Slavi Košir
Jakob Čuk
Tanja Dominko

Oddaje

Dvorišče gostišča Pri Marjotu, pristnega briškega gostišča v Goriških Brdih  (photo: Nataša Ličen ) Dvorišče gostišča Pri Marjotu, pristnega briškega gostišča v Goriških Brdih  (photo: Nataša Ličen )

Kokoši se prosto sprehajajo med mizami

Doma je najlepše. Pritrjujete? Letos se je gotovo marsikdo znova prepričal v nesporno dejstvo dragocenosti domače grude in naravnih danosti dežele na sončni strani Alp, ker je tako naneslo, da smo ...

Na razgovor se pripravimo doma in si odgovorimo na vsa pomembna vprašanja: kdo sem jaz, kaj želim, katere so moje prednosti, kaj lahko doprinesem podjetju?  (photo: Amy Hirschi / Unsplash) Na razgovor se pripravimo doma in si odgovorimo na vsa pomembna vprašanja: kdo sem jaz, kaj želim, katere so moje prednosti, kaj lahko doprinesem podjetju?  (photo: Amy Hirschi / Unsplash)

Iskanje nove zaposlitve

V tokratni oddaji smo se posvetili iskanju nove zaposlitve. Kako napisati življenjepis, motivacijsko pismo, kako se pripraviti na razgovor? Kako sploh vedeti, katera služba je prava za nas? V ...

Portret p. Branka Cestnika ali kamnoseka Fileta? (photo: Jože Bartolj) Portret p. Branka Cestnika ali kamnoseka Fileta? (photo: Jože Bartolj)

P. Branko Cestnik ali kamnosek Filet?

Ko v »Spoznanje več, predsodek manj« gostimo klaretinca p. Branka Cestnika, uvodoma oddajo vedno začnemo s kakšno pozitivno novico. Tokrat se je ta nanašala prav na našega gosta.

Mladi Celovčani v lutkovni predstavi Prijateljstvo (photo: Matjaž Merljak) Mladi Celovčani v lutkovni predstavi Prijateljstvo (photo: Matjaž Merljak)

Enakost v drugačnosti, strpnost v mišljenju

To je sporočilo predstave Prijateljstvo, ki jo je v prejšnjem tednu na oder postavila lutkovna skupina Mladi Celovčani pod mentorskim vodstvom Marice Hartmann, režiserka, avtorica besedila in lutk ...

Včasih pozabimo, da se lahko notri tudi oblečemo, ne le zvišujemo temperaturo na termostatu (photo: s-wloczyk2 / Pixabay ) Včasih pozabimo, da se lahko notri tudi oblečemo, ne le zvišujemo temperaturo na termostatu (photo: s-wloczyk2 / Pixabay )

Pečke so prižgane, radiatorji že topli

Pred začetkom kurilne sezone smo odprli nekaj vprašanj energetsko varčevalne narave: kaj vse je treba preveriti, preden prižgemo peči? Z nami je bil energetski neodvisni svetovalec Bojan ...