Damijana Medved
Matej Kržišnik
Marta Jerebič

Helena Križnik

Helena Križnik je novinarka Radia Ognjišče.

 • Vojna v Ukrajini. Uničene stavbe po ruskem raketiranju Cernigova. (photo: dpa/STA)
  13.05.2022, 09:33

  Leve opcije zunanja politika ne zanima, revolucionarnih premikov ne bo

  Vlada Janeza Janše, ki opravlja le še tekoče posle, je v zadnjih dveh letih začrtala jasno smer zunanje politike naše države. Zaradi dogajanja na vzhodu Evrope tudi v prihodnje ne bo nepomembno, kako se bo Slovenija pozicionirala na stari celini. Političnega analitika dr. Aleša Mavra skrbi, da bo nova vlada Roberta Goloba zavila proti Rusiji, ki izvaja agresijo nad Ukrajino.

 • Dr. Aleš Maver (photo: STA)
  11.05.2022, 12:00

  Slovenija dobiva koalicijo narodnega zastoja

  Robert Golob in Gibanje Svoboda nista dolgoročen projekt. Da ne bi bila zavržena, kot že kopica novih obrazov in strank pred njima, bi morala dejansko sama voditi vlado. To se ne bo zgodilo, je opozoril politični analitik dr. Aleš Maver. Gledali bomo koalicijo narodnega zastoja, je dodal.

 • Miran Videtič in dr. Peter Gregorčič (photo: Rok Mihevc)
  06.05.2022, 22:28

  Kakšna bo vloga t. i. civilne družbe v prihodnji koaliciji?

  Pomemben del pogovorov o prihodnji koaliciji naj bi bila civilna družba. Tako je bilo po zmagi Gibanja Svoboda na zadnjih parlamentarnih volitvah v Sloveniji razumeti njegovega predsednika Roberta Goloba. Kaj to pomeni, smo vprašali politična komentatorja Petra Gregorčiča in Mirana Videtiča.

 • Slovenska karitas pomaga mnogim (photo: Slovenska karitas)
  06.05.2022, 22:28

  Slovenska Karitas zagnala redno akcijo Pomagajmo preživeti in živeti

  Številni starejši, trajno nezaposljivi ter ljudje z minimalno plačo in nizkimi dohodki močno občutijo posledice epidemije novega koronavirusa in vojne v Ukrajini. Ker so se njihove stiske še poglobile, so pri Slovenski Karitas znova zagnali dobrodelno akcijo Pomagajmo preživeti in živeti.

 • Matej Lahovnik (photo: Nebojsa Tejic/STA)
  24.04.2022, 20:41

  Dr. Matej Lahovnik: Mislim, da bo škoda, če bo prihodnja vlada ideološko enopolna

  Slovenija je izrazila nezadovoljstvo nad celotnim parlamentom, je v odzivu na izide vzporednega glasovanja na tokratnih državnozborskih volitev ugotavljal ekonomist dr. Matej Lahovnik. Za Radio Ognjišče je še povedal, da smo verjetno edina država v Evropski uniji, kjer lahko stranka, ustanovljena nekaj tednov pred odločanjem volivcev, pobere skoraj polovico glasov oziroma zasede skoraj polovico poslanskih sedežev.