Premalo hvaležnosti in preveč kritiziranja
Ob minuli zahvalni nedelji bi rada naštevala in se opominjala v hvaležnosti, znova in znova, kaj vse mi je dano in kako obdarjena sem z mnogo ljudmi, številnimi doživetji z njimi in ...
Ob minuli zahvalni nedelji bi rada naštevala in se opominjala v hvaležnosti, znova in znova, kaj vse mi je dano in kako obdarjena sem z mnogo ljudmi, številnimi doživetji z njimi in ...
Duše pravičnih so v Božji roki in so v miru. Mi pa moramo opraviti svojo dolžnost, jih dostojno pokopati ter pričevati o resnici njihove smrti. Tako bomo našli svoj mir, se ...
Leta 2013 je slovensko panevropsko gibanje organiziralo številne mednarodne konference in dogodke, ki so zaradi kvalitete in odmevnosti prejeli visoko pokroviteljstvo Evropske komisije, ...
Da ne bi prizadel čustev ljudi, je Lidl odradiral križe iz fotografij cerkva, ki so bile na njihovih izdelkih. Zakaj, nikoli niso dobro pojasnili. Skratka, ko gre za krščanske križe smo ...
Eden izmed politikov, ki ima že nekaj kilometrine, se je v nedeljo zvečer spraševal: „ Kaj politika narobe dela, da je tako nizka udeležba pri tako pomembni odločitvi.“ Podobno ...
Smo tik pred zdajci. V nedeljo bomo spregovorili s svojim glasom. V volilni kampanji je prava poplava glasov, javno in v zasebnih krogih. Devet kandidatk in kandidatov! Kaj naj mislimo? Katere ...
Pred nedeljskimi predsedniškimi volitvami ima devet kandidatov še v petek čas za nagovarjanje volivcev. Kampanjo je za naš radio komentiral tudi odgovorni urednik portala ...
Ko bomo v nedeljo prišli na volišča in se znašli v tihoti kartonaste škatle, ki marsikoga navdaja s tesnobo, ko bodo za nami morda že nestrpno čakali drugi volivci, in ...
Ko smo imeli predsednike Vlad, ki jih je zanimalo gospodarstvo (ali so vsaj dajali tak vtis), so se oni, ali pa njihovi finančni ministri pogosto oglasili v javnosti ob vsakokratni objavi jesenske ...
V času vrhunca predvolilne kampanje za predsednika države praktično ni mogoče obiti tega vprašanja.
Kdo pravi, da je marksizem propadel in je »ruska revolucija« preteklost? Problem niso le radikalizirane skupine revolucionarjev, temveč njihova infiltracija v vse pore družbe, v ...
Ta teden smo v Sloveniji zopet ugotavljali, da pravni red ne velja za vse enako. Tako je sodišče prav za potrebe tega primera spremenilo sodno prakso ter v zadevi župana glavnega mesta, ki ...
Če se nam dandanes dozdeva, da je zgodba o slovenskem osamosvajanju in snovanju državnosti že zaključena, se morda motimo. Zdi se, da domače izdajalske sile, ki so bile v začetku 90-tih let v ...
V Sloveniji straši močna, bogata, vplivna in agresivna, misijonarsko goreča verska skupnost. Njeni misijonarji običajno živijo na račun davkoplačevalskega denarja, raztreseni so po vseh ...
Kako je možno, da je papež Frančišek do omejevanja priseljevanja, ko gre za ZDA, kritičen, ko pa gre za Italijo, pozdravlja preudarnost političnih voditeljev, se sprašuje urednik ...
Zakaj se v Sloveniji nekateri politiki in predvsem številni mediji nikakor ne morejo sprijazniti s tem, da je mesto prve dame v Beli hiši zasedla Slovenka, njen mož pa je predsednik ...
Predsedniki vlade, države, državnega zbora, državnega sveta in vodje parlamentarnih strank se bodo popoldne v Vili Podrožnik zbrali na sestanku v zvezi z nadaljnjimi koraki po razglasitvi ...
Te dni je javnost dosegla novica o sumu sprevrženega kriminalnega dejanja, ki naj bi ga zagrešil župan glavnega mesta zoper spolno nedotakljivost. Ta nezaslišana zloraba moči ni ...
Pred nami je tradicionalno kolesarsko romanje sodelavcev Radia Ognjišče od Marije k Mariji. Kolo je že vrsto let moje glavno prevozno sredstvo v službo ali iz nje ter po ostalih opravkih. ...
Kot je znano, je vlada minuli teden odrekla podporo pravniku Boštjanu M. Zupančiču pri kandidaturi za Odbor Združenih narodov za človekove pravice, ker je na omrežju Facebook govoril proti ...
Kulturni center Lojze Bratuž, Krožek Anton Gregorčič in Društvo slovenskih izobražencev iz Trsta so v nedeljo, 27. 8. 2017, v Kobaridu priredili svečanost v spomin na Andreja Slavka ...