Pragmatizem vode v grlu...
Prav zanimivo je zadnja dva dni spremljati osrednji Putinov spletni multimedijski stroj Sputnik, ki iz ure v uro dobesedno bruha najrazličnejše novice, komentarje, poglede in napovedi o ...
Prav zanimivo je zadnja dva dni spremljati osrednji Putinov spletni multimedijski stroj Sputnik, ki iz ure v uro dobesedno bruha najrazličnejše novice, komentarje, poglede in napovedi o ...
Smo v poletnem času oddiha, sprostitve in odmika od vsakodnevnih bolj ali manj stresnih opravil. Ta čas človek nujno potrebuje, a uresniči ga vsak po svoje. Mnogi dobršen del preždijo v ...
Je temeljna filozofska misel, geslo, ki so ga gojili antični Grki kot civilizacija, ki nam je dala olimpijske igre, ki se danes, več kot 2500 let od prvih začenjajo v brazilskem Riu. Dogodek leta, ...
Že ob vpadnici v Krakov je bilo slutiti, da se dogaja nekaj velikega. Zakaj? Preden smo se včeraj podali med slovenske mlade, kar 600 jih je, smo na bencinskem servisu srečali slovensko družino, ...
Počutim se, kot se je počutil dr. Žiga Turk po lanskoletnem napadu v Parizu. Končno je spirala nasilja, ki se je bližala mojemu življenjskemu svetu v koncentričnih krogih, dosegla mesto, ki mi je ...
V minulih dneh lahko na veliko beremo, kako mladi pa tudi nekoliko starejši po svetu lovijo čudne stvorce, ki so jih ustvarili za še večje poneumljanje ljudi. A če so mnogi nasedli ...
Preteklo sredo je predsednik vlade sporočil, da je minister za finance odstopil s položaja ministra. Minister za finance je nato pojasnil svoj odstop. Uradno naj bi odšel zaradi ...
V 21. stoletju se ob številnih tragičnih dogodkih, družbenih spremembah in naraščajoči moči dobička mnogi sprašujemo, kam gre ta svet. Primer: Medtem ko na tisoče otrok, ...
V teh dneh, ko praznujemo 25 let naše samostojnosti in demokracije, se večkrat sprašujem o stanju naše države, o stanju duha v njej in o tem, kdo vodi našo državo. ...
Verjetno ste že slišali za dobro novico, da se nezaposlenost zmanjšuje ter da je število registrirano brezposelnih junija končno upadlo pod 100.000. Brezposelnost je tako ...
Vstopili smo v mesec julij, ki na prvi pogled ni nič drugačen od vseh prejšnjih julijev. Pogovarjamo se o dopustovanju, štejemo turiste, opazujemo gnečo zaradi del na avtocestah, ...
Za nami je dan državnosti, pred nami je praznik sv. Petra in Pavla. Ob prvem lahko razmišljamo, kakšna bi morala biti država, ob drugem kakšen bi moral biti duhovnik.
Ob 25-letnici slovenske državnosti sem za tokratni komentar izbrala naslov Finžgarjevega zgodovinskega romana Pod svobodnim soncem. Tisti, ki nekaj damo na naše prednike in smo jih z ...
Kot rečeno, bo morala Velika Britanija zdaj na novo uskladiti svoj odnos z Evropsko unijo. »Če bo ta do nje nastopila ostro, bo Britanija precej na slabšem,« ocenjuje pravnik in ...
Ko se oziram 25 let nazaj, na dan, ko smo Slovenci končno dobili svojo državo, čutim predvsem veliko hvaležnost za ta dar, ki ga številni narodi, kljub naporom in trudu še niso prejeli.
V Clevelandu se te dni poslavljajo od politika slovenskega rodu Georga Voinovicha. Oče je bil sicer Srb, mati pa Slovenka. Ponosen na enega in drugega je javno večkrat poudaril, da je slovenskega ...
Kaj žene človeka, da gre na nočno zabavo in tam pokonča 50 življenj? Kaj želijo doseči navijači, ko se po tekmi pretepajo, uničujejo športne objekte in pustijo za seboj razdejanje v ...
Pred nekaj dnevi me je hčerka spraševala o določenem naslovu na cesti, ki poteka mimo razvpitega Plečnikovega stadiona v Ljubljani. Kot iz topa sem izustila.« Pa to je na Titovi ...
Meseca maja smo se v cerkvi in v sekularnem laičnem svetu posebej spominjali družine. 15. maj je Mednarodni dan družin – razglasila ga je Generalna skupščina Združenih narodov leta ...
Alexander Van der Bellen je z zmago v nedeljskem krogu predsedniških volitev postal prvi predsednik Avstrije iz vrst Zelenih, čeprav je na volitvah nastopil kot neodvisni kandidat. Nekdanji ...