Odhod ministra Mramorja
Preteklo sredo je predsednik vlade sporočil, da je minister za finance odstopil s položaja ministra. Minister za finance je nato pojasnil svoj odstop. Uradno naj bi odšel zaradi ...
Preteklo sredo je predsednik vlade sporočil, da je minister za finance odstopil s položaja ministra. Minister za finance je nato pojasnil svoj odstop. Uradno naj bi odšel zaradi ...
V 21. stoletju se ob številnih tragičnih dogodkih, družbenih spremembah in naraščajoči moči dobička mnogi sprašujemo, kam gre ta svet. Primer: Medtem ko na tisoče otrok, ...
V teh dneh, ko praznujemo 25 let naše samostojnosti in demokracije, se večkrat sprašujem o stanju naše države, o stanju duha v njej in o tem, kdo vodi našo državo. ...
Verjetno ste že slišali za dobro novico, da se nezaposlenost zmanjšuje ter da je število registrirano brezposelnih junija končno upadlo pod 100.000. Brezposelnost je tako ...
Vstopili smo v mesec julij, ki na prvi pogled ni nič drugačen od vseh prejšnjih julijev. Pogovarjamo se o dopustovanju, štejemo turiste, opazujemo gnečo zaradi del na avtocestah, ...
Za nami je dan državnosti, pred nami je praznik sv. Petra in Pavla. Ob prvem lahko razmišljamo, kakšna bi morala biti država, ob drugem kakšen bi moral biti duhovnik.
Ob 25-letnici slovenske državnosti sem za tokratni komentar izbrala naslov Finžgarjevega zgodovinskega romana Pod svobodnim soncem. Tisti, ki nekaj damo na naše prednike in smo jih z ...
Kot rečeno, bo morala Velika Britanija zdaj na novo uskladiti svoj odnos z Evropsko unijo. »Če bo ta do nje nastopila ostro, bo Britanija precej na slabšem,« ocenjuje pravnik in ...
Ko se oziram 25 let nazaj, na dan, ko smo Slovenci končno dobili svojo državo, čutim predvsem veliko hvaležnost za ta dar, ki ga številni narodi, kljub naporom in trudu še niso prejeli.
V Clevelandu se te dni poslavljajo od politika slovenskega rodu Georga Voinovicha. Oče je bil sicer Srb, mati pa Slovenka. Ponosen na enega in drugega je javno večkrat poudaril, da je slovenskega ...
Kaj žene človeka, da gre na nočno zabavo in tam pokonča 50 življenj? Kaj želijo doseči navijači, ko se po tekmi pretepajo, uničujejo športne objekte in pustijo za seboj razdejanje v ...
Pred nekaj dnevi me je hčerka spraševala o določenem naslovu na cesti, ki poteka mimo razvpitega Plečnikovega stadiona v Ljubljani. Kot iz topa sem izustila.« Pa to je na Titovi ...
Meseca maja smo se v cerkvi in v sekularnem laičnem svetu posebej spominjali družine. 15. maj je Mednarodni dan družin – razglasila ga je Generalna skupščina Združenih narodov leta ...
Alexander Van der Bellen je z zmago v nedeljskem krogu predsedniških volitev postal prvi predsednik Avstrije iz vrst Zelenih, čeprav je na volitvah nastopil kot neodvisni kandidat. Nekdanji ...
Ta teden je za nas kristjane znova zelo prazničen in milosten. Ne le, da bomo v četrtek obhajali zapovedani praznik sv. Rešnjega telesa in krvi, ampak že danes praznujemo god Marije ...
Letošnji praznik Fatimske Matere Božje, 13. maja, sem doživljal na poseben način. Na Poljskem, med Poljaki, v mestu Gdansk, mestu svobode, kot ga domačini imenujejo. Ravno zaradi papeža ...
V naši ljubi državi, za katero radi rečemo, da leži na sončni strani Alp, je politični diskurz že nekaj časa zelo omejen na leve in desne. Ne vem, zakaj sem pričakovala, da bo parlamentarna ...
O beguncih, prosilcih za azil, ekonomskih migrantih je bilo pretečenih že ogromno besed. In verjetno jih ogromno še bo. Na političnem področju bo še naprej potekalo trgovanje oziroma ...
Z apostolsko spodbudo Amoris laetitia (Radost ljubezni) papež Frančišek ponovno preseneča ne zgolj z vsebino, pač pa tudi s svojim značilnim slogom njene predstavitve. Ta vključuje ...
Ste opazili, da se zadnje čase vse bolj tresejo tla? Ekvador, Japonska, Mjanmar, Afganistan, Indonezija, tihooceanski Vanuatu … Tudi Slovenija je na tektonsko zelo pestrem območju, zato ni ...