Naj tolažimo bolj, kot iščemo tolažbo
Ali na vaši steni že visi nov, še nepopisan koledar za novo leto 2015? Še slaba dva dneva nas ločita od njega. Ko pogledate nazaj v pretekle mesece, za kaj ste najbolj ...
Ali na vaši steni že visi nov, še nepopisan koledar za novo leto 2015? Še slaba dva dneva nas ločita od njega. Ko pogledate nazaj v pretekle mesece, za kaj ste najbolj ...
„Uspeh je namenjen vsem usposobljenim in sposobnim, ne glede na spol,“ je v pogovoru za naš radio povedala Mojca Podržaj z Združenja Manager. V Sekciji managerk, ki združuje ...
Kot je znano, so Evropska unija, ZDA in Kanada pred časom zaradi ukrajinskega konflikta sprejele dodatne sankcije proti Krimu, ki si ga je priključila Rusija. Ruski predsednik Vladimir Putin je ob ...
Dobro leto dni pred plebiscitom za samostojno Slovenijo mi je na tujem državnem uradu uspelo prepričati uslužbenca, da mi je v dokument pod narodnost napisal „slovenska“. Ni bilo ...
Večkrat se sprašujem, kam gre ta naš svet, kakšno prihodnost bodo imeli moji otroci. Podatki so zaskrbljujoči, zlasti za Evropo. Stara celina je zaradi hude krize zakonske ...
Sloveniji se pri dvanajsti vladi, ki jo vodi še pred meseci najbolj oboževani predsednik najbolj sposobne stranke, malce že kolca po kakšnih drugačnih časih. Recimo tistih, ko smo ...
Na prvo adventno nedeljo je Cerkev vstopila v leto posvečenega življenja. Trajalo bo dobrih štirinajst mesecev, vse do svečnice, 2. februarja 2016. Kardinal João Braz de Aviz, ...
Spet prihaja Slovenski knjižni sejem. Pozna jesen je že tradicionalno čas, ko se bolj posvetimo knjigam in vsemu lepemu, spodbudnemu, na nek način izzivalnemu v njih. Danes je dostop do domače in ...
Predsednik vlade Miro Cerar je po Koprivčevem odstopu od kandidature za gospodarskega ministra spet pred izzivom iskanja novega imena. Koalicijski partnerici SD in Desus sta mu pri tem ponudili ...
Nikoli si ne bi mislila, da me bo poklicna pot v življenju ponesla prav pred radijski mikrofon, in ne pred kateregakoli, ampak pred mikrofon Radia Ognjišče. Radia, ki smo ga že od samega ...
Tako nam je naročila profesorica slovenščine, ko smo v mladih letih greli gimnazijske klopi. Če smo jih samo greli ali jih tudi uporabili za prostor svoje izobrazbe, ne vem.
Ta mesec je bil bogato zaznamovan z različnimi dogodki in dogajanji, ki nam nakazujejo, kam gremo oziroma kam lahko gremo kot posamezniki, družba in Cerkev.
Včeraj je bil en lep, vesel dan. Saj veste, tisto drobno osebno zadovoljstvo, ko človek doživi nekaj lepega oz. dobrega. Ali kot bi rekel Immanuel Kant: »Lepo je tisto, kar nam je ...
Ste si kdaj privoščili odmik od dnevne politike? Vam kdaj preprosto ni uspelo slediti političnim veleumom in njihovim dejanjem, izjavam? Meni se je to zgodilo zadnji teden. Zato sem le na ...
Ko hodiš po vaseh in mestnih ulicah, polnih vrveža in veselih ljudi ali pa se sprehodiš med cvetočimi travniki, obrneš pogled proti morju ali v hribe kaj hitro spoznaš, ...
V Vatikanu se je 19. oktobra sklenila izredna sinoda o družini, ki je eden od korakov na poti do redne sinode. Ta bo potekala oktobra prihodnje leto.
Ali veste, da se je dolg Slovenije povečal za pol milijarde evrov? To bi bila lahko novica tedna, pa verjetno ni. Vlada je v proračunu 2015 napovedala za devetsto milijonov prihrankov; to smo ...
Kdo mu je svetoval in kam se je šel učit, da danes, že več kot 800 let, za njim hodi več kot polmiljonska množica mož, žena, otrok in mladih? Kako to, da mu želi slediti tako veliko ljudi ...
Prejšnji teden je odjeknila novica, da je Vatikan zaradi pedofilije aretiral nekdanjega nuncija v Dominikanski republiki, Poljaka Jozefa Wesolowskega, ki mu je zaradi zdravstvenega stanja ...
Župane volimo na območju Slovenije že dolgo. Lokalna samouprava je bila uvedena že sredi 19. stoletja z avstrijskim začasnim zakonom o občinah, ki ga je leta 1849 podpisal cesar. Delovala je vse ...
Medtem ko so vsi svetovni mediji poročali o nedeljskem papeževem obisku v Albaniji, dva naša osrednja časopisa tega dogodka nista omenila niti z besedo. Najverjetneje za časnika ni problem ...