Slavi Košir
Boštjan Smole
Tone Gorjup

Helena Križnik

Helena Križnik je novinarka Radia Ognjišče.

 • Petkov protest na kolesih (photo: Anže Malovrh / STA)
  11.10.2021, 15:16

  Komu koristijo trenutne napete razmere v Sloveniji?

  V Sloveniji bi lahko učinkoviteje zajezili epidemijo, če leve stranke svojega političnega boja ne bi bile z nasprotovanjem ukrepom proti širjenju novega koronavirusa. Očitno jim ni mar za ljudi, je za naš radio ugotavljal politični komentator dr. Peter Gregorčič.

 • Piran (photo: Mikita Karasiou / Unsplash)
  15.09.2021, 12:54

  Morje, pršut, teran, oljke, češnje in tudi odprto okno v svet - Slovenija jih ne bi imela brez Primorcev

  Primorska je bila po koncu prve svetovne vojne priključena Italiji, ki v preteklosti ni skrivala apetitov po tem ozemlju, kjer živijo Slovenci. Velik del Primorske je bil k matični domovini vrnjen šele po drugi svetovni vojni, kar je omogočila pariška mirovna pogodba, ki je začela veljati 15. septembra 1947. Tega se danes spominjamo z državnim praznikom.

 • Aleksandra Pivec (photo: Rok Mihevc)
  09.07.2020, 14:32

  Kdo želi destabilizirati DeSUS in zrušiti aktualno vlado?

  Je DeSUS nova tarča globoke države? V zadnjih dneh so mediji polni poročil o dogajanju znotraj te koalicijske stranke. Njena ljubljanska pokrajinska organizacija naj bi predsednici Aleksandri Pivec izrekla nezaupnico, zdaj prihaja na dan, da naj bi šlo za prevaro in tipično zaroto, v katero naj bi bili vpleteni številni znani obrazi tako znotraj DeSUS kot tudi zunaj njega. Po nekaj burnih dneh naj bi strankino vodstvo danes preverilo razmere.

 • Jelko Kacin (photo: ARO)
  09.07.2020, 11:45

  Kaj si delal med covidom-19?

  Čas poletnih počitnic, v katerega smo že dodobra vstopili, ni takšen kot običajno. Tako ali drugače je zaznamovan z novim koronavirusom. V Sloveniji se je trend širjenja okužb obrnil v dobrih dveh tednih. Razmere so za zdaj pod nadzorom, a novinarji in javnost imajo številna vprašanja. Kot je znano, z njimi od sredine marca redno komunicira uradni vladni govorec Jelko Kacin. Zaupal nam je, da je nameraval koristiti vsaj lanski dopust, potem ko je bila država iz najhujšega. A slabšanje epidemiološke slike mu je prekrižalo načrte.

 • Dr. Hubert Požarnik (photo: Tanja Dominko)
  07.07.2020, 18:34

  Vsak, ki se pusti instrumentalizirati, dela veliko škodo!

  Če bodo ljudje podlegli ščuvanju, bo to pustilo usodne posledice za našo državo. Na to je v pogovoru za Radio Ognjišče opozoril klinični psiholog dr. Hubert Požarnik, ki je soustvarjal Demos in s svojimi političnimi sopotniki popeljal Slovenijo v demokratizacijo in osamosvojitev. Boji se, da se bodo konflikti ob pomanjkanju dialoga in protestih še stopnjevali. Kot je dodal, tisti, ki so jih zanetili, nimajo interesa, da bi se polegli. Pomembno je, da temu ne podležejo razumni ljudje.