Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Mark GazvodaMark Gazvoda
Petra StoparPetra Stopar

Komentarji

Mimo zapovedi in zakonov

Škof Jožef Smej, ki je te dni dobil red za zasluge za življenjsko delo in bogat prispevek k duhovni nacionalni kulturi Slovencev, je povedal, da so z njim odlikovane tudi katehistinje, ...

01.04.2016, 15:24 Tone Gorjup

Med Zaheji in prešuštnicami

Če smo se morda že prej odločili, da se bomo v odnosu do človeka, ki nas je kakorkoli prizadel ali obratno, obnašali samosvoje ali se pred njim ogradili, ta odločitev v teh dneh postaja ...

15.03.2016, 14:35 Petra Stopar

8.marec, dan žena v petih slikah

V tem tednu smo bile ženske osrednja tema pogovorov. Čeprav se 8.marec ne praznuje več tako bučno kot nekoč, je nežni spol še vedno deležen majhnih pozornosti in zahval za vse, kar ...

12.03.2016, 08:30

O kriku revnih in preganjanih

Komentar pišem sredi postnega časa v svetem letu usmiljenja, v tednu, ko so bila v osredju vprašanje beguncev, ustavitev vojnega nasilja v Siriji in vprašanja spolnih zlorab ...

04.03.2016, 14:30 Petra Stopar

Koga moti molitev na ulici?

Skupina posameznikov in nekaterih organizacij je državnemu zboru napisala protestno pismo proti pobudi 40 dni za življenje in proti ljudem, ki vsak dan pred ljubljansko porodnišnico molijo ...

23.02.2016, 13:43 Marjana Debevec

Mame ni, mama je antropološki pojem

Zadnjo nedeljo v januarju, ko sem na družbenih omrežjih spremljala posnetke italijanskega Family day (množični shod za ohranitev družine, kot skupnosti moškega, ženske in otrok(a), op.p.), ...

17.02.2016, 14:36

Vikend za zgodovino

Pred dobrimi desetimi dnevi je malo po opoldanski molitvi v redakciji v zraku zaščemelo tisto vzhičenje, ko se nekaj pripravlja … Vatikan bo menda sporočil neko pomembno novico! In ...

16.02.2016, 14:45

Čigav sem: Janezov ali Milanov?

Verjetno po doživetem v preteklem tednu tudi najbolj optimističnih in vladni večini naklonjenih opazovalcev slovenske politične scene ne more povsem obiti razmišljanje o alternativnih ...

03.02.2016, 17:41 Jože Bartolj

Svinjarija brez kazni

Po že precej prelitem črnilu o dodatkih za stalno pripravljenost, ki so si jih, sedaj že jasno, nezakonito izplačevali dekani in profesorji ljubljanske univerze, sem upal, da bo ta zgodba v ...

22.01.2016, 14:03

Za človeka gre …

V teh dneh se dogodki vrstijo kot po tekočem traku, če bi hotela v moj prvi letošnji komentar zajeti vse nad čemer se nekateri naslajajo, drugi zgražajo, bi bil naslov venček narodnih in ...

15.01.2016, 14:40 Petra Stopar

Družina, moja draga

Le nekaj ur nas loči od začetka volilnega molka in nedelje, ko bomo na referendumu glasovali proti zakonu, ki tako grobo posega v družinska razmerja.

18.12.2015, 13:38

Sem proti in spoštujem

Na referendumu, ki bo 20. decembra, bom glasoval proti. Vendar to še ne pomeni, da sem nestrpen do homoseksualcev in lezbijk ali da jih ne spoštujem. Nasprotno, spoštujem jih ...

11.12.2015, 14:30 mag. Jure Levart