Zakaj se nam sprava izmika?
Tik pred sklepom svetega leta usmiljenja nehote pomislimo še na en jubilej: 25. obletnico osamosvojitve Slovenije. Božje usmiljenje se nas dotakne, v kolikor izstopimo iz sebe in ...
Tik pred sklepom svetega leta usmiljenja nehote pomislimo še na en jubilej: 25. obletnico osamosvojitve Slovenije. Božje usmiljenje se nas dotakne, v kolikor izstopimo iz sebe in ...
Sredina novembra ni ravno čas, ko premišljujemo o materah in zanje, kot za materinski dan, nabiramo zvončke, vendar pa so me dogodki zadnjih dni vseeno spodbudili, da v tokratnem komentarju ...
V dneh pred prvim novembrom, ko se v Sloveniji verni in neverni spominjamo svojih in drugih rajnih, se mi zdi potrebno, da si še na poseben način zastavimo vprašanje o življenju in ...
Zadnje dni se marsikdo sprašuje, kaj neki je ta CETA, o kateri se zdi, da odloča peščica Valoncev, in kdo so sploh Valonci?! Zakaj je nek trgovinski sporazum med Kanado in Evropsko ...
V Sloveniji smo že navajeni, da pozabljamo. Pozabljamo kaj se je dogajalo v naši daljni in ne tako daljni preteklosti, od volitev do volitev pozabljamo obljube politikov, verjetno ...
Duhovnik s pametnim telefonom ob oltarju. Radio, ki ga beremo in gledamo, ne samo poslušamo. Izzivalni tviti, ki v ljudeh vzbudijo čustva, da si pogledajo tudi vsebino. Sem z naslovom in ...
Slogan, da se lahko zgodi vsakomur izmed nas, smo včeraj v povezavi z begunci in duševno bolnimi večkrat slišali. Seveda, človeku se lahko v življenju zgodi marsikaj, a trendi prav ...
V minulih dneh smo s sodelavci prestregli kar nekaj kritičnih klicev in prebrali precej elektronskih sporočil zaradi besed o solidarnosti s tistimi, ki potrebujejo pomoč. Prepričan sem, da bom po ...
Na obrobju Ljubljane stoji hiša, bolje rečeno kompleks, ki je za tiste, ki nezakonito prebegnejo čez mejo v Slovenijo, edini dom. Soseska je mirna, z nekaj sosednjimi sedeži podjetji, ...
V Riu so se začele paraolimpijske igre z geslom »Vsakdo ima srce«. Sama nisem športna navdušenka, pa vendar malo sledim in se resnično veselim z zmagovalci, glede na mojo ...
Zakorakali smo v novo šolsko leto. Nekaj nasvetov na tem področju nam lahko da tudi sedaj že sv. Mati Terezija. Svojo poklicno, redovno in misijonarsko pot je namreč začela kot učiteljica, ...
Prvi šolski dan se na poseben način dotakne otrok, ki začenjajo novo šolsko leto, njihovih staršev, učiteljev, voznikov v bližini šolskih poslopij, odgovornih za ...
Judo šola gospoda Marjana Fábjana ni velika, je pa nadvse uspešna. Zrasla je na deželi, pri Lopati. Ne v prestolnici. Njeni učenci dosegajo in presegajo svetovni sloves. ...
To je 30. julija 2016 v intervjuju z gospo Melito Forstnerič-Hajnšek, novinarko dnevnika »Večer«, dejal Zorko Simčič v svojem petindevetdesetem letu življenja. Gospod je ...
Svet za človekove pravice pri generalni skupščini OZN je 27. junija potrdil besedilo Resolucije o družini. Slovenija je takrat glasovala proti sprejemu resolucije, ki uveljavlja vlogo in ...
Prav zanimivo je zadnja dva dni spremljati osrednji Putinov spletni multimedijski stroj Sputnik, ki iz ure v uro dobesedno bruha najrazličnejše novice, komentarje, poglede in napovedi o ...
Smo v poletnem času oddiha, sprostitve in odmika od vsakodnevnih bolj ali manj stresnih opravil. Ta čas človek nujno potrebuje, a uresniči ga vsak po svoje. Mnogi dobršen del preždijo v ...
Je temeljna filozofska misel, geslo, ki so ga gojili antični Grki kot civilizacija, ki nam je dala olimpijske igre, ki se danes, več kot 2500 let od prvih začenjajo v brazilskem Riu. Dogodek leta, ...
Že ob vpadnici v Krakov je bilo slutiti, da se dogaja nekaj velikega. Zakaj? Preden smo se včeraj podali med slovenske mlade, kar 600 jih je, smo na bencinskem servisu srečali slovensko družino, ...
Počutim se, kot se je počutil dr. Žiga Turk po lanskoletnem napadu v Parizu. Končno je spirala nasilja, ki se je bližala mojemu življenjskemu svetu v koncentričnih krogih, dosegla mesto, ki mi je ...
V minulih dneh lahko na veliko beremo, kako mladi pa tudi nekoliko starejši po svetu lovijo čudne stvorce, ki so jih ustvarili za še večje poneumljanje ljudi. A če so mnogi nasedli ...