Blaž Lesnik
Boštjan Smole
Alen Salihović

Helena Križnik

Helena Križnik je novinarka Radia Ognjišče.

 • Ukrajinska zastava in vojak (photo: Pixabay)
  27.09.2022, 15:56

  Dr. Aleš Maver: Nimamo prave predstave, kaj je treba narediti za mir

  Načeloma smo vsi vzgojeni, da dajemo prednost miru pred vojno. To je nekako vgrajeno v DNK naše civilizacije in kulture. Tako je za naš radio razmišljal zgodovinar dr. Aleš Maver. Gre za njegov odziv na odnos do ruske agresije v Ukrajini, ki ga zaznava pri več akterjih aktualne oblasti v Sloveniji.

 • Kraljica Elizabeta II. (photo: Pixabay)
  10.09.2022, 13:16

  Bo britanska monarhija ohranjala tradicijo, ki ji je bila Elizabeta II. popolnoma predana?

  Naloga monarha je predstavljati državo, ki jo je dobil samo na posodo. Britanska kraljica Elizabeta II. je bila s svojo zgodbo tej ideji popolnoma predana, je za oddajo Spoznanje več, predsodek manj ugotavljal politični analitik in zgodovinar dr. Aleš Maver. Vprašal se je, ali bo njen naslednik Karel III. uspel ohraniti to zavest.

 • Laris Gaiser (photo: Rok Mihevc)
  13.08.2022, 05:20

  Predvolilna kampanja v Italiji tudi po slovenskem kopitu …

  Italijane čez dober mesec in pol čakajo predčasne parlamentarne volitve. Stranke so že začele nabirati glasove, da bi okrepile svojo moč, sklepajo zavezništva.

 • Zaščita življenja (photo: Pixabay)
  10.07.2022, 16:49

  Dr. Gabriel Kavčič: Vprašanje splava moramo premakniti na raven znanstvene argumentacije

  Potem ko je vrhovno sodišče v ZDA odpravilo razsodbo Roe proti Wade, ki je pred pol stoletja uzakonila umetno prekinitev nosečnosti, posamezne zvezne države že uvajajo spremembe. Vse več jih skuša zaščititi nerojene otroke, a nekatere se pri tem soočajo z ovirami. Zagovornike življenja torej čaka težko delo.

 • Papež Frančišek (photo: Unsplash)
  10.07.2022, 16:40

  Bo sveti oče še poleti obiskal Ukrajino?

  Ni izključeno, da bi se papež Frančišek avgusta mudil v Ukrajini. To je v pogovoru za prvi program italijanske nacionalne televizije nakazal vatikanski tajnik za odnose z državami, nadškof Paul Richard Gallagher. Dodal je, da bi imel lahko ta obisk zelo pozitivne rezultate.