Jože BartoljJože Bartolj
Andrej JermanAndrej Jerman
Meta PotočnikMeta Potočnik
Dekle s telefonom (foto: Pixabay.com)
Dekle s telefonom | (foto: Pixabay.com)

Veliko veselje za ljubitelje Radia Ognjišče - zdaj smo na Radioplayerju!

Radijski utrip | 16.01.2024, 21:29 Matej Kržišnik

Radio Ognjišče z veseljem naznanja, da je zdaj del pomembnega projekta Radioplayer, ki povezuje večino slovenskih radijskih postaj in omogoča poslušanje radijskih programov na sodoben način preko pametnih naprav.

Radioplayer poenostavlja poslušanje radia na povezanih napravah in je zdaj na voljo na različnih platformah in napravah:

  • Mobilna Aplikacija: Na voljo za Android in iOS, kar vam omogoča dostop do radia kjerkoli in kadarkoli.
  • Zvočniki Sonos: Za izjemno zvočno izkušnjo v udobju vašega doma.
  • Apple TV: Integracija radia v vaš domači medijski sistem.
  • Android Auto in Apple Carplay: Spremljajte Radio Ognjišče prek interneta med vožnjo.

Zakaj Radioplayer?

Radioplayer ponuja aplikacije, ki so združljive z Apple CarPlay, Android Auto, Chromecast, Airplay, Apple Watch, Android Wear in številnimi drugimi tehnologijami. Ta platforma ne samo da ohranja radijsko tradicijo, ampak jo prilagaja sodobnim tehnološkim trendom, s čimer zagotavlja, da ostane radio pomemben del našega digitalnega sveta.

Prednosti mobilne aplikacije Radioplayer pred alternativami:

Prevedena je v slovenščino, zato je njena uporaba enostavna za vse uporabnike. Znotraj ene aplikacije lahko poslušate večino slovenskih radijskih postaj v živo in na zahtevo njihove oddaje, oz. podkaste. Aplikacijo lahko uporabite tudi za budilko, tako da si lahko nastavite prijetno prebujanje z vašim priljubljenim radijem tudi na telefonu. Za nekatere bo zanimiva tudi možnost nastavitve samodejnega predvajanja določene radijske postaje ob zagonu aplikacije.

Prenesite aplikacijo Radioplayer:

Logotip Radioplayer
Logotip Radioplayer © ARO

Prihajajo razširitve

Kmalu bo Radioplayer na voljo tudi na Android Automotive, kar bo razširilo možnosti uporabe in dostopnosti med vožnjo. Na vašem avtoradiu boste lahko poslušali radio in podkaste na kar se da enostaven način, v prihodnosti celo s samodejnim preklapljanjem med FM, DAB in internetnim signalom.

To pomeni, da boste na ta način lahko Radio Ognjišče neprekinjeno poslušali po celotni Sloveniji in celo izven nje.

Radioplayer sodeluje tudi s podjetji Google in Amazon s prizadevanji, da bi tudi slovenske radijske postaje bile na voljo v njihovih pametnih zvočnikih zgolj z glasovnim ukazom. Google Asistent in Alexa bosta tako razumela tudi imena slovenskih radijskih postaj.

Radioplayer. Ena aplikacija. Za vse.

Več informacij in kratka navodila za instalacijo in nastavitve, najdete na tej povezavi.

Radijski utrip
Damijana Medved (photo: Rok Mihevc) Damijana Medved (photo: Rok Mihevc)

Katera je vaša najlepša slovenska beseda?

Leta 1999 je Unesco 21. februar razglasil za mednarodni dan maternega jezika. Datum je bil izbran kot spomin na protest in smrt bengalskih študentov, ki so 21. februarja 1952 v Pakistanu zahtevali ...

Aleš Abram in Maja Morela z družbo (photo: Urša Sešek) Aleš Abram in Maja Morela z družbo (photo: Urša Sešek)

Kačo namesto psa?

V studiu smo poleg Aleša Abrama iz Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo gostili tudi rdečerepega udava Feliksa in bradato agamo Tineta. Aleš Abram poudarja, da se eksotičnih živali držijo ...

Gnojenje z živinskimi gnojili z mehanizacijo z nizkimi izpusti v zrak (photo: Franz W. / Pixabay) Gnojenje z živinskimi gnojili z mehanizacijo z nizkimi izpusti v zrak (photo: Franz W. / Pixabay)

O časovnih prepovedih gnojenja

Z gnojenjem zemlji vračamo hranila, ki jih v času vegetacije gojene kmetijske rastline porabijo. Uredba o varstvu voda pred onesnaževanjem z nitrati iz kmetijskih virov predpisuje, da se v zimskem ...