko nastavite prijetno prebujanje z vašim priljubljenim radijem tudi na telefonu. Za nekatere bo zanimiva tudi možnost nastavitve samodejnega predvajanja določene radijske postaje ob zagonu aplikacije.

Prenesite aplikacijo Radioplayer:

Logotip Radioplayer
Logotip Radioplayer © ARO

Prihajajo razširitve

Kmalu bo Radioplayer na voljo tudi na Android Automotive, kar bo razširilo možnosti uporabe in dostopnosti med vožnjo. Na vašem avtoradiu boste lahko poslušali radio in podkaste na kar se da enostaven način, v prihodnosti celo s samodejnim preklapljanjem med FM, DAB in internetnim signalom.

To pomeni, da boste na ta način lahko Radio Ognjišče neprekinjeno poslušali po celotni Sloveniji in celo izven nje.

Radioplayer sodeluje tudi s podjetji Google in Amazon s prizadevanji, da bi tudi slovenske radijske postaje bile na voljo v njihovih pametnih zvočnikih zgolj z glasovnim ukazom. Google Asistent in Alexa bosta tako razumela tudi imena slovenskih radijskih postaj.

Radioplayer. Ena aplikacija. Za vse.

Več informacij in kratka navodila za instalacijo in nastavitve, najdete na tej povezavi.

Radijski utrip
Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija) Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija)

Vinko Bokalič Iglič primas Argentine

Papež je argentinsko škofijo Santiago del Estero povzdignil v nadškofijo in za prvega nadškofa imenoval dosedanjega škofa v tem mestu, našega rojaka, Vinka Bokaliča Igliča. Podelil mu je tudi ...

Ameriški novomašnik slovenskega rodu Martin Nyberg (photo: Matjaž Merljak) Ameriški novomašnik slovenskega rodu Martin Nyberg (photo: Matjaž Merljak)

V "Ameriških Brezjah” bo ponovitev nove maše

Za slovensko versko središče v Lemontu pri Chicagu v ZDA, ki letos praznuje 30-letnico delovanja, bo to nedeljo velik praznik, saj bo prvo sveto mašo imel ameriški duhovnik slovenskega rodu Martin ...

Sobodajalstvo (photo: Pexels) Sobodajalstvo (photo: Pexels)

Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev

»Kdor se odloči za dejavnost oddajanja sob ali apartmajev, naj se tega loti celostno. Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev. Z dobro nastanitvijo in prijaznostjo pri opravljanju dela se ...