Mateja Subotičanec
Marko Zupan
Rok Mihevc

Helena Križnik

Helena Križnik je novinarka Radia Ognjišče.

 • Aleksandra Pivec (photo: Rok Mihevc)
  09.07.2020, 14:32

  Kdo želi destabilizirati DeSUS in zrušiti aktualno vlado?

  Je DeSUS nova tarča globoke države? V zadnjih dneh so mediji polni poročil o dogajanju znotraj te koalicijske stranke. Njena ljubljanska pokrajinska organizacija naj bi predsednici Aleksandri Pivec izrekla nezaupnico, zdaj prihaja na dan, da naj bi šlo za prevaro in tipično zaroto, v katero naj bi bili vpleteni številni znani obrazi tako znotraj DeSUS kot tudi zunaj njega. Po nekaj burnih dneh naj bi strankino vodstvo danes preverilo razmere.

 • Jelko Kacin (photo: ARO)
  09.07.2020, 11:45

  Kaj si delal med covidom-19?

  Čas poletnih počitnic, v katerega smo že dodobra vstopili, ni takšen kot običajno. Tako ali drugače je zaznamovan z novim koronavirusom. V Sloveniji se je trend širjenja okužb obrnil v dobrih dveh tednih. Razmere so za zdaj pod nadzorom, a novinarji in javnost imajo številna vprašanja. Kot je znano, z njimi od sredine marca redno komunicira uradni vladni govorec Jelko Kacin. Zaupal nam je, da je nameraval koristiti vsaj lanski dopust, potem ko je bila država iz najhujšega. A slabšanje epidemiološke slike mu je prekrižalo načrte.

 • Dr. Hubert Požarnik (photo: Tanja Dominko)
  07.07.2020, 18:34

  Vsak, ki se pusti instrumentalizirati, dela veliko škodo!

  Če bodo ljudje podlegli ščuvanju, bo to pustilo usodne posledice za našo državo. Na to je v pogovoru za Radio Ognjišče opozoril klinični psiholog dr. Hubert Požarnik, ki je soustvarjal Demos in s svojimi političnimi sopotniki popeljal Slovenijo v demokratizacijo in osamosvojitev. Boji se, da se bodo konflikti ob pomanjkanju dialoga in protestih še stopnjevali. Kot je dodal, tisti, ki so jih zanetili, nimajo interesa, da bi se polegli. Pomembno je, da temu ne podležejo razumni ljudje.

 • Hrvaška zastava (photo: freepik)
  07.07.2020, 18:28

  Volitve na Hrvaškem: Slavili v HDZ, Plenković lahko sestavi stabilno vlado

  Hrvaška bo v zdravstveno in gospodarsko negotovo jesen vstopila s stabilno oblastjo. Na parlamentarnih volitvah je namreč prepričljivo podporo dobila stranka HDZ. Javnomnenjske raziskave so relativno zmago napovedovale koaliciji Restart na čelu s stranko SDP. A doživela je polom, ki je že terjal politične posledice. V Domovinskem gibanju so nameravali postati ključen dejavnik pri oblikovanju prihodnje vlade, a prejeli so manj poslanskih mandatov, kot so jih pričakovali. Novo je, da v sabor prihaja različica slovenske stranke Levica. Parlamentarne volitve so padle v čas, ko pri južnih sosedih narašča število okužb z novim koronavirusom, kar je gotovo vplivalo na udeležbo. Z manj kot 47 odstotki je bila najnižja do zdaj.

 • Novi koronavirus, preventiva (photo: Pixabay)
  29.06.2020, 16:57

  Znova omejitev zbiranja ljudi, okrepljen bo nadzor nad karantenami

  Razmere v Sloveniji zaradi novega koronavirusa spet postajajo nekoliko negotove. Vlada bo zato omejila zbiranja ljudi in zaostrila nadzor nad odrejenimi karantenami. Kar 44 okuženih v juniju je novi koronavirus k nam prineslo iz tujine, največ iz držav Zahodnega Balkana. S Hrvaške je bil k nam uvožen le en primer, a tam je razvoj dogodkov zaskrbljujoč. Vse bolj verjetno je, da bo Ljubljana južno sosedo zato umaknila s tako imenovanega zelenega seznama.